Ristretto

Kahvikeskustelu => Apua aloittelijoille => Aiheen aloitti: jnf - Syyskuu 19, 2022, 14:55:58 ip

Otsikko: Keittimen imuletkujen puhdistus?
Kirjoitti: jnf - Syyskuu 19, 2022, 14:55:58 ip
Minulla on käytössä E61 grupolla oleva Vibiemme Domobar ja tuossa kesällä laite jäi muutaman kuukauden ajaksi käyttämättä & vanhat vedet laitteessa sisällä.

Millä keinoilla laitteen sisällä olevat vanhat vedet olisi hyvä puhdistaa? Säiliön saa siis irti, boilerin vesi varmaan puhdistuu, kun kuumenee ja ajaa uutta vettä sisään, mutta pitäisikö imupuolen letkut yrittää puhdistaa jollain aineella? Lähinnä tämä siis tuli mieleen, kun yleensä kun vesi seisoo pidempään, niin sellaista "limaa" alkaa muodostua ja varmasti sellaista on nytkin noissa imuletkuissa.

Mieleen tuli veteen sekoitettu etikka tai cafiza?
Otsikko: Vs: Keittimen imuletkujen puhdistus?
Kirjoitti: Jari - Syyskuu 19, 2022, 23:00:25 ip
Jos reitin varrella on muoviosia, niin Cafiza taitaa olla pois laskuista.

En toki tunne koko nykyistä tuoteperhettä, mutta aikoinaan Cafiza oli parhaimmillaan takaisinhuuhteluun ja sen sellaiseen.
Happoa ja kuumaa vettä kannattaa ainakin käyttää. Happoa ei tietenkään kannata usein huuhdella laitteiston läpi, mutta silloin tällöin harvoin tehtynä se on tehokas mineraalien huuhtelija.

Itse teen kalkinpoiston sitruunahapolla. Siitä ei jää pahaa makua eikä hajua, kun huuhtelee keittimen kunnolla (pari veisäiliöllistä).
Kiehuvan kuuma vesi vesisäiliöstä pumpulla keittimen läpi ajettuna lienee jo tehokas keino, jos vesisäiliö kestää kiehuvan veden. Siihen happo mukaan, niin luulisi tehoavan.

Ei käsittääkseni ole kuitenkaan suositeltavaa, jos reitin varrella on alumiiniosia.
Otsikko: Vs: Keittimen imuletkujen puhdistus?
Kirjoitti: hsm - Syyskuu 20, 2022, 17:20:58 ip
Miten vahvaa sitruunahappoliuosta olet käyttänyt? Siis jauhetta g/l.
Otsikko: Vs: Keittimen imuletkujen puhdistus?
Kirjoitti: Jari - Syyskuu 20, 2022, 22:34:19 ip
Riippuu vähän siitä kuinka kauan edellisestä kalkinputsauksesta on. Pääkaupunkiseudulla vesi on pehmeää, joten eipä sitä kovin tiuhaan tarvitse tehdä (eikä varmaan kannatakaan) eikä liuoksenkaan tarvinne olla yhtä tujua kuin kovan veden seuduilla.

Olen fiiliksestä riippuen käyttänyt yleensä suositeltua 1-2 ruokalusikallista sitruunahappoa vesilitraa kohden.