Ristretto

Kahvikeskustelu => Kahvit ja pavut => Aiheen aloitti: 3dfx - Heinäkuu 13, 2020, 22:22:04 ip

Otsikko: Miten ostaa torrefacto kahvia?
Kirjoitti: 3dfx - Heinäkuu 13, 2020, 22:22:04 ip
Hei

Haluaisin testata torrefacto kahvia mutta nuo espanjalaiset kaupat ovat niin sisäänpäin kääntyneitä etten ole löytänyt sellaista mikä postittaa ulkomaille. Etsinnässä on siis 100% torrefacto jotta voin tehdä omia sekoituksiani.

Olen katsonut useiden eri kahvintuottajien verkkokaupoista mm. Oquendo, fortaleza mutta heikoin tuloksin. El corte ingles ei suostu espanjalaisilta sivuiltaan myymään ulkomaille, mutta international sivuiltaan kyllä, näillä international sivuilla taas ei ole torrefactoa.

Tietääkö joku jonkun espanjalaisen verkkokaupan mistä voisi tilata torrefactoa ja mahdollisesti olisi myös muita kahvilaatuja mitä voisi samoihin postikuluihin ostaa?
Otsikko: Vs: Miten ostaa torrefacto kahvia?
Kirjoitti: burmanm - Heinäkuu 14, 2020, 14:45:51 ip
Nyt on mielenkiinnosta pakko kysyä.. miksi?
Otsikko: Vs: Miten ostaa torrefacto kahvia?
Kirjoitti: 3dfx - Heinäkuu 15, 2020, 15:41:48 ip
Koska haluaisin testata tuotakin kahvityyppiä.
Otsikko: Vs: Miten ostaa torrefacto kahvia?
Kirjoitti: PetteriSeppänen - Heinäkuu 16, 2020, 11:00:16 ap
https://www.amazon.de/s?k=torrefacto&ref=nb_sb_noss_1

https://www.thetapaslunchcompany.co.uk/spanish-drinks-beverages/buy-spanish-coffee/1kg-spanish-coffee-whole-bean-torrefacto?whence=

Saisiko noista tilattua? Ei taida olla ihan pienpaahtimotavaraa, mutta lukee torrefacto otsikossa.
Otsikko: Vs: Miten ostaa torrefacto kahvia?
Kirjoitti: PetriJulin - Syyskuu 14, 2020, 13:47:56 ip
Olen kokeillut Marcilla Gran Aroma ja se on varsin mielenkiintoinen maku, vaikka se ei ole minun makuni.
Otsikko: Vs: Miten ostaa torrefacto kahvia?
Kirjoitti: cartman - Syyskuu 15, 2020, 12:01:19 ip

Jos haluaa tilata espanjalaisia kahveja, niin Amazon.es on huomattavasti luontevampi paikka, kuin UK:n tai Germanistanin vastaavat amatsoonit.

Marcilla Gran Aromaa saa sekä normaalina (tueste natural) että sekoituksena (mezcla: 80 natural/20 torrefacto). Saatavuus on mitä sattuu. Joskus tulee hyvin tuore pussukka, joskus ei. Suosittelen ainakin maistamaan.

Myös merkillä "Bonka" on 80/20 sekoitus. Cafe Fortaleza on hyvin esillä, heillä on jopa 50/50-sekoitus, mutta pidän näitä Fortalezan kahveja hieman heikkolaatuisina.

Jos haluaa pelkkää torrefactoa (100%), niin pitää mennä paikan päälle etsimään. Sitä löytää lähinnä paikallisista pikkupaahtimoista. Yleensä jokaisessa kauppahallissa (Mercado Municipal) on jonkin pikkupaahtimon myyntikoju. Silloinkin myyjä kysyy sinulta vähintään kolme kertaa, että ymmärrätkö tosiaan mitä olet ostamassa... Torrefacto-paahdettu kahvi on olevinaan niin "rajua", että sitä ei enää paljoa käytetä. Tutun paahtimon (Cafe Sol) omistaja kertoi, että torrefacto-paahdetun kahvin epäterveellisyydesta on kirjoitettu paljon ja ihmiset ovat alkaneet vältellä sitä.
Otsikko: Vs: Miten ostaa torrefacto kahvia?
Kirjoitti: migu2 - Syyskuu 15, 2020, 18:35:12 ip
Mikä siitä tekee epäterveellistä? Sokeri vai musta paahto?