Ristretto

Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  

Uutiset:

Pikahakua monipuolisempi haku löytyy valikon Haku-painikkeen takaa.

Sivuja: [1] 2 3 ... 10
 1 
 : tänään kello 10:10:56 
Aloittaja Kahvikissa - Uusin viesti kirjoittanut Atzu
Eureka Mignon Specialita tuli nyt sitten tilattua Mokkamestareilta viime viikolla. Viittä vaille varma olen päätöksessäni, että keittimeksi tulee Bezzera BZ10. Myykö Suomessa jokin liike Bezzeraa? Elektrosilta tuon saisi tuhannen euron pintaan. Muistelin, että Crema olisi joskus myynyt Bezzeraa, mutta ainakaan verkkokaupasta en sitä löytänyt.

Kysymyksenä vielä: kannattaisiko investoida vähän enemmän ja ostaa Rocket Appartamento E61-grupolla? BZ10 etuna olisi Bezzeran oma erillislämmitetty gruppo, joten keitin lämpenee nopeammin. E61:llä ilmeisesti saa ilmeisesti täyteläisempiä ja tasaisempia espressoja. Mitä olen näistä vertailua lukenut, eroa ei kuitenkaan ihan hirvittävästi pitäisi olla.

 2 
 : tänään kello 08:38:45 
Aloittaja migu2 - Uusin viesti kirjoittanut tervapata
Tämä herättääkin kysymyksen, että onko se suojakaasu se pahin asia, vai onko kaasuun pakattu kahvi ostettaessa yleensä jo niin vanhaa, että sitä ei pelastaisi se kuuluisa Erkkikään?
Niin, etenkin kun typpi on täysin hajuton ja mauton kaasu...

 3 
 : Tammikuu 19, 2020, 11:39:33 ap 
Aloittaja sskkll - Uusin viesti kirjoittanut sskkll
Myyntiin kahvinjuonnin loputtua!
-LaPavoni Piccolo, ilmeisesti tällä on jo ikää jonkun verran, en tiedä paljonko. Itse ostin tämän 2v sitten. Silloin tämä näytti lähes käyttämättömältä ja edelleen on hyvässä kunnossa. Kytkin ja kaikki tiivisteet on vaihdettu 2v sitten. Ruosteeton. Höyryventtiilin muovikahvasta on lohjennut pala. Ei haittaa käyttöä eikä vaivaa silmääkään. Niitä saa muutamalla eurolla uuden, jos haluaa. Kaikin puolin toimii moitteettomasti. Itse olen oppinut tekemään tällä ihan täydelliset kahvijuomat. Säiliössä ei ole kalkkia, eikä sitä sinne kerrykkään, kun käyttää lähdevettä. Kahva on sorvattu nakuksi!

-2kpl Ascaso I-mini kahvimyllyjä. Toinen ostettu uutena, toinen käytettynä. En osaa enään sanoa kumpi on kumpi. Molemmat toimii niin kuin pitääkin.

-Tilpehöörit: Pavoni tampperi, terästampperi, 3kpl kahden kupin sihtejä, 2kpl yhden kupin sihtejä, Bialetti vaahdotus kannu, 4kpl Loveramics cappuchino kuppeja, 2kpl Loveramics espresso kuppeja

Könttänä 400e, Turussa.
0440373727

Ellei nuo kuvat liity tähän viestiin, niin niitä ja lisäkuvia voi pyydellä sähköpostiin.
sammalpalvelut@gmail.com

tori.fi löytyy myös kuvia

 4 
 : Tammikuu 18, 2020, 14:15:55 ip 
Aloittaja migu2 - Uusin viesti kirjoittanut Jari
Huippupaahtimo Wendelboe tankkaa myytävät pussit typellä. Parantaa kuulemma säilyvyyttä. Sen verran kurko ukko kyseessä etten kyseenalaista hänen näkemystään.
Millähän kaasulla nää bulkkipaahtimot pilaa kahvinsa?

Tämä herättääkin kysymyksen, että onko se suojakaasu se pahin asia, vai onko kaasuun pakattu kahvi ostettaessa yleensä jo niin vanhaa, että sitä ei pelastaisi se kuuluisa Erkkikään?

Typpi taitaa olla isojen paahtimoidenkin yleisin suojakaasu. Tosin markkinoilla on lisäksi ollut ainakin hiilidioksidia tuppaavia laitteistoja ja joskus joku kertoi HB:n foorumilla käyttävänsä argonia. Sitähän käytetään myös mm. viinihommissa.

 5 
 : Tammikuu 16, 2020, 17:10:45 ip 
Aloittaja jnf - Uusin viesti kirjoittanut workstinx
Sivustolta löytyvän ohjeen mukaan toimiessa huolto onnistuu varsin helposti.

Tiiviste/huoltosetin tilasin intternetsin syövereistä, otin aikalailla täydellisen grouppoon liittyvän koska edellisestä huoltokerrasta liian pitkä aika. Muuten meni ihan hyvin mutta mäntää ei tahtonut purkuvaiheessa saada kovin nätisti pois, koska suihkusihdin ja groupon tiiviste oli päässyt pahemman kerran ”tervaantumaan”, liekö kone ollut joskus liian pitkään päällä, varmaankin. Kasaaminen onnistui helposti varsinkin kun tylpällä esineellä hieman auttoi ja painoi männän ylätiivisteen helmat sylinterin sisään siinä kun se oli juurikin hollilla menossa sisään.

Lisäksi halusin poistaa sylinterin jossa mäntä liikkuu koska grouppo vaikutti aika törtteiseltä. Tätä varten tein erillisen avaimen 5,5mm kuusiokolo avaimesta (näkyy kuvassa ruuvimeisselin yläpuolella jos vain kuva näkyy) johon viilasin pari tasaisempaa kohtaa vastaamaan sylinterissä olevia koloja, avain siihen ja jakoavaimella vaan vääntämään, kyllä se auki lähti.

Laitan tähän vielä kuvan työkaluista, jotka itse koin tarpeelliseksi huolto-operaatiossa:
https://www.flickr.com/photos/150917853@N06/49389499258/in/photostream/

Ja näkyypä siinä kaikki vaihdetut osatkin

 6 
 : Tammikuu 15, 2020, 20:13:08 ip 
Aloittaja tervapata - Uusin viesti kirjoittanut tirofaux
Edullinen laitepuolen edistysaskel on hankkia AeroPress (n. 30 euroa). Toki keskeisin kahvin makuun vaikuttava tekijä on valmistuksessa käytetty kahvipapu, mutta siitä on niin monta erilaista mielipidettä - kunhan on papu tarpeeksi tuoretta :)

 7 
 : Tammikuu 15, 2020, 18:53:47 ip 
Aloittaja tervapata - Uusin viesti kirjoittanut PetteriSeppänen
Tuon wilfan ongelma pressopannun kanssa on jauhetun kahvin valtava kokohajonta. Pannuun tulee aivan pientä mujua ja karkeampaa pääosin jos valitsee french press asetuksen.
Itse olen pressopannun kanssa ajanut vaan rohkeasti filter asetuksella ja jättänyt viimeiset tipat pannuun, tällä tapaa kuppiin päätyy vähemmän kiinteätä juotavaa. Tuo pienen pieni muju taitaa aiheuttaa vähän kitkeryyttä kahviin eli ei kannata kovin pitkään seisottaa kahvia tekeytymässä.

Kaupan jauhatuksiin verrattuna eroa siis on. Nähdäkseni wilfan mylly toimii parhaiten suodatinkahvin kaverina kun käytetään suodatinpusseja.

Pressopannujakin saa sellaisina, että mäntä suodattaa mujut pois, mutta samalla saattaa menettää herkulliset öljyt.

 8 
 : Tammikuu 15, 2020, 10:22:31 ap 
Aloittaja NikMik - Uusin viesti kirjoittanut NikMik
Myydään v. 2009 ostetut Gaggia Classic ja Ascason mylly (mustana). Keitin päivitetty Rancilio Silvian vaahdotusputkella, kahvaan tehty puinen kädensija kun alkuperäinen hajosi. Kytkinpaneeli ja kolmitieventtiili uusittu jokunen vuosi sitten, sen jälkeen säännöllistä mutta vähäistä käyttöä. Kaipaa ehkä kalkinpoistoa, vaahdotusputkesta tippuu vähän vettä. Mylly juuri puhdistettu, kartioterämalli kyseessä.
Edit: Laitteet sijaitsevat Herttoniemessä Helsingissä. Myllyn voin postittaa ostajan piikkiin, keitin ainoastaan nouto tai voidaan sopia toimituksesta Helsinki-Porvooakselilla.

Hp. Gaggia 130 €, Ascaso 110 €. Yhdessä ostettuna 220 €.

Yhteydenotot: Yv

 9 
 : Tammikuu 15, 2020, 08:35:11 ap 
Aloittaja tervapata - Uusin viesti kirjoittanut tervapata
Moi kaikille,

Esittäytymispalstaa ei täällä näytä olevan niin laitan muutaman rivin tänne.

Aikanaan tuli tilattua useinkin hasbeanilta ja nyt pitkästä aikaa aloin taas silmäillä aiheeseen liittyviä sivuja ja verkkokauppoja. (on muuten 10 vuodessa näköjään hinnat lähteneet aivan lapasesta kahvimaailmassa). Kahvia menee tasaisesti 2 muumimukillista joka aamu, muuten ei tule juotua käytännössä lainkaan. Useamman vuoden ollaan kotona käytetty pelkästään pressopannua ja tummia tai hyvin tummia markettikahveja. Löfsbergejä ja Nordquisteja pääasiassa.

Nyt hankittiin heräteostoksena kahvimylly ja ensimmäiset kokeilut on tehty. Wilfan wscg-2:lla joutui aika lailla hakemaan sopivaa karkeutta, "french press" -asetuksilla tulee aivan liian rajua kamaa. Vasta aeropress -asteikolta alkoi löytyä mielestäni sopiva, kaupan kahvia vastaava karkeus. Lieneekö sitten wilfan ominaisuus tuo.

Tilasin kokeeksi kolme parempaa papua https://www.turunkahvipaahtimo.fi/product/273/loppuvuoden-kolme-kovinta-kahvia ja näistä on pari pannullista valmistettu jo. Epähuomiossa valitsin pelkkiä vaaleita paahtoja ja vaikka ovatkin olevinaan erinomaisen hyviä ja eksklusiivisia, vaatii näköjään melkoisesti totuttelua tummapaahtoon tottumisen jälkeen. Kippasinkin ekat pavut takaisin pussiin myllyn säiliöstä ja taidan hakea tummaa markettipapua siksi aikaa että saan tuntuman myllyn ja presson yhteistoimintaan.

Mistäs ja mitä parempaa tummaa papua sitten seuraavaksi? Inkapaahtimoa tuossa jo katselin...


 10 
 : Tammikuu 14, 2020, 22:32:49 ip 
Aloittaja bayerische - Uusin viesti kirjoittanut cebba
Paljon lähiakoina myllyjä vertailleena olen pääni sisällä rajannut vaihtoehdot Eureka Mignon Specialitaan ja Niche Zeroon.

Itse tein samanlaisen rajauksen ekaa myllyä hankkiessa n. vuosi sitten. Eli luonnollisesti tällä hetkellä keittiön pöydällä on molemmat, tosin Niche ollut vasta n. kuukauden.

Molemmat on hyviä myllyjä hintaluokassaan, mutta niiden käyttö on aivan erilaista ja määrää kumpi sopii paremmin. Eli single dosing vs hopper, kumman haluat? Eureka oli mukava kun säädöt oli kohdallaan ja samaa papua riitti vielä pitkäksi aikaa, mutta kun hankin useammin eri papua pienissä erissä niin single dosing on paljon mielekkäämpää.

Eureka jauhaa käsittääkseni myös ihan ok suodattimelle, mutta en ikinä sitä testannut. Käytännössä tuskin kukaan jaksaisi Eurekalla vaihdella espresso- ja suodatinkarkeuden välillä jatkuvasti - itse en siis kertaakaan. NZ:lla sen sijaan on mahdollista vaihdella, ja sehän olikin se viimeinen potku NZ:n hankintaan, kun pääsin sitten eroon halvasta suodatinmyllystä. Yleensä jauhan aamulla NZ:lla suodattimelle ja loppupäiväksi säätö espressolle.

Sivuja: [1] 2 3 ... 10