Omat työvaiheeni noin kahdeksan kuukauden käyttökokemuksella:
1) laitan Vibiemme Domobarin päälle, laitan kahvan kiinni ja odotan vähintään puoli tuntia
2) kaadan kuppiin/kuppeihin kuumaa vettä (pelkkä kuppien pitäminen koneen päällä ei niitä juuri lämmitä)
3) otan tyhjäksi puristetun, pystyssä säilytetyn venttiilipussin kulmakaapista (en siis jääkaapista, koska pelkään vieraita aromeja)
4) laitan grammavaa'an päälle ja taaraan sen punnitusastian (vaa'an kansi) kanssa
5) avaan pussia mahdollisimman vähän ja kaadan yhden pavun (noin 0,1g) tarkkuudella 16 grammaa papuja vaa'alle (max. 100g/0,01g)
6) kaadan pavut Demoka Minimoka M207:ään ja jauhan ne 5-6 painalluksella melko pienihalkaisijaiseen juomalasiin sellaisella karkeudella, että uuton tuloksena on noin 32g valmista juomaa noin 30 sekunnin uuttoajalla (heilautan vielä myllyä pari kertaa, jotta mahdollisimman moni papu tulee jauhetuksi - en tosin tiedä, jääkö myllyyn seiniin vain vanhoja papuja?). Ylipaineventtiilin olen säätänyt vähän reiluun kymmeneen bariin koneen oman mittarin perusteella
7) sötkötän kahvijauhetta lasissa suorennetulla klemmarilla

otan kahvan irti gruposta, kaadan jauheen siihen ja sötkötän vielä sekä tasoitan hieman klemmarilla, en sormilla, koska annostelun tarkkuus kärsii
9) lasken kahvan pöydän reunaa vasten (koska pohja ei ole suora) ja tamppaan purut isäni sorvaamalla custom-tampperilla yhdellä kerralla, mahdollisimman suoraan
10) lasken vettä gruposta pari sekuntia lämpötilan varmistamiseksi
11) isken kahvan kiinni (en tiedä, kauanko kahva voi olla tässä vaiheessa, mutta yleensä se ei ole edes minuuttia?)
12) kaadan kuuman veden kupeista pois ja laitan ne kahvan alle
13) tietäen veden riittävyyden ja boilerin lämmityssyklin vaiheen (olen ymmärtänyt, että E61-koneessakaan ei kannata uuttaa, jos boilerivalo palaa) käynnistän uuton ja katkaisen sen etukäteen mittaamani ajan päästä (yleensä pyrin 30 sekuntiin, jotta siitä voi hieman säätää ristrettoa tai kuivempia papuja varten)
jos kyseessä on cappuccino, kuten yleensä:
14) laitan höyrypillin lämpiämään
15) siirrän kupit koneen päälle lämpimään ja laitan vielä lautaset niiden päälle
16) jäähdytän maitokannun lämpömittareineen kylmällä vedellä
17) otan UHT-täysmaidon jääkaapista ja kaadan sitä noin kannun puoliväliin (nokan alareunaan asti tässä mallissa)
18) kun höyrypilli on valmis, suihkin siitä nestemäiset vedet pois valumakaukaloon
19) vaahdotan maidon päästämällä sen pyörimään valtoimenaan ylös alas kannua kunnes tilavuus on kasvanut riittävästi tai lämpötila lähenee neljääkymmentä
20) lasken pillin maidon syvyyksiin ja nostan lämpöä vielä kuuteenkymmeneen
21) kierrän painehanan kiinni, otan kannun pois, kopautan kannulla pillin suun kaukaloa kohti, suihkin pahimmat maidot pois ja laitan höyryttimen pois päältä
21) pyörittelen kannua jatkuvasti ja paukuttelen sitä pöytään
22) otan kupit pöydälle ja lasken maitoa ensin toisen kupin lähes täyteen, sitten toisen, ja sitten vielä viimeiset vaahdot ensimmäiseen
23) juotuani kahvin (tähän menee yleensä viidestä minuutista puoleen tuntiin - en tiedä kuinka kauan kannattaa antaa koneen odotuttaa puhdistusta?) otan kahvan irti, käännän höyrypillin grupon alle, lasken vettä gruposta ja pyyhin sitä gruppoharjalla
24) blindfiltteri asuu sinkkukahvassani, joten laitan siihen pienen määrän vettä ja takaisinhuuhtelen
25) huuhtelen blindin, laitan siihen taas hieman vettä ja takaisinhuuhtelen
26) suljen koneen
27) kaivan kahvikakun tuplakahvasta puulusikalla
28) huuhtelen tuplakahvan yleensä lääppimällä sormella kylmän veden alla - tästä tavasta en ole kovin varma, siis että pitäisikö sitä putsata jotenkin dramaattisemmin?
29) putsaan höyrypillin, jos se on maidossa
30) tyhjennän ja tiskaan valumakaukalon, jos jaksan
Jos teen useamman shotin, skippaan kohdat 24-26 ja 28-30, pyyhin kahvaa vain paperilla sekä joko odotan jäähtymistä tai lasken vettä pillistä.
Muutaman papupussin välein tiskaan myllyn säiliön ja pyyhin kuivalla pullasudilla sitä hieman sisältä ja koputtelen jämiä ulos.
Samalla takaisinhuuhtelen koneen Puly Caff -puhdistusaineella muutaman kerran, laskeskelen vettä gruposta ja huuhtelen sillä kahvaa. Teen myös yhden poisheitettävän shotin jollain kahvilla - ehkä tämänkin olis hyvä olla kohtuutuoretta kuitenkin, jottei jää pahoja makuja? Lisäksi jätän kahvan, sihdit ja höyrypillin pään likoamaan kiehuneeseen Caff-liuokseen ainakin puoleksi tunniksi, jonka jälkeen huuhtelen ne vedellä.
Tampperin, maitokannun, puulusikan ja valumakaukalon päällä olevan ritilän pesen joskus tiskikoneessa, joskus tiskaan ne käsin. Lääpin konetta ja myllyä ulkopuolta kostealla mikrokuituliinalla kun on tarvis.
Kun papupussi loppuu, otan jääkaapista avaamattoman. Kun ne ovat loppumassa, tilaan HasBeanista lisää noin kuukauden tarpeen.
Siinäpä kokonaisuudessaan kaikki, mitä koneeni kanssa teen. Onko kellään kehittämisvinkkejä

?