Ristretto

Kahvikeskustelu => Muu kahviaiheinen keskustelu => Aiheen aloitti: jpetrow - Marraskuu 27, 2016, 18:01:26 ip

Otsikko: Kahvimatkailu ja vierailu kahvitiloilla
Kirjoitti: jpetrow - Marraskuu 27, 2016, 18:01:26 ip
Onkohan kukaan täällä käynyt vierailemassa kahvitiloilla väli-, tai etelä-amerikassa. Kovasti tekis mieli tehdä lomaretki jonnekin guatemala, costa rica, mexico, kolumbia akselille ja samalla käydä tutustumassa kahvitilaan tai muutamaan.

Googlaaminen tuotti vain muutaman selkeästi jenkeille suunnatun ryhmäretken ilmeisesti vähän isommille bulkkikahvitiloille. Tavoitteena olis kuitenkin hakea samalla hieman parempilaatuista vihreää papua kotiin paahdettavaksi ja samalla tutustua ihan yleisesti kahvin kasvatukseen, pesuun ja käsittelyyn.

Kahvimatkailu on ilmeisesti aika monta vuosikymmentä viinimatkailua jäljessä :)

Mutta oiskohan jollakulla omakohtaisia kokemuksia? Kannattaako tiloille olla suoraan yhteydessä? Vai onko jakeluketjussa joku seuraava taho joka on parempi? Saakohan hommat järkkäiltyä yleensäkään etänä vai pitääkö paukkia vaan paikan päälle? :)
Otsikko: Vs: Kahvimatkailu ja vierailu kahvitiloilla
Kirjoitti: PaljonMaitoa+VahvaaKahvia - Marraskuu 27, 2016, 18:10:29 ip

Tavoitteena olis kuitenkin hakea samalla hieman parempilaatuista vihreää papua kotiin paahdettavaksi ja samalla tutustua ihan yleisesti kahvin kasvatukseen, pesuun ja käsittelyyn.

Ei niiunkuin mitään ymmärrystä tai tietoa aiheeta, mutta itse varmaan ottaisin yhteyttä niihin paahtimoihin jotka itse importtaavat. Johan & Nyström ainakin tulee mieleen, kun itse ainakin ravaavat tiloilla joista tuovat kahvia. Voivat ehkä auttaa jotenkin, edes tiedon muodossa miten asiat ylipäänsä toimivat.
Otsikko: Vs: Kahvimatkailu ja vierailu kahvitiloilla
Kirjoitti: Tuomas - Marraskuu 27, 2016, 18:57:49 ip
Ymmärtääkseni Mokkamestarit on käyneet myös joillakin tiloilla...ainakin niiden sivuilla oli joskus raporttia reissuista.

Suomessahan tämän voi toteuttaa käymällä kasvitieteellisellä puutarhalla, josta löytyy kahvipensas. Voi korjata siellä sadon ja prosessoida kahvin itse. Sekin lisää vähän ymmärrystä asiasta.  :P