Ristretto
Kahvikeskustelu => Kahvit ja pavut => Aiheen aloitti: Visuals1 - Toukokuu 23, 2016, 13:16:22 ip
-
Moi,
Mitään en asiasta tiedä, mutta haltuuni ajautui erä raakakahvia, laittelinkin ilmoituksen myös tuonne myydään osastolle.
Ajattelin kuitenkin myös kokeilla tuota itselle paahtamista ja olisinkin onnellinen kaikista neuvoista.
Timppa
-
Foorumin alueelta: Kahvin paahtaminen löytyy aika paljon vinkkejä ja neuvoja.
Aloituskustannuksiltaan edullisin lienee uunipaahto. Sillä on helppo aloittaa. Savua ja käryähän siitä sitten tulee kun uuniluukun avaa, joten kannattaa miettiä etukäteen, miten saa nopeiten pavut ulos kämpästä ulkoilmaan jäähtymään. ;)
Rännäri ja avotuli/sähköliesi on tietty perinteinen keino. Rännäreitä saa helposti ja halvalla vaikka huuto.netistä ja tori.fistä, tai kirppareilta yms.
Sisätiloissa savua jä käryähän siitä toki tullee... Avotulta en sisätiloihin suosittele muutoinkaan. :P
-
Komppaan Jari:a.
Kannattaa lukea uunipaahtoketju kokonaan läpi.
http://www.ristretto.fi/foorumi/index.php?topic=203.0 (http://www.ristretto.fi/foorumi/index.php?topic=203.0)
Onhan siinä hommaa kahlata se läpi kokonaan, mutta silleen saa monipuolisesti tietoa erinäkökulmista.
-
pari säkkiä eli kuuskyt kiloa.. Siinä onkin jo paahdettavaa.
-
Kyllä niillä alkuun pääsee ;D