Ristretto

Kahvikeskustelu => Apua aloittelijoille => Aiheen aloitti: ahuovinen - Toukokuu 05, 2008, 21:26:59 ip

Otsikko: Aloittelijan fiiliksiä.
Kirjoitti: ahuovinen - Toukokuu 05, 2008, 21:26:59 ip
Ihan alkuun morjes kaikille tasapuolisesti.

Eksyin sitten eilen tähän paikkaan kun googlella hain tietoa mycafe-keitinmasiinasta.
Aikani mietiskeltyäni/luettuani päätin keksinnön hylätä.

Tuli sitten hetken mielijohteesta prismasta ostettua sellainen "espressokeitin" taitaapi olla
mokkapannu oikeammalta nimeltään. Bialetti, kuudelle kupille  ;D Koppasin mukaan vierestä
sellaisen maidon vaahdottimen, sellainen kannu johon maitoa ja hirveellä pumppaamisella
se vaahtoaa. Seuraksi paketillinen Robertsin vanilijaa (rouvan mieliksi) ja Pauligin joku hämärä
kenya  :o. No siitä sitten kotia askartelemaan. Mietin että ekaksi turrauttaisin molempia satsit
vaan sisäinen pelle peloton iski puolet ja puolet koktailin keittimeen ja eikun levy kuumaksi  :D.

Tuli vaan juodessa sitten mieleen jotta a) ONKO oikeasti s-kaupan alennuskahvi noin kamalaa
vai b) Tuleeko se kamala maku keittotavasta.

eikun pannu puhtaaksi ja satsi kultaista katriinaa keittimeen.  :-X
Sanomattakin lienee selvää jotta juomatta jäi ja lavuaariin meni....

saas sitten nähdä mihin tämä kaveri uuden löydön kanssa joutuu. :-\
Otsikko: Vs: Aloittelijan fiiliksiä.
Kirjoitti: aslakki - Toukokuu 05, 2008, 21:50:19 ip
Kuulostaa niin tutulta. Noin täälläkin suurinpiirtein kävi. 8)
Otsikko: Vs: Aloittelijan fiiliksiä.
Kirjoitti: Esa - Toukokuu 05, 2008, 21:53:42 ip
Morjenspa hyvinkin morjens ja tervetuloa.

Kyllä mutteripannulla hyvät kahvit keittää, muttei mistä tahansa kahvista. Kahvin on syytä olla tummempipaahtoista kuin tavallinen suomalainen suodatinkahvi ja hienommaksi jauhettua. Otapa sieltä marketin hyllystä joku missä lukee että espresso, Lavazzaa ainakin luulisi löytyvän. Sillä kun kokeilet niin alkaa valjeta mutteripannun idea. Ja tietty sitten siinä pannun käytössäkin on omat niksinsä. Kahvia se filtteri piripintaan täyteen, mutta ei tiivistetä. Ja levy ei saa olla liian kuuma.
Otsikko: Vs: Aloittelijan fiiliksiä.
Kirjoitti: aslakki - Toukokuu 05, 2008, 22:06:30 ip
Ja tietty sitten siinä pannun käytössäkin on omat niksinsä. Kahvia se filtteri piripintaan täyteen, mutta ei tiivistetä. Ja levy ei saa olla liian kuuma.
Tästä ja pelle peloton testeistä on muuten tuolla jossain ketju (kännykällä viitsi etsiä tähän sitä).
Otsikko: Vs: Aloittelijan fiiliksiä.
Kirjoitti: julehti - Toukokuu 05, 2008, 22:31:32 ip
Otapa sieltä marketin hyllystä joku missä lukee että espresso, Lavazzaa ainakin luulisi löytyvän.
Vieno käsitykseni on, että Pauligin Cafe Originalea kannattaisi kokeilla ennen Lavazzaa. On useimmiten tuoreempaa. Katso vaan päiväystä, ettei ole monta kuukautta vanhaa. Pauligin nettisivuilla (http://www.paulig.fi/erikoiskahvit/espresso3.html#mutteripannu) on myös lyhyet mutterikahvin teko-ohjeet.