Ristretto

Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  

Uutiset:

Huom! Tämän yläpalkin pikahaku hakee vain siltä alueelta tai ketjusta, joka sinulla on auki.

Sivuja: [1] 2 3 ... 10
 1 
 : tänään kello 16:14:26 
Aloittaja migu2 - Uusin viesti kirjoittanut Jh
Cittarissa ja prismassa näin jotain kaiketi suhteellisen uutta Lavazza espresso italiano classico papua. Painekahva aikoina fanitin Lavazzan full arabica blendejä ja nyt teki mieli vaihteeksi ostaa jotain edullista myllynsäätöpapua ja koittaa miltä tollanen hirvitys voi maistua nykyisillä makutottumuksilla 3rd wave hifistelyjen ja kotipaahtojen jälkeen. Mielenkiintoa herätti myös muuten paahdon vaaleus mikä aika hauskasti sotii italiano classico nimen kanssa.

No yllätys oli aika suuri, kun oscar turauttikin ulos oikeasti ihan juotavan kupillisen, vaikka oletettavasti pavut eivät voi olla kovin tuoreitakaan. Jää nähtäväksi kauanko noi sitten pysyy shottikelpoisina.

 2 
 : Helmikuu 18, 2020, 13:25:47 ip 
Aloittaja rambo - Uusin viesti kirjoittanut rambo
Myydään vähäisellä käytöllä olleen, täysin toimivan ja kokonaan teräksisen Ascaso kahvikoneen sekä kahvimyllyn. Ostettu uutena Kaffecentralesta 2015 ja maksoin silloin tarvikkeineen paketista vähän yli tonnin. Konetta ei ole siirrelty koko aikana. Hp. 550 eur.

Mukaan tulee:
Ascaso Steel Uno 3 Professional + tarvikkeet. Mm. teräksinen kahvi tampperi, puhdistusharja ym.
Ascaso i-mini Steel kahvimylly (jossa portaaton säätö)
Ascaso knock box steel (myllyyn liitettävä teräksinen astia käytetyille puruille)
Cafelet Tamping Mat Flat (tamppausalusta)
Käyttämätön puhdistussetti

Kuvan kupit eivät kuulu hintaan. Niistäkin voidaan keskustella. Mm. aidot Ascaso Cappuccino kupit ja lautaset 5 kpl sekä Segafredo Espressokuppeja.

Mieluiten nouto Kankaanpäästä. En lähetä postissa, mutta voin tarvittaessa tulla vastaan jonnekin tai maksusta tuoda pidemmällekin. Esim. tällä viikolla vko 8 käyn Helsingissä tyttäriä katsomassa. Reitti: Kankaanpää - Tampere - Helsinki. Tai vaihtoehtoisesti 2 tietä pitkin Forssan kautta.

tied.
Raimo Junnila
raimo@printvisio.fi
Puh. 044 578 9210
Kankaanpää (Länsi-Suomi)

 3 
 : Helmikuu 17, 2020, 18:55:21 ip 
Aloittaja koomikko - Uusin viesti kirjoittanut Atzu
Espressoharrastelua takana nyt pari viikkoa ja kyllä onkin vaikea saada noita vaaleapaahtoisia asettumaan.

Alkuun tuli jauhettua Caffè Paskà, Mokkamestareiden Costa Rica Tirra Yellow Honey, Helsingin Kahvipaahtimon Fifty-Sixty ja Buli - kaikki sai aika kivuttomasti onnistumaan.

Nyt hain Caffista kokeilun vuoksi kolmea eri papua 100g kutakin, että pääsee maistelemaan eri makuprofiileja pienempiä määriä. Otin ensiksi käyttöön vuoden 2019 parhaaksi palkitun espresson: Colombia La Cristalina. Ensiksi nakukahva roiski ympäriinsä ja shotit tuli aivan liian nopeasti läpi (Eureka Mignon Specialita asetus 1,5). Sitten kiristelin myllyä noin 0,5 tienoille ja nestettä ei tullut juuri ollenkaan läpi. Sitten taas vähän taaksepäin ja yhden melkein kelvollisen kahvin kerkesin uuttaa kun papu jo loppuikin.  ;D

Note to self: Specialitan säätöruuvi on hyvin herkkä, muutokset jauhatuskarkeudessa siirryttäessä tummasta paahdosta vaaleaan voi olla aika suuria ja ei kannata ostaa 100g pikkueriä pavun loppuessa kesken ennenkö sitä saa asetettua edes kohdilleen.

 4 
 : Helmikuu 16, 2020, 19:32:20 ip 
Aloittaja Jocular - Uusin viesti kirjoittanut Jocular
Uppista. Hinnaltaan max 3000e.

 5 
 : Helmikuu 16, 2020, 19:01:25 ip 
Aloittaja Whistler76 - Uusin viesti kirjoittanut Whistler76
Hinta päivitetty 16.2.2020 ja myllyn jauhatusmäärät lisätty ilmoitukseen.

 6 
 : Helmikuu 16, 2020, 18:50:45 ip 
Aloittaja tirofaux - Uusin viesti kirjoittanut Saunan
Kinesioteippi, ei tartu liian lujaan. Itse olen käyttänyt suihkusekoittajassa, jota on vaikea säätää märkänä ja saippuaisena.

 7 
 : Helmikuu 16, 2020, 14:50:05 ip 
Aloittaja tirofaux - Uusin viesti kirjoittanut hsm
Lateksihanska käteen?

 8 
 : Helmikuu 16, 2020, 10:59:02 ap 
Aloittaja tirofaux - Uusin viesti kirjoittanut tirofaux
Mitäs suosittelisitte pidon lisäämiseksi käsimyllyn pintaan?

Kevyessä matkakäytössä minulla on Porlex-tyylinen hoikka täysin metallipintainen mylly. Mylly tuntuu ikävästi luistavan jauhatuksen aikana käden otteesta - tai ainakin tuntuma on sellainen. Kokeilin laittaa kuminauhoja myllyn pintaan, siitä tuntui olevan apua, mutta ehkä tähän voisi olla jokin parempikin ratkaisu? Ajattelin kokeilla myllyn pinnan päällystämistä palasella pehmeäää (keino)nahkaa jos en muuta keksi.


 9 
 : Helmikuu 15, 2020, 22:32:08 ip 
Aloittaja JarkkoK - Uusin viesti kirjoittanut migu2
Mokkiksen ongelma on tosiaan tuo veden porautuminen kahvipatjan läpi. Tämä etenkin vastajauhetuilla pavuilla. Tiiliskivi ei kanavoi niin paljon.
Hyvä ja laadukas laite se on ja varaosia saa aina. Se onko joku muu parempi niin en ota kantaa.

 10 
 : Helmikuu 15, 2020, 19:44:11 ip 
Aloittaja JarkkoK - Uusin viesti kirjoittanut Markus
En itse halveksi mitenkään erityisesti Moccamasteria, mutta tosiasia on, että ilman mitään sekoitusoperaatioita se uuttaa kahvin epätasaisesti. Toki miltei kaikki muutkin keittimet. Automaattikeittimelle, joka on Moccamasterin maineessa melko iso ongelma.

Tämä on totta. Eräiden tietojen mukaan joissakin Moccamasterin maakonttoreissa olisi pantu merkille australialaisvalmisteinen suihkusihtiratkaisu. Saa nähdä, koska sellainen sihti on mocciksessa valmiina. Sitten rupeaa olemaan homma kohdallaan.

Sivuja: [1] 2 3 ... 10