Ristretto

Kahvikeskustelu => Muu kahviaiheinen keskustelu => Aiheen aloitti: Juqi - Joulukuu 13, 2007, 13:45:35 ip

Otsikko: Cochonin kahvit
Kirjoitti: Juqi - Joulukuu 13, 2007, 13:45:35 ip
Olettekos käyneet maistelemassa? Ei hirveitä intohimoja herättänyt, vaikka heillä La Marzoccon vehkeet siellä onkin... Onko jollain tietoa mitä papuja käyttävät? En myöskään pitänyt siitä, että latte tarjottiin normaalista kahvikupista. Ei kai sitä mihinkään kiveen ole hakattu, että latte pitää korkeasta lasista tarjota, mutta jotenkin se on vain niin :roll:

(Ja kyse on siis Hans Välimäen La Société du Cochon (http://www.cochon.fi) -ravintolasta/kahvilasta.)
Otsikko: Vast:Cochonin kahvit
Kirjoitti: akallio - Joulukuu 13, 2007, 14:04:24 ip
Oliko siellä myös LM:n Swift? Omana nyrkkisääntönä olen pitänyt, että satunnaisen kahvilan tapauksessa paras tae kahvin laadulle on pöydällä jököttävä Swift. Ei jää baristalle enää juurikaan virhemahdollisuuksia. :)
Otsikko: Vast:Cochonin kahvit
Kirjoitti: Juqi - Joulukuu 13, 2007, 14:32:39 ip
Taisi olla jokin muu mylly, en ihan varma ole. Punainen se oli, Swiftiä kyllä saa sen värisenäkin... Voipi olla, että olikin.
Otsikko: Vast:Cochonin kahvit
Kirjoitti: Migu - Joulukuu 13, 2007, 15:30:06 ip
Kun itse kävin kokoilemassa Cochonin alakerran, tarjoiltiin kahvina Arcaffén Rotondaa. Pinnat siitä! Espresso tarjottiin tyylikkäästi Arabian KoKo-kupeista.
Otsikko: Vast:Cochonin kahvit
Kirjoitti: Markus - Joulukuu 18, 2007, 03:51:03 ap
Pääkahvilan puolella ainain oli Swift.

Minulle upposi kyllä: tupla oli rikkaab makuinen ja kerrankin mitaltaan lähempänä ristrettoa kuin lungoa. Piti ihan lähettää baristalle kehut...

Järeä LM+Swift ei kyllä valitettavasti takaa mitään. Olen nääs kerran toisaalla  saanut minuutin ajan valuneen noin desin vetoisen tuplan, jonka pinnasta minua katsoi kaksi valkoista silmää. Eli valutusaika on ainakin vielä kädetettävissä.   :roll:
Otsikko: Vast:Cochonin kahvit
Kirjoitti: akallio - Joulukuu 18, 2007, 10:02:48 ap
Lainaus käyttäjältä: Markus

Järeä LM+Swift ei kyllä valitettavasti takaa mitään. Olen nääs kerran toisaalla  saanut minuutin ajan valuneen noin desin vetoisen tuplan, jonka pinnasta minua katsoi kaksi valkoista silmää. Eli valutusaika on ainakin vielä kädetettävissä.   :roll:


Näin selvästikin on. Tosin LM osaisi tehdä annostelun, mutta ilmeisesti sitä ei käytetty. Tai oli säädetty väärin. Ja kaipa se myllykin kaipaa oikeat säädöt, joten siinäkin on kädetyksen varaa.
Otsikko: Vast:Cochonin kahvit
Kirjoitti: Tuomas - Joulukuu 18, 2007, 13:14:18 ip
Lainaus käyttäjältä: Markus
Olen nääs kerran toisaalla  saanut minuutin ajan valuneen noin desin vetoisen tuplan, jonka pinnasta minua katsoi kaksi valkoista silmää.


Tämä lienee yleisin virhe kahviloissa, joissa periaatteessa on hyvät laitteet. Jos minä nyt niitä osaan arvioida.

Ainakin täällä Joensuun seudulla sekä espresso että doppio valutetaan turhan pitkään. Eipä se ihme, että jää maku laimeaksi, kun juoma on ikäänkuin valmiiksi americanoksi laimennettu, tosin filsun ja kakun läpi - mutta kumminkin.  :cry:
Otsikko: Vast:Cochonin kahvit
Kirjoitti: hirvi - Tammikuu 01, 2008, 21:36:09 ip
Pari kertoaa Cochonissa käynyt. Ruoan hinta/laatusuhde hyvä ja joku suklaaleivari oli ihan poikkeuksellisen herkullinen. Kahviin on selvästi panostetttu, tosin olisi voinut olla hitusen voimakkaampaakin. Kuulin että tekevät yhteistyötä Kaffecentralin kanssa. Arcafen espresson lisäksi taitavat käyttää Moakin suodatinkahvia. Käyn varmasti toistekin.

Entä onko kukaan käynyt Helsingin Fredrikinkadun Krullassa? Kahvilan wieniläisyys ei jää somistukseen vaan kirsikkatorttu on parhaimmillaan herkullista. Julius Meindl (tjsp)-kahvia tarjoilevat. Otan siellä yleensä mielummin suodatin- kuin espressokahvin.

hirwi
Otsikko: Vast:Cochonin kahvit
Kirjoitti: akallio - Tammikuu 02, 2008, 13:26:41 ip
Lainaus käyttäjältä: hirvi


Entä onko kukaan käynyt Helsingin Fredrikinkadun Krullassa? Kahvilan wieniläisyys ei jää somistukseen vaan kirsikkatorttu on parhaimmillaan herkullista.


Jep, hyvä paikka on. Pyörittäjä on muistaakseni oikeastikin wieniläinen, joten lähtökohdat autenttisuudelle ovat hyvät. :)
Otsikko: Vast:Cochonin kahvit
Kirjoitti: Juqi - Tammikuu 03, 2008, 10:54:39 ap
Saako Krullasta ostaa myös kotiin noita Julius Meindl -kahveja? Missä hinnoissa liikkuvat?
Otsikko: Vast:Cochonin kahvit
Kirjoitti: eki - Tammikuu 04, 2008, 09:30:53 ap
En ole Krullassa käynnyt, mutta ikkunasta näkyi hyllyssä olevan Julius Meinl tuotteita. Ainakin kolmea eri laatua, ehkä jopa useampaakin.
Otsikko: Vast:Cochonin kahvit
Kirjoitti: hirvi - Tammikuu 04, 2008, 22:41:28 ip
Näyttti firmalla olevan sivut (www.krullas.com) ja siellä väitetään että löytyy mainittua kahvia. Hinnoista en osaa sanoa mutta jos käyt katsomassa niin heitä samalla kirsikkastruudeli huiviin.

Ostoskeskus Sellossa muuten kävin Buffa (Buffo?) nimisessä kahvilassa ja siellä oli Torveca-merkkistä kahvia. Onko kenellekään tuttu merkki? Ei ollut hullumpaa.
Otsikko: Vast:Cochonin kahvit
Kirjoitti: Teme - Tammikuu 05, 2008, 22:13:03 ip
Itsekin ehdin pyhien lomassa tsekata Cochonin pariin otteeseen. Kahvi oli iso pettymys -> esim kolmen desin cappuccino, jossa kunnon mikrovaahdosta ei ollut tietoakaan. Muutenkaan pöytiintarjoilu ja espresso eivät mielestäni ole oikein toimiva yhdistelmä etenkään kiireisessä paikassa. Ruokapuoli olikin huomattavasti kiinnostavampi ja selkeästi se jossa paikan fokus on.

Cafe Javassa puolestaan koin erittäin mukavan yllätyksen kahvin suhteen  :)

T. Teme
Otsikko: Vast:Cochonin kahvit
Kirjoitti: Arto - Tammikuu 06, 2008, 10:36:45 ap
Lainaus käyttäjältä: "hirvi"
Ostoskeskus Sellossa muuten kävin Buffa (Buffo?) nimisessä kahvilassa ja siellä oli Torveca-merkkistä kahvia. Onko kenellekään tuttu merkki? Ei ollut hullumpaa.


Buffossa on käyty muutamia kertoja. Hyvää porkkanakakkua, mutta kahvi on ollut yleensä ihan mitä sattuu.
Suodatinkahvissa santsikuppi kuuluu hintaan. Ihan ok sumppia, olen joskus hyödyntänyt tenttiin lukemisessa, jos en ole jaksanut lähteä kauemmas kotoa. Mukavia, ihan rauhallisiakin pöytiä löytyy.
Otsikko: Vast:Cochonin kahvit
Kirjoitti: cartman - Tammikuu 06, 2008, 18:18:38 ip
Lainaus käyttäjältä: Teme
Itsekin ehdin pyhien lomassa tsekata Cochonin pariin otteeseen...
Ruokapuoli olikin huomattavasti kiinnostavampi ja selkeästi se jossa paikan fokus on.
Ruokapuoli onkin ihan jees, mukana tosin aimo annos tarpeetonta kikkailua - kuten "trendikkään" maineeseen kuuluukin. Vihanneksilla ei juuri asiakkaita häiritä. Muutama "side dish" löytyy, ne taaseen molemmilla käynneilläni aivan myrkkysuolaisia. Taisi olla ensimmäinen kerta, kun törmään suolaiseen "green salad" -annokseen! Eli vanha ravintolakokin ohje: "tuplaa rasva- ja suolamäärä, niin asiakkaat kehuvat" taitaa olla vielä kunniassaan. Espresso tulee pöytään somissa 50-lukulaisissa kukkakoristeisissa kupeissa, Villeroy & Boch. Ilmeisesti Helsingin mittapuun mukaan hieno paikka.

cartman
Otsikko: Vast:Cochonin kahvit
Kirjoitti: Bad-E - Tammikuu 06, 2008, 18:50:41 ip
Sellossa käydessä olen suosinut sitä Robertsia, joka on ylätasanteella, kirjaston kupeessa. Mukava ja asiantunteva myyjä ja Robertsin mittapuun mukaan todella hyvät espressot. Hän pitää koneet aina puhtaana ja tuplat ovat oikean mittaisia. Muissa Robertseissa en käy. Jos papuja ostaa mukaan, saa suoraan pakkasesta haluamansa määrän.
Otsikko: Vast:Cochonin kahvit
Kirjoitti: Arto - Tammikuu 07, 2008, 12:01:57 ip
Ehdottomasti parempi kahvi-Roopertti se kirjaston kupeessa oleva on. Uskallan myös suositella.

Alatorilla on Rancilio kuumana, mutta henkilökunta tuuttaa soosia automaatista lähes aina "koska on niin kiire".
Otsikko: Vast:Cochonin kahvit
Kirjoitti: Mariia - Tammikuu 07, 2008, 21:21:43 ip
Lainaus käyttäjältä: Bad-E
Sellossa käydessä olen suosinut sitä Robertsia, joka on ylätasanteella, kirjaston kupeessa. Mukava ja asiantunteva myyjä ja Robertsin mittapuun mukaan todella hyvät espressot. Hän pitää koneet aina puhtaana ja tuplat ovat oikean mittaisia. Muissa Robertseissa en käy. Jos papuja ostaa mukaan, saa suoraan pakkasesta haluamansa määrän.


Minäkin olen tyytyväinen papu-asiakas.
myllytön Mariia
Otsikko: Vast:Cochonin kahvit
Kirjoitti: Markus - Tammikuu 11, 2008, 11:15:27 ap
Lienee niin, että mitä enemmän kahvilassa on työvoimaa, sitä isompi hasardi. Olen törmännyt tähän muutamassa muussakin isossa kahvilassa, joissa laitteet ovat priimaa ja niin on ollut käyttökoulutuskin (paljastunut Kaffecentralenin suorittamaksi).

Kaksi työntekijää voi olla oikeastikin kiinnostuneita siitä, millaista kahvia koneista pääsee ja mitä käyttökoulutuksessa sanottiin. Ja niitä kohti voi henkilökuntaan kuulua kymmenen ihmistä joita ei kiinnosta minkään vertaa - se kun on vain kahvia.

Jos isommassa paikassa tulee saaneeksi hyvän kahvin, pitäisikö sanoa jotain tähän tyyliin: "Tämän pääsee Suomessa sanomaan ihan liian harvoin, mutta olipa hyvä kahvi. Saisinko tämän nimenomaisen baristan työvuorolistan seuraavien muutaman kuukauden ajalta?

Sellon kirjasto-Robert's oli hyvä vinkki. Täytyykin piipahtaa.