Ristretto

Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  

Uutiset:

Huom! Tämän yläpalkin pikahaku hakee vain siltä alueelta tai ketjusta, joka sinulla on auki.

Kirjoittaja Aihe: Pannukahvin salatiede?  (Luettu 18021 kertaa)

joni

  • Macchiato
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 155
Vs: Pannukahvin salatiede?
« Vastaus #15 : Joulukuu 29, 2008, 13:51:02 ip »

Noin pari vuotta sitten ryhdyin juomaan kahvia, luettuani, että se kiihdyttää vatsan happojen eritystä. Täten kahvia suositeltiin niille joilla on hidas aineenvaihdunta tai limakalvoilla ongelmia(kuivuutta tai haavaumia). Huomasin positiiviset vaikutukset nopeasti ja olisi kurja luopua kolesterolin takia kahvista. Luin myös, että kahvi heti ruoan jälkeen nautittuna heikentää raudan imeytymistä 80%, joka on kyllä aika iso vaikutus. Suositus taisi olla 1-2tuntia ruokailusta, milloin kahvin pystyi sitten juomaan. Onko tästä tietoa kellään? Jonkun uuden ravintosuositusten mukaan kahvia ei saisi juoda, jos aiheuttaa sydämentykytystä. Itse saan tykytystä suodatinkahvista(juhla-mokka), espressosta en. Kait riippuu kahvin kofeiinipitoisuudesta?

Kahvilla on paljon suotuisia vaikutuksia. Niinkuin hyvistä ruoista ja juomista, kahvi herättää mukavia mielikuvia, rentouttaa mielen ja on ehdottomasti päivän kohokohtia!

Vaelluksella tai pienellä eräretkellä keitetty pannukahvi on aivan oma kokemuksensa ja sen verran harvoin saatavaa herkkua, että kolesterolimäärillä ei ole väliä.
Kirjattu
La Pavoni Professional + Demoka Minimoka M207