Ristretto

Kahvikeskustelu => Kahvinvalmistuslaitteet, kahvimyllyt ja -tarvikkeet => Aiheen aloitti: kapellimestari - Kesäkuu 14, 2021, 15:58:22 ip

Otsikko: Myllyn valinta
Kirjoitti: kapellimestari - Kesäkuu 14, 2021, 15:58:22 ip
Saattaa olla jo miljoona aihetta samasta mutta mikä olis tällähetkellä paras sähkökäyttöinen mylly käsimyllyn korvaajaks/ kaveriks. Suodatin ja french press käyttöön.m Mieluumminsellanen mikä olis pitkällä aikavälillä hyvä eli ei tarvii olla se halvin malli, tiedän että käyttöö on ja tulee olemaan tulevaisuudessakin reippaasti . Kokemuksia?
Otsikko: Vs: Myllyn valinta
Kirjoitti: Lasy - Kesäkuu 14, 2021, 19:23:10 ip
Wilfa swart uniformiin olen ollut varsin tyytyväinen. Saatan jauhaa sillä mainitsemiesi lisäksi myös espressoa, jos Atomi on täynnä papua, joka ei sillä hetkellä innosta eikä huvita käsin jauhaa.
Otsikko: Vs: Myllyn valinta
Kirjoitti: äyni - Kesäkuu 14, 2021, 21:23:26 ip
Paras varmaan löytyy tältä (https://www.youtube.com/watch?v=6LGeBcUZ9YA) videolta, mutta jotenkin veikkaan ettei kuitenkaan ihan oikeasti ollut tästä kyse.

Hintaluokka kyllä kertoisi paljon siitä, mitä haetaan. Suodatinkäytössä toimivia myllyjä löytää reilusta satasesta jonnekin kolmeen ja puoleen tonniin. Ja vaikka sen EG-1:n hankkimisessa ei olekaan useimmille mitään järkeä, niin kyllä se varmastikin on parempi mylly kuin esim. Niche Zero.

Muutamia vaihtoehtoja:
Jo mainittu Wilfa Svart Uniform lienee useimmille riittävä. Samassa hintaluokassa on Fellow Ode. Näillä on omat vahvuutensa ja heikkoutensa, mutta minulla on vaikutelma, että ovat kokonaisuudessaan aika tasaväkiset. Jos haluaa päästä edullisemmin Baratza Virtuoso+ on OK. Näistä itselläni on kokemusta Odesta ja Virtuososta (ilman plussaa, nähdäkseni sama mylly, mutta "käyttöliittymä" on parannettu) Ode on näistä kahdesta selvästi parempi joka suhteessa, mutta on se myös kalliimpi. Turin DF64, tai millä nimellä sitä sitten satutaankaan missäkin myymään, on taas edellä mainittuja hintavampi, mutta ilmeisesti jauhatuksen suhteen oikeinkin pätevä. Ja sitten on tuo Niche. Jälleen hintaa lisää, mutta Hoffmannin arvion perusteella etenkin käytettävyyttä lisää DF64:ään verrattuna. Ja varmasti on paljon muitakin.

Itse olen ollut erittäin tyytyväinen Oden käyttäjä vuodenvaiheesta asti. Nopea ja hiljainen, miellyttävä käyttää ja se päätuotekin on laadullisesti vallan riittävä itselleni. (En vain ole saanut koskaan maistaa parempaa.)

Siinä, missä myllybusiness vielä aika vähän aikaa sitten pyöri lähinnä espresson ympärillä, on nyt suodatinkahvia varten markkinoilla paljon vaihtoehtoja. Modernit, vähän kalliimmat myllyt tuntuvat sopivan kovin hyvin sekä espressoon, että suodattimelle, mutta onhan 3. aallon espressokin eri juttu kuin 2. aallon. Ja edullisemmassa päässä on useampikin vallan mainio suodatinkahvimylly, joiden suorituskyky ei taas ole espressossa parhaimmillaan.
Otsikko: Vs: Myllyn valinta
Kirjoitti: OskuK - Kesäkuu 17, 2021, 00:28:16 ap
mikä olis tällähetkellä paras sähkökäyttöinen mylly käsimyllyn korvaajaks/ kaveriks

mikä olis pitkällä aikavälillä hyvä eli ei tarvii olla se halvin malli

Paras, jonka ei tarvitse olla halvin?
Missähän tuotteissa halvin on ollut jokus paras? ;-)
Onneksi jotkut osaavat vastata asiallisestikin!
Otsikko: Vs: Myllyn valinta
Kirjoitti: PaljonMaitoa+VahvaaKahvia - Kesäkuu 19, 2021, 11:36:12 ap

Missähän tuotteissa halvin on ollut jokus paras?

Sellaisissa tuoteissa joissa ei ole kilpailua? ???
Otsikko: Vs: Myllyn valinta
Kirjoitti: kapellimestari - Heinäkuu 01, 2021, 17:22:36 ip
Tällähetkellä käytössä commandante c40, sanotaan että satasten myllyä, ehkä alle kolmesataa hintaluokassa . Saa ehdotella sellasia mitkä olis Na elinikäsiä laitteita tai ettei heti tarviis olla uutta hommaamassa kun joku ominaisuus jää uupumaan
Otsikko: Vs: Myllyn valinta
Kirjoitti: kapellimestari - Heinäkuu 01, 2021, 17:25:41 ip
Svart uniform vois kans mennä hintaluokkaan vielä ei oo niin euron päälle
Otsikko: Vs: Myllyn valinta
Kirjoitti: äyni - Heinäkuu 01, 2021, 21:00:06 ip
Just nyt näyttää olevan Fellow Ode Cremalla 299 https://www.crema.fi/fi/products/fellow/ode-brew-grinder
ja verkkokaupassa Wilfa kympin halvemmalla https://www.verkkokauppa.com/fi/product/77659/mhhtq/Wilfa-Svart-Uniform-kahvimylly-teras

Varmaan samoja hintoja molemmista löytyy muualtakin, nuo nyt ekana tuli vastaan. Kummankaan osalta ei jää puuttumaan mitään sellaista, mitä voisi odottaa saavansa panostamatta ainakin 50% enemmän. Jos budjetti tuohon taipuu, niin en lähtisi huonompia edes harkitsemaan. Nyt kesällä olen juonut jääkahvia jauhettuna samoista pavuista sekä Odella että Baratza Virtuosolla ja ero on vielä paljon huomattavampi kuin kuuman kahvin kanssa. Huomattavasti vivahteikkaampaa on Odella jauhetusta kahvista tehty juoma. Ode on myös rakenteellisesti paljon parempi.
Tuota Wilfaa en pysty enempää kommentoimaan, kun en sitä ole koskaan käyttänyt, mutta en usko senkään kanssa harmia tulevan, jos nopea jauhatus ei ole tärkeintä.
Saatko sitten kummallakaan parempaa tai edes yhtä hyvää jauhatusta kuin Commandantella onkin jo hyvä kysymys. Todennäköisesti et. Tosin tuostakaan ei ole kokemusta, joten tämäkin ihan vaan mutua.