Ristretto

Kahvikeskustelu => Baristatekniikka => Aiheen aloitti: Mighty - Elokuu 24, 2007, 16:14:38 ip

Otsikko: Ilmanpaineen ja -kosteuden vaikutus espresson valmistuksessa
Kirjoitti: Mighty - Elokuu 24, 2007, 16:14:38 ip
Pitääkö ilmanpaineen tai ilmankosteuden muutos ottaa mitenkään huomioon papuja jauhettaessa? Onko ilmanpaineella tai ilmankosteudella ylipäänsä mitään osaa espresson onnistumisessa?
Otsikko: Vast:Ilmanpaineen ja -kosteuden vaikutus espresson valmistuksessa
Kirjoitti: Esa - Elokuu 24, 2007, 16:36:04 ip
Ilmanpaineella ei ole suoraan, mutta kosteudella kyllä. Kosteammassa ilmassa papujenkin kosteus lisääntyy, ja myllyä pitää avata pikkuisen, ilman kuivuessa taas pitää jauhaa pikkuisen hienommaksi. Esim. Rockyssa tuo vaikutus on yksi pykälä suuntaan tai toiseen, ei sen enempää. Lisäksi tietenkin papujen ikääntyminen vaikuttaa jauhatuskarkeuteen. Päivän ensimmäinen shotti ei siis välttämättä osu kohdalleen, mutta toinen kyllä, jos eilen oli hyvä.
Otsikko: Vast:Ilmanpaineen ja -kosteuden vaikutus espresson valmistuksessa
Kirjoitti: akallio - Elokuu 24, 2007, 16:37:09 ip
Ilmankosteudella sanotaan olevan vaikutusta tarvittavaan jauhatuksen karkeuteen. Mutta siinäpä tuo tulee otettua huomioon kun myllyä säätää päivittäin uuttoajan tai muun perusteella. Pavun ja sen iän merkitys on kyllä suurempi.
Otsikko: Vs: Ilmanpaineen ja -kosteuden vaikutus espresson valmistuksessa
Kirjoitti: Mariia - Heinäkuu 23, 2014, 10:48:48 ap
Kevennystä päivään  ;)

(http://d3dsacqprgcsqh.cloudfront.net/photo/ay5y558_700b.jpg)