Ristretto

Kahvikeskustelu => Kahvin paahtaminen => Aiheen aloitti: Mariia - Lokakuu 23, 2008, 20:54:39 ip

Otsikko: Caffi
Kirjoitti: Mariia - Lokakuu 23, 2008, 20:54:39 ip
Vantaan Flamingo kauppakeskukseen(Jumbon jatkoa) tuli yläkertaan "Caffi" oli laaja valikoima erilaisia kahveja, nettisivuillakin 20 erilaista:

http://www.caffi.fi/epages/Caffi.axl/?ObjectPath=/Shops/Caffi/Categories/Kahvit

Kahvit paahdetaan itse liikkeessä ja myydään myös raakapapuina 30% halvemmalla kuin paahdetut.

Kävelin tänään tuon liikkeen ohi sattumalta, harmi että on aamupäivisin ilmeisesti kiinni, eli silloin kun minä Jumbossa satun käymään  :(

Mietin vain, että onko tuo Bonjourin hinta ihan oikeasti 16,50€/100 g??  :o
Otsikko: Vs: Caffi
Kirjoitti: Bule - Lokakuu 23, 2008, 21:11:16 ip
Kävin tänään iltapäivällä caffissa. Mukavan näköinen kauppa, mukaan tarttui Espressogearin tampperi. Kahvia oli monenlaista, kolmea laatua omasta paahtimosta. Pitää tutustua lähiaikoina!
Otsikko: Vs: Raakapapuja Helsingistä
Kirjoitti: jiitee - Lokakuu 23, 2008, 21:18:13 ip
Mietin vain, että onko tuo Bonjourin hinta ihan oikeasti 16,50€/100 g??  :o

Tuon on kyllä pakko olla virhe sivuilla. Jos ei ole niin olen kyllä äimänä - olisi aika posketonta. Varsinkin kun paahtoaste on heidänkin mukaan "todella tumma". Kuvan perusteella noissa pavuissa ei maistune juuri muu kuin paahto - eli "tuhka ja savu" - ja tällöin ei ole paljoa väliä mitä papua siihen on käytetty. Lause "sekoitus parhaista alkuperäislajikkeista" saa lähinnä surulliseksi.  :'(

Edit: Kappas, heilläkin on saatavilla ainakin yhtä Johan & Nyström (http://www.johanochnystrom.se/index.php)in kahvia - "J&N Fair Trade Espresso". Tosin Baristashopen (http://www.baristashopen.se/)iin verrattuna on 4 euroa hinnakkaampi nykyisellä kruunu/euro kurssilla.
Otsikko: Vs: Raakapapuja Helsingistä
Kirjoitti: migu2 - Lokakuu 24, 2008, 08:43:23 ap
Kävin tänään iltapäivällä caffissa. Mukavan näköinen kauppa, mukaan tarttui Espressogearin tampperi. Kahvia oli monenlaista, kolmea laatua omasta paahtimosta. Pitää tutustua lähiaikoina!

Siistin näköinen liike tosiaan. Mutta tuosta papujen säilyttämisestä isoissa kirkkaissa muovipöniköissä voi olla montaa mieltä...
Otsikko: Vs: Caffi
Kirjoitti: Teme - Lokakuu 24, 2008, 14:46:18 ip
Kappas, heilläkin on saatavilla ainakin yhtä Johan & Nyström in kahvia
Itse ymmärsin että tuolla Ruotsin puolella paahdetaan suurin osa heidän kahveistaan ja täydennys tulee sitten liikkeessä olevasta pienestä paahtimesta...

Siistin näköinen liike tosiaan. Mutta tuosta papujen säilyttämisestä isoissa kirkkaissa muovipöniköissä voi olla montaa mieltä...
Joo. Mukavan oloinen liike ja ystävällinen palvelu. Tällaisia tarvitaan lisää. Mutta. Sama kysymysmerkki tuli minullekin tuosta papujen säilytystavasta. Ostin eilen 16.10. paahdettua kahvia ja se ei oikein enää meinaa toimia - johtuen siis säilytystavasta enemmän kuin itse kahvista tai sen iästä. Harmi sinällään koska muuten kahvissa/sekoituksessa tuntui olevan potentiaalia. Toinen asia johon kiinnitin huomiota oli valikoiman laajuus. Monessa asiayhteydessähän tämä on hyvä asia, mutta kahvin kanssa tulee ensimmäiseksi mieleen kiertonopeus - kuinka pitkään se kahvi ehtii niissä purkeissa muhia?

T. Teme
Otsikko: Vs: Caffi
Kirjoitti: cartman - Lokakuu 24, 2008, 19:04:28 ip

Toinen asia johon kiinnitin huomiota oli valikoiman laajuus. Monessa asiayhteydessähän tämä on hyvä asia, mutta kahvin kanssa tulee ensimmäiseksi mieleen kiertonopeus - kuinka pitkään se kahvi ehtii niissä purkeissa muhia?

Sitäpä juuri. Caffi toimi aluksi Espoon Isossa Omenassa. Kiinnitin huomiota samaan asiaan. Papuset ovat suurissa, läpinäkyvissä astioissa, joissa niitä tuuletetaan säännöllisesti. Kuten Parhialalla Hakiksen hallissa. Njet hjuva.
   
Otsikko: Vs: Caffi
Kirjoitti: Kotibaari - Lokakuu 24, 2008, 20:59:22 ip
Sitäpä juuri. Caffi toimi aluksi Espoon Isossa Omenassa. Kiinnitin huomiota samaan asiaan. Papuset ovat suurissa, läpinäkyvissä astioissa, joissa niitä tuuletetaan säännöllisesti. Kuten Parhialalla Hakiksen hallissa. Njet hjuva.
   

Parhialasta näyttää onneks saavan noita Kaffan valmiiksannosteltujakin pusseja nykyään.
Otsikko: Vs: Caffi
Kirjoitti: Jimi - Lokakuu 25, 2008, 15:39:12 ip
Kävin työmatkalla pyörähtämässä Caffilla. Mukavantuntuinen liike ja palvelualttiutta löytyi. Kerroin etsiväni muutaman pavun sekoitusta uunipaahtoa varten, lähinnä cappucinoja varten. Ensimmäisenä vinkkinä oli, että liikkeeseen on lähiaikoina tulossa myyntiin i-roasteja :) Tuntui Caffissakin olevan vallalla sama käsitys kuin Kaffecentraleniissa, eli että uunipaahtokin vaatii papujen sekoittelua.
Olin itse arponut netin perusteella papulajit valmiiksi, mutta kaikkia ei löytynyt raakoina, joten asiantuntija sai hoitaa valitsemisen. Raakapapujen hinta oli 70% paahdettujen hinnasta.


Mukaan lähti seuraavia papuja:

Colombia Supremo
Brasilian Yellow Bourbon
Indian Robusta Parchment (puolet vähemmän kuin kahta edellistä)


Pavut suljettiin venttiilillä varustettuihin ilmatiiviisiin pusseihin (Kaffecentralen tarjoili raakapapunsa paperipusseissa). Niihin on hyvä heittää pavut turvaan paahtamisen jälkeenkin. Tarkoitus olisi siis paahtaa pavut erikseen tämän foorumin ansiokkaiden uunipaahto ohjeiden mukaan. Parin kokeilun perusteella homma voi onnistua jopa minulta :)

Toivoisin käytännön vinkkejä paahtoasteiden suhteen, raksuja olisi siis tarkoitus kuunnella.
Otsikko: Vs: Caffi
Kirjoitti: jiitee - Lokakuu 25, 2008, 16:42:05 ip
Itse ymmärsin että tuolla Ruotsin puolella paahdetaan suurin osa heidän kahveistaan ja täydennys tulee sitten liikkeessä olevasta pienestä paahtimesta...

No niinpäs näyttääkin olevan - kun noita vaihtoehtoja tarkemmin katsoin, näyttää löytyvän J&N:n espressosekoituksista ainakin bella, isola ja la bomba (tosin mukavalla katteella: esim. tuolta baristashopenin kautta 500g irtoaa vajaalla 10 eurolla, kun heillä siitä saa pulittaa melkein 20 euroa...  ???).

Ensimmäisenä vinkkinä oli, että liikkeeseen on lähiaikoina tulossa myyntiin i-roasteja :)

Toivottavasti tuossa laittavat sitten hinnan kohdilleen (eli ei kovin paljoa yli 200 euroa - 185:llä kun tätä nykyisin jo löytää netin kautta).

Raakapapujen hinta oli 70% paahdettujen hinnasta.

Tämä on ihan fiksu hinnoittelu (suhteessa vastaavaan paahdettuun siis). Paahdettaessa (ainakin itselläni) painosta haihtuu se 13-20% ilmaan, riippuen pavusta.

Pavut suljettiin venttiilillä varustettuihin ilmatiiviisiin pusseihin (Kaffecentralen tarjoili raakapapunsa paperipusseissa). Niihin on hyvä heittää pavut turvaan paahtamisen jälkeenkin.

Ne kyllä kannattaa laittaa toiseen pussiin/astiaan - paitsi jos saat putsattua sen vihreiden pussin huolella. Vihreistä kun irtoaa jonkinverran raakaa kuoritomua ja muuta roskaa jotka eivät välttämättä maistu kahvissa (varsinkaan espresossa) kovin hyviltä - lisäksi se vihreä papu on luonnontuote jossa voi olla jos jonkinlaista eliötä/mikrobia tms. mukana (ei ole tarkoitettu sellaisenaan syötäväksi - paahtolämpötila sitten kyllä tekee puhdasta jälkeä näistä).

Toivoisin käytännön vinkkejä paahtoasteiden suhteen, raksuja olisi siis tarkoitus kuunnella.

Täältä (http://www.sweetmarias.com/roasting-VisualGuideV2.html) löytyy mukava kuvaus kuvien kera siitä mitä pavulle paahdon aikana tapahtuu - paahtoasteet käydään myös läpi.
Otsikko: Vs: Caffi
Kirjoitti: Jimi - Marraskuu 03, 2008, 16:05:03 ip
Kiitos vinkeistä! Ei olisi esimerkiksi tullut mieleen raakapapupusseja ruveta putsaamaan, vaikka toki näin jälkeenpäin tuntuu itsestään selvältä. Eivät tuntuneet pussit loukkaantuvan kunnon tiskaamisesta (ja tarkasta kuivaamisesta).

Muuten paahto-operaatio meni aikalailla pieleen. Syynä luultavasti papujen hieman liian suuri määrä vuoassa. Lisäksi nostin lämpötilaa viime kertoihin verrattuna välttääkseni sen kuuluisan kissaeläimän maun.. Lopputuloksena epätasainen paahto, ekan ja tokan raksun sekoittuminen ja lopulta papujen palaminen. Brasilian Yellow Bourbon taisi olla ainut, joka onnistui joten kuten, mutta katsotaan nyt josko nuo maidon kanssa saisi pois juotua.

Kokeilut jatkunevat kuitenkin tulevaisuudessa.
Otsikko: Vs: Caffi
Kirjoitti: latteliisa - Marraskuu 10, 2008, 22:03:12 ip
Ostin eilen 16.10. paahdettua kahvia ja se ei oikein enää meinaa toimia - johtuen siis säilytystavasta enemmän kuin itse kahvista tai sen iästä.

Uutena käyttäjänä olen koittanut perehtyä espresson valmistukseen tätä palstaa lueskelemalla. Neuvotteko aloittelijaa kun välillä tieto hämmentää; täällä on ohjeita mm. kuinka itse paahtaa papuja jotta saa tuoretta kahvia. Kuitenkin olen kuullut myyjältä ostaessani tuoreita kahvipapuja, että kahvin pitäisi antaa olla (en nyt muista oikeata termiä) kaksi viikkoa paahdon jälkeen ja vasta sitten käyttää. Eli heti paahdettua vai kaksi viikkoa 'vanhaa'? Mihin tuo 2 vkoa perustuu?
Otsikko: Vs: Caffi
Kirjoitti: jiitee - Marraskuu 10, 2008, 23:37:45 ip
Kuitenkin olen kuullut myyjältä ostaessani tuoreita kahvipapuja, että kahvin pitäisi antaa olla (en nyt muista oikeata termiä) kaksi viikkoa paahdon jälkeen ja vasta sitten käyttää. Eli heti paahdettua vai kaksi viikkoa 'vanhaa'? Mihin tuo 2 vkoa perustuu?

Itse olen huomannut että 5-7 päivää on jo ihan ok lepo - ainakin niissä pavuissa joita käytän. Kovin tuoreen kahvin kanssa (alle 3 päivää) tulee yleensä ongelmia liiallisen hiilidioksidin kanssa - uutto käyttäytyy hankalasti, crema on "höttöä", ja maut jäävät vähän vaisuiksi.

Mielestäni tuo 2 viikkoa on jo hieman liikaa mikäli on tosiaan laadukkaasta arabica pavusta/sekoituksesta kyse - mutta voi tässä tosin olla joku poikkeuskin. Voithan tietysti kysyä myyjältä miksi näin on? Varsinki jos paahtajalta tuota suoraan ostat, niin hän varmaan osaa (jos tietää mitä tekee) kertoa sinulle esimerkiksi millä tavalla tuo hänen tuotteensa on parempaa kahden viikon levon jälkeen verrattuna vain viikon lepoon. Moni kauppias voi sitten hyvinkin vain toistella johonkin italialaiseen traditioon perustuvaa "sääntöä" sen kummemmin asiasta tietämättä (italiassahan suositaan robustaa sekoituksissa - poislukien kai Illy - ja kovin robustaisessa kahvissa pidempi lepo voikin ehkä olla parempi sen miedontaessa tuon robustan "aromia" tms.).
Otsikko: Vs: Caffi
Kirjoitti: akallio - Marraskuu 10, 2008, 23:42:43 ip
Uutena käyttäjänä olen koittanut perehtyä espresson valmistukseen tätä palstaa lueskelemalla. Neuvotteko aloittelijaa kun välillä tieto hämmentää; täällä on ohjeita mm. kuinka itse paahtaa papuja jotta saa tuoretta kahvia. Kuitenkin olen kuullut myyjältä ostaessani tuoreita kahvipapuja, että kahvin pitäisi antaa olla (en nyt muista oikeata termiä) kaksi viikkoa paahdon jälkeen ja vasta sitten käyttää. Eli heti paahdettua vai kaksi viikkoa 'vanhaa'? Mihin tuo 2 vkoa perustuu?

Noi on vähän makuasioita, kotipaahtajat yleensä suosivat lyhyempiä lepoaikoja - ja kannattaa muistaa että useimmat papukahvin myyjät eivät ole itse koskaan paahtaneet papuja, kun harrastajista monet paahtavat jatkuvasti. On totta että pavut eivät ole parhaimmillaan ihan tuoreena ja toimivat huonosti jos espressokoneen paine on säädetty liian ylös (kuten se useimmissa koneissa on). Siinä siis yhdistyy kaksi kitkeryyttä tuovaa tekijää.

Jos uuttopaine on kohdillaan, niin minusta pavut ovat jo ihan käyttökelpoisia suoraan paahtimesta ja parhaimmillaan joitakin päiviä sen jälkeen. Parin viikon kypsyttelystä ei ole haittaa ja saattaa myös kehittää makua hyvään suuntaan. Pitää kuitenkin muistaa että se kaksi viikkoa pitää viettää alkuperäisessä avaamattomassa venttiilipussissa. Kun papu on saanut ensimmäisen ilmakylpynsä, niin se on eittämättä jo huonoon suuntaan menossa kahden viikon jälkeen.
Otsikko: Vs: Caffi
Kirjoitti: japa - Marraskuu 11, 2008, 08:40:17 ap
Moni kauppias voi sitten hyvinkin vain toistella johonkin italialaiseen traditioon perustuvaa "sääntöä" sen kummemmin asiasta tietämättä (italiassahan suositaan robustaa sekoituksissa - poislukien kai Illy - ja kovin robustaisessa kahvissa pidempi lepo voikin ehkä olla parempi sen miedontaessa tuon robustan "aromia" tms.).
Hakaniemen hallissa kaupias oli kovasti sitä mieltä, että pitää vähintään pari kuukautta levätä, muutoin on liian tuoretta, liikaa hiilidioksidia yms. Toki myöhemmin taasen ulkomaisista nettikaupoista hankinnan huonona puolena peloitteli sillä, että jos pavut lennätetään paineistamattomassa rahtitilassa, hiilidioksidit karkaa.
(mun mielestä hänen puheissa oli pieni ristiriita)

Omasta kokemuksesta hasbean papujen kanssa sanoisin, että alta viikon paahdosta maussa on selvästi hiilidioksidin tms. tuomaa epämielyttävää makua. Ehkä joku 1-3 viikkoa on kohdallani optimi. Tuo Australian Mountain Top toimi ihan hyvin kaverin zaffirossa viikon ikäisenä (otos 2 shottia), mutta päätin antaa sen levätä vielä muutaman päivän (toinen pussi alta pois), kun en saannut heti parilla ekalla yrityksellä yhtä hyvää. Tiedä sitten oliko tuolla mitään merkitystä, mutta hyviä shotteja siitä tuli jälkikäteen.


PS. Mielestäni hinta/laatu -suhde ei ole ihan kohdallaan mountain topissa, mielummin tilaan samalla rahalla kaksi pussia Australian Skyberryä.
Otsikko: Vs: Caffi
Kirjoitti: jiitee - Marraskuu 11, 2008, 22:22:18 ip
Hakaniemen hallissa kaupias oli kovasti sitä mieltä, että pitää vähintään pari kuukautta levätä, muutoin on liian tuoretta, liikaa hiilidioksidia yms. Toki myöhemmin taasen ulkomaisista nettikaupoista hankinnan huonona puolena peloitteli sillä, että jos pavut lennätetään paineistamattomassa rahtitilassa, hiilidioksidit karkaa.
(mun mielestä hänen puheissa oli pieni ristiriita)

No, eihän sitä myymäänsä tuotetta voi haukkuakaan... eli jollain tavalla ymmärrän kauppiaan halun esittää asian näin (kun ei itse myymiään papuja paahda).

En tiedä millaisia tuntemuksia muilla on, mutta jotenkin sitä aina potee "syyllisyyttä" tämänkaltaisia liikkeitä ajatellessa. Minusta on hienoa että näitä on - itsekin pääsin "jyvällä" koko tästä kahvipuuhasta tämänlaisten kauppiaitten ansiosta. Mutta nyt kun on asiaan paneutunut ja tietää mistä saa, mihin hintaan, minkälaista laatua, miten tuoretta, jne..., niin omille ystävilleen "kahviopastusta" antaessaan ei tule näitä alkuperäisiä hyväntekijöitä juurikaan suositeltua....   :-[

PS. Mielestäni hinta/laatu -suhde ei ole ihan kohdallaan mountain topissa, mielummin tilaan samalla rahalla kaksi pussia Australian Skyberryä.

Itsekin olen kokeillut kumpaakin näistä ja hyviä ovat molemmat, tuo mountain top on kyllä selvästi laadukkaampi kahvina - aromi on hienostuneempi ja pidin varsinkin sen hienoisesta mansikkaisesta vivahteesta - sekä espressona että suodattamalla. Oikeassa olet kyllä siinä että ei se kuitenkaan samassa suhteessa laadukkaampi ole kuin mitä hinta antaisi olettaa - mutta näinhän kahvien kanssa harvoin on. Välillä se pienoinen lisäys laadussa voikin nostaa raakakahvin hintaa pelkästään suurempien tuotantokustannuksien taikka suuremman kysynnän (ja pienen tarjonnan) takia. Näinhän käy monen muunkin "kuliinaarisen herkun" kanssa, mutta välillä sitä sitten törmääkin niihin löytöihin...
Otsikko: Vs: Caffi
Kirjoitti: latteliisa - Marraskuu 16, 2008, 22:21:21 ip
Kiitos vastauksista, täytyy seuraavan kerran kysyä myyjältä tarkemmin. Kyseessä oli kotimaisen paahtimon kahvi, joka sopii maitokahviin. Ei ollut Robustaa mukana.
Otsikko: Vs: Caffi
Kirjoitti: akallio - Joulukuu 28, 2009, 20:11:42 ip
Eksyinpä minäkin viimein tänne. Vähän jäi ihmetyttämään SO-kahvien tummahko paahto. Odotin saavani Rwanda Gatsingasta herkullisia hedelmäisiä makuja pressopannussa, mutta melko särmätön ja mauton se lopulta oli. Ymmärrän kyllä että SO-kahvi vaaleapaahtoisena voi olla turhan outo keskivertoasiakkaalle, mutta silti...

Otsikko: Vs: Caffi
Kirjoitti: samppo - Joulukuu 28, 2009, 20:59:54 ip
Vähän jäi ihmetyttämään SO-kahvien tummahko paahto. Odotin saavani Rwanda Gatsingasta herkullisia hedelmäisiä makuja pressopannussa, mutta melko särmätön ja mauton se lopulta oli. Ymmärrän kyllä että SO-kahvi vaaleapaahtoisena voi olla turhan outo keskivertoasiakkaalle, mutta silti...



Mutta kyllä Pauligkin paahtaa alkuperämaakahvit (ei ole alkuperäkahveja) keskipaahtoisiksi (Pauligin asteikko 1-5, alkuperämaakahvit 3). Ehkä paahtaja on tykästynyt vaan jotenkin tummaan paahtoon. Esim HasBeanin Steven mielestä lähes kaikki kahvit ovat parhaimmillaan keskitummina, ehkä Caffin paahtajan mielestä tummina (tosin Steve varmaan tietää mitä tekee). Minullakin tämä paahtoastehomma on mennyt vähän ylös-alas mieltymysten mukaan esim. aluksi luulin että kahvi on sitä parempaa mitä tummempaa se on (Presidentti oli aivan kamalan kitkerää, mutta Tumma Pressa oli jo juotavaa). Nyt kun sitä ajattelee olen halunnut peittää huonon pavun ominaismakua todella tummalla paahdolla esimerkiksi Paulig Parisen (Pauligin asteikko:Parisen 5 vrt Presidentti 1 vrt Tumma Presidentti 3). Nyt olen sitä mieltä että keskipaahto-keskitumma on varmaan paras yleisesti, ottaen tietenkin huomioon pavun ominaisuudet.


Menipä OT:ksi, pyydän anteeksi, mutta siinä ajatukset kiteytettynä.
Otsikko: Vs: Caffi
Kirjoitti: akallio - Joulukuu 28, 2009, 21:13:47 ip
Ehkä paahtaja on tykästynyt vaan jotenkin tummaan paahtoon.

Voi hyvinkin olla että tässä tapauksessa keskitummaa paahtoa on vaan pidetty parhaana kyseiselle pavulle. Mutta on myös mahdollista, että kahvia on koitettu sovittaa myös yleisen maun mukaiseksi. Itselle tuli mieleen, että lopputulos oli aika vaisu ja vaaleampi paahto olisi voinut olla sopivampi. Raakapavut kun olivat varmasti olleet ensiluokkaisia.

Otsikko: Vs: Caffi
Kirjoitti: samppo - Joulukuu 28, 2009, 21:58:45 ip
Lainaus
Maultaan Gastsingan kahvi on luonteeltaan keskitäyteläinen ja pehmeä. Maultaan se makeahko ja erittäin monitahoinen, jälkimaussa on havaittavissa kevyttä sitrusmaisuutta. Gatsingan aromit ovat hedelmäisiä ja hieman mausteisia. Paahtoaste: keskipaahto

Nyt vasta kekkasin käydä kattomassa tuolla Caffin sivulta tuota kuvausta, akallion kommenttien perusteella hedelmäisiä aromeja ei löytynyt ja paahto ei ollut keskipaahtoa vaan keskitummaa. Joten voisivat ehkä kiinnittää huomiota enemmin tuohon paahtamiseen.
Otsikko: Vs: Caffi
Kirjoitti: migu2 - Joulukuu 29, 2009, 09:06:51 ap
Voi hyvinkin olla että tässä tapauksessa keskitummaa paahtoa on vaan pidetty parhaana kyseiselle pavulle. Mutta on myös mahdollista, että kahvia on koitettu sovittaa myös yleisen maun mukaiseksi. Itselle tuli mieleen, että lopputulos oli aika vaisu ja vaaleampi paahto olisi voinut olla sopivampi. Raakapavut kun olivat varmasti olleet ensiluokkaisia.

Tuo Rwanda Gatsinga ei nyt niin hirveän erikoinen kahvi ollut muutenkaan (ainakaan omaan makuuni). Sain sitä itse "pääpaahtimon" paahtamana, eli Johan&Nyströmiltä viikon vanhana. Paahto oli vaaleahkoa keskipaahtoa. Kevytrunkoinen ja jonkin verran sitrusmaista hapokkuutta. Gatsingaa on myös tarjolla "Sun dried" ja voisin kuvitella siinä olevan enempi vivahteita.
Otsikko: Vs: Caffi
Kirjoitti: akallio - Joulukuu 29, 2009, 12:27:54 ip
Tuo Rwanda Gatsinga ei nyt niin hirveän erikoinen kahvi ollut muutenkaan (ainakaan omaan makuuni). Sain sitä itse "pääpaahtimon" paahtamana, eli Johan&Nyströmiltä viikon vanhana. Paahto oli vaaleahkoa keskipaahtoa. Kevytrunkoinen ja jonkin verran sitrusmaista hapokkuutta. Gatsingaa on myös tarjolla "Sun dried" ja voisin kuvitella siinä olevan enempi vivahteita.

Voihan se olla että papu ei vaan ollut mitenkään kummoinen, joten pitäisi varmaan vähän laajemmin koklailla ennen kuin vetää johtopäätöksensä paahtimon tyylistä. Tosin tavallaan voisi ajatella, että neljänkympin kilohinnalla saisi takuuvarmasti hyviä ja kiinnostavia SO-kahveja.
Otsikko: Vs: Caffi
Kirjoitti: jiitee - Joulukuu 29, 2009, 18:53:21 ip
Kevytrunkoinen ja jonkin verran sitrusmaista hapokkuutta.

Lupaavat (J&N) tuohon kuitenkin "medium-bodya". Millä tavalla valmistit ja millaisilla parametreilla?

Tosin tavallaan voisi ajatella, että neljänkympin kilohinnalla saisi takuuvarmasti hyviä ja kiinnostavia SO-kahveja.

Kenen hinta tuo neljä kymppiä oli? Baristashopen myy tuota J&N:n paahtamana 23 euron kilohinnalla. Mikäli samasta tavarasta kyse, niin joku ottanee "hieman" välistä.
Otsikko: Vs: Caffi
Kirjoitti: akallio - Joulukuu 29, 2009, 19:01:54 ip
Kenen hinta tuo neljä kymppiä oli?

Caffin, kuten ehkä aiemmista viesteistä voikin arvata... :)
 
Otsikko: Vs: Caffi
Kirjoitti: migu2 - Joulukuu 29, 2009, 19:59:55 ip
Lupaavat (J&N) tuohon kuitenkin "medium-bodya". Millä tavalla valmistit ja millaisilla parametreilla?

Pressolla tuo jäi kyllä omaan makuuni aika vaisuksi. Perusparametreinä käytän yleensä 250 ml vettä ja kahvia 18 grammaa. Suodatinkahvina Gatsinga oli mielestäni paras. Aeropressiä ja Chemexiä en vielä syksyllä omistanut, joten niitä en pysty kommentoimaan.

Kenen hinta tuo neljä kymppiä oli? Baristashopen myy tuota J&N:n paahtamana 23 euron kilohinnalla. Mikäli samasta tavarasta kyse, niin joku ottanee "hieman" välistä.

Caffin "ongelma" on juuri tuo että niiden raakapavut tulevat J&N:ltä (paahtavat Jumbossa niitä sitten itse) ja jokainen haluaa tuossa ketjussa kohtuulliset katteet, joten hinta liikkeessä on sitten kahvissa kuin kahvissa vähintään tuo 40 euroa kilo. Järkky esimerkki mm. Etiopian Zege, jota myydään 14,50 euroa per 250 g pussi. HasBean myy samaa kahvia 4 puntaa per pussi... Noita päivän paahtoja olen silloin tällöin Caffista ostanut mukaani ja olen ollut niihin erittäin tyytyväinen.
Otsikko: Vs: Caffi
Kirjoitti: jiitee - Joulukuu 29, 2009, 20:42:50 ip
Caffin, kuten ehkä aiemmista viesteistä voikin arvata... :)

Niin uumoilinkin, mutta kysyin vielä varmistukseksi ennenkuin aloin ketään korkeista hinnoista soimaamaan.

Caffin "ongelma" on juuri tuo että niiden raakapavut tulevat J&N:ltä (paahtavat Jumbossa niitä sitten itse) ja jokainen haluaa tuossa ketjussa kohtuulliset katteet, joten hinta liikkeessä on sitten kahvissa kuin kahvissa vähintään tuo 40 euroa kilo. Järkky esimerkki mm. Etiopian Zege, jota myydään 14,50 euroa per 250 g pussi. HasBean myy samaa kahvia 4 puntaa per pussi...

No tämä selittääkin. Mutta ei tunnu bisnesmallina kovin hyvältä. Tosin ei tarvitse huolehtia itse sen laatukahvin metsästyksestä kun saa toiselta suoraan. Tiedä sitten onko ruotsalaisilla keskenään paremmat suhteet, kun Baristashopen saa myytyä J&N:n kahveja kuitenkin noin paljon huokeammalla hinnalla (oletan että hekin kuitenkin voittoa niillä tekevät).

Pressolla tuo jäi kyllä omaan makuuni aika vaisuksi. Perusparametreinä käytän yleensä 250 ml vettä ja kahvia 18 grammaa.

Kannattaa kokeilla jauhaa hienommaksi ja tarvittaessa vähentää kahvin määrää (mikäli tulee liian vahvaa). Ettei ongelmasi ole aliuuttuminen - mikä noin isolla kahvi/vesi suhteella voi olla vaarana kun kahvin vahvuus hämää (aliuuttunut kahvi voi olla vahvan makuista mikäli kahvi/vesi suhde on iso, mutta jää "kehittymättömäksi"). Noin pienellä vesimäärällä kannattaa pitää myös huolta että astia on kunnolla esilämmitetty.

Chemexiä en vielä syksyllä omistanut, joten niitä en pysty kommentoimaan.

Hommasitko HasBeanin "alesta"? Itsekin olin vähällä, mutta annoin vielä olla. Tällä hetkellä hankintalistan ykkösenä on Harion V60 Buono -kannu (http://www.intelligentsiacoffee.com/store/product/id/3210) (tahtoo...)
Otsikko: Vs: Caffi
Kirjoitti: migu2 - Joulukuu 30, 2009, 08:23:49 ap
Hommasitko HasBeanin "alesta"? Itsekin olin vähällä, mutta annoin vielä olla. Tällä hetkellä hankintalistan ykkösenä on Harion V60 Buono -kannu (http://www.intelligentsiacoffee.com/store/product/id/3210) (tahtoo...)

Sieltäpä hyvinkin  :). Tuli tilattua läjä raakapapuja ym. roinaa, niin tuon Chemexin sai kätevästi mukaan pienellä alennuksella. Hyvin ovat uutot toimineet tähän mennessä.

Tällä hetkellä hankintalistan ykkösenä on Harion V60 Buono -kannu (http://www.intelligentsiacoffee.com/store/product/id/3210) (tahtoo...)

No mutta sehän on nyt "out of stock", joten sinun täytyy vielä jonkun aikaa odotella  ;D
Otsikko: Vs: Caffi
Kirjoitti: Juqi - Joulukuu 30, 2009, 12:02:21 ip
Onko joku muuten löytänyt Harion tuotteita jostain eurooppalaisesta nettikaupasta? V60 dripper olisi hakusessa.
Otsikko: Vs: Caffi
Kirjoitti: akallio - Joulukuu 30, 2009, 12:28:47 ip
No tämä selittääkin. Mutta ei tunnu bisnesmallina kovin hyvältä. Tosin ei tarvitse huolehtia itse sen laatukahvin metsästyksestä kun saa toiselta suoraan. Tiedä sitten onko ruotsalaisilla keskenään paremmat suhteet, kun Baristashopen saa myytyä J&N:n kahveja kuitenkin noin paljon huokeammalla hinnalla (oletan että hekin kuitenkin voittoa niillä tekevät).

Caffissa paahdetaan itse pikkuisella (kilon?) Toperilla. Henkilötyötä per kilo tulee siis melkoisen paljon. Samoin herkkupuoti lienee kallis tapa myydä pavut eteenpäin, verkkokauppaan verrattuna.

Tietääkö kukaan ovatko muuten paahtoprofiilit samat kuin J&N:lla?
Otsikko: Vs: Caffi
Kirjoitti: jiitee - Joulukuu 30, 2009, 21:21:33 ip
Tietääkö kukaan ovatko muuten paahtoprofiilit samat kuin J&N:lla?

Epäilen. Tai onhan J&N voinut jotain vinkkejä niistä antaa, mutta koska eivät itse taida kilon Topereilla paahdella niin voi olla Caffin paahtajilla aika työ saada toistettua tuota profiilia.

Myydäänkö niitä J&N:n vihreistä itsepaahdettuja mitenkään näkyvästi J&N:n logolla tms? J&N tuntuu olevan suhteellisen tarkka laadustaan - ainakin itse olen huomannut että papupussin kyljessä on yleensä lukenut sen paahtaneen henkilön nimi.
Otsikko: Vs: Caffi
Kirjoitti: migu2 - Joulukuu 30, 2009, 21:25:50 ip
Myydäänkö niitä J&N:n vihreistä itsepaahdettuja mitenkään näkyvästi J&N:n logolla tms? J&N tuntuu olevan suhteellisen tarkka laadustaan - ainakin itse olen huomannut että papupussin kyljessä on yleensä lukenut sen paahtaneen henkilön nimi.

Ne myydään irtopurkeista, joihin tulee sitten Caffin omat laput, joissa lukee kahvin nimi, alkuperämaa ja paahtopäivä. J&N:stä ei ole mitään viittausta. Toki Caffi myy myös joitain J&N:n paahtamia kahveja ihan niissä alkuperäisissä pusseissa. J&N:n kahveja voin kyllä suositella.
Otsikko: Vs: Caffi
Kirjoitti: jiitee - Joulukuu 30, 2009, 21:28:44 ip
Ne myydään irtopurkeista, joihin tulee sitten Caffin omat laput, joissa lukee kahvin nimi, alkuperämaa ja paahtopäivä. J&N:stä ei ole mitään viittausta.

Antaisi siis ymmärtää että paahto on profiiliseista lähtien omaa käsityötä (tai voihan tuon paikalliset käydä kysäisemässä, niin ei tarvitse täällä uumoilla).

J&N:n kahveja voin kyllä suositella.

Samoin.
Otsikko: Vs: Caffi
Kirjoitti: jiitee - Joulukuu 30, 2009, 21:38:34 ip
No mutta sehän on nyt "out of stock", joten sinun täytyy vielä jonkun aikaa odotella  ;D

Sepä siinä, kun tuntuu olevan kiven alla tuo.

Onko joku muuten löytänyt Harion tuotteita jostain eurooppalaisesta nettikaupasta? V60 dripper olisi hakusessa.

Irlannista löytyisi (http://www.coffeeangel.com/en/products-page/brewers).
Otsikko: Vs: Caffi
Kirjoitti: akallio - Joulukuu 31, 2009, 15:27:35 ip
Epäilen. Tai onhan J&N voinut jotain vinkkejä niistä antaa, mutta koska eivät itse taida kilon Topereilla paahdella niin voi olla Caffin paahtajilla aika työ saada toistettua tuota profiilia.

Hyvin niitä ei saa toistettua, mutta onhan se mahdollista että pääpiirteissään pyritään samoihin hyviksi havaittuihin asetuksiin. Tai sitten vedetään ihan omaa linjaa. Ainakaan J&N ei näy mitenkään lopputuotteessa.

Otsikko: Vs: Caffi
Kirjoitti: akallio - Heinäkuu 29, 2010, 10:53:58 ap
Näyttää olevan Caffin myymälä tulossa Selloon, ihan siihen isomman Robertsin kylkeen.

Mainio juttu, rupeaa saamaan ainakin jotain tuoretta kahvia päivittäisten reittien varrelta!
Otsikko: Vs: Caffi
Kirjoitti: migu2 - Heinäkuu 29, 2010, 13:48:39 ip
Näyttää olevan Caffin myymälä tulossa Selloon, ihan siihen isomman Robertsin kylkeen.

Mainio juttu, rupeaa saamaan ainakin jotain tuoretta kahvia päivittäisten reittien varrelta!


Niinpä, Caffillahan oli ennen shop in shop -liike Omenassa, Citymarketin sisällä. Avattuaan omaan liikkeen Jumboon, niin samalla tuo shop in shop -liike hävisi.
Otsikko: Vs: Caffi
Kirjoitti: razzatta - Heinäkuu 29, 2010, 13:51:35 ip
Näyttää olevan Caffin myymälä tulossa Selloon, ihan siihen isomman Robertsin kylkeen.

Mainio juttu, rupeaa saamaan ainakin jotain tuoretta kahvia päivittäisten reittien varrelta!


Hep! Sama vika. Aikaisemmin oli Caffi ihan työpaikan vieressä Jumbossa, mutta nykyään on ollut vähän vaikeaa täällä Leppävaarassa, kun harvemmin tulee käytyä keskustassa tai Vantaalla...

Onkohan jollain tietoa avaamisaikataulusta ja siitä tuleeko paikalle pieni paahdin, jolloin voisi tilata erikoiseriä... Johan Nyströmit ei ole ihan  täysin vakuuttaaneet...
Otsikko: Vs: Caffi
Kirjoitti: akallio - Heinäkuu 29, 2010, 14:20:53 ip
Onkohan jollain tietoa avaamisaikataulusta ja siitä tuleeko paikalle pieni paahdin, jolloin voisi tilata erikoiseriä... Johan Nyströmit ei ole ihan  täysin vakuuttaaneet...

Netistä en löytänyt tietoa ja siinä liiketilan edessä olevassa lakanassa ei kerrottu mitään. Se on siis tulossa siihen jäätelökioskin tilalle, erittäin pieneen liiketilaan. Paahdinta ei aivan varmasti tule, vaan kuvittelisin että kyseessä on pieni kahvi- ja teekioski.
Otsikko: Vs: Caffi
Kirjoitti: Toma - Heinäkuu 30, 2010, 23:07:41 ip
No saadaan Selloonkin hyvää kahvia tarjolle.
Tänään juuri saimme puolisoni kanssa kovin ristiriitaisen kokemuksen Café Buffonista, espresso (Robert'sin Habaneroa) oli ihan juotava (tilasin sinkun, sain tuplan), cappuccino taasen ei ollut mieluinen. Capu kuulema liian paahteisen makuinen, palaneen jopa, kielikin sitten poltettiin samalla.
Toivottavasti Caffi ei nyt meinaa rajoittaa Flamingossa toimintaansa, sillä siellä kuitenkin enemmän tulee pyörähdettyä.
Otsikko: Vs: Caffi
Kirjoitti: akallio - Syyskuu 02, 2010, 15:05:43 ip
Kuulemma ensi viikolla olisi tavoite saada Sellon pikkuinen myymälä auki. Tarjonnan pitäisi olla suunnilleen sama kuin Flamingossa, tosin paahtotoimintaa siellä ei tietenkään ole.

Ihmettelen kyllä miten saavat siihen kioskitilaan kaiken mahtumaan...
Otsikko: Vs: Caffi
Kirjoitti: akallio - Syyskuu 07, 2010, 16:21:30 ip
No nyt oli kipsa auki. Yllättävän isot oli valikoimat, yksi kylmäkaapillinen suklaita, kymmeniä teelaatuja ja toistakymmentä kahvipapua, sekä jotain tarvikkeita. Myös pikkuinen take away -kahvila oli saatu mahtumaan. Kupillinen päivän kahvia lähti mukaan 1,50 euron hintaan. Eipä tarvitse viereisessä Robertsissa enää koskaan asioida.
Otsikko: Vs: Caffi
Kirjoitti: migu2 - Syyskuu 07, 2010, 19:50:55 ip
Eipä tarvitse viereisessä Robertsissa enää koskaan asioida.

Tätä en kyllä epäile yhtään  :D
Otsikko: Vs: Caffi
Kirjoitti: akallio - Tammikuu 26, 2012, 14:19:42 ip
En muista onko täällä jo mainittu, mutta Caffilla on myymälä nykyään myös Lasipalatsissa.

Siellä näyttäisi olevan myös Probatin paahdin. Onkohan paahtotoiminta siirtynyt Flamingosta vai laajentunut?

Muistaakseni Flamingossa oli Toper, eli laitteistoa on päivitetty ainakin.
Otsikko: Vs: Caffi
Kirjoitti: Markus - Tammikuu 26, 2012, 17:17:24 ip
Oon ymmärtänyt, että Flamingossa paahdetaan myös yhä sillä pikkukoneella.

Tänään on muuten myllyssä Caffin Sidamoa. Silmämunalla katsottuna se ei näyttänyt mitenkään ylitummalta, mutta hedelmäisyys jäi aeropressillä silti vähän vaimeaksi. Sen sijaan espressona tuo toimii tyystin! Hedelmäisyyttä ja makeutta ja ehkä jotain kinuskimaisuutta on paksulti oikeastaanbhyvin monenlaisilla uuttosuhteilla ja -ajoilla. Harvoin olen esim. saanut niin makeaa ristrettoa kuin tänään.

Veljeni, joka on vastikään aloittanut kahvinteon aeropressilla ja skertonilla, päivitti eilen febua sanomalla, että "tämä mustaherukkamehu maistuu kahvilta". Oli ostanut Lasipalatsilta kenialaista. Että suodatinkäyttöön voi suositella ainakin sitä.
Otsikko: Vs: Caffi
Kirjoitti: Toma - Tammikuu 26, 2012, 20:05:42 ip
Ennen Caffista sai (Flamingossa) haluamastaan pavusta espresson/suodatinkahvin aeropressillä, sitten oli se päivän kahvi.
Laajentuessaan kai tuli niin otettua sen verran uusia työntekijöitä, ettei essojen laatua voinut enää taata muuten kuin pitämällä myllyä valmiiksi säädettynä.
Lasipalatsissa saa mielestäni tasokkaampia juomia kuin Flamingossa, Sellossa en olekkaan aikoihin käynyt. Edellis kerran espresso oli Flamigossa muistaakseni lingeristä, ja jotenkin jäi tuo hieman huono maku siitä. Lasipalatsin espresso oli taas ihan kohdallaan (en kirveelläkään saa päähäni mitä silloin oli myllyssä).

Mutta on tuosta laajentumisesta seurannut hyvääkin, paahtojen määrä on lisääntynyt, näin ollen valikoima "kotiin mukaan" on kanssa kasvanut. Kun ennen oli muutama, minkä paahtopäivät olivat parin viikon sisään.

Tällä hetkellä kotona Lingeriä, taitaa olla neljättä pussia menossa, maku on omaan mieleen sopivan hapokas/marjaisa yms.
Otsikko: Vs: Caffi
Kirjoitti: akallio - Tammikuu 26, 2012, 22:43:03 ip
Lasipalatsissa saa mielestäni tasokkaampia juomia kuin Flamingossa, Sellossa en olekkaan aikoihin käynyt.

Sellossa on minusta ollut hyvä taso. Tekijät on yleensä tuttuja naamoja baristakisoista, kilpailijoiden tai tuomariston joukosta.
Otsikko: Vs: Caffi
Kirjoitti: akallio - Heinäkuu 24, 2012, 00:09:21 ap
Pitääpä kehua Caffin Afrika Buna -kesäkahvia. Usean afrikkalaisen kahvin sekoitus, jossa maistuu mukavasti metsämansikka. Toimii ainakin pressolla hyvin.
Otsikko: Vs: Caffi
Kirjoitti: japa - Heinäkuu 24, 2012, 08:22:58 ap
Itsekin tuli käytyä tuolla viime viikolla. Olin jo varautunut normaaliin kahvilatasoon (=huono), mutta yllätyksekseni sainkin maukasta juotavaa. Kesäespresso oli varsin herkullinen. Yksi nimi lisää hyvin lyhyelle listalle paikoista joissa voi nauttia espressoa.
Otsikko: Vs: Caffi
Kirjoitti: GreenBean - Heinäkuu 24, 2012, 13:17:13 ip
Aikoinaan kävin melko useasti caffilla, mutta mielestäni paahdon laatu on heikentynyt oleellisesti vs. 1v sitten. Kesäkuussa kävin lasipalatsin caffissa, tilasin v60:llä kenialaista ja lopputulos oli pettymys. Myyjätär teki kahvin melko hätäisesti ja lopputulos ei ollut yhtään marjainen saatikaa hapokas.  Tästä pari vk aikaisemmin kävin flamingossa jossa tilasin v60:llä monsoon malabaria ja lopputulos oli aliuuttunutta ja palanneen makuista kahvia.  ???
Otsikko: Vs: Caffi
Kirjoitti: Joona_s - Heinäkuu 24, 2012, 22:10:23 ip
Aikoinaan kävin melko useasti caffilla, mutta mielestäni paahdon laatu on heikentynyt oleellisesti vs. 1v sitten. Kesäkuussa kävin lasipalatsin caffissa, tilasin v60:llä kenialaista ja lopputulos oli pettymys. Myyjätär teki kahvin melko hätäisesti ja lopputulos ei ollut yhtään marjainen saatikaa hapokas.  Tästä pari vk aikaisemmin kävin flamingossa jossa tilasin v60:llä monsoon malabaria ja lopputulos oli aliuuttunutta ja palanneen makuista kahvia.  ???

No johan nyt jos on sekä aliuuttunut että palanut.  :)
Otsikko: Vs: Caffi
Kirjoitti: GreenBean - Heinäkuu 25, 2012, 14:54:32 ip
No johan nyt jos on sekä aliuuttunut että palanut.  :)

Minulla on selvästikin vaikeuksia kuvailla makukokemusta :D
mutta pointtina se ettei oikein meinaa maistua ja laatu on näin amatöörin suussa heikentynyt todella paljon :(
Otsikko: Vs: Caffi
Kirjoitti: migu2 - Heinäkuu 25, 2012, 17:53:45 ip
Caffin omissa paahdoissa on eroja, mikä nyt on selvääkin, itse en ole oikein hurraa huutoja heidän paahdoistaan saanut. Jopa omilla paahdoillani olen päässyt parempiin lopputuloksiin. Ja mitä niitä lasipurkkeja olen katsellut, niin kovin tummia paahtoja, sekä yllättävän saman värisiä. Esim. jossain Yirgassa ja Monsoon Malabarissa pitäisi jo olla melkoinen väriero.
Otsikko: Vs: Caffi
Kirjoitti: Joona_s - Heinäkuu 25, 2012, 19:49:07 ip
Minulla on selvästikin vaikeuksia kuvailla makukokemusta :D
mutta pointtina se ettei oikein meinaa maistua ja laatu on näin amatöörin suussa heikentynyt todella paljon :(

Eikö se sitten olisi reilua lasipalatsin neideille vain todeta, ettei kahvi maistu? Tekninen sanasto an sich ei palvele mitään yhteistä päämäärää varsinkaan jos sen sisällöstä ei loppujen lopuksi olla täysin varmoja.

Aika vaihtelevia tuntuvat kyllä kokemukset Caffista olevan. Itse en valitettavasti ole silti käynyt yhdessäkään  :(
Otsikko: Vs: Caffi
Kirjoitti: GreenBean - Heinäkuu 25, 2012, 20:31:11 ip
Eikö se sitten olisi reilua lasipalatsin neideille vain todeta, ettei kahvi maistu? Tekninen sanasto an sich ei palvele mitään yhteistä päämäärää varsinkaan jos sen sisällöstä ei loppujen lopuksi olla täysin varmoja.

Aika vaihtelevia tuntuvat kyllä kokemukset Caffista olevan. Itse en valitettavasti ole silti käynyt yhdessäkään  :(

Olisi vähintäänkin reilua antaa palautteen suoraan omistajille. Valitettavasti kyseisellä kerralla ei ollut aikaa jäädä lasipalatsin myyjän kanssa keskustelemaan kahvista (omista kiireistä johtuen ja noin viiden ihmisen jonosta joka oli minun takana). Myyjätär oli kaikenlisäksi yksin tiskin takana. Mutta ehkä asiaan tulee tulevaisuudessa muutos mikäli satun kulkemaan lasipalatsin ohi.
Otsikko: Vs: Caffi
Kirjoitti: Markus - Heinäkuu 26, 2012, 11:18:05 ap
Allekirjoitan hetkittäisen epätasalaatuisuuden niin kahvissa kuin - laajenemisen myötä - henkilökunnassakin. Papujen osalta erityisesti paria viimeistä kenialaista on ollut hankala saada maistumaan tunnistettavalta.

Silti tuetaan ja kannatetaan, ja useimmiten vastinettakin on saanut.

Erityisesti toi Buna putoilee nyt aika mainiosti. Eilen aeropressinä, nyt vähän liian nopeana woodneckinä. Miten, akallio, veikkaat vai ootko koittanutkin - toimisiko espressona? Kuulostaa metsämansikkaefektin yhdistäminen maitovaahtoon melko pirtelöisältä cappuccinossa...

Otsikko: Vs: Caffi
Kirjoitti: akallio - Heinäkuu 30, 2012, 13:39:14 ip
Erityisesti toi Buna putoilee nyt aika mainiosti. Eilen aeropressinä, nyt vähän liian nopeana woodneckinä. Miten, akallio, veikkaat vai ootko koittanutkin - toimisiko espressona? Kuulostaa metsämansikkaefektin yhdistäminen maitovaahtoon melko pirtelöisältä cappuccinossa...

Enpä ole koittanut, mulla on tuo Vario-teräprojekti jäänyt vähän seisomaan ja ei ole espresso-osasto ollut vähään aikaan käytössä. Vähän ehkä epäilen että onnistuuko, mutta voisihan sitä koittaa.

Olen aikalailla samaa mieltä, että Caffi on vähän vaihteleva, mutta yleensä vähintään ihan hyvä. Eniten häiritsee melkein Sellon kioskin hitaus, kun aika usein käyn siellä lounastunnilla ja parin asiakkaan jonon purkaminen voi kestää vartin. Ei ole kovin "expressoa" se toiminta aina.
Otsikko: Vs: Caffi
Kirjoitti: Markus - Heinäkuu 30, 2012, 16:34:37 ip
No mä kokeilin. Toimi ihan ehdottomasti, mutta ei sillä lailla mansikkaisesti kuin kuvittelin. Ehkä olen tuosta bunasta lopulta sitä mieltä että vähän vaaleammaksikin sen olisi voinut jättää kun kerran idea oli suodatinkäyttö. Toisaalta hauskaa kun ne naturalien mansikkamaut jotka yleensä on olleet ihan pinnassa, olikin enempi taustavivahteita bodikkaamalle kahville, mutta pitkän päälle olisin kaivannut kirkkaampaa makua.
Otsikko: Vs: Caffi
Kirjoitti: akallio - Elokuu 26, 2012, 20:58:52 ip
Kävin hakemassa lisää Bunaa pari viikkoa sitten, koska ajattelin sen tuttuna kahvina sopivan hyvin testailuun. 1.8. paahdettu erä ei kuitenkaan ollut mennyt aivan putkeen, vaan tuntui, että paahto oli mennyt pitkäksi ja metsämansikkaisuus poltettu melko pitkälti pois - sekä tuoksusta että mausta. Espressona tuo tuntui toimivan ihan kivasti, muuta siinäkin tuntui, että makeus oli vähän palanut pois.
Otsikko: Vs: Caffi
Kirjoitti: Mariia - Elokuu 27, 2012, 14:41:00 ip
Parisen viikkoa sitten noukin mukaan leffaan mennessäni kahvin Flamingon Caffista ... Jonottaessani jonkun lapsukainen päätti kokeilla useampaan otteeseen niistä lasipurkeista, että miltä kahvipavut tuntuvat ...

Caffin henkilökunta tai lapsen aikuisseura eivät mitenkään asiaan puuttuneet, joten huomautin sitten asiasta. Sain ko. aikuiselta vihaisen mulkaisun (as expected) ja henkilökunnan jäsen ei kommentoinut mitenkään  >:(
Otsikko: Vs: Caffi
Kirjoitti: migu2 - Syyskuu 22, 2012, 16:47:49 ip
Sellon Sembaloista tarttui mukaan Espresso Sweet Honey:ta 500 gramman pussi hintaan 15.50. Tekee minkä lupaa; makea ja karamellimainen. Oikeastaan erittäin mukavan helppo juotava costa ricalaiseksi, josta kuitenkin löytyy hieman vadelmaista hapokkuutta. Pussissa ohjeistus 18 gramman annos ja 95 asteen uutto, hyvin toimii.
Otsikko: Vs: Caffi
Kirjoitti: tirofaux - Maaliskuu 27, 2013, 20:49:08 ip
Sellon Caffissa tuli käytyä. Palvelu hyvä. Kahveista ostettua mukaan Brasilian Yellow Bourbon ja paikan päällä maistettuna Black Bourbon. Molemmat olivat varsin tummaksi paahdettuja, paahtopäivä molemmissa taisi olla alle viikon päässä. Espressossa cremassa mustahko sävy. Maku oli niin paahteinen ettei papu erottunut alta.
Otsikko: Vs: Caffi
Kirjoitti: tsool - Huhtikuu 14, 2013, 16:45:14 ip
Maku oli niin paahteinen ettei papu erottunut alta.

Itselleni lähti myös pussi tätä Black bourbonia mukaan ja täytynee todeta ettei kyllä oikeen kolahtanut. Aika tunkkanen ja tumma jälkimaku ja ei oikeen saanut mitään irti oli sitten essona tai maidon kanssa. Lasipalatsissa tuli myös testattua essona ollutta oiskohan ollut Kaweri (?). Jälkimaun olisi pitänyt olla suklainen, mutta lähinnä palanut tuli mieleen.
Näin ensimmäisen kerran jälkeen ei paikka oikeen vakuuttanut, mutta annettakoon kuitenkin tulevaisuudessa vielä mahdollisuus!