Ristretto

Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  

Uutiset:

Huom! Tämän yläpalkin pikahaku hakee vain siltä alueelta tai ketjusta, joka sinulla on auki.

Kirjoittaja Aihe: Helsingissä keitetään taas Päijännettä  (Luettu 2612 kertaa)

kahvilla

  • Caffè Latte
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 25
Helsingissä keitetään taas Päijännettä
« : Joulukuu 27, 2008, 11:32:56 ap »

Kaikkihan tietävät, että veden laatu korreloi voimakkaasti kahvin maun kanssa. Nyt, kun me helsinkiläiset juomme taas erittäin hyvälaatuista Päijänteen vettä, ei kahvi maistukaan enää yhtä hyvältä.

Teen kahvini puhtaalla automaattikoneella samoista pavuista, joten kahvin valmistus on aika lailla tasalaatuista. Vantaanjoen vesi on kovempaa ja kalkkipitoisempaa ja lisäksi siinä on typpeä (nitraattina) huomattavia määriä. Päijänteen vesi on pehmeää, hapanta ja vähäravinteikasta. Jännä kyllä ja sääli, että mielestäni huonommasta vedestä tulee parempi kahvi. Pitänee siirtyä pykälää hinnakkampiin papuihin?

Oletteko huomanneet kahvin/veden maun muutoksia nyt, kun emme keittelekään enää Vantaata?
« Viimeksi muokattu: Joulukuu 27, 2008, 16:35:37 ip kirjoittanut kahvilla »
Kirjattu
Jura Impressa F90, Krups XP7240, Krups EA8050, Gaggia Titanium, Krups EAxxxx, Saeco Primea Touch, WMF 1000pro

Tinuri

  • Espresso
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 844
  • mai pen rai
Vs: Helsingissä keitetään taas Päijännettä
« Vastaus #1 : Joulukuu 27, 2008, 12:47:54 ip »

Ei taida olla vielä mitään muutosta havaittavissa.
Vesi haisee pahalta varsinkin jos ei ole aivan jääkylmää.
Innolla odotan, että lakkaavat puskuroimasta Silvolan kautta? Ja kytkevät letkun suoraan tunneliin.

Kahvinkeitossa en ole huomannut mitään muutosta. Sensijaan olin aivan kauhuissani, kun "vissykoneeni" pullot menivät himmeiksi syyspuolella kesän. Arvelin, että uusissa pulloissa on jokin tekovika, kun himmenivät oudosti.
Teen yleensä vissyni aina siten, että jääkaapissa on pulloja jäähtymässä, jotta ottavat hiilidioksidin paremmin (samalla liuotan mineraalit veteen). Yleensä vain huuhtaisen putelin ennen kaappiin laittoa.
Yhtenä päivänä kuitenkin kokeilin pullon harmautta sormella ja olin aivan tohkeissani kun se harmaus olikin RASVAA!
Alkoi siis kauhea pullojen harjaus ja se oli todella sitkeää rasvaa...
Nyt sitten ihmetyttää 2 asiaa: Mitä kuuluu keittimen boilerille ja entäs veneen vesisäiliölle?
Voihan olla, että haukun nyt väärää puuta. Saattaahan se rasva EHKÄ olla kotoisin AGA:n elintarvikehiilidioksidistakin. Siihen en kuitenkaan menisi heti uskomaan.
Onkos muilla kokemuksia, tai kauhutarinoita? Entä ehdotuksia rasvaa koskien?

Hyvää uutta vuotta!

O.K.
Kirjattu
Izzo Alex Duetto II, Mazzer Mini-E, Barazza Vario, GeneCafe, Handpresso, La Pavoni Europiccola Professional Lusso