Ristretto

Kahvikeskustelu => Kahvinvalmistuslaitteet, kahvimyllyt ja -tarvikkeet => Aiheen aloitti: Jari - Lokakuu 24, 2018, 21:24:17 ip

Otsikko: Niche Zero
Kirjoitti: Jari - Lokakuu 24, 2018, 21:24:17 ip
Reilun viikon verran olen Niche Zeron (tästä eteenpäin NZ) kanssa pulannut. Tässä kootut kokemukseni ja ajatukseni siitä.
Jos joku on eri mieltä, tai jopa samaa mieltä, niin kannustan kommentoimaan. Kahvijuttujen kanssa aika usein keskustellaan mielipiteistä ja niissä voi toki olla eroja.

Kun sain NZ:n ihastelin sitä, miten hyvin se oli pakattu. Paketin kuorittua sisältä paljastui täysin naarmuton ja ehjä mylly.

Esteettisesti se on jossain määrin koomisen sarjakuvamyllyn näköinen (IMHO), mutta kuori on metallia eikä muovinen, kuten jotkut ulkomaailman foorumeilla ovat päätelleet. Hopperin kansi on muovinen ja se on kyllä mielestäni halvan oloinen niin ulkonäöltään kuin tuntumaltaankin. Kestän sen kyllä, koska:

a) Myllyn tuottama jauhatus espresson uuttamista varten on ensiluokkaista. Kuten toisessa ketjussa totesin, vertailu Pharokseen ei ole tällä hetkellä mahdollinen, mutta näppifiiliksellä mennään hyvin samoissa sfääreissä. Workflow on NZ:n kanssa aika paljon helpompi.

b) NZ on aika hiljainen. Joku ulkomaan tyyppi oli vertaillut sitä Setteensä ja todennut, että eihän ero ole kuin 5dB. No, toisaalta 6db on jo kaksinkertainen äänenpaine eikä asia ole niin yksinkertainen. NZ:n tuottaman äänen taajuus on korvalle varsin inhimillinen. En herätä vaimoani aamulla NZ:aa pyörittämällä.

c) NZ on aika pieni kooltaan. Paljon pienempi mm. kuin samoilla terillä varustettu Mazzer Kony. ;D

18g jauhaminen kestää (tottakai pavuista riippuen) n. 13-15s plus muutama sekunti varman päälle. Itse napauttelen pari kertaa kevyillä luunapeilla ulostusputkea saadakseni retention mahdollisimman pieneksi. Toistaiseksi retentio vaihtelee 0.0-0.2g:n välillä - painottuen lähemmäs nollaa. Ei huono siis.

Maku ja hinta tässä tietenkin on se kombo, joka tekee kyseisestä sähkömyllystä poikkeuksellisen. Compakin K10 ja monet muut tuottanevat samaa laatua, mutta maksavat kohtuuttomasti enemmän. Eivätkä ne ole varsinaisesti suunniteltu single-dosingiin. Tässä on todettava, että mikäli single-dosing ei ole toivottavaa, niin NZ on turha hankinta. Toisaalta kotibaristalla tuskin on kovin paljon hyviä syitä isohkon hopperin täyttämiseen kerralla.

Näin viikon perusteella suosittelen NZ:a yhä vilpittömästi, jos järkevästi hinnoiteltu single-dosing -mylly on hankintalistalla. En ole testannut Setteä, joten vertailu siihen jääköön muille (tai siihen, että järjestetään forum-kokoonajot myllyvertailuille, mikäs sen hauskempaa). Mutta sanottakoon, että Kanso Hikulla sain hyvin lähelle Pharos-tason espressoja ja NZ menee kyllä jonkin verran Hikun edelle. Jos siitä jotain pystyy päättelemään. ;)

Aloitin NZ:n kanssa vanhoilla paahdoilla (näin jälkikäteen funtsittuna lähes pari kuukautta vanhoilla). NZ vetäisi niilläkin helposti Rocketin tukkoon ja säätövaraa jäi vielä tosi paljon. Tuoreilla TKP:n pavuilla saikin säätää myllyä takaisin aika lähelle tehdasastusta - ehkä karvan-pari verran löysemmälle. Nyt on kyllä löytynyt sellainen asetus, jolla toistaiseksi mennään: 18g->36 35s. Aika namia espressoa pukkaa.

EDIT: jätin mainitsematta sen, että kyseessä on isoilla kartioterillä varustettu mylly. Se on makupaletiltaan eri asia kuin isoilla lattaterillä varustettu mylly. Se onkin sitten makuasia, kummasta tykkää enemmän.

Kartioterien kanssa on kyllä helpompi elää, kun ne harvemmin (tai ainakin vähemmän) vaativat säätöä papuja vaihdettaessa/papujen ikääntyessä kuin lattaterät. Pharoksen kanssa rupesin sen verran laiskaksi, että muutin annostusta plusmiinus 1g tarvittaessa. Karkeudensäätöön harvemmin tarvitsi juuri koskea. NZ vaikuttaa olevan siinä suhteessa yhtä helppo. Lähes viikon pavut ovat ikääntyneet eikä karkeudensäätöön ole tarvinnut koskea - eikä annostusta muuttaa. Aika helppoa siis.
Otsikko: Vs: Niche Zero
Kirjoitti: ile. - Lokakuu 26, 2018, 23:37:38 ip
Kiitos tästä.

Niche Zero lienee juuri seuraava hankinta, kun kokonaan kyllästyn käsijauhantaan Pharoksen (2.0) kanssa. 2.0-päivitys paransi kyllä käyttömukavuutta Pharoksessa olennaisesti, mutta käsijauhanta on toki työtä, minkä voisi jättää aina koneille (heh).

Lainaus
Pharoksen kanssa rupesin sen verran laiskaksi, että muutin annostusta plusmiinus 1g tarvittaessa.

Täällä sama.
Otsikko: Vs: Niche Zero
Kirjoitti: OskuK - Lokakuu 27, 2018, 10:28:58 ap
Toisaalta kotibaristalla tuskin on kovin paljon hyviä syitä isohkon hopperin täyttämiseen kerralla.

Mielumminhan sitä aukoo 8 kertaa päivässä sitä papusäiliötä josta ottaa n kerta-annoksen, mittaa sen ja palauttaa takaisin liiat, saa ainakin tiuhaan papujen ilmanvaihdon ? ;-)
Otsikko: Vs: Niche Zero
Kirjoitti: OskuK - Lokakuu 27, 2018, 10:50:55 ap
...tässä taitaa ollakin kohderyhmä kahvihifistit, mutta yhtä hyvin olisi voinut ottaa kohderyhmäksi ihmiset, jotka juovat kahvia, tavallaan kilpailija Variolle: pieni siedettävänhintainen mylly, joka ei huuda kaikkia hereille. Se, että kauppa ja valmistaja on mysteerioita, se tuskin haittaa, ainakaan materiaalit ja kestävyys Ei kykene olemaan Variota huonompi ;-)
Otsikko: Vs: Niche Zero
Kirjoitti: Jari - Lokakuu 27, 2018, 13:07:20 ip
Mielumminhan sitä aukoo 8 kertaa päivässä sitä papusäiliötä josta ottaa n kerta-annoksen.

Kyllä, juuri näin.
 
Itselleni tosin riittää pari-kolme kertaa päivässä. Tällaisina päivinä, kun on yli 20h putkeen duunissa, niin sitäkin vähemmän. :)

mittaa sen ja palauttaa takaisin liiat, saa ainakin tiuhaan papujen ilmanvaihdon ? ;-)

Minä kyllä kaadan pussista tasan sen 18g kuppiin - joskus menee papu, tai pari liikaa, mutten ole menettänyt yöuniani sen vuoksi. ;)

Hopperissa pavut ovat kyllä koko ajan enemmän tai vähemmän alttiina hapelle, valolle sekä lämpötilojen ja ilmankosteuden vaihteluille. Sitten kun sinne jauhatuskoneistoon vielä jää vähän vanhaa kamaa, niin vähintäänkin aamulla pitää aina jauhaa ne vanhat purut ulos. En osaa mitenkään nähdä hopperin täyttämistä parempana ratkaisuna, muuten kuin siltä osin, että onhan se pussin tyhjentäminen kerralla hopperiin (hyvin) vähän helpompaa.

Otsikko: Vs: Niche Zero
Kirjoitti: lasy - Lokakuu 27, 2018, 20:28:19 ip
Sitten kun sinne jauhatuskoneistoon vielä jää vähän vanhaa kamaa, niin vähintäänkin aamulla pitää aina jauhaa ne vanhat purut ulos.

Eikös se vanha kama siellä koneistossa ja reitillä sieltä ulos juurikin pelasta pavut liialta ilmautumiselta? Eurekan myllyissä on ainakin huomattavan tiivis hopperi ja vielä kumitiiviste hopperin ja myllyn välissä, mutta toki ne pavut siellä ilmautuvat silti...

Ainoa ratkaisu on siis pakata pavut heti paahtamisen ja mahdollisen seisotuksen jälkeen omiin 18g-vetoisiin säiliöihinsä  ;D
Otsikko: Vs: Niche Zero
Kirjoitti: burmanm - Lokakuu 28, 2018, 09:15:48 ap
Kyllä tuo 18g punnitseminen papuina on huomattavasti mukavampaa kuin 18g odottelu kun sitä tulee laitteesta ulos. Olkoot sit vaikka se ilmatiivis papusäiliöni sitten hopperin korvike. Sen 4-5 kertaa päivässä mä tuolla NZ:llä oon nyt jauhanut kahvia ja kyllä tuo on ainakin omassa käytössäni vähentänyt kahvinkeiton stressiä ;). Hieman yli kilo tosin vasta mennyt vehkeestä läpi.

Siitä säiliöstä portafiltteriin nätisti kaataminen ei kyllä onnistu multa vieläkään, ei se tuu ihan tasaiseksi joka kerta vaikka pylly vatkaisi kuinka sitä heilutellen. Ehkä pitäisi olla vielä kiinalainen OCD-kopio tähän päälle, mutta en taida jaksaa - sen verran tasainen uuttoaika kuitenkin on. Tosin sekunnin erolla Jarin aikoihin, itselläni on 36g ja 34s. Tuosta tulee pieni miinus, aivan pienempien aikojen muuttaminen on tuolla säätimellä aika tuskaista - yksi steppi aiheuttaa mulla 30 -> 34 -> 37s muutoksia ja siihen väliin osuminen on hieman hankalaa. Toisaalta, 30s & 37s uutollakin espresso oli hyvää (mitä nyt noita kokeillut niin 40s kohdalla alkaa tunkemaan läpi epämiellyttävää makua tällä pavulla) niin ehkä tuo sekunti-hifistely jää osaltani pois.

Toinen juttu on sitten pour overin kohdalla, tulee hieman sotkua (staattisuutta? ainakin se jää kiinni joka paikkaan) ja säätäminen menee aika arpomiseksi kun asteikko loppuu kesken. Itselläni tarvitsee vääntää tuonne 0:n kohdalle edellisellä kierroksella että saa sopivaa ja takaisin espressoksi kestää aika pitkään kun sitä pitää pyöritellä vähän väliä jotta säätäminen onnistuu kireämmälle (hidasta hommaa). Pavuilla jotka osuvat tuohon olemattoman asteikon kohdalle voisikin olla hankalampi arpoa, katsotaan tuleeko muilla pavuilla eteen. Tuolla UK-forumillahan joku on jotain omia asteikkojaan väsäillyt näitä eri kierroksia varten. Hyvää tuo pour overikin on ollut, joskin siinä kokeilut on mulla vasta aluillaan. Ei pysty juomaan niin paljon kahvia päivässä kuin mitä tekis mieli kokeilla.

Lainaus
No, toisaalta 6db on jo kaksinkertainen äänenpaine eikä asia ole niin yksinkertainen

6db on jo nelinkertainen ;) 10 * log(4)/log(10) ~= 6
Otsikko: Vs: Niche Zero
Kirjoitti: Mr. K - Lokakuu 28, 2018, 10:39:12 ap

äänenpaine = 20log(muutos)
ääniteho = 10log(muutos)

joten 6dB on kaksinkertainen äänenpaineen muutos,
nelinkertainen äänitehon muutos

Otsikko: Vs: Niche Zero
Kirjoitti: Jari - Lokakuu 28, 2018, 15:04:19 ip
Eikös se vanha kama siellä koneistossa ja reitillä sieltä ulos juurikin pelasta pavut liialta ilmautumiselta? Eurekan myllyissä on ainakin huomattavan tiivis hopperi ja vielä kumitiiviste hopperin ja myllyn välissä, mutta toki ne pavut siellä ilmautuvat silti...
Ainoa ratkaisu on siis pakata pavut heti paahtamisen ja mahdollisen seisotuksen jälkeen omiin 18g-vetoisiin säiliöihinsä  ;D

Tiedä sitten kuinka toimiva tiiviste vanha papumössö on bimodaalista jauhatusta tuottavilla terillä. ;)
Joka tapauksessa joka ikinen papu saa kunnon happikylvyn jo siinä vaiheessa, kun pussukan tyhjentää hopperiin. En nyt kuitenkaan pitäisi tätä seikkaa ihan seppukun arvoisena asiana, oli se kummin päin tahansa. Asiasta ei selvästikään ole tehty riittävästi tutkimusta. :)

Annostelu valmiiksi tietyn kokoisiin säiliöihin on muuten erinomainen ratkaisu viitseliäälle kotibaristalle, mutta ainakin itselleni on tullut toisinaan vastaan papuja, jotka tuntuvat toimivan paremmin 2-3g pienempinä tai (harvemmin) isompina annosteluina. Sitähän taas on etukäteen aika vaikea tietää. Monille tuo ratkaisu kuitenkin tuntuu toimivan.

Siitä säiliöstä portafiltteriin nätisti kaataminen ei kyllä onnistu multa vieläkään, ei se tuu ihan tasaiseksi joka kerta vaikka pylly vatkaisi kuinka sitä heilutellen. Ehkä pitäisi olla vielä kiinalainen OCD-kopio tähän päälle, mutta en taida jaksaa - sen verran tasainen uuttoaika kuitenkin on. Tosin sekunnin erolla Jarin aikoihin, itselläni on 36g ja 34s. Tuosta tulee pieni miinus, aivan pienempien aikojen muuttaminen on tuolla säätimellä aika tuskaista - yksi steppi aiheuttaa mulla 30 -> 34 -> 37s muutoksia ja siihen väliin osuminen on hieman hankalaa. Toisaalta, 30s & 37s uutollakin espresso oli hyvää (mitä nyt noita kokeillut niin 40s kohdalla alkaa tunkemaan läpi epämiellyttävää makua tällä pavulla) niin ehkä tuo sekunti-hifistely jää osaltani pois.

Yleisestä käyttömukavuudesta annan ison plussan NZ:lle, vaikka itsellänikin toisinaan papukupista filsuun kippaaminen ei mene vielä ihan yhtä mallikkaasti kuin DaveC:n videolla. Uskon, että ajan kanssa sekin homma alkaa sujua rutiinilla. Tämä asia on kyllä selvästi jakanut mielipiteitä ja ison maailman foorumeilla on hankittu erilaisia suppiloita ja kehitetty portafiltterin pidikkeitä suoraan kahvaan jauhamista varten. Tasoittelemaan siinäkin lopulta joutuu.

Säätö on tosiaan tarkkuutta vaativa, mutta ihan hyvin se tuntuu toimivan, jos se riittää että espresso on erinomaista eikä koe pakkomiellettä päästä juuri tiettyyn sekuntimäärään. Pienimmillään säädön liikuttelulla kyllä pääsee vähintään parin sekunnin eroihin, jos motivaatiota nysväämiseen on. Jotenkin nämä isot kartioterät tuntuvat olevan hitusen anteeksiantavampia kuin lattaterät. 75mm ja siitä isommista lattateristä minulla ei tosin ole juuri omakohtaista kokemusta.

Toinen juttu on sitten pour overin kohdalla, tulee hieman sotkua (staattisuutta? ainakin se jää kiinni joka paikkaan) ja säätäminen menee aika arpomiseksi kun asteikko loppuu kesken. Itselläni tarvitsee vääntää tuonne 0:n kohdalle edellisellä kierroksella että saa sopivaa ja takaisin espressoksi kestää aika pitkään kun sitä pitää pyöritellä vähän väliä jotta säätäminen onnistuu kireämmälle (hidasta hommaa). Pavuilla jotka osuvat tuohon olemattoman asteikon kohdalle voisikin olla hankalampi arpoa, katsotaan tuleeko muilla pavuilla eteen. Tuolla UK-forumillahan joku on jotain omia asteikkojaan väsäillyt näitä eri kierroksia varten. Hyvää tuo pour overikin on ollut, joskin siinä kokeilut on mulla vasta aluillaan.

Minä en ole muuta jauhanut kuin essoja. Toistaiseksi ainakin on niin paljon käsimyllyjä, että joka metodia varten löytyy omansa. :)

Brittifoorumilla oli yksi aika simppeli kikka, joka voisi toimiakin: Tekee jonkun oman merkin (vaikka eri värisen palluran) tasan 180 astetta toiselle puolelle kuin alkuperäinen merkki. Silloin ainakin jompi kumpi merkki on asteikon kohdalla ja säätöjen muistaminen helpottuu kummasti. En ole testannut enkä muutenkaan sen enempi funtsinut asiaa, mutta äkkiseltään tuntuu, että tuo voisi olla aika helppo ratkaisu?
Otsikko: Vs: Niche Zero
Kirjoitti: opheinonen - Lokakuu 28, 2018, 15:12:33 ip
Eikö annostelu suoraan portafilteriin onnistu?
Otsikko: Vs: Niche Zero
Kirjoitti: Jari - Lokakuu 28, 2018, 15:19:22 ip
Laitetaan tähänkin ketjuun jo aiemmin toisaalla esille tulleet linkit helpottamaan niitä, jotka eivät ole foorumin keskusteluja laajemmin seuranneet.

DaveC:n video NZ:n käytöstä:
http://www.youtube.com/watch?v=Y4lMoJqp-Rw
https://www.youtube.com/watch?v=Y4lMoJqp-Rw

Ja saman herran alkuperäinen prototyypin arvostelu ja testaus: https://onedrive.live.com/?authkey=%21APvFQIkFt2ncwAM&cid=E4F782381A1F7FCC&id=E4F782381A1F7FCC%212054&parId=E4F782381A1F7FCC%212055&o=OneUp

EDIT: upotettu tubevideo viestiin
Otsikko: Vs: Niche Zero
Kirjoitti: Jari - Lokakuu 28, 2018, 15:25:06 ip
Eikö annostelu suoraan portafilteriin onnistu?

Vaatinee varmaan vähän kikkailuja ollakseen jouhevaa ja siistiä puuhaa verrattuna Daven tapaan.

esim:
http://www.youtube.com/watch?v=k6dHmoZPdJE
http://www.youtube.com/watch?v=k6dHmoZPdJE
Otsikko: Vs: Niche Zero
Kirjoitti: OskuK - Lokakuu 28, 2018, 19:44:05 ip
äänenpaine = 20log(muutos)
ääniteho = 10log(muutos)

joten 6dB on kaksinkertainen äänenpaineen muutos,
nelinkertainen äänitehon muutos

Koitin huvikseni eilen videoida, miltä kuulostaa mylly joko pöydällä tai eristetynä pinnasta. Korviin aivan selvä ero on totaalisesti kadonnut automaattisen äänentasosäädön jälkeen.
Otsikko: Vs: Niche Zero
Kirjoitti: Jari - Lokakuu 28, 2018, 20:21:03 ip
Koitin huvikseni eilen videoida, miltä kuulostaa mylly joko pöydällä tai eristetynä pinnasta. Korviin aivan selvä ero on totaalisesti kadonnut automaattisen äänentasosäädön jälkeen.

Juu, esim Tubevideoiden vertailuista ei ole käytännössä mitään hyötyä esim. eri myllyjen mölytason arvioimiseen, ellei mikrofoni ja sen mikrofonin, sekä tallennettavan kohteen sijoittelijan ammattitaito jne. ole aivan huippuluokkaa. :)

Myös tallennusformaatti mahdollisin "korjaus"algoritmeineen sun muine kikkailuineen voi tuoda omat yllätyksensä peliin. Esim, joku tuollainen "auto-gain" tms.

Tuli hiljattain tsekattua paljonkin erilaisten akustisten kitaroiden demoiluja Tubesta. Suurin osa, ikävä todeta, oli kyllä aika säälittäviä yrityksiä. Enkä tässä yhteydessä lainkaan puutu soittotaitoon. ::)
Otsikko: Vs: Niche Zero
Kirjoitti: Däni - Lokakuu 29, 2018, 15:11:41 ip
Moi. Auttaako siihen staattisuuteen ja "sotkuun" muutama tippa vettä sekoitettuna papuihin ennen jauhantaa? Kokeilun voi myllyn hopperista päätellen tehdä paput annosteltuna myllyyn tai ennen.

Mielenkiintoinen mylly tosiaan yhdistettynä valmiiksi annosteltuihin papusuppiloihin, niin kahvinurkkaus näyttää labralta :). Odottelen lisäkäyttökokemuksia.

Säästön kannalta en näe akuuttia tarvetta hankkia myllyä vielä, vaikka papuja meneekin se n.2kg vuodessa hukkaan aamuhuuhteluiden takia.
Otsikko: Vs: Niche Zero
Kirjoitti: Jari - Lokakuu 29, 2018, 16:10:12 ip
Moi. Auttaako siihen staattisuuteen ja "sotkuun" muutama tippa vettä sekoitettuna papuihin ennen jauhantaa? Kokeilun voi myllyn hopperista päätellen tehdä paput annosteltuna myllyyn tai ennen.

Tästä on ollut juttua ulkomaiden foorumeilla ja Dave (joka siis tuntee kyseisen myllyn läpikotaisin) kommentoi, ettei missään nimessä suosittele NT:n kanssa RDT:tä. Oli siihen joku perustelukin, mutten nyt muista mikä.

On tuo kyllä jokseenkin hämmentävä mylly. Päivästä toiseen yhä samoilla (kohta kaksi viikkoa) vanhoilla pavuilla säätöihin ei ole tarvinnut koskea ja uutto tapahtuu kerta toisensa jälkeen täysin identtisesti.
Otsikko: Vs: Niche Zero
Kirjoitti: OskuK - Joulukuu 03, 2018, 17:32:01 ip
Tässä kun kiinnostuneena katselin Atom 65:n vienoa ääntä (ja samalla tajusin ettei se riittäisi miksikään perusteeksi vaihtaa Zenith 65:sta siihen, vaan pitäisi kaivaa kuvetta 75:n verran) ja aloin miettiä tätä Nissen hyvää teräpesäkonstruktiota, että eipä tuo kummia vaatisi, että joka tehtaalta tuollainen muutos tulisi. ..ainakin olisi järkevämpi kuin tämä omituinen Eurekan painelupuhallin, joka harvan hyllyn alle edes mahtuu puhaltelemaan ;-)
 https://www.youtube.com/watch?v=U5S4IzwyB3M

Lisätään nyt vielä että jos oikeasti olisi ostoksilla, olisi 75:n tuhat euroa semmoinen määrä tuohta että ehkä jopa suostuisi jonkun puolihintaisen Nissen kanssa hifinysväämään, aikansa ;-)
Otsikko: Vs: Niche Zero
Kirjoitti: Jari - Maaliskuu 09, 2019, 00:36:05 ap
Nyt jo vähän pidemmän käytön jälkeen olen yhä erittäin ihastunut Nicheen. Se on jokseenkin erikoinen mylly, koska itse saan miellyttävimmät tulokset max. mediumpaahtoisilla espressopavuilla sellaisila säädöillä, että esiuutto (ennen kuin pisarat alkavat tihkua kuppiin) kestää n. 14-15s ja uutto kokonaisuudessaan n. 35-40s.

Esim. Pharoksen kanssa (joka myös on kartioteräinen) valuma muistaakseni alkoi omilla säädöilläni nopeammin. Levyteräisistä kokemuksistani ei edes kannata spekuloida tässä yhteydessä. Outo vekotin tuo NZ, mutta priimaa kahvia se kyllä pukkaa omilla säännöillään.
Otsikko: Vs: Niche Zero
Kirjoitti: opheinonen - Maaliskuu 09, 2019, 09:17:43 ap
Olen pantannut NZ ostoa, lähinnä saadakseni enemmän infoa kestävyydestä ja säädettävyydestä. Pharos helppo säätää, mutta entä NZ?
Otsikko: Vs: Niche Zero
Kirjoitti: Jari - Maaliskuu 09, 2019, 11:31:56 ap
Onhan NZ - ainakin mihin tahansa muuhun myllyyn verrattuna, joista minulla on kokemusta - lapsellisen helppo säätää.
Tosin sitä ei pahemmin tarvitse säädellä, paitsi jos tykkää jauheskella useammalle eri valmistusmetodille.
Sekin kuulemma skulaa jouhevasti, joskaan itse en sellaiseen ole sortunut, kun noita erilaisia myllyjä löytyy tällä hetkellä seitsemän erilaista eri tarkoituksiin. :)
Otsikko: Vs: Niche Zero
Kirjoitti: burmanm - Maaliskuu 09, 2019, 12:45:38 ip
Mä päivittäin säädän NZ:n espresso <-> pour over/drip välillä. Kyllä se aina on palannut takaisin oikeaan paikkaan. Tuskin pour overia varten ihan kaikista paras mylly (jauhatustulos varmaan tuossa koossa olisi levyteräisellä parempi), mutta ainoana myllynä toimii mainiosti näinkin. Pienet säädöt taas (jos niitä tarkoitit) onnistuu kyllä ainakin nyt kun on tottunut. Joskus tulee tuota kofeiinitontakin välissä jauhettua (haiseeko kaikki kofeiinittomat pahalle?) ja siinä on hieman eri säädöt.

Säätöhän toimii nopeasti espresso -> pour over suuntaan (kerralla pyöritys, mulla hieman alle yhden kierroksen), mutta pour over -> espresso suuntaan joutuu muutaman kerran käynnistämään myllyn välissä kun säätö on tahmeampi.
Otsikko: Vs: Niche Zero
Kirjoitti: Jari - Maaliskuu 12, 2019, 19:32:15 ip
Nyt alkaa Amerikan foorumillekin ilmestyä arvosteluja NZ:sta.

https://www.home-barista.com/reviews/niche-zero-grinder-review-t57516.html
Otsikko: Vs: Niche Zero
Kirjoitti: burmanm - Maaliskuu 13, 2019, 19:46:56 ip
Kiva että oli joku muukin huomannut tuon "alignment" jutun. Mua on häirinnyt esteettisesti se että ne terät näyttävät liikkuvan sivusuuntaisesti sen pyöriessä. Mutta toisaalta ei tuossa espressona näe mitään erityistä hajontaa vaan tasaista tuotosta. Kysymys toki lienee - oisiko se vielä parempi jos terät olisivat täysin balanssissa..
Otsikko: Vs: Niche Zero
Kirjoitti: Jari - Maaliskuu 13, 2019, 21:34:17 ip
Oletko tsekannut terien kohdistuksen nollakohdasta vähäsen pois säätämällä? Nimittäin minullakin terät "näyttävät" heiluvan sivusuunnassa, mutta se on optinen harha. Se keskellä oleva pultti heiluu (jostain syystä, joka joskus selitettiin joko HB:n tai brittifoorumin pitkissä NZ-keskusteluissa). Hopperin heijastava pinta vielä lisää vaikutelmaa siitä, että terät heiluisivat sivusuunnassa.

Se, että espressojauhatus on suht tasalaatuista, antaa osviittaa siitä, että merkittäviä kohdistusongelmia ei välttämättä ole. Ainakin Pharoksen kanssa huomasin jauhatusjäljestä välittömästi, kun kohdistus meni vähänkin sijoiltaan.
Otsikko: Vs: Niche Zero
Kirjoitti: Jari - Heinäkuu 09, 2019, 22:23:20 ip
Hoffan tubearvostelu:

http://www.youtube.com/watch?v=FzOY2tHyZ4w

https://www.youtube.com/watch?v=FzOY2tHyZ4w&r=slt-eml-bck-a2e0&utm_source=sailthru&utm_medium=email&utm_campaign=bck-07092019update&utm_term=
Otsikko: Vs: Niche Zero
Kirjoitti: opheinonen - Heinäkuu 12, 2019, 22:01:29 ip
Kunhan kesä on ohitse, niin voisi miettiä toisenkin kerran NZ myllyn tarpeellisuudesta. Tai onhan se tarpellinen...
Otsikko: Vs: Niche Zero
Kirjoitti: Markus - Marraskuu 03, 2019, 17:26:22 ip
Mitenkäs omistajakunta hahmottaa siirtymisen pouroverin ja espresson välillä? Teoriassahan tän pitäisi ainakin olla tyystin ongelmatonta mutta entäs käytännössä?
Otsikko: Vs: Niche Zero
Kirjoitti: burmanm - Marraskuu 05, 2019, 00:05:51 ap
Se takaisin päin espressoon vääntäminen on rasittavaa, aina pieni määrä ja sitten luukku kiinni, pyöräytys, luukku auki, pieni kiristys ja sama uudestaan. Mitään muuta ongelmaa en siinä ole huomannut.
Otsikko: Vs: Niche Zero
Kirjoitti: elias s - Joulukuu 01, 2019, 20:09:22 ip
Luettuani parisen päivää tästä myllystä on herännyt muutama kysymys. Itsellä siis nyt masiinoina izzo alex duetto ja mazzer mini. Miten mylly voi olla halpa jos tekee ensiluokkaista jälkeä jota voidaan verrata mazzerin konyyn sun muihin huippumyllyihin ja varsinkin kun kyseessä on sähkömylly? Mikä taho myllyn on kehittänyt ja onko tämä pienen porukan projekti. Ja kaikista suurimpana kysymysmerkkinä mites myllyn kestävyys pidemmässä käytössä ettei tuolle kävisi ajan saatossa kuten surullisen kuuluisalle muovi wariolle joka foorumin kommenttien mukaan hajosi espressokäytössä aika nopeasti, Jos päädyn tämän hommaamaan mistä mylly kannattaa tilata ja vielä kannattaako myllyn päivitys jos nyt käytössä mazzer mini electronic versio. Saako tämän myllyn ja duetton yhdistelmällä jumalten juomaa aikaiseksi?
Otsikko: Vs: Niche Zero
Kirjoitti: OskuK - Joulukuu 02, 2019, 09:29:02 ap
Ämerikansaitin n. ensimmäinen aloitus lie vastaus miksi tämä on "halpa". Oikeastaan ei ole, vaan muut omituisen kalliita. En oikein keksi miksi kartioterien laittaminen myllyyn voisi nostaa myllyn hintaa 50-100%

"Ten years ago, when we did the Titan Grinder Project, several of the commercial conical grinders, those by Macap, Fiorenzato, and Compak, cost around $800. They were low volume items, used by very few cafes. Once their virtues for high end espresso became obvious (we at HB may have had something to do with it), their cost went up to around $1500."

Mutta katsoessani Nissen omia sivuja, huomasin että avustaessaan tätä projektia ei luvata, että saisi laitetta, eli hinta on vähän  vaikeammin määriteltävä asia. Se, onko joku jäänyt saamati myllyä, sitä en tiedä. Toinen kiinnostava juttu on että ilmeisimmin haalivat alvit itselleen, vaikka mylly menisikin vaikka Japaniin. Ehkä tuo "lahjoitus" on porsaanreikä, kun lahjoittaja ei osta mitään, joten siinä ei ole alvia?
Otsikko: Vs: Niche Zero
Kirjoitti: Markus - Joulukuu 02, 2019, 15:24:32 ip
Eikös tuo ole siirtynyt joukkorahoituksesta täyteen tuotantoon jo vuosi sitten? Kaveri sellaisen juuri tilasi ja mylly saapui parissa päivässä.

Otsikko: Vs: Niche Zero
Kirjoitti: jukkajii - Joulukuu 02, 2019, 15:46:39 ip
Juu kuten Markus tuossa jo totesikin, niin myllyä painetaan kyllä nykyään ihan sarjatuotantona. En ole lukenut toimituksista kuin positiivista, enkä kuullut että joku olisi totaalisesti jäänyt vailla laitetta. Oma saapui tosiaan muutamassa päivässä, ja nyt parin viikon kokemukset ovat 100% (tai no, 99%) positiiviset. Tuon yhden prosentin voin karsia täyden kympin kotimyllystä sen vuoksi, että ns. popcorn -efekti on melkoinen joillain pavuilla. Se vaikuttaa väistämättä viimeisten papujen tasalaatuisuuteen muuhun jauhatukseen nähden. Korjaantuisi ilmeisen hyvin muutaman dollarin muovikiekolla, muistaakseni Eurekalta löytyy juuri sopiva osa tuohon. Mutta muuten, on erinomainen vempele. On hiljainen, laadukkaan oloinen ja simppeli käyttää. Omat kokemukset espresson ja pour overin välillä vekslatessa on päivittäin olleet ne, että joka kerta tällä jauhaa hymyssä suin. Kupissa on riittävän tarkasti (retentio yleensä < 0,1g) se mitä sisään kaataa enkä ole nähnyt tarpeelliseksi punnita erikseen kahvassa. Pour overissa kestää vetää hämmentävän hienoksi, ilman tukkimista. Ostaisin kyllä uudelleenkin.
Otsikko: Vs: Niche Zero
Kirjoitti: OskuK - Joulukuu 02, 2019, 18:51:51 ip
Eikös tuo ole siirtynyt joukkorahoituksesta täyteen tuotantoon jo vuosi sitten? Kaveri sellaisen juuri tilasi ja mylly saapui parissa päivässä.

Miten sen voi erottaa tuolla sivulla, kun siellä sanotaan että tämä ei ole ostamista(tilaamista) vaan tukirahan lahjoitusta, eivätkä lupaa toimittaa tuotetta.

https://www.indiegogo.com/projects/niche-zero-the-best-conical-burr-coffee-grinder/payments/new#/checkout

"You're contributing to Martin Nicholson's
Niche Zero: The best conical burr coffee grinder.

 Crowdfunding is not shopping.
Your donation is a way to support a project but does not guarantee that you will receive a perk. "

Ja pitää vielä klikata hyväksyntä alle.
Edellisellä sivulla on toki ovelasti? nappi "order"
Kyse ei ole siitä ettenkö usko myllyn tulevan, vaan vähän on
"milloin lopetetaan toimitukset ja kääritään sisääntulleet hynät?"-fiilis moisesta
Otsikko: Vs: Niche Zero
Kirjoitti: Markus - Joulukuu 02, 2019, 20:03:47 ip
Tästä varmaan kannattaa mainita sivun ylläpidolle. Onhan se tosiaan harhaanjohtavaa jos tuollainen on vielä pystyssä.
Otsikko: Vs: Niche Zero
Kirjoitti: Markus - Joulukuu 02, 2019, 20:21:44 ip
onpas jännää. Tilaaminen siis tosiaan toimii edelleen indiegogon kautta, kävin klikkailemassa...
Otsikko: Vs: Niche Zero
Kirjoitti: elias s - Joulukuu 03, 2019, 16:01:09 ip
Ehkä tyhmä kysymys mutta paljonko tuon niche zeron hinta on. Sivuilla osui silmiin 485 puntaa. Eihän tuo nyt noin helvetin halpa voi olla!
Otsikko: Vs: Niche Zero
Kirjoitti: Jari - Joulukuu 03, 2019, 20:23:58 ip
Ehkä tyhmä kysymys mutta paljonko tuon niche zeron hinta on. Sivuilla osui silmiin 485 puntaa. Eihän tuo nyt noin helvetin halpa voi olla!

585€ plus postikulut briteistä. Mahdollisen brexitin jälkeen mahdolliset alv:t päälle.

Halpahan NZ ominaisuuksiinsa ja kykyynsä nähden on. Itse olen käyttänyt omaani reilun vuoden eikä oikeastaan ole mitään, mihin en olisi tyytyväinen.

Popcorn-efektin olen hoitanut Pringles-purkin kannella DaveC:n kikan mukaisesti.
Otsikko: Vs: Niche Zero
Kirjoitti: OskuK - Joulukuu 04, 2019, 13:39:52 ip
Ehkä tyhmä kysymys mutta paljonko tuon niche zeron hinta on. Sivuilla osui silmiin 485 puntaa. Eihän tuo nyt noin helvetin halpa voi olla!

Miksi sen pitäisi olla kalliimpi? Terät n. 77e. (http://www.espressotechnik.com/fi/shop/product_info/cat/c184/info/p55171_Konisches-Mahlscheibenpaar---63mm-rechtsdrehend-Heavy-Duty--Nachbau.html)
Otsikko: Vs: Niche Zero
Kirjoitti: elias s - Joulukuu 04, 2019, 13:51:18 ip
Miksi sen pitäisi olla kalliimpi? Terät n. 77e. (http://www.espressotechnik.com/fi/shop/product_info/cat/c184/info/p55171_Konisches-Mahlscheibenpaar---63mm-rechtsdrehend-Heavy-Duty--Nachbau.html)
No Ehkä itse vertaan tätä suoraan esim mahlgönikin k30 ja muihin huippumyllyihin joiden hinta se yli 1500€. Pienimuotoista rahastusta myllyjen hinnoissa tuntuu olevan jos samaa laatua mihin mazzer kony pääsee saa vajaa 500€. Jumankauta ennen joulua tuo lähtee tilaukseen! Kun myylly saapuu voisi ottaa duettolla testiä mazzer mini vs niche Zero. Sitten saa sellaista jumalten juomaa että ei paremmasta väliä.
Otsikko: Vs: Niche Zero
Kirjoitti: elias s - Joulukuu 04, 2019, 13:55:41 ip
ja ilmeisesti tuossa oli vielä portaaton jauhatuksen säätö. Ihan oikeasti voiko kahvi nörtti enää enempää toivoa. Ilmeisesti ajastusta sinkku ja tuplashoteille ei tuossa kuitenkaan ole?
Otsikko: Vs: Niche Zero
Kirjoitti: OskuK - Joulukuu 04, 2019, 14:06:15 ip
Niin, siis pieni mylly pienellä moottorilla pitäisi maksaa saman kuin kahvilamylly? ;-)

Vertaamatta mitenkään laitteita muuten kuin hinnaltaan ja kooltaan, niin
saihan Variollakin ihan ok purulaatua, muttei sitä kukaan kuitenkaan 20 kiloisiin laitteisin kai verrannut.
...mutta joo, monella on kotona "liian suuri" mylly, ja jos tuo käyttötapa toimii itselle niin mik jottei, taitaa olla suuremmat terät kuin paljon halvemassa Rok-myllyssä?
Otsikko: Vs: Niche Zero
Kirjoitti: Jari - Joulukuu 04, 2019, 21:41:21 ip
Ilmeisesti ajastusta sinkku ja tuplashoteille ei tuossa kuitenkaan ole?

Ei ole. Se on single-dosingiin suunnitellussa myllyssä melko lailla tarpeeton ominaisuus. Punnitset ja kaadat myllyyn sen, mitä tarvitset ja saat saman määrän jauhettuna ulos.

En keksi kovinkaan montaa (mielestäni) hyvää syytä, miksi joku haluaisi kotikäyttöön ostaa jonkun toisen myllyn. Toki jos joku haluaa nimenomaan ison lattateräisen myllyn, tai hopperilla varustetun myllyn, niin sellainen NZ ei ole.

Jos taas taloudelliset järkisyyt painavat vaakakupissa, niin kyllähän Niche antaa tolkuttoman paljon vastinetta rahalle. Konyn jauhatuslaatu jotakuinkin neljäsosalla hinnasta ei ole ollenkaan paha diili.
Otsikko: Vs: Niche Zero
Kirjoitti: OskuK - Joulukuu 05, 2019, 09:41:21 ap
Ei ole. Se on single-dosingiin suunnitellussa myllyssä melko lailla tarpeeton ominaisuus. Punnitset ja kaadat myllyyn sen, mitä tarvitset ja saat saman määrän jauhettuna ulos.

 Sinkku punnitaan, tai tupla punnitaan. Tai kaadetaan mitta-astiaan -tai arviolta myllyyn se määrä minkä sinkku tai tupla vaatii. Ennenvanhaanhan mylättiin kahvaan baristavuori josta lanattiin kolmannes roskikseen, samalla kun puhutaan kameralle ja koitetaan jäähdyttää kahvaa ;-)
Otsikko: Vs: Niche Zero
Kirjoitti: opheinonen - Joulukuu 05, 2019, 13:45:54 ip
Punnitaan vai ei? Kysymys on lopulta kuitenkin, mainosta siteeraten: onks saldoo. ???
Otsikko: Vs: Niche Zero
Kirjoitti: Jari - Joulukuu 06, 2019, 11:18:01 ap
Sinkku punnitaan, tai tupla punnitaan. Tai kaadetaan mitta-astiaan -tai arviolta myllyyn se määrä minkä sinkku tai tupla vaatii. Ennenvanhaanhan mylättiin kahvaan baristavuori josta lanattiin kolmannes roskikseen, samalla kun puhutaan kameralle ja koitetaan jäähdyttää kahvaa ;-)

 ;D

Totta.

Nykyisin onneksi voi vain (niin halutessaan) punnita haluamansa määrä papuja sen enempää miettimättä, onko se nyt sinkku vai tupla, ja luottaa siihen että ulos tulee tismalleen se määrä, minkä myllyyn laittoi (näin ainakin NZ:n kanssa). Se, miten ennen vanhaan tehtiin kuuluu menneisyyteen, jos ei varta vasten halua elää menneisyydessä.

Onhan minullakin toki yhä käytössä yksi espressokeitin joka on huomattavasti itseäni vanhempi... ja muutama varsin kelpo käsimylly. Koska ei menneisyydessä elämisessä automaattisesti ole mitään vikaa. ;)
Otsikko: Vs: Niche Zero
Kirjoitti: Tomsku - Helmikuu 28, 2020, 07:29:28 ap
Kuinkas hyvä tämä mylly on pour-over + mutteri + moccamaster jokapäiväisiin keittelyihin? Mietin siis onko mylly liiaksi espressolle suunnattu ja over kill suodatintouhuille?
Otsikko: Vs: Niche Zero
Kirjoitti: Jari - Helmikuu 29, 2020, 16:03:40 ip
Minä niin vähän Nisseä muuhun kuin espressoon käytän, joten pidättäydyn oman mielipiteen muodostamisesta, mutta isolla foorumilla on arvosteluissa kiinnitetty huomiota myös muuhun kuin espressokäyttöön. https://www.home-barista.com/reviews/niche-zero-grinder-review-t57516.html

Melko hyvin tuntuu pärjäävän myös muuna kuin espressomyllynä. Halvemmallakin tosin saanee kelvollisen myllyn, jos espressoa varten ei ole tarkoitus jauhella.

Overkillinä en Nisseä kuitenkaan pitäisi, jotkut kun ovat kotiin hankkineet mm. EK43:n. Se on jo ehkä melko tyyris ja kookas kotimyllyksi.
Otsikko: Vs: Niche Zero
Kirjoitti: burmanm - Maaliskuu 16, 2020, 13:15:13 ip
Nicheen saatavilla nyt se "popcorning" diski:

https://nichespares.com/

Tilasin äsken omani, katsotaan kun saapuu miten vaikuttaa..
Otsikko: Vs: Niche Zero
Kirjoitti: OskuK - Maaliskuu 16, 2020, 13:18:45 ip
Tuohon normaali tratti päälle niin tippuvat pavut söpösti jonos yksitellen sisään ;-)
Otsikko: Vs: Niche Zero
Kirjoitti: burmanm - Maaliskuu 16, 2020, 18:10:36 ip
Tuohon normaali tratti päälle niin tippuvat pavut söpösti jonos yksitellen sisään ;-)

Käsittääkseni näin pitäisi nyt käydä, jonka takia olisi vielä tasaisempi lopputulos kuin nykyisin.
Otsikko: Vs: Niche Zero
Kirjoitti: tpm - Huhtikuu 04, 2020, 10:16:04 ap
Nicheen saatavilla nyt se "popcorning" diski:

https://nichespares.com/

Tilasin äsken omani, katsotaan kun saapuu miten vaikuttaa..

Jokos sulla on kokemuksia tästä? Itse laitoin toissapäivänä myllyyn kiinni, ja vähentäähän se huomattavasti pomppimista, mutta ei kuitenkaan poista täysin. Kaksi pykälää kireämmälle piti säätää myllyä, että shotti valuu samassa ajassa. Daven videossa taidettiin puhua neljästä, mutta putsasin samalla myllyn perusteellisesti kuin asensin levyn, mikä varmasti myös vaikuttaa vähän, joten levyn yksilöityä vaikutusta on hankala arvioida.

Mututuntumalla, huomattavalla havaintobiaksella ja hyvin pienellä otannalla arvioisin ammattimaisesti, että partikkelijakauma on tasaisempi. Samalla pavulla ennen levyä toisinaan ilmennyttä lievää kanavointia ei ainakaan levyn jälkeen ole ollut.
Otsikko: Vs: Niche Zero
Kirjoitti: domi - Huhtikuu 12, 2020, 11:15:08 ap
Nicheen saatavilla nyt se "popcorning" diski:

https://nichespares.com/

Tilasin äsken omani, katsotaan kun saapuu miten vaikuttaa..
Siinä sanotaan:

"The Niche Flow Control Disc is a simple after-market installation for first generation Niche Zero grinders."

-> Jos NZ on hankittu elokuussa 2019, onko se jo toisen sukupolven malli?
Otsikko: Vs: Niche Zero
Kirjoitti: Jari - Huhtikuu 12, 2020, 16:03:01 ip
"The Niche Flow Control Disc is a simple after-market installation for first generation Niche Zero grinders."

-> Jos NZ on hankittu elokuussa 2019, onko se jo toisen sukupolven malli?

Jos oletetaan, että ensimmäisellä sukupolvella tarkoitetaan niitä, joissa ei ole FCDiskiä, niin ei ole.

Toisaalta, oli sukupolven määritelmä mikä tahansa, niin kyllä kai FCD:n voi asentaa kaikkiin Nisseihin, joissa sitä ei valmiiksi ole - jos kysymyksellä sitä haettiin.

Pistinpä juuri äsken itsellenikin diskin tilaukseen.
Otsikko: Vs: Niche Zero
Kirjoitti: burmanm - Huhtikuu 16, 2020, 20:20:19 ip
Mututuntumalla, huomattavalla havaintobiaksella ja hyvin pienellä otannalla arvioisin ammattimaisesti, että partikkelijakauma on tasaisempi. Samalla pavulla ennen levyä toisinaan ilmennyttä lievää kanavointia ei ainakaan levyn jälkeen ole ollut.

Itse en kyllä huomannut mitään suurempaa muutosta käytöksessä, muuten kuin että se on hitaampi käytössä ja hieman jouduin muuttamaan tuota kireämmälle. Espresson koko menee liian pieneksi mun silmille jotta pystyisin sanomaan oikeasti muuttuiko jokin vai meneekö mielikuvituksen puolelle. Vähensi toki tuota pomppimista.
Otsikko: Vs: Niche Zero
Kirjoitti: elias s - Toukokuu 06, 2020, 11:37:16 ap
Oli tarkoitus laittaa niche ennen joulua tilaukseen mutta homma venähti hieman ja nyt olisi tarkoitus pistää masiina tulemaan. Ilmeisesti toimitus suomeen on sujunut ongelmitta ja mylly on tullut parissa päivässä. Miksiköhän sivuilla edelleen on maininta että tämä ei ole ostamista vaan tukirahan lahjoitusta hieman hämää meikäläistä. Valmistetaanko myllyä kuitenkin sarjatuotantona ja saanko omani.
Otsikko: Vs: Niche Zero
Kirjoitti: Jari - Toukokuu 06, 2020, 12:36:18 ip
Oli tarkoitus laittaa niche ennen joulua tilaukseen mutta homma venähti hieman ja nyt olisi tarkoitus pistää masiina tulemaan. Ilmeisesti toimitus suomeen on sujunut ongelmitta ja mylly on tullut parissa päivässä. Miksiköhän sivuilla edelleen on maininta että tämä ei ole ostamista vaan tukirahan lahjoitusta hieman hämää meikäläistä. Valmistetaanko myllyä kuitenkin sarjatuotantona ja saanko omani.

Kyllähän ostajat ihan Amerikkaa myöten ovat saaneet omat NZ:nsa. Yritys todennäköisesti käyttää joukkorahoitussivustoa verkkokauppana, että heidän ei tarvitsisi perustaa omaa verkkokauppaa. En ole kuullut vielä kenestäkään, joka ei olisi ostamaansa myllyä saanut.
Otsikko: Vs: Niche Zero
Kirjoitti: elias s - Toukokuu 07, 2020, 10:00:31 ap
ja nyt on NZ tilattu. Kauankos tuon saapuminen pitäisi kestää ja saanko jonkinlaisen meilin kun mylly on lähetetty. Onko kuriirina ups vaiko joku muu.
Otsikko: Vs: Niche Zero
Kirjoitti: tpm - Toukokuu 07, 2020, 14:18:30 ip
ja nyt on NZ tilattu. Kauankos tuon saapuminen pitäisi kestää ja saanko jonkinlaisen meilin kun mylly on lähetetty. Onko kuriirina ups vaiko joku muu.

Toimitusaika varmaan vähän vaihtelee sen mukaan paljonko on tavaraa varastossa. Sieltä indiegogon päivityksistä pystyy seuraamaan tilannetta jossain määrin. Edellisessä päivityksessä taidettiin mainita että tilauksia aletaan toimittaa taas tässä kuussa.

Kyllä sieltä mailia sitten tulee seurantakoodeineen kun mylly on matkalla. Kuriirina aiemmin oli ainakin dpd.
Otsikko: Vs: Niche Zero
Kirjoitti: Shameli - Heinäkuu 22, 2020, 12:43:07 ip
Oli tullut eilen uusi erä Niche Zeroja taas myyntiin. Tilasin siitä itselleni yhden valkoisen. Piti vielä varmistaa tuo VAT kuvio, kun indiegogon sivuilla on aika hähmäisesti kerrottu niistä. Nicheltä tuli vastaus sähköpostiin muutamassa minuutissa, jossa kertoivat että toimitukset UKsta, jolloin verot ja tullit on siis hoidettu. Kokonaishinta toimituskuluineen oli noin 605€. Toimitus lokakuussa.

Nyt jäänkin innolla odottelemaan myllyä. Tällä hetkellä käytän Prahos 2.0 käsimyllyä + Lelit Biancaa espressoon ja pour-overit jauhan Bodum bistrolla. Pharoksella vaaleiden papujen jauhaminen on niin työlästä, että Niche tuli lähinnä ostettua helpottamaan vaaleiden espressopapujen jauhamista. Toki jos mylly on oikein hyvä (kuten ilmeisesti onkin), voihan se olla että Niche korvaa Pharoksen ja Bodumin kokonaan, jolloin voisin valmistaa espressot ja pour-overit samalla myllyllä. Nähtäväksi jää, mutta fiilikset kyllä positiiviet!

Onko täällä ihmisiä joilla Nichellä jauhetaan espressot ja suodatinkahvit ja homma sujuu?
Otsikko: Vs: Niche Zero
Kirjoitti: elias s - Heinäkuu 23, 2020, 13:15:05 ip
Nyt on niche zero saapunut meikäläisen harrastenurkkaan. Suodatin käytössä v60 ja pressopannulla jo testailtu ja vaikuttaa enemmän kuin hyvältä. Espressotestit tehdään rinnakkain vanhan myllyn mazzer mini electronic A:n kanssa ja uskon että niche hakkaa mazzerin mennen tullen jauhatuksen laadussa. Mutta olen enemmän kuin tyytyväinen ja tosiaan voipi käydä näin että tuo jää ainoaksi myllyksi. Säätäminen todella helppoa eri karkeusasteiden välillä. Nyt pitäisi saada sellaista jumalten juomaa espressorintamalla että ei paremmasta väliä.
Otsikko: Vs: Niche Zero
Kirjoitti: kahvitt - Lokakuu 12, 2020, 13:15:48 ip
Täällä ollut nyt kuukauden pari Niche käytössä. Halusin nimenomaan yhden myllyn, joka hoitaa espresso- ja suodatinjauhatuksen (aeropress, kalita).
Toistaiseksi olen ollut varsin tyytyväinen hankintaan, ja tuli tilattua hyvään aikaan, kun mitä ilmeisin UK tullimaksut tulee vuodenvaihteessa Suomeenkin. Eli tuosta ~600€ joutuisi vielä tullit maksamaan.

Jotain huomioita:
- Se yllätti, että tuon kanssa pitää olla tarkkakana, jos sitä siirtelee. Meinaan se paino on siellä yläosassa ja muotokin on alhaalta kapea ylhäältä levee, joten tuon saa kyllä nurin "helposti".
- Jos käyttää esim. moccamasteria isommalle porukalle, niin täyslatauksen papumäärän saa juuri ja juuri menee myllyyn varovasti kekoa kasvattaen ja äkkiä kansi kiinni. Virallinen maksimi on jotain 40-50g riippuen pavusta. Siihen metalliseen kuppiin kyllä mahtuu koko määrä.
- Suodatinjauhatus lähti jo aeropressillä yli asteikon (vasta päivään). Pitäis tehdä toinen asteikko-osoitin suodattimelle
Otsikko: Vs: Niche Zero
Kirjoitti: Lasy - Lokakuu 12, 2020, 15:57:56 ip
Saapa nähdä saturoituuko markkina näistä ennen kuin niitä saa oikeasti ostaa. Oisin kauan sitten tilannut yhden jos tämmösen sais kaupasta normaalein kuluttajamyyntiehdoin.

Toivottavasti avaavat Euroopaan/Irlantiin varaston, jos tullihommat menee UK:n ja mantereen välillä vihkoon.
Otsikko: Vs: Niche Zero
Kirjoitti: OskuK - Lokakuu 12, 2020, 17:42:16 ip
Eipä se välttämättä paljoakaan kalliimaksi tule: pois Englannin alvi, tilalle Suomen Alvi ja tulli, joka ei montaa prosenttia kuitenkaan ole. Mutta niin tai näin, itseäkin hieman mietitytti tuo, ettei luvata että saisit rahoillasi myllyn...