Ristretto

Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  

Uutiset:

Huom! Tämän yläpalkin pikahaku hakee vain siltä alueelta tai ketjusta, joka sinulla on auki.

Sivuja: [1] 2 3 ... 10
 1 
 : Joulukuu 10, 2019, 15:02:59 ip 
Aloittaja Tolski - Uusin viesti kirjoittanut OskuK
Niissä ei taida montaa valmistajaa olla, vaikka merkejä on paljon. Philips on Saeco, mutta Philips omistanee Saecon?
Muiden merkkien sopasta ei haisuakaan.

 2 
 : Joulukuu 09, 2019, 22:49:21 ip 
Aloittaja swede - Uusin viesti kirjoittanut swede
Kiillotettu alumiini.

Nouto Pohjois-Helsingistä. Laita YV tai soita 050 566 6766, Antti Vettenranta

100e.

 3 
 : Joulukuu 09, 2019, 22:48:06 ip 
Aloittaja swede - Uusin viesti kirjoittanut swede
Myydään pidattu Rancilio Silvia v3. Mukaan paljon kaikenlaista sälää, painava teräksinen tampperi, knockbox, nakukahva normaalin lisäksi, muutama erikokoinen sihti, pesuaineita, pari maitokannua..

Nouto Pohjois-Helsingistä. Laita YV tai soita 050 566 6766, Antti Vettenranta

hp 300e.

(Myynnissä myös Ascaso i-mini mylly 100e)

 4 
 : Joulukuu 09, 2019, 20:56:11 ip 
Aloittaja Whistler76 - Uusin viesti kirjoittanut Whistler76
Tilan puutteesta ja käytön vähäisyydestä johtuen myyntiin tulee laadukas ja priimakuntoinen espressosetti. Ollut koko historiansa kotikäytössä.
Espressokeittimenä mainio kaksiboilerinen Alex Duetto 2 sis. 3 kahvaa + single shot ja dual shot sihdit, yksi. Yksi sokea "sihti" koneen huuhteluun. Yksi kahvoista on avoin ja siihen on iso sihti. Tällä voi harjoitella tamppauksen toimivuutta. Koneessa on irroitettava vesisäiliö mutta se on mahdolllista liittää myös vesijohtoliityntään ja poisto viemäriin. Keittimeen on vaihdettu PID kerran matkan varrella. Muuten laitetta on puhdistettu säännöllisesti eikä vikoja ole havaittu.

Myllynä on yksi parhaista, Mahlkönig Vario K30. Tässä on portaaton ja todella tarkka jauhatukseen säätö sekä jauhatukseen ajastin. Lisäksi pikavalintat single shot ja dual shot jauhatukseen + jauhatuslaskuri. Tähän on kaksi papukulhoa, pieni ja alkuperäinen iso. Isossa riittä tilavuus vaikka kahvilakäyttöön. Pieni on kotikäyttöön näppärämpi. Myllyä puhdistettu säännöllisesti puhdistustableteilla.

Seuraavat tarvikkeet kuuluu pakettiin:
-Cafelat puhdistusharja + varaharjat
-Cafelat Knoc box
-Motta vaahdotuskannu 0,5L, rosteri.
-Espressivo click tamper mat (tämä säädettävä click matto helpottaa optimaalisen tamppauspaineen saavuttamisessa)
-Tamper mat
-Motta tamper puuvarrella
-varatiiviste groupheadiin
-yms

Hintapyyntö: 1850€ (svh paketille uutena yli 3000€)

Erikseen, pienestä lisähinnasta, voin tarjota pakettiin 8 kpl virheettömiä Iittala Koko XS koon espressokuppeja (svh 10€/kpl). Harkkinnassa on vielä luopuminen Acmen punavalkoisista Cappuccino kupeista (6 kpl). 

Setti myydään mieluiten kokonaisena, tässä on kaikki mitä laadukkaan kahvin valmistu vaatii. Lisäksi tarvitset vain kahvin :).  Laitteiden toimivuus on mahdollista varmistaa toimituksen/noudon yhteydessä. Toimitus järjestyy Tampere-Helsinki akselilla ja kannattaa kysyä toimitusta muuallekin.  Laitteet sijaitsee Tampereella. Toistaiseksi nämä on myynnissä vain tällä foorumilla. Tiedustelut ja lisätiedo (esim parempiresoluutioiset kuvat) YV:n kautta.

 5 
 : Joulukuu 09, 2019, 19:55:57 ip 
Aloittaja Tolski - Uusin viesti kirjoittanut PetteriSeppänen
Joopa, en minä laitetta kyllä viitsisi lähettää, ainakaan omalla rahallaini sinne korjattavaksi.
En ole laskenut omaa kahvinjuontiani takuiden varaan. Elämässä on tärkeämpiäkin asioita kuin tapella takuista.
Jos olisin ostamassa täysautomaattilelua, olisi kiva jos olisi "korjataanpaikanpäällä aina kun se kerran viikossa on rikki -takuu" , mutta muuten olen ajatellut että jos laitteeseen tulee vikaa, se korjataan.  Astoriassa ei ole ollut mitään vikaa, mutta toisaalta, eihän siinä ole kovin montaa osaa, Bezzerassa ei ollut mitään vikaa, mutta Simonellissa oli, huonollla jousella varustettu ventiili. Vario-mylly nyt oli susi, mutta eipä se takuusta olisi muovirakenne metalliksi vaihtunut...

Oma kattava neljän täysautomaattilaitteen otanta :
Melitta Barista T - rikki heti paketista, takuuvaihtona uusi toimiva, ei montaa viikkoa viihtynyt taloudessa kun myytiin pois

Saeco xsmall ei vian vikaa ja nyt kolmisen vuotta arkena muutama kuppi päivässä

Miele CM7300 parit herjat keskusyksikön (suuttimet joista kahvi tulee kuppiin) askelmoottorin asennoista. Toennut tähän asti ihan vaan resetoimalla kone ja keskusyksikön automaattitoiminto, muuten pelittänyt hyvin kolme vuotta

Veljen Philips perusvehje maidonvaahdottimella, toimi moitteetta muutaman vuoden kunnes vaihtui kalliimpaan Siemensin 9 sarjaan.

Eli ei ne automaatit ihan kokoajan ole rikki. Isot pojat kertoo, että kannattaa valita malli jonka sisukset saa irti ja puhdistettua säännöllisesti.

 6 
 : Joulukuu 09, 2019, 10:09:53 ap 
Aloittaja kadir179 - Uusin viesti kirjoittanut kadir179
Myynnissä hyväkuntoinen musta Ascason i-mini mylly portaattomalla säädöllä. Hintapyyntö 100€ ovh~240.

Täydellinen hankinta esimerkiksi uuden kahvikoneen kylkeen mikäli haluaa päästä hyvän espresson ääreen kohtuuhinnalla.

Nouto Helsingin Töölöstä.

Linkki uuteen vastaavaan:
https://www.crema.fi/fi/products/ascaso/i-mini/28

Yhteydenotot yksityisviestillä.

 7 
 : Joulukuu 08, 2019, 10:05:19 ap 
Aloittaja Tolski - Uusin viesti kirjoittanut äyni
Muovilla ja muovilla on toki eroa. Pavonin sylinterissä taitaa olla nylon-vaippa, jolle kuuma vesi on aika yhdentekevää. Sama homma polypropyleenin suhteen, mistä AP on tehty.
Vanhimmat AP:t oli tehty polykarbonaatista, missä oli PBA:ta, mutta ilmeisesti sen liukeneminen nesteisiin on vähän liioiteltua ollut mediassa.
Jossain espressokoneen sisuksissa olevista tiivisteistä ei kannata kantaa mitään murhetta, niiden kontakti siihen veteen on oikeastaan olematon.

Mekaanisen rasituksen irroittamat pienet muovihiukkaset on sitten vähän mysteeri. On loogista välttää ruoan kanssa kontaktissa olevia mekaanisen rasituksen alaisia muoveja, jos jotain. Eli juurikin Pavoni ja AP on niitä ongelmallisimpia tapauksia.
Muovin vaarattomuus ruoansulatuksessa tulee siitä ymmärryksestä, mikä meillä on makroskooppisten muovihiukkasten käyttäytymisestä. Isot kappaleet holahtaa ruoansulatuksen läpi tuosta vaan, ilman mitään vaikutuksia. Vaan meillä ei ole oikeastaan mitään muuta tietoa toistaiseksi pienten hiukkasten käyttäytymisestä elimistössä paitsi, että se poikkeaa siitä, miten isot hiukkaset käyttäytyy. Se, että ihmisten verestä löytyy muovia kaikkialla maailmassa pistää kyllä miettimään. Toisaalta meillä ei ole tiedossa, että mitä haittoja se aiheuttaa, vai aiheuttaako mitään.
Jotta saadaan asia perspektiiviinsä, todetaan tässä, että varmaankin n. 90% niistä toimista, mitä oman terveytensä eteen voi tehdä tulee suolan määrän, rasvojen laadun, liikunnan määrän ja tupakoinnin kautta. Nuo on ne isot tekijät, kaikki muu on nappikauppaa. Espresson sisältämät huonot rasvat on terveyden kannalta merkityksellisempiä kuin siihen espressoon Pavonista irronneet nylon-hiukkaset.

 8 
 : Joulukuu 08, 2019, 08:27:58 ap 
Aloittaja Tolski - Uusin viesti kirjoittanut OskuK
Joopa, en minä laitetta kyllä viitsisi lähettää, ainakaan omalla rahallaini sinne korjattavaksi.
En ole laskenut omaa kahvinjuontiani takuiden varaan. Elämässä on tärkeämpiäkin asioita kuin tapella takuista.
Jos olisin ostamassa täysautomaattilelua, olisi kiva jos olisi "korjataanpaikanpäällä aina kun se kerran viikossa on rikki -takuu" , mutta muuten olen ajatellut että jos laitteeseen tulee vikaa, se korjataan.  Astoriassa ei ole ollut mitään vikaa, mutta toisaalta, eihän siinä ole kovin montaa osaa, Bezzerassa ei ollut mitään vikaa, mutta Simonellissa oli, huonollla jousella varustettu ventiili. Vario-mylly nyt oli susi, mutta eipä se takuusta olisi muovirakenne metalliksi vaihtunut...

 9 
 : Joulukuu 07, 2019, 19:17:55 ip 
Aloittaja Tolski - Uusin viesti kirjoittanut Christoffor
Tuomas, hyvä tietää tuokin, senpä tosin kyllä taitaa melkein arvata.

Se määrä jonka vaaratonta muovia nyt jo syöt ja juot on muuten melkoinen. Vaikka et omistaisi ainuttakaan muoviastiaa.

Jos jostain irrationaalisesta syystä muovia tahtoo välttää, niin peli on melkolaila täysin hävitty ja siinä ei pari kahvia tunnu missään.

Niinpä niin, pitkälti noin, hyvin harva viitsii muovittomuudessa mennä loogisuudessaan niin pitkälle kuin se olisi mahdollista. En minäkään. Mutta silti haluan pyrkiä minimoimaan sitä sieltä päästä, missä se on helppoa, ja erityisesti sieltä, missä muovi kohtaa kuumia nesteitä. Lähdevettäkin juon muovikanistereista paljon, paljon useammin kuin lasipulloista. Mitä kuumiin juomiin tulee, niin mulla on nytkin yksi minitermos, jonka sisus näyttää olevan muovia. Mutta juon siitä tosi harvoin, siitäkin syystä, että melkein aina sen kanssa sotkee paikkoja. Ehdottomasti pidettävä pystysuorassa, muuten ovat paikat rusehtavina.

OskuK, kiitos vinkistä. En arvannutkaan, että noita voi saada noinkin edullisesti uusina, mutta onko noista ulkomaisista nettikaupoista ostetuissa kunnon takuuta?

 10 
 : Joulukuu 06, 2019, 11:23:50 ap 
Aloittaja Welho - Uusin viesti kirjoittanut AKL
Torilla myynnissä Rancilio Silvia + Baratza Sette 30 paketti

https://www.tori.fi/uusimaa/Rancilio_Silvia_kahvikone___Baratza_Sette_30_mylly_64049997.htm?ca=18&w=3


Sivuja: [1] 2 3 ... 10