Ristretto

Kahvikeskustelu => Muu kahviaiheinen keskustelu => Aiheen aloitti: akubi - Joulukuu 02, 2013, 20:18:38 ip

Otsikko: Lentomatkustuksen vaikutus kahviin
Kirjoitti: akubi - Joulukuu 02, 2013, 20:18:38 ip
Aihetta sivuttu ulkomaisista kaupoista tilailuketjuissa sekä home baristassakin mutta koetetaan näin..

Oman loman ja paahdon sattuessa sopivasti päätin kokeilla spekuloitua aihetta.

Käytännössä jätin pussin papuja keittiön kaappiin ja otin toisen matkaan mukaan.

Pariisin kautta Japaniin lentoemojen uhkailun seurauksena ja kahden viikon päästä suoralla takaisin eli hieman rajumpi rasitus kuin esim yleinen briteistä tilailu joskin tulos hieman yllättävä.

Tosin vasta yksien kupillisten uutos ja ilman tieteellisiä mittausvälineitä tasalaatuisuudesta, mutta matkalla käyneet pavut käyttäytyivät uutossa mallikkaammin ja ikäänkuin tuoreemmin turvoten jne..

mutta kupissa oli selvästi ohuempi liemi verrattuna makeaan ja monitahoisempaan nesteeseen, joka sai rauhassa lepäillä 3 viikkoa paahdosta.

onko kellään kokemusta tai tieteellisempää todistusaineistoa?

Ei pitäisi olla vaikea testaus toteuttaa..
Otsikko: Vs: Lentomatkustuksen vaikutus kahviin
Kirjoitti: tonttu - Joulukuu 03, 2013, 11:08:04 ap
Eväsleivät, kahvi ja nötkötti ainakin paranee huomattavast, jos niitä käy ajeluttamassa veneellä pitkin järvisuomea. Joskus, kun ei malta syödä retken päällä, niin kotiin palattua maistuvat parhaalta mahdolliselta.
Otsikko: Vs: Lentomatkustuksen vaikutus kahviin
Kirjoitti: McJones - Joulukuu 03, 2013, 14:20:23 ip
Pitäisikö kypsyttely vakuumissa myös ottaa testattavaksi?
Otsikko: Vs: Lentomatkustuksen vaikutus kahviin
Kirjoitti: tonttu - Joulukuu 03, 2013, 15:53:38 ip
Mites jos, lentäessä kahvi muuttuu paremmaksi, niin laitesukeltajan kypsyttämä kahvi pitäisi olla laadultaan huonompaa. Ottaiskohan hyksin painekammio pussin kahvia nurkkaan kypsymään jonkun sukeltajantautitapauksen mukana?
Otsikko: Vs: Lentomatkustuksen vaikutus kahviin
Kirjoitti: jiitee - Joulukuu 03, 2013, 21:07:55 ip
mutta kupissa oli selvästi ohuempi liemi verrattuna makeaan ja monitahoisempaan nesteeseen, joka sai rauhassa lepäillä 3 viikkoa paahdosta.

Se mitä näissä kannattaisi ensin testata, on kuinka uuttuivat. Eli tarkista refractometrilla (MoJo) samalla karkeudella ja kahvi/vesi suhteilla tuotettujen uutosten lukemat. Jos ovat prosenteiltaan samat (mutta toinen huonompi laadultaan), niin silloin voisi periaatteessa ajatella toisen kärsineen. Jos taas näyttävät eri lukemaa, niin silloin koettaa säätä sen huonomman uuttoa ensin samaan suuntaan ja katsoa saako maun korjattua.
Otsikko: Vs: Lentomatkustuksen vaikutus kahviin
Kirjoitti: akubi - Joulukuu 04, 2013, 20:26:32 ip
täytyy yrittää refraktometria lainaan..tai pitäisihän se olla omakin..
mutta samalla periaatteella kuin brewerssissä: rinnakkain uuttaen sama purukoko,gramma,celcius,aika,ml jne...
lennätetty edelleen flätinpi..

miten maailmankisaajilla?onko omalla maalla ollut parempaa kuin muilla mailla?