Ristretto

Kahvikeskustelu => Kahvinvalmistuslaitteet, kahvimyllyt ja -tarvikkeet => Aiheen aloitti: hanuri - Helmikuu 09, 2020, 22:29:15 ip

Otsikko: Jura Impressa F9
Kirjoitti: hanuri - Helmikuu 09, 2020, 22:29:15 ip
Hello,

Ostin käytetyn Jura Impressa F9 laitoksen, kun halvalla sain. Sain sen käynnistettyä ja kahvettakin se melkein alkoi tekemään, kunnes kaiketi laitos tajusi ettei vedensyöttö toimi. Nyt käynnistettäessä jumahtaa kohtaan "FILL SYSTEM / WATER PORTION". Kun painaa tälle tarkoitettua nappia, niin tulee "SYSTEM FILLING", jonka jälkeen palautuu taas tuohon "FILL SYSTEM / WATER PORTION". Tämä jatkuu ikuisuuksia riippuen kauanko nappia painaa jaksaa.

Raavin laitteen auki ja sen verran huomasin, että säiliön alta putkea pitkin ei neste lähde valumaan, joten ajattelin josko sihti olisi tukkeessa? Näyttää kyllä ihan hyvältä, mutta ollut pari vuotta käyttämättömänä niin tiedä sitten siitäkään. Toisena tuli mieleen onko pumppu sökö?

Jos jollain parempaa kokemusta aiheesta, niin kiitollisena otan moista vastaan. Jos epäilykseni vaikuttaa jokseenkin oikealta, niin siihenkin tukea otan mieluusti.

Kiitokset kaikille.
Otsikko: Vs: Jura Impressa F9
Kirjoitti: Pardomet - Helmikuu 09, 2020, 22:58:05 ip
Täytä laitteen vesiastia ja paina hot water -painiketta. Tämän pitäisi täyttää laitteen pumppu ja veden alkaa virrata. Jos laite ei ala toimia, niin vika on solenoidissa.
Otsikko: Vs: Jura Impressa F9
Kirjoitti: hanuri - Helmikuu 10, 2020, 00:33:22 ap
Tervehdys, ja kiitos vastauksesta. Tätä hot water painiketta olen tahkonnut, mutta vesiastia on ollut vain puolillaan.

Sanottaneen vielä sen verran, että ensin kun laitetta käytin, niin sieltä tuli ainakin vanhat vedet pois eikä tällaista ensimmäisessä viestissä mainittua ongelmaa ollut. Eli pääsin jo miltei keittämään kahvia ennenkuin tämä vesisyöttö lakkasi pelaamasta. Kokeilen täydellä säiliöllä huomenna ja ilmottelen kuinka kävi.
Otsikko: Vs: Jura Impressa F9
Kirjoitti: hanuri - Helmikuu 10, 2020, 22:40:31 ip
Flowmeter, membrane regulaattori ja sihti katsottu etteivät ole tukkeessa. Solenoidia en vielä lähtenyt tutkimaan sen kummoisemmin.

Kun painan "hot water" painiketta, niin pumpusta kuuluu nakutusta, joka sitten lakkaa kun systeemin fillaus epäonnistuu. Voisiko näillä tiedoilla vikana olla pumppu? Katselin ebayssa ja tällainen tuli vastaan: https://www.ebay.co.uk/itm/Wasserpumpe-Pumpe-Invensys-ARS-CP3-passend-fur-Jura-und-baugleiche-Fabrikneu/121724553107?hash=item1c57594793:m:m6rF6erflJxXqebwASrx0xQ

Ei nyt mikään mahdoton investointi kokeiltavaksi.