Ristretto

Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  

Uutiset:

Kahwiki on taas toiminnassa! Sen löydät täältä: http://www.ristretto.fi/w/

Kirjoittaja Aihe: Kokemuksia Square Mile Coffeesta  (Luettu 132520 kertaa)

Misse

  • Espresso
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 709
Vs: Kokemuksia Square Mile Coffeesta
« Vastaus #45 : Kesäkuu 28, 2009, 23:30:28 ip »

Vähän hämmentävä tuo SqM webshop. Ensin luulin että etusivulla on ne tavanomaiset mainostukset ja yritin etsiä sitä varsinaista kataloogia. Vaan eihän sitä mistään löytynyt, vaikka kuinka klikkailin.

Tämän ketjun perusteella sain jotenkin semmoisen kuvan, että SqM panostaa myös essoon ihan tosissaan (hienot masiinat jne), mutta sitten myynnissä on yksi ainukainen essosekoitus. Muut puoli tusinaa vaihtoehtoa näyttävät tarkoitetun muille metodeille. Onko tosiaan näin vai olenko missannut jotakin?

Vipe


Square milellä tosiaan ei ole kuin yksi vaihtuva espressoblendi myynnissä. Tosin itse en osaa pitää sitä minään ongelmana, enemmänkin hyvänä seikkana ja merkkinä siitä että heillä (Anettella ja Jameksella) on näkemys siitä mitä haluavat tarjota. Aikaisemmin heillä oli myös Los luchadores SO-espressokahvi, mutta se on käsittääkseni myyty loppuun.

Kannattaa myös muistaa, että vaikka espresso on hyvää ja sen valmistaminen on mukavaa, niin myös muut valmistusmenetelmät mahdollistavat mielettömän upeita kahvielämyksiä (itseasiassa usein jopa parempia).

Niin ja siis square mile on valinnut tiekseen tarjota suppean valikoiman mielestään loistavia kahveja. Eli kaikki mitä heillä on kyseisellä hetkellä tarjolla on nähtävissä siltä etusivulta.

-Mikko-
Kirjattu

jiitee

  • Global Moderator
  • Tuplaristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 2358
Vs: Kokemuksia Square Mile Coffeesta
« Vastaus #46 : Kesäkuu 29, 2009, 20:08:40 ip »

Tämän ketjun perusteella sain jotenkin semmoisen kuvan, että SqM panostaa myös essoon ihan tosissaan (hienot masiinat jne), mutta sitten myynnissä on yksi ainukainen essosekoitus. Muut puoli tusinaa vaihtoehtoa näyttävät tarkoitetun muille metodeille. Onko tosiaan näin vai olenko missannut jotakin?

Kuten Misse jo vihjasikin, niin he panostavat nimenomaan kahviin tosissaan (ja sillä tiellä ovat tuottaneet viimeiset kolme WBC kisaa voittaneet sekoitukset). Espressomenetelmä on vain yksi tapa valmistaa kahvia eikä minunkaan mielestäni missään nimessä se "paras" - vain erilainen ja onnistuessaan kyllä herkullinen. Mutta esimerkiksi maun/aromien makusteluun pidän enemmän suodatinkahvista (tulevat siinä selvemmin esiin ja analysointi on helpompaa).
Kirjattu

Misse

  • Espresso
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 709
Vs: Kokemuksia Square Mile Coffeesta
« Vastaus #47 : Heinäkuu 04, 2009, 22:00:24 ip »

Nyt on kyllä oltava Vipen kanssa samaa mieltä square milen essotarjonnasta... Tällä hetkellä ei ole myynnissä yhtään espressoon tarkoitettua kahvia :( Ymmärrän toki, että tuotteet vaihtuvat kausittain, mutta kyllä aina pitäisi varautua sesongin vaihtumiseen siten ettei tule katkosta tärkeässä tuotteessa.

-Mikko-
Kirjattu

migu2

  • Tuplaristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 2078
Vs: Kokemuksia Square Mile Coffeesta
« Vastaus #48 : Heinäkuu 04, 2009, 23:50:07 ip »

Nyt on kyllä oltava Vipen kanssa samaa mieltä square milen essotarjonnasta... Tällä hetkellä ei ole myynnissä yhtään espressoon tarkoitettua kahvia :( Ymmärrän toki, että tuotteet vaihtuvat kausittain, mutta kyllä aina pitäisi varautua sesongin vaihtumiseen siten ettei tule katkosta tärkeässä tuotteessa.

-Mikko-

Samaa mieltä, mutta tuskin menee kauaa siihen kun summer espresso on tarjolla... Toivottavasti ;-). Tai noh, toisaalta eipä tuo spring espresso hirveästi säväyttänyt. Kenties sitten turhan "pro-luokan" kahvi, jossa kaikki parametrit pitää olla kohdallaan jotta siitä saa kaiken irti.
Kirjattu
Expobar Brewtus IV-R + Eureka Mignon Silenzio Specialita (espresso) + Baratza Sette 270 (dripper/aeropress) + Wilfa CGR-1 + Hario Skerton + Behmor 1600

jiitee

  • Global Moderator
  • Tuplaristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 2358
Vs: Kokemuksia Square Mile Coffeesta
« Vastaus #49 : Heinäkuu 05, 2009, 21:32:24 ip »

Tai noh, toisaalta eipä tuo spring espresso hirveästi säväyttänyt. Kenties sitten turhan "pro-luokan" kahvi, jossa kaikki parametrit pitää olla kohdallaan jotta siitä saa kaiken irti.

Minä syytän vettä. Siellä lontoossa se maistui toiselta kun kotona. Runkoa oli paljon enemmän eikä kyseessä ollut tosiaankaan mikään ristretto. Se oli myös makeampi ja hapokkuus tuli esiin paljon hillitympänä (tästä tosin voinen syyttää myös laitteistoa). Taste of Canadassakin shotit olivat hyvärunkoisia vaikka uuton loppupuolella neste juoksi jo suht "blondina" (näiden valmistusta pääsin lähemmin tarkkailemaan).
Kirjattu

jiitee

  • Global Moderator
  • Tuplaristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 2358
Vs: Kokemuksia Square Mile Coffeesta - 6kk/12kk tilaus
« Vastaus #50 : Heinäkuu 07, 2009, 21:17:46 ip »

Heinäkuu: Fezenda Monte Alegre, Sul de minas Gerais, Brazil.

Tällä hetkellä ei ole myynnissä yhtään espressoon tarkoitettua kahvia

Twitter osasi eilen kertoa: "Planning on announcing a fun, and very (very) short run espresso later this week. Plus Summer Espresso too!"
Kirjattu

Misse

  • Espresso
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 709
Vs: Kokemuksia Square Mile Coffeesta
« Vastaus #51 : Heinäkuu 15, 2009, 01:19:48 ap »

Summer - Espresso blend

Olen nyt muutamat shotit enemmän tai vähemmän epäonnistuneesti tehnyt. Aivan mielettömän hapokas kahvi, tuntuu että kiille liukenee suusta kun tätä tavaraa juo:) Tosin uuttolämpö vaikuttaa asiaan tosi vahvasti ja hapokkuus sinällään on laadukasta.

Mutta haastava kahvi jälleen kerran, ehkä vaikeamman oloinen kuin winter, josta itse en tainnut saada oikeastaan mitään irti.

Maidon kera juotuna kaikki muuttuu, mielettömän hienoja pähkinäisiä sävyjä ja makuja jotka tekevät cappucinosta ja lattestakin todella täyteläisen makuisia.

Ehkä suoran espressonkin saa vielä toimimaan. Selvästikin kyseessä on kahvi jossa potentiaalia voisi hyvinkin olla vaikka mihin.

-Mikko-
Kirjattu

akallio

  • Administrator
  • Tuplaristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 2804
Vs: Kokemuksia Square Mile Coffeesta
« Vastaus #52 : Heinäkuu 15, 2009, 09:22:23 ap »

"Berry juice finish" vie kiilteet mennessään? Pitääpä kokeilla, noi SqM:n pussukat on sopivan isoja että ehtii yleensä yksi tai kaksi onnistumistakin tulemaan ennen kuin loppuu kokonaan. :)
Kirjattu
- Aleksi (varustuksena Izzo Duetto, Mahlkönig Vario + Vario-W & sälää)

Misse

  • Espresso
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 709
Vs: Kokemuksia Square Mile Coffeesta
« Vastaus #53 : Heinäkuu 15, 2009, 10:30:40 ap »

"Berry juice finish" vie kiilteet mennessään?

Ehkä se on tuo :)

Ei vaan jos uuttolämmöt jää alakanttiin, niin hapokkuus iskee tosi vahvasti vaikka laadukasta hapokkuutta onkin. Meillä ollut jonkin aikaa myllyssä suht vähähappoista kahvia, joten osittain on tottumisasia varmasti myös.

-Mikko-
Kirjattu

migu2

  • Tuplaristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 2078
Vs: Kokemuksia Square Mile Coffeesta
« Vastaus #54 : Heinäkuu 15, 2009, 10:48:20 ap »

Summer - Espresso blend

Olen nyt muutamat shotit enemmän tai vähemmän epäonnistuneesti tehnyt. Aivan mielettömän hapokas kahvi, tuntuu että kiille liukenee suusta kun tätä tavaraa juo:) Tosin uuttolämpö vaikuttaa asiaan tosi vahvasti ja hapokkuus sinällään on laadukasta.

Millaisella lämpötilalla olet uuttanut? SqM kun mainostaa kahvin toimivan erinomaisesti myös alemmilla lämpötiloilla (90 astetta) ja mainostavat myös kahvin olevan kenties makein espressoblendi mitä ovat koskaan myyneet.
Kirjattu
Expobar Brewtus IV-R + Eureka Mignon Silenzio Specialita (espresso) + Baratza Sette 270 (dripper/aeropress) + Wilfa CGR-1 + Hario Skerton + Behmor 1600

jiitee

  • Global Moderator
  • Tuplaristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 2358
Vs: Kokemuksia Square Mile Coffeesta
« Vastaus #55 : Heinäkuu 15, 2009, 11:29:45 ap »

mainostavat myös kahvin olevan kenties makein espressoblendi mitä ovat koskaan myyneet.

Makeitahan nuo aina ovat olleet (mielestäni), mutta makeus ja hapokkuus eivät ole välttämättä toisiaan poissulkeavia. Näissä tuo hapokkuus on ilmennyt itselläni kirpeytenä ei karvautena (joista jälkimmäistä voisi makeus poistaa). Tosin ei se siellä lontoossa ollut kirpeä - kokonaisuutta olisi voinut luonnehtia sanalla "lempeä".
Kirjattu

Misse

  • Espresso
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 709
Vs: Kokemuksia Square Mile Coffeesta
« Vastaus #56 : Heinäkuu 15, 2009, 11:35:22 ap »

Millaisella lämpötilalla olet uuttanut? SqM kun mainostaa kahvin toimivan erinomaisesti myös alemmilla lämpötiloilla (90 astetta) ja mainostavat myös kahvin olevan kenties makein espressoblendi mitä ovat koskaan myyneet.

Juu, tuota ihmettelin itsekin. Hx-kone käytössä, niin en oikeasti tarkkaan tiedä mikä lämpötilana on :( Laatikossa lojuu parikin pid-ohjainta, pitäisi varmaan hankkia nopea termocouple, niin sillähän saisi helposti ja tarkasti mitattua uuttoveden lämpötilan.

Mutta tosiaan, uuttolämpö jos ei ole tosi korkea, niin hapokkuus tulee pintaan. En sitten tiedä voisiko uuttopaineet vaikuttaa asiaan?

-Mikko-
Kirjattu

jiitee

  • Global Moderator
  • Tuplaristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 2358
Vs: Kokemuksia Square Mile Coffeesta
« Vastaus #57 : Heinäkuu 17, 2009, 09:28:24 ap »

Olen nyt muutamat shotit enemmän tai vähemmän epäonnistuneesti tehnyt. Aivan mielettömän hapokas kahvi, tuntuu että kiille liukenee suusta kun tätä tavaraa juo:) Tosin uuttolämpö vaikuttaa asiaan tosi vahvasti ja hapokkuus sinällään on laadukasta.

Mutta haastava kahvi jälleen kerran, ehkä vaikeamman oloinen kuin winter, josta itse en tainnut saada oikeastaan mitään irti.

Olen tuota nyt tehnyt 15-16g annoksilla ja ainakin tähänastiset ovat olleet kaikki melko onnistuneita - saa nähdä muuttuuko vanhetessaan haasteellisemmaksi. Espressona ensivaikutelma on ollut sellainen "rasvaisen täyteläinen joka lopussa antaa häivähdyksen metsämarjahilloa". Kirpeyden kaltainen hapokkuus on pysynyt tähän mennessä tiessään. Uuttolämmön olen yrittänyt pitää korkeana, pitää testata vielä miten käyttäytyy alemmissa lämpötiloissa.

Maidon kera juotuna kaikki muuttuu, mielettömän hienoja pähkinäisiä sävyjä ja makuja jotka tekevät cappucinosta ja lattestakin todella täyteläisen makuisia.

Saksanpähkinä (ja mantelimassa) tuli itselläni todella voimakkaasti mieleen - punaisen maidon rasvaisuus vielä jotenkin korosti tuota vaikutelmaa.
Kirjattu

Misse

  • Espresso
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 709
Vs: Kokemuksia Square Mile Coffeesta
« Vastaus #58 : Heinäkuu 17, 2009, 09:59:47 ap »

Aikaisemmin kuvailin hapokkuutta liialliseksi, nyt olen saanut shotin suhteellisen tasapainoiseksi. Aluksi selvästikin oli ongelmana shotin liiallinen tiukkuus, uuttoajat venyivät hitusen pitkiksi ja uuttosuhde meni ~65-75% tienoille.

nyt olen pudottanut annoskokoa ja shotit ovat uuttosuhteeltaan aika liki perinteisiä espressoja. Mutta tämä toimii ainakin Elektralla, koneissa varmasti on eroa ja uskoisin että vaikkapa Temen marzoccolla sama annostelu ei toimisi ollenkaan samoin.

Mutta mielestäni blendi on ehdottomasti parhaimmillaan maitopohjaisissa juomissa, vaikka tällä hetkellä tulos tyydyttää myös espressona.

-Mikko-
Kirjattu

jiitee

  • Global Moderator
  • Tuplaristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 2358
Vs: Kokemuksia Square Mile Coffeesta
« Vastaus #59 : Heinäkuu 17, 2009, 13:40:53 ip »

Aikaisemmin kuvailin hapokkuutta liialliseksi, nyt olen saanut shotin suhteellisen tasapainoiseksi. Aluksi selvästikin oli ongelmana shotin liiallinen tiukkuus, uuttoajat venyivät hitusen pitkiksi ja uuttosuhde meni ~65-75% tienoille.

Tarkistin viimeisimmän uuttosuhteen ja lukemaksi sain 58.5%

Eikös isolla uuttosuhteella shotti jää helposti aliuutteisiksi (varsinkin jos iso annos ja karkea jauhatus) ja tällöin hapokkaat elementit korostuvat? Mukaan ennättää kahvista vain se "särmä". Toisaalta tiukka shotti vaatinee myös vielä normaalia kuumemmankin uuttolämmön, kun vesi (lämpöineen) virtaa kakun läpi hitaammin?
Kirjattu