Ristretto

Kahvikeskustelu => Muu kahviaiheinen keskustelu => Aiheen aloitti: Kahvikulinaristi - Huhtikuu 23, 2018, 20:47:39 ip

Otsikko: Harrastajasta ammattilaiseksi?
Kirjoitti: Kahvikulinaristi - Huhtikuu 23, 2018, 20:47:39 ip
Onkos foorumilla ihmisiä, joille tämä kahviharrastus on poikinut työn kahvin parista? Jos on, kiinnostaisi tietää, miten näin pääsi käymään ja oletko ollut tyytyväinen urasuuntaan?
Otsikko: Vs: Harrastajasta ammattilaiseksi?
Kirjoitti: Toma - Huhtikuu 23, 2018, 21:46:33 ip
Tiedän yhden (parikin) . Mutta eivät ole foorumilla olleet vuosiin.
Otsikko: Vs: Harrastajasta ammattilaiseksi?
Kirjoitti: andrimus - Huhtikuu 23, 2018, 22:20:34 ip
Onhan täältäkin lähtöisin paahtajia ym. Muita joille siitä tuli ammatti. Suurin osa on tosiaan jatkanut elämää ilman foorumia ;D
Otsikko: Vs: Harrastajasta ammattilaiseksi?
Kirjoitti: OskuK - Huhtikuu 23, 2018, 23:11:45 ip
Ymmärettävää. Työ on työtä. Vapaalla sitten jotain muuta...
Otsikko: Vs: Harrastajasta ammattilaiseksi?
Kirjoitti: Tinuri - Huhtikuu 24, 2018, 00:34:19 ap
Onhan täältäkin lähtöisin paahtajia ym. Muita joille siitä tuli ammatti. Suurin osa on tosiaan jatkanut elämää ilman foorumia ;D
Tiedän pari, mutta saavat ilmoittautua itse, jos käyvät lukemassa palstaa 🤐
Otsikko: Vs: Harrastajasta ammattilaiseksi?
Kirjoitti: Joona_s - Huhtikuu 24, 2018, 21:27:41 ip
Itse viihdyin kuusi vuotta niin tiskin kuin paahtokoneen takana. Varsinkin kahvikisojen myötä avautui paljon matkustusmahdollisuuksia ja tutustuin paljon mukaviin ihmisiin. Negatiivisia puolia jos miettii, niin ammatillisesti on Suomessa kuitenkin hyvin vaikea kehittyä muutaman vuoden jälkeen, työ on raskasta ja palkassa ei ole kehumista. Kahvilan tai paahtimon perustaminen on käytännössä paras vaihtoehto, jos vaan on uskallusta lähteä ammatinharjoittajaksi.

Vaikka omat koulut hieman viivästyivät kahvin takia, eivät vuodet alallla kuitenkaan harmita. Toisaalta nyt ei myöskään harmita tehdä muita töitä vaikka Sote-uudistuksen myötä vielä unelmoin toisinaan Probatin led-näytöistä.  :)
Otsikko: Vs: Harrastajasta ammattilaiseksi?
Kirjoitti: Kahvikulinaristi - Huhtikuu 25, 2018, 15:17:24 ip
Mulle on vaan tullut sellaista viestiä, että kannattaisi miettiä kahvia ihan urasuuntana. Toistaiseksi tää on ollut kivaa ihan harrastuksena. :) Vähän olis kutkuttava ajatus yhdistää työ ja intohimo   kahvia kohtaan. Sen takia kokemukset alasta olisi ihan kivoja kuulla.

Sekin on ihan täysin ymmärrettävää, jos paahtaa täysillä kahvin parissa arkena, niin ei sitä varmaan vapaalla halua saman asian kanssa olla. :)
Otsikko: Vs: Harrastajasta ammattilaiseksi?
Kirjoitti: andrimus - Huhtikuu 25, 2018, 22:10:39 ip
No itse pilannut pari harrastusta ammattimaistumisen myötä. Työ on aina työtä vaikka kuinka olis intohimoa.
Otsikko: Vs: Harrastajasta ammattilaiseksi?
Kirjoitti: Kahvikulinaristi - Huhtikuu 26, 2018, 13:10:11 ip
No itse pilannut pari harrastusta ammattimaistumisen myötä. Työ on aina työtä vaikka kuinka olis intohimoa.
Ainakin toistaiseksi maltan mieleni tän ammattimaisuuden suhteen. [emoji848] Toisaalta on hyvä pohtia, että onko asiakaspalvelutyö se omin juttu. Sitä kai kahvialalla työskentely suurimmaksi osaksi on. Toki on varmasti työtehtäviä, jossa ei tarvitse asiakasrajapinnassa työskennellä.

Lähetetty minun SM-J730F laitteesta Tapatalkilla

Otsikko: Vs: Harrastajasta ammattilaiseksi?
Kirjoitti: inkapaahtimo - Huhtikuu 26, 2018, 21:27:18 ip
Ainakin toistaiseksi maltan mieleni tän ammattimaisuuden suhteen. [emoji848] Toisaalta on hyvä pohtia, että onko asiakaspalvelutyö se omin juttu. Sitä kai kahvialalla työskentely suurimmaksi osaksi on. Toki on varmasti työtehtäviä, jossa ei tarvitse asiakasrajapinnassa työskennellä.

Lähetetty minun SM-J730F laitteesta Tapatalkilla
Tämä kannattaa ottaa huomioon. Jos tykkää kotona tehä shotteja ja kikkailla, niin se ei välttämättä tarkoita että olisi sopivin henkilö kahvilaan baristaksi. Tai jos tykkää paahtaa, niin ei ole välttämättä paras henkilö soittelemaan ja myymään kahvia sekä olemaan yrittäjä samalla. Jos yrityksen perustaminen on mielessä alalle siirrytäessä, niin silloin kannattaa miettiä löytyisikö kumppani, joka osaisi/tykkäisi tehdä niitä asioita joista sinä et pidä. Jos yritys ei ole mielessä vaan että menisi töihin, niin silloinhan sitä voi aina vaan kokeilla jos se maistuu, esim. pakkaajaa jossain paahtimon nurkassa ei asiakkaat häiritse.
Otsikko: Vs: Harrastajasta ammattilaiseksi?
Kirjoitti: OskuK - Toukokuu 02, 2018, 23:50:07 ip
Harva työ on sitä, miltä se ensiajattelulla näyttää. Esim. aika harva bändiin nuorena mennyt saa sitten työkseen soittaa sitä mistä tykkää, siellä missä tykkää ja milloin tykkää. ja koska moni silti sanoo niin, siitä voi päätellä ettei saa sanoakaan siitä mitä tykkää. Esimerkiksi olisi käynyt myös vaikka valokuvaaja, maalari, autokuski, tomittaja, kirjailija...
Otsikko: Vs: Harrastajasta ammattilaiseksi?
Kirjoitti: OskuK - Heinäkuu 26, 2018, 18:35:08 ip
...haha, tuossa tuli mieleen että pitäisikö kotona (muka) olla pienempi keitin!
Jos joku haluaa vältämättä alkaa ammattimaisesti kahvia tekemään niin kauhhiaa tarjousta Astoria Gloriasta? vaimoni saattaisi innostua myymään mun keittimen ;-)