Ristretto

Kahvikeskustelu => Muu kahviaiheinen keskustelu => Aiheen aloitti: npm - Helmikuu 19, 2018, 19:16:14 ip

Otsikko: Haasteena täydelliset mokkapalat
Kirjoitti: npm - Helmikuu 19, 2018, 19:16:14 ip
Onkos kukaan täällä koettanut kikkailla kunnolla kahvista versiota klassisista mokkapaloista?

Itse en ole kyseiselle leivonnaiselle koskaan oikein lämmenny ku ne ei yleensä ole erityisen suklaisia eikä erityisen kahvisia. Nyt mua sellasia pyydettiin tekemään, joten luonnollisesti aloin miettimään, mitä tarttis tehdä, että saisi aikaan tyydyttävän suklaa/kahviherkun, joka silti näyttää tunnistettavasti mokkapalalta.

Ekassa kokeilussa tein brownie-pohjan ja siihen espresso-tomusokerisekoituksesta kuorrutteen. Nätti tuli, mutta aivan liian tuhtia ja makeaa. Maukkaat essotkin meni hukkaan kaiken sen sokerin seassa.

Versio kakkoseen mietin, että kasaisin koko homman kuin juustokakun ikään, brownien päälle jonkusortin cappucinocremefraiche-juttu ja sitten jääkahvista geeli pinnalle.

Vinkkejä projektiin?  ;)
Otsikko: Vs: Haasteena täydelliset mokkapalat
Kirjoitti: PaljonMaitoa+VahvaaKahvia - Helmikuu 23, 2018, 18:35:12 ip

Vinkkejä projektiin?

Aika vähän, mutta hyvät raaka-aineet on perusjuttu. Viimeisen päälle kunnollista suklaata ainakin. Siitä ei kannata säästää. Kahvin tekisin varmaan itse laiskasti vahvana aeropressinä. Oikeat vaniliatangot käyttöön tietysti.

En tiedä kuinka "klassinen" reseptistä on tarkoitus tehdä, mutta itse taittaisin makeutta hyvin hienolla appelsiininkuoriraasteella, jos tasan perinteinen mokkapala ei ole haussa.