Ristretto
Kahvikeskustelu => Baristatekniikka => Aiheen aloitti: saunatupa - Elokuu 10, 2012, 20:11:28 ip
-
Hei. Täytyy aloittaa täällä tämmöisellä vanhalla muistikuvalla.
Äitini kun keitti kahvia hän laittoi pannuun myös hyppysellisen suolaa.
Mitä mieltä Te nykyajan kahvinvalmistajat olette suolan käyttämisestä?
Itse kokeilin tänään ja täytyy sanoa, että ei kahvi ainakaan juomakelvottomaksi
mennyt.
Raimo.
-
jossakinpäin maalimaa kuullut että seisseeseen kahviin saa eloa ripauksella suolaa. kokeillutkin joskin ehkä riputin liiaksi. eloa tuli. tarpeeksi hyvä kahvi ei seisseenäkään suolausta kaipaa tosin. itse hörpin puolipäiväisiä ja yönylisiä kupinpohjallisia suurella nautinnolla.
-
Käsittääkseni suola peittää karvasta makua (kitkeryyttä/katkeruutta) jopa sokeria paremmin. Eli jos kahvi on jostain syystä kovin tällaista, on tuo suht helppo "kikka" (jos ei suolaisia häiritse).
-
Aivan. Ihan pieni määrä suolaa (ei vielä maistunut suolaiselle) pehmensi kahvia.
Voisi sanoa, että meni ylipehmeäksi.
-
Jaa-a, joskus miljoona vuotta sitten tuli laitettua vahingossa suolaa kahvin sekaan... sitä makukokemusta en halua enää koskaan kokea uudestaan ;D :o
-
Itse en ole Etiopiassa tai Afrikan itäsarvessa käynyt. Kuulemani mukaan siellä kahviin laitetaan usein suolaa tai jopa voita. Suolaa pitää todella olla hyppysellinen, jos sitä käyttää. Isoäitini ripautti hyppysellisen suolaa pannukahvin sekaan, siis pannuun ei enää kuppiin. Varmasti menee makunautinto pilalle, jos lusikallisen heittää kuppiin suolaa erehdyksissä sokerin tilalla.