Ristretto

Kahvikeskustelu => Kahvit ja pavut => Aiheen aloitti: Louhikäärme - Marraskuu 05, 2013, 13:19:21 ip

Otsikko: Redespresso
Kirjoitti: Louhikäärme - Marraskuu 05, 2013, 13:19:21 ip
No niin

Englannista tulla pätkähti kilo tuota tuotetta ja oma basketti kahvaan.
Iltasella kun ennättäisi kokeilemaan millaista siitä tulee.
Otsikko: Vs: Redespresso
Kirjoitti: tuomo - Marraskuu 05, 2013, 13:32:18 ip
Eikös tuo ole teetä?
Otsikko: Vs: Redespresso
Kirjoitti: äyni - Marraskuu 05, 2013, 14:13:38 ip
Eikös tuo ole teetä?

Ei, rooibosta.
Rooibos on yhtä paljon teetä kuin kahvikin.
Valmistusmenetelmä on yleensä sama kuin teellä.
Otsikko: Vs: Redespresso
Kirjoitti: Louhikäärme - Marraskuu 05, 2013, 21:11:11 ip
Joo mutta tämän pitäisi olla todella hyvän makuista juotavaa ja valmistus redespressoksi tapahtuu nimenomaan kunnollisella espresso koneella.
Muutaman tunnin kuluttua pitää päivittää kuinka kävi.
Otsikko: Vs: Redespresso
Kirjoitti: Louhikäärme - Marraskuu 06, 2013, 11:52:51 ap
Juutas kun en ottanut kuvia illalla uutosta, todella erilainen ja oikeasti mainio makuelämys...oikein hyvää epäkahvia joka tapauksessa.
Otsikko: Vs: Redespresso
Kirjoitti: akallio - Marraskuu 07, 2013, 09:36:23 ap
Red espresso on oikeasti hyvää, ja myös oikeasti "espressoa", siinä määrin kuin ei-kahvi sitä voi olla. Harmittaa, kun en löytänyt sitä mukaani mistään Etelä-Afrikasta.

Otsikko: Vs: Redespresso
Kirjoitti: Louhikäärme - Marraskuu 07, 2013, 14:53:24 ip
No mutta sitähän saa ihan helposti kotiovelle täältä.

http://www.creamsupplies.co.uk/red-espresso-rooibos-coffee-alternative-1kg-/prod_1935.html
Otsikko: Vs: Redespresso
Kirjoitti: Toma - Marraskuu 08, 2013, 00:13:04 ap
Pari kysymystä:
Tuliko tämä papuina?
Ja mikä virka tällä paineistetulla korilla on? Luulis nyt tulevan toimeen ilmankin.

Niin ja mitä tuloksia oot saanut... meneekö tämä maun kanssa ihan suhteessa espresson annostelussa ja valmiissa juomassa, vai miten?

Houkutus tilata olis, mut hieman oon varpaillani. Ei se ilmaista ole.
Otsikko: Vs: Redespresso
Kirjoitti: äyni - Marraskuu 08, 2013, 00:21:08 ap
Pari kysymystä:
Tuliko tämä papuina?
Ja mikä virka tällä paineistetulla korilla on? Luulis nyt tulevan toimeen ilmankin.

Niin ja mitä tuloksia oot saanut... meneekö tämä maun kanssa ihan suhteessa espresson annostelussa ja valmiissa juomassa, vai miten?

Houkutus tilata olis, mut hieman oon varpaillani. Ei se ilmaista ole.

Jauhettuna tulee. Rooiboksesta ei papuja oikein tahdo saada, kun se on punapensaan lehtiä (ja oksia). Se annetaan hapettua keräämisen jälkeen. Ymmärtääkseni rooibokseen ei valmiiksi jauhaminen sillätavalla vaikuta kuin kahviin, niin tuolla ei ole niin väliä. Oletettavasti painekoria tarvitaan, jotta homma saadaan toimimaan parhaimmin. Espressokoneen kori on suunniteltu kahville, ei rooibokselle. On luonnollista, että eri aineet tarvitsevat jokseenkin eri laitteet.
Otsikko: Vs: Redespresso
Kirjoitti: migu2 - Marraskuu 08, 2013, 08:20:38 ap
Pari kysymystä:
Tuliko tämä papuina?

Rooibosta papuina  ;D. No kai siitä jotain pellettejä saisi puristettua...

Tekisi mieli kokeilla myös, löytyyhän tuolta pienempi 125 gramman pussi, mutta sille tulee jo 7,6 puntaa postikuluja. Toisaalta sitä purua voi käyttää ihan normaalistikin, Aeropressillä voisi toimiakin. Jos rooiboksesta ylipäätänsä tykkää.

Käyköhän toi painesihti tuohon E61 kahvaan?
Otsikko: Vs: Redespresso
Kirjoitti: Louhikäärme - Marraskuu 08, 2013, 09:14:44 ap
Hei toi pelletti oli oikeasti hyvä...

Siis rooibo on teetä, melkein joten sen säilyvyys on aika juukelin pitkä kunhan pysyy kuivana.
Jos haluaa kokeilla niin löytyy riteilt edukkaampikin versio myynnistä.
Hoksasin sen vasta myöhemmin, eli enpä tilannut samalla.
Ensi kerralla kyllä.

http://www.creamsupplies.co.uk/rooibos-espresso-1kg/prod_3213.html?category=817
Otsikko: Vs: Redespresso
Kirjoitti: akallio - Marraskuu 08, 2013, 09:29:26 ap
Rooibospulverissa ei ole sitoutunutta hiilidioksidia, toisin kuin kahvissa. Eli säilyvyyden osalta tilanne on helpompi sinänsä, mutta toki ne aromaattiset ainesosat karkaavat varmaan siinä missä kahvistakin.

Ilman hiilidioksidia ei myöskään synny cremaa, ellei sitä painesihdillä sinne "vaahdota". Muistelen kyllä, että ravintolan kahveissa oli ihan crema päällä, punertava sellainen.

Otsikko: Vs: Redespresso
Kirjoitti: migu2 - Marraskuu 08, 2013, 10:05:08 ap
Hei toi pelletti oli oikeasti hyvä...

Siis rooibo on teetä, melkein joten sen säilyvyys on aika juukelin pitkä kunhan pysyy kuivana.


 ;D

Ja jos pilkkua viilataan niin rooiboshan ei ole teetä. Suomessa vaan kaikki teet ja teenkaltaiset juomat luokitellaan ja sanotaan teeksi. Melkeinpä voisi kokeilla jotain uutta välillä...
Otsikko: Vs: Redespresso
Kirjoitti: Louhikäärme - Marraskuu 08, 2013, 15:47:33 ip
Melkein näit melkein lukea että melkein....

 ;D :P ::)
Otsikko: Vs: Redespresso
Kirjoitti: migu2 - Marraskuu 08, 2013, 16:35:04 ip
Lisäsit melkein-sanan tuonne väliin  ;D. No joo, palaan takaisin äidinkielen tunnille ja opettelen lukemaan.

Mihin koneeseen tilasit sihdin? Sopiiko hyvin?
Otsikko: Vs: Redespresso
Kirjoitti: Louhikäärme - Marraskuu 08, 2013, 22:33:04 ip
Hei leikki leikkinä tässä kieliä korjailla...

Mulla on NS Mac2000v kahdella kahvalla ja täydellisesti sopii tuo basketti kahvaan/koneeseen.
Kyllä se melkein oli alunperin siellä välissä...eli piruilen ainakin itseäni jo iän myötä vaivaavasta huonosta näöstä...

 :P
Otsikko: Vs: Redespresso
Kirjoitti: migu2 - Marraskuu 08, 2013, 23:23:00 ip
Juu ei mitään, leikki leikkinä ja sarkasmi toimii kyllä minulle :)

Eiköhän se sihti tuohon normi E61-kahvaan sovi joten melkeinpä voisi laittaa setin tilaukseen. Jos ei essona toimi niin meneepähän "teenä" ainakin ;)
Otsikko: Vs: Redespresso
Kirjoitti: Toma - Marraskuu 10, 2013, 15:03:51 ip
No olisin voinut katsoa linkin pussista tarkemmin tuon "espresso ground" niin ei olis tarvinnut kysellä.
Pavulla toki tarkoitin mahdollista annospakkailua, kun tee ei papuna kasva.
Painekori siis ihan tuon creman aikaan saamiseksi, ei muuta virkaa?

Jotain pari vuotta takaperin jo latasin espressokoneen koriin rooibosta (linkki (http://nonsensopedia.wordpress.com/2011/11/08/punainen-espresso-ja-rooibos-latte/)), ja tamppasin sitä tiukkaan, sitten katsoin mitä kuppiin tuli.
Eli sinänsä tuttua huttua.

Oletko mitannut paljon sitä jauhetta menee siihen koriin? Entä oletko ilman paineistettua kokeillut?
Sillä jos tilaisin, en välttämättä haluaisi sitä koria mukaan... Creman takia, oi miksi?

Otsikko: Vs: Redespresso
Kirjoitti: Louhikäärme - Marraskuu 10, 2013, 23:39:40 ip
No niin koetanpas jotain kertoa.
No espressona se redespresso rooibo on mielettömän hyvää ja crema tosiaan paksua.
Että siksi se kori oikeasti kyllä on mainio.
Miksei sitä voisi koettaa muutenkin käyttää, mutta eikös sitten kannattaisi ostaa ihan vain rooibo "teetä"?
Mutta se kyllä toimii aika näppärästi suodatin keittimessäkin.