Ristretto

Kahvikeskustelu => Baristatekniikka => Aiheen aloitti: Espresso92 - Joulukuu 10, 2011, 12:22:23 ip

Otsikko: "oikean" espresson valmistus
Kirjoitti: Espresso92 - Joulukuu 10, 2011, 12:22:23 ip
Moi!
minulla on liedellä valmistettava espressopannu.
Onko se oikeaa "espressoa" vai miten se aito valmistetaan?
Otsikko: Vs: "oikean" espresson valmistus
Kirjoitti: cartman - Joulukuu 10, 2011, 17:43:42 ip
Minulla on liedellä valmistettava espressopannu.

En nyt ole aivan varma mitä tarkoitat, mutta jos tarkoitat sellaista kaksiosaista pannua (vesi alaosaan, kahvi sihdissä ja ylhäällä tyhjä osa, johon valmis kahvi tulee), niin siitä käytetään yleisesti nimitystä mutteripannu - muodosta riippumatta. Sillä voi valmistaa oikein hyvää kahvia, mokkaa. Espressoa sillä ei voi valmistaa. Saitilla on paljon kirjoituksia mutterista ja sen käytöstä. Hyvä vehje se on.
     
Otsikko: Vs: "oikean" espresson valmistus
Kirjoitti: Espresso92 - Joulukuu 17, 2011, 12:15:33 ip
joo tarkoitan mutteripannua. Luin että sillä valmistetaan Mokkaa
Otsikko: Vs: "oikean" espresson valmistus
Kirjoitti: OskuK - Joulukuu 17, 2011, 14:58:01 ip
joo tarkoitan mutteripannua. Luin että sillä valmistetaan Mokkaa

Juu. Kaupassa valmisijauhettu espresso on mokkapannukarkeutta, se siis lisää termien epäjohdonmukaisuutta.
Tuolla valmistetaan kaikenlaista kahvia, ja touhutaan laitteista. Varmasti monenlaista espressontekoa:  http://www.youtube.com/user/SeattleCoffeeGear