Ristretto

Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  

Uutiset:

Huom! Tämän yläpalkin pikahaku hakee vain siltä alueelta tai ketjusta, joka sinulla on auki.

Sivuja: [1] 2 3 ... 10
 1 
 : tänään kello 15:17:24 
Aloittaja Kahvikulinaristi - Uusin viesti kirjoittanut Kahvikulinaristi
Mulle on vaan tullut sellaista viestiä, että kannattaisi miettiä kahvia ihan urasuuntana. Toistaiseksi tää on ollut kivaa ihan harrastuksena. :) Vähän olis kutkuttava ajatus yhdistää työ ja intohimo   kahvia kohtaan. Sen takia kokemukset alasta olisi ihan kivoja kuulla.

Sekin on ihan täysin ymmärrettävää, jos paahtaa täysillä kahvin parissa arkena, niin ei sitä varmaan vapaalla halua saman asian kanssa olla. :)

 2 
 : Huhtikuu 24, 2018, 21:27:41 ip 
Aloittaja Kahvikulinaristi - Uusin viesti kirjoittanut Joona_s
Itse viihdyin kuusi vuotta niin tiskin kuin paahtokoneen takana. Varsinkin kahvikisojen myötä avautui paljon matkustusmahdollisuuksia ja tutustuin paljon mukaviin ihmisiin. Negatiivisia puolia jos miettii, niin ammatillisesti on Suomessa kuitenkin hyvin vaikea kehittyä muutaman vuoden jälkeen, työ on raskasta ja palkassa ei ole kehumista. Kahvilan tai paahtimon perustaminen on käytännössä paras vaihtoehto, jos vaan on uskallusta lähteä ammatinharjoittajaksi.

Vaikka omat koulut hieman viivästyivät kahvin takia, eivät vuodet alallla kuitenkaan harmita. Toisaalta nyt ei myöskään harmita tehdä muita töitä vaikka Sote-uudistuksen myötä vielä unelmoin toisinaan Probatin led-näytöistä.  :)

 3 
 : Huhtikuu 24, 2018, 20:49:42 ip 
Aloittaja Jons - Uusin viesti kirjoittanut Jons
Myydään Rancilio Silvia V5 E 2016 espressokeitin varusteineen sekä Ascaso i-Mini Black kahvimylly vähäisen käytön vuoksi.

Rancilio Silvia ostettu Cafetoriasta 07/2016 ja Ascaso i-Mini Kaffecentralenista 07/2016. Mukaan myös maidonvaahdotuskannu, tamppausmatto, alumiinitampperi, tupla- ja sinkkusihdit, blind-suodatin, gruppon-puhdistusharja, puhdistusaine, kahvi/puhdistusaineen annostelija, muovitampperi ja ohjekirjat. Halutessa ostajalle mukaan myös alkuperäiset myyntipakkaukset sekä ainakin myllystä on vielä tallella myös alkuperäinen kuitti.

Myllyn läpi on mennyt harjoitellessa arviolta 2-3kg papuja, joista keittimen kautta kahviksi on päätynyt ehkä noin 100 kupillista. Puhdistettu säännöllisesti. Tästä erittäin hyvässä kunnossa olevat ja lähes käyttämättömät välineet esimerkiksi kahviharrastuksen aloittajalle.

Hintapyyntö 525€. Laitteet sijaitsevat Helsingissä. Yhteydenotot Joonas Saukkonen, p. 0505216223

Lisätietoja
Rancilio Silvia: http://cafetoria.fi/eshop/fi/espressokeittimet/23-rancilio-silvia-e-2016.html
Ascaso i-Mini: https://www.crema.fi/fi/products/ascaso/i-mini/28

 4 
 : Huhtikuu 24, 2018, 15:59:19 ip 
Aloittaja Markus - Uusin viesti kirjoittanut Markus
Moro,

Suomen laiskin kahviblogi Kahjona kahviin on tavattavissa nykymuodossaan Youtubessa. Pilotinomaisesti seikkaillaan Helsinki Coffee Festivalilla, ekassa jaksossa Lehmus Roasteryn Visa demoaa Ikawa-koepaahdinta.

Katsokaa, jakakaa ja tilatkaa kanava niin ette missaa tulevia jaksoja!

https://youtu.be/wOaboKykJRo

 5 
 : Huhtikuu 24, 2018, 13:12:04 ip 
Aloittaja japa - Uusin viesti kirjoittanut japa
En muista hinta tarkasti, joka tarkoittanee sen olleen "normaali" suomalaiselle kahville. eli veikkaisin luokkaa 35-45€/kg, kympin paikkeilla pussi.

 6 
 : Huhtikuu 24, 2018, 09:15:02 ap 
Aloittaja SirHenry - Uusin viesti kirjoittanut Tinuri
Snygi on.

 7 
 : Huhtikuu 24, 2018, 08:24:21 ap 
Aloittaja SirHenry - Uusin viesti kirjoittanut SirHenry
Tuli hommattua Italian eBaysta pieni projekti. Pitkään ollut mielessä hankkia vanha keitin kunnostettavaksi ja Faemina on omasta mielestä yksi hienoimmista vanhoista kotikäyttöön tarkoitetuista vipukeittimistä, joten sellainen tuli hankittua.

Faeminan kunto oli ostaessa melkoisen onneton, mutta nyt alkaa olla jo voiton puolella ja kunhan uusi rosterijousi vielä tipahtaa postissa niin pääsee testaamaan millainen laite on käytössä. Keitin oli sen verran ryytynyt ostettaessa, ettei juuri houkutellut edes testata sitä kahvin kanssa. Runsaan kalkin poistaminen boilerista vaati 400g sitruunahappoa, mutta nyt boileri näyttää sisältä melkein uudelta. Laite tuli purettua tietysti täysin palasiksi ja kaikki osat tuli puunailtua mahdollisimman hyvin. Uusi tiivistesetti löytyi Italiasta ja uusi kurkistelulasi haettiin lasiliikkeestä. Isoin työ oli odotetusti laitteen alumiinisessa jalustassa, jonka kromipinta oli pahoin hilseillyt ja pintaa oli muutenkin hakattu kahvalla useampaan kertaan. Jalustan hiomiseen meni useampi tunti, mutta lopputulokseen oon kyllä ihan tyytyväinen  :D

Forumilla ei aiemmin ole tullut vastaan Faeminaa, mutta jos jollakulla on kokemuksia laitteesta niin kaikki otetaan mieluusti vastaan.

 8 
 : Huhtikuu 24, 2018, 00:34:19 ap 
Aloittaja Kahvikulinaristi - Uusin viesti kirjoittanut Tinuri
Onhan täältäkin lähtöisin paahtajia ym. Muita joille siitä tuli ammatti. Suurin osa on tosiaan jatkanut elämää ilman foorumia ;D
Tiedän pari, mutta saavat ilmoittautua itse, jos käyvät lukemassa palstaa 🤐

 9 
 : Huhtikuu 23, 2018, 23:11:45 ip 
Aloittaja Kahvikulinaristi - Uusin viesti kirjoittanut OskuK
Ymmärettävää. Työ on työtä. Vapaalla sitten jotain muuta...

 10 
 : Huhtikuu 23, 2018, 22:20:34 ip 
Aloittaja Kahvikulinaristi - Uusin viesti kirjoittanut andrimus
Onhan täältäkin lähtöisin paahtajia ym. Muita joille siitä tuli ammatti. Suurin osa on tosiaan jatkanut elämää ilman foorumia ;D

Sivuja: [1] 2 3 ... 10