Ristretto

Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  

Uutiset:

Kahwiki on taas toiminnassa! Sen löydät täältä: http://www.ristretto.fi/w/

Kirjoittaja Aihe: Pohdintaa minkälainen keitin?...  (Luettu 327019 kertaa)

Atzu

 • Pikakahvi
 • Poissa Poissa
 • Viestejä: 3
Vs: Pohdintaa minkälainen keitin?...
« Vastaus #840 : Tammikuu 14, 2020, 16:37:30 ip »

Nyt ollaan syvällä.
Ensimmäistä keitintä ostamassa ja ensin olin ostamassa Silviaa uutena, mutta päätin ensin katsoa mitä käytettynä löytyisi samasta hintaluokasta. Toistaiseksi ei ainkaan mitään kovin ihmeelllistä. Maitopohjaisia juomia tulee juotua enemmän, joten hyvähän tuon koneen kyllä olisi olla vähtintään hx tai tupla boileri, mutta nämä toki hinnaltaan yli budjetin.

Sitten katse siirtyi Nuova Simonellin Oscar kakkoseen joka melko lähellä uuden Silvian hintaa. No on se toki vähän kalliimpi. Tällä hetkellä Elektrosilla yksi käytetty Oscar 2 jonka saisi OPV kitillä ja siihen vielä lisäksi Sirai jonka jälkeen hinnaksi tulee 650€ posteineen joka ei ole paha hinta mielestäni vaikka meneekin yli alkuperäisen suunnitellun budjetin. Hinta-laatusuhteeltaan vissiin aika hyvä peli.

No sitten katselin keitintä siitä vielä ylöspäin.
Seuraava askel taitaa sitten olla Oscarista vähän ylöspäin Bezzera BZ10 joka maksaa 1000€. Bezzera BZ07 (1250€) sitten vielä vähän enemmän ylöspäin jossa ainakin PID lisänä edelliseen, mutta hx koneessa tuo ei käsitykseni mukaan ole niin tärkeä? Bezzeralla toki pääsee vieläkin ylemmäs Magicalla / Miticalla, mutta tuskimpa budjetti millään venyy tuonne Miticaan joka maksaa sen 1400€. Toki suohan on sinällään loputon, koska aina on saatavana rahalla ainakin paperilla parempi kone kuin edellinen. Bezzera Magica (1200€) toki hyvin kiinnostava laite, mutta eipä silläkään toisaalta vältttämättä sen parempaa kahvia saa kuin BZ10:llä tai Oscarillakaan. Onhan se 1000€ toki jo reilusti enemmän kuin 650€ jonka tuo Oscar maksaisi.

Stratega toki yli budjetin reilusti, mutta vipukone jollain tavalla houkuttaisi todella paljon. Onneksi ei tosin mahdu keittiöön kaapistojen alle, joten sitä tuskin tarvitsee kuolata sen enempää.

Oscarin ulkonäkö varmasti jaksaa mielipiteitä, mutta meidän keittiöön sopisi ulkonäöllisesti ihan hyvin. Movisuus toki tavallaan vähän häiritsee, mutta jossainhan se on tingittävä tuossa hintaluokassa ja mielellään toki ulkopuolesta. Ainoa asia joka ehkä hieman häiritsee on se, että Oscarissa ei ole hanaa vedelle. Teetä toki tulee joutua hyvin vähän, mutta toisaalta jos sellainen olisi niin saisihan siitä näppärästi vedet teehen ja vaikka kupin lämmitykseen. No lämpeää se kuppi toki gruponkin kautta. Uskon kyllä pärjäävän ilmankin.
Bezzeran vivut vaikuttaa kivoille vrt. moniin keittimiin jossa rullat vaahdottimessa ja hanassa.

Oscar 2 hinnaltaan enemmän mukavuusalueella, mutta ehkäpä se venyisi sinne tonniinkin just just kipuillen. Mitä mietteitä Oscar 2 / Bezzera BZ10 herättää? Kiva kuitenkin olisi hankkia suoraan kone jota ei tarvitsisi heti tai edes vuoden päässä olla vaihtamassa "parempaan". Oscarilla toki jää myllyyn kivasti rahaa jos on myös valmis sijoittamaan keittimeen sen tonnin..

Myllyäkään ei ole joten sellainenkin pitää hankkia, mutta siitä juttua sitten muualla enemmän. Taitaa olla Oscarkin jo sen verran laadukas kone jolloin olisi kannattavampaa ostaa parempi mylly heti alkuun? Myllyllä kuitenkin iso merkitys lopputuloksessa ja keittimen arvo tavallaan lopulta jää pienemmäksi. Ei varmaan siis kannata lähteä liikkeelle esim. Ascaso i-Minin kanssa vaan panostaa myllyyn se 500€ - 700€ Oscarinkin kanssa?

Mihin keittimeen lopulta päädyit? Itse olen miettinyt pitkään keittimen hankintaa ja pohdinnat ovat olleet juuri samanlaisia. Ensin mietin Silviaa, sitten katselin NS Oscar II:sta ja nyt on ruvennut Rocket Appartamento ja Bezzera BZ10/Unica PID kiinnostelemaan.

Myllyksi olen miettinyt Eureka Mignon Specialita / Niche Zero. Huomasin, että olit itse päätynyt Nicheen. Minkälaiset kokemukset siitä?
Kirjattu

Atzu

 • Pikakahvi
 • Poissa Poissa
 • Viestejä: 3
Vs: Pohdintaa minkälainen keitin?...
« Vastaus #841 : Tammikuu 20, 2020, 10:10:56 ap »

Eureka Mignon Specialita tuli nyt sitten tilattua Mokkamestareilta viime viikolla. Viittä vaille varma olen päätöksessäni, että keittimeksi tulee Bezzera BZ10. Myykö Suomessa jokin liike Bezzeraa? Elektrosilta tuon saisi tuhannen euron pintaan. Muistelin, että Crema olisi joskus myynyt Bezzeraa, mutta ainakaan verkkokaupasta en sitä löytänyt.

Kysymyksenä vielä: kannattaisiko investoida vähän enemmän ja ostaa Rocket Appartamento E61-grupolla? BZ10 etuna olisi Bezzeran oma erillislämmitetty gruppo, joten keitin lämpenee nopeammin. E61:llä ilmeisesti saa ilmeisesti täyteläisempiä ja tasaisempia espressoja. Mitä olen näistä vertailua lukenut, eroa ei kuitenkaan ihan hirvittävästi pitäisi olla.
Kirjattu

tpm

 • Pikakahvi
 • Poissa Poissa
 • Viestejä: 3
Vs: Pohdintaa minkälainen keitin?...
« Vastaus #842 : Tammikuu 20, 2020, 12:22:41 ip »

Koitin etsiä suomalaista jälleenmyyjää kun oma BZ07 kärsi jonkinsortin köhästä taannoin, ja hankkiessani nakukahvaa. En löytänyt. Hyvän huoltoliikkeen löysin Tampereelta tosin, CofixPro. Nakukahva löytyi näppärästi täältä foorumilta.

E61 grupollista keitintä en ole koskaan omistanut, joten ulostulevan nesteen ominaisuuksia en pysty vertailemaan. Luulisin suurimpien erojen löytyvän kuitenkin käyttäjän esteettisissä ja operatiivisissa mieltymyksissä. Tykkääkö painella ledejä tohottavia nappeja vaiko vääntää vivusta. Itse voisin jopa kallistua jälkimmäiseen, mutta hankinnassa oli aikoinaan myös muita painoarvoja. Bezzeran höyry- ja vesihanojen venttiileille laulan ylistyslaulua.
Kirjattu

OskuK

 • Tuplaristretto
 • Poissa Poissa
 • Viestejä: 2263
Vs: Pohdintaa minkälainen keitin?...
« Vastaus #843 : Tammikuu 20, 2020, 15:02:31 ip »

Caffecentralen on ollut maahantuoja, mutta Bezzera ei tunne Suomea, eikä Cafecentralen pikaisesti katsottuna Bezzeraa.
https://www.bezzera.it/?p=distributori&lang=it
Kirjattu
:: Astoria Gloria :: Eureka Zenith 65E :: Mahlkönig Vario ::: Aijemmin:  Nuova Simonelli Oscar :: Grinta :: Bezzera Strega ::

hsm

 • Macchiato
 • Poissa Poissa
 • Viestejä: 124
Vs: Pohdintaa minkälainen keitin?...
« Vastaus #844 : Tammikuu 20, 2020, 19:16:02 ip »

Huvittavaa sinänsä, että tuossa luettelossa Sveitsi on ainoa eurooppalainen maa.
Kirjattu

OskuK

 • Tuplaristretto
 • Poissa Poissa
 • Viestejä: 2263
Vs: Pohdintaa minkälainen keitin?...
« Vastaus #845 : Tammikuu 20, 2020, 19:41:44 ip »

Italiassa on vähän  tuollainen 20 vuotta jäljessä olevat internetkulttuuri, tuokin sivu kuin olisi kotona annettu 12-vuotiaan tehdä se "että on edes jotain siellä netissä" -Saksalaisista kauppiaista vain tuo yhden kauppiaan youtubekanava, eikä siihenkään ole sitten saatu linkkiä ;-)
Kirjattu
:: Astoria Gloria :: Eureka Zenith 65E :: Mahlkönig Vario ::: Aijemmin:  Nuova Simonelli Oscar :: Grinta :: Bezzera Strega ::

migu2

 • Tuplaristretto
 • Poissa Poissa
 • Viestejä: 2002
Vs: Pohdintaa minkälainen keitin?...
« Vastaus #846 : Tammikuu 20, 2020, 20:40:26 ip »

Kaffecentralen edusti Bezzeraa aikaisemmin mutta ei näköjään enää.
Niiden hinnat olivat kyllä erittäin korkeat. Laitteet sai Saksasta tai Italiasta monta sataa halvemmalla.
Kattava huolto heillä edelleen on.
Bezzera on laatukone. Heillä on oma grupponsa ja se on hyvä. Jos sitä vertaa E61, niin se tie on loputon. Bezzeralla on toki myös E61 gruppoisia koneita.
Italian nettisivut ovat tosiaan joka firmalla ihan hirveät. Elävät tuossa kyllä pahasti jälkijunassa.
Kirjattu
Expobar Brewtus IV-R + Eureka Mignon Silenzio Specialita (espresso) + Baratza Sette 270 (dripper/aeropress) + Wilfa CGR-1 + Hario Skerton + Behmor 1600