Ristretto

Kahvikeskustelu => Kahvinvalmistuslaitteet, kahvimyllyt ja -tarvikkeet => Aiheen aloitti: hirvi - Lokakuu 27, 2008, 13:34:17 ip

Otsikko: La Pavoni-vipukeittimien nikseistä
Kirjoitti: hirvi - Lokakuu 27, 2008, 13:34:17 ip
Olen nyt käytellyt Pavonia noin 1,5 v ja koska lämmitän koneen pari kertaa päivässä, on tullut ensimmäisen huollon aika. Varaventtiilikin on alkanut pihistä. Tälläkin palstalla on hyvät ohjeet tiivisteiden vaihtoon mutta vein ammattilaiselle, sillä grupon ja rungon väli on vaikea saada tiiviiksi. Onko tämä kohta falskannut muiden Pavoneissa?

Pavoni on eka keittimeni ellei mutterivehjettä lasketa, joten oppimiskäyrä sekä kahvin että maidon suhteen on edelleen nouseva. Pavonissa on omat oikkunsa:

Oletteko kokeneet Pavonin liian kuumaksi, ja miten olette asian kanssa pärjänneet? Lieneekö juuri tuo kuumuus vai miksi monet täyteläiset kahvit maistuvat kitkerältä? Vastaavasti mm. HasBeanin Yirgacheffe onnistuu usein, samoin Arcafe. Ovat ilmeisesti vähän vaaleampia ja hapokkaampia?

Tämän (oletetun) kuumumisen takia olen uuttanut kahvin mahdollisimman pian sen jälkeen kun lämmitysvalo on ensi kerran sammahtanut.

Uutena konstina olen myös ruvennut  lämmittämään koneen ilman kahvaa, ja juoksutan vain vähän kuumaa vettä kahvan läpi  ennen uuttoa. Viileämmän kahvan käyttö tuntuisi poistavan tämän kuumuusongelman lähes kokonaan. Onko muilla Pavonisteilla samanlainen kokemus?

hirvi


edit: pientä korjausta.


Otsikko: Vs: La Pavoni-vipukeittimien nikseistä
Kirjoitti: akallio - Lokakuu 27, 2008, 14:21:29 ip
Lieneekö juuri tuo kuumuus vai miksi monet täyteläiset kahvit maistuvat kitkerältä?

Todennäköisesti kyllä; kahvin pitäisi maistua karvaammalta kuumalla uuttaessa.

Vastaavasti mm. HasBeanin Yirgacheffe onnistuu usein, samoin Arcafe. Ovat ilmeisesti vähän vaaleampia ja hapokkaampia?

Jep, itse uutan tyypilliset HasBeanin vaaleat 95 asteessa, joka on melkolailla espressolämpöjen maksimi.