Ristretto

Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  

Uutiset:

Huom! Tämän yläpalkin pikahaku hakee vain siltä alueelta tai ketjusta, joka sinulla on auki.

Sivuja: [1] 2 3 ... 10
 1 
 : tänään kello 01:55:17 
Aloittaja samuelnurmi - Uusin viesti kirjoittanut samuelnurmi
Moro!

Korjasin itelle tollasen mustan Oscarin ja asensin samalla opv & vaccuum braker kitin laitteeseen. Paine kahvassa tasan 10bar, mitattu. Ihan loistovehje, mutta ehkä vähän buli 2hengen taloon. 2 capuccinoa pamahtaa hyvän myllyn kanssa 3min. Poislukien tietysti laitteen lämmitys. Mietin haluaisiko joku vaihtaa jonkunlaiseen laitteeseen tätä valioyksilöä. La pavonit houkuttaa.

Arvioin tän laitteen hinnaksi noin 500€
Sijaitsee espoossa.
Yhteydenotot tähän alle!  ;D

 2 
 : tänään kello 01:38:49 
Aloittaja flntm - Uusin viesti kirjoittanut samuelnurmi
Tarkoitatko lämpötilasensoreilla termostaatteja? Jos tuo 12 dream on vielä boilerilla, kokeilisin vaihtaa ehkä halvat termarit laitteeseen. Mittaa myös yleismittarilla vastuksen resistanssi ihan varmuuden vuoksi!

 3 
 : tänään kello 01:36:39 
Aloittaja Markus - Uusin viesti kirjoittanut samuelnurmi
Huh,  näyttää tosi pätevältä ja kompaktilta. Hinta tosin voi pomppaa aivan liian korkeeks itselle ainakin ;D

 4 
 : Lokakuu 23, 2019, 09:56:30 ap 
Aloittaja bayerische - Uusin viesti kirjoittanut OskuK
Onko joku joskus nähnyt oikeasti youtuberahaa?

 5 
 : Lokakuu 21, 2019, 23:42:34 ip 
Aloittaja Markus - Uusin viesti kirjoittanut Markus
Korjaus: ei olekaan ihan vanhoissa kuorissa. Syvyyttä tulee lisää reilusti, leveyttä hieman ja korkeutta vähän enemmän. Ensimmäiset tiedot hinnasta antavat odottaa itseään.


Mitat 250 * 390 * 420 mm, paino 20 kg.
Vanhat mitat vertailun vuoksi
235 * 340 * 290 mm, paino 14 kg

Hieman ehkä ihmetyttää, miksi tätä ei ole lanseerattu jo viisi vuotta sitten.https://www.ranciliogroup.com/rancilio/silvia-xl/silvia-pro/

 6 
 : Lokakuu 21, 2019, 21:55:37 ip 
Aloittaja Markus - Uusin viesti kirjoittanut Markus
Mitä jo kertoisin, että:

Rancilio on julkaissut Silvia-keittimestä pro-version. Vanhoissa kuorissa kaksi boileria, molemmat pid-ohjattuja.

https://www.instagram.com/s/aGlnaGxpZ2h0OjE3ODQ4MjE5OTU3Njc0MDQ2?igshid=18rg7y3zu8kdu&story_media_id=2157964615347281137

 7 
 : Lokakuu 20, 2019, 22:18:28 ip 
Aloittaja jpetrow - Uusin viesti kirjoittanut jpetrow
Mylly on myyty.

 8 
 : Lokakuu 20, 2019, 16:21:04 ip 
Aloittaja bayerische - Uusin viesti kirjoittanut Markus
Tuontyylisen halpamyllyn testaaminen Comandantea tms. vastaan voisi olla kansainvälinen YouTube-hitti...

 9 
 : Lokakuu 19, 2019, 18:01:10 ip 
Aloittaja bayerische - Uusin viesti kirjoittanut lotari
Vuosi sitten tuli tehtyä aika paljon tutkimusta budjettiluokan myllyistä ja vastaan tuli lukemattomia kiinalaisia vaihtoehtoja. Päämääränä oli löytää mylly joka olisi merkittävästi halpis-keraamista parempi, mutta hinnaltaan Knockia, Comandantea, Kinua yms. edullisempi.

Lopulta parhaimmaksi tiedonlähteeksi tuli puolalainen kahvifoorumi wszystkookawie.pl, jossa on oma lankansa kiinamyllyille. GTranslate avaa tuonkin kielen salat kohtuullisesti.

Valinta osui Xeoleon 50-milliseen myllyyn, joka omaa metalliset terät ja jonka akseli on kahdesta pisteestä (kuulalaakereilla) stabiloitu, joten vakautta löytyy huomattavasti enemmän kuin Porlexista/Hariosta/tms.. Aeropressin hienommalla karkeudella jauhamisessa menee parisenkymmentä sekuntia vaaleillakin pavuilla. Papuja mahtuu ~20+ grammaa.

Suurin syy valintaan oli se että mylly löytyy suoraan amazon.de:stä, joten toimitus on nopea eikä yllätyskuluja tule. Tämän hetken hinta näyttäisi olevan alle 50 euroa postikuluineen, vain joitakin euroja korkeampi kuin vaikkapa Hario Skerton kotimaasta tilattuna.

Todennäköisesti päädyn vielä hankkimaan Kinun, Helorin tms. laadukkaamman käsimyllyn tulevaisuudessa, ihan vaan että saa mielenrauhan siitä ettei omat kahvit jää ainakaan myllystä kiinni.. mutta näen nämä ~50 euron kiinamyllyt selkeästi kannattavampana sijoituksena kuin halvimpien myllyjen kanssa säätämisen ja niiden lisäosien hankinnan. Ellei sitten erikseen nauti siitä säätämisestä. Kahvin kanssa kuitenkin itse keskityn mieluummin makujen kuin myllyn säätöjen hakemiseen.

Ps. En suoraan tätä mallia suosittele, ellei erikseen juuri EU:n sisältä tilattavaa halua. Aasiasta (Aliexpressistä) tilattavista esim. MYM54 ja 1zpresso merkeistä löytyy terien keskityksen säätö, joka tästä uupuu. Hinta tosin kaikkine kuluineen 50 - 100% korkeampi vs Xeoleo Euroopasta. Tuolta puolalaiselta foorumilta löytyy aika paljon juttua eri malleista.

 10 
 : Lokakuu 19, 2019, 12:20:41 ip 
Aloittaja flntm - Uusin viesti kirjoittanut flntm
Kyseessä siis 05/2012 mallin Ascaso Dream kone.
Maidon vaahdottamisesta on tullut melko haastavaa.
Boileri lämpeää maksimissaan 120C asteeseen. Kun aloittaa maidon vaahdottamisen lämpötila laskee nopeasti ja höyryn määrä vähenee. Samalla kone alkaa pumpata lisää vettä boileriin ja lämpötilasensori havaitsee lämpöjen laskeneen ja alkaa lämmittää boileria.
Kun boileri on täynnä ja lämmin, voi maidon vaahdottamista jatkaa, mutta sama rumba lähtee hetken päästä uudestaan käyntiin.

Olen vaihtanut koneen lämpötilasensorit ja lämpötilamittarin. Konetta on myö putsattu säännöllisesti.

Osaako joku heittää mistä vikaa kannattaisi lähteä selvittämään?

Sivuja: [1] 2 3 ... 10