Ristretto

Kahvikeskustelu => Muu kahviaiheinen keskustelu => Aiheen aloitti: jiitee - Toukokuu 22, 2007, 21:42:06 ip

Otsikko: Tieteellisiä artikkeleita
Kirjoitti: jiitee - Toukokuu 22, 2007, 21:42:06 ip
Jos olette törmänneet netissä vapaasti luettaviin tieteellisiin artikkeleihin kahviin liittyen niin niihin olisi kiva keräillä linkkejä vaikka tänne.

Itseäni sykähdytti tänään tämä (http://www.unicam.it/matinf/pasef/papers/MPPV05.pdf). Tuossa jutussa kun mallinnetaan espresson uuttamista matemaattisesti. :)

Lisäys: kappaleen IV alusta (sivulla 5) saanevat varmasti kaikki jotain irti (ketkä englantia ymmärtävät).
Otsikko: Vast:Tieteellisiä artikkeleita
Kirjoitti: japa - Toukokuu 22, 2007, 22:12:26 ip
Aspects of espresso extraction (http://users.ameritech.net/jim_schulman/aspects_of_espresso_extraction.htm)

ABSTRACT

The paper presents and discusses data from three related aspects of espresso extraction:


Otsikko: Vast:Tieteellisiä artikkeleita
Kirjoitti: Teme - Toukokuu 22, 2007, 22:52:50 ip
Jim Schulman's Insanely Long Water FAQ (http://www.big-rick.com/coffee/waterfaq.html)

T. Teme
Otsikko: Vast:Tieteellisiä artikkeleita
Kirjoitti: Paahtopää - Syyskuu 28, 2007, 11:03:26 ap
Tweaking Coffee's Flavor Chemistry (http://www.sweetmarias.com/coffee_chemistry/tweaking_coffees_flavor_chem.html)
Roasting, cooling, and storage conditions affect the chemicals that contribute to brew's flavor and aroma

Käsittelee kahvin kemiallisia reaktioita sekä paahdettuna papuna että uutettuna juomana.
Otsikko: Vast:Tieteellisiä artikkeleita
Kirjoitti: Sammy - Lokakuu 29, 2007, 10:40:33 ap
En tiedä mihin olisin tämän laittanut mutta heitetään nyt tänne.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Cappuccino

Vieläkin hymyilyttää :D
Otsikko: Vast:Tieteellisiä artikkeleita
Kirjoitti: Mariia - Lokakuu 29, 2007, 11:37:08 ap
Lainaus käyttäjältä: Sammy
En tiedä mihin olisin tämän laittanut mutta heitetään nyt tänne.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Cappuccino

Vieläkin hymyilyttää :D


Tuossa sauvasekoitin -kohdassa meinasin jo tippua tuolilta  :lol:  :lol:  :lol:
Otsikko: Vast:Tieteellisiä artikkeleita
Kirjoitti: japa - Lokakuu 29, 2007, 15:44:45 ip
Jatkoin keskustelua toisessa säikeessä, jotta tämä informatiivinen keskusteluketju ei täyty vähemmän informatiivisella sälällä.

Jatko siis tänne (http://www.ristretto.fi/foorumi/posts/list/0/629.page)
Otsikko: Vast:Tieteellisiä artikkeleita
Kirjoitti: jiitee - Helmikuu 20, 2008, 18:51:09 ip
Michael Levy on perehtynyt maidonvaahdotuksen saloihin graduntyyppisessä tutkielmassaan "The effects of composition and processing of milk on foam characteristics as measured by steam frothing" (http://etd.lsu.edu/docs/available/etd-0330103-160922/unrestricted/Levy_thesis.pdf).

Otsikko: Vs: Tieteellisiä artikkeleita
Kirjoitti: jiitee - Heinäkuu 11, 2013, 20:51:49 ip
Twitteristä poimittu linkki:

Neglected Food Bubbles: The Espresso Coffee Foam (Ernesto Illy & Luciano Navarini 2011) (http://link.springer.com/content/pdf/10.1007%252Fs11483-011-9220-5.pdf)