Ristretto

Kahvikeskustelu => Baristatekniikka => Aiheen aloitti: PaljonMaitoa+VahvaaKahvia - Heinäkuu 11, 2016, 22:27:51 ip

Otsikko: Hiilihapotettua kahvia
Kirjoitti: PaljonMaitoa+VahvaaKahvia - Heinäkuu 11, 2016, 22:27:51 ip
Keksin tuossa kylmäuuttaa kahvia suoraan hiilihapotuslaitteella hiilihapotettuun hanaveteen. Toimihan se juuri niinkuin kuvittelisi. Vähän oli hiilihapon määrä vähentynyt uuton aikana enemmän kuin ilman kahvia luultavasti olisi. Jos tahtoo enemmän hiilihappoa, niin varmaan kannattaa uuttaa älyttömän vahvaa kylmäuuttokahvia ja blandata hiilihappovedellä.

Lopputulos oli melko hauska. Kevyt kihelmöinti suussa sen normi kylmäuuttokahvin maun kanssa. Ei ollut kuuma kesäpäivä, mutta voisin kuvitella jonkun tykkäävän tälläisestä etenkin silloin. Siitä kahvipavustahan lopulta on paljon kiinni mikä toimii kylmäuutossa ja mikä ei.

Ilman hiilihapotus laitetta tuon voisi varmaan tehdä pullotettuunkin hiilihapotettuun veteen, mutta olettaisin että toimii sillon parhaiten sellaisella vedellä jossa ei ole liikaa suolaa.. tai niin.. mistäs sitä tietää, ehkä toimisi sellaisella parhaiten.

Lämpimän kahvin kanssahan tämä ei toimi, koska kuumuus vapauttaa hiilihapon tehokkaasti juomasta. Hiilihappohan pitäisi periaatteessa lisätä ennen uuttoa, koska monestikkaan hiilihapotuslaitteet eivät tykkää muusta kuin vedestä ja juomat kuohuvat yleensä kohtuuttomasti. Voi toki olla, että kahvin kanssa ei olisi ongelma. Jos ei ole, niin periaatteessa kuumauutettu ja jäähtynyt kahvi hiilihapotettuna olisi vieläerimakuinen.