Ristretto

Kahvikeskustelu => Muu kahviaiheinen keskustelu => Aiheen aloitti: Joona_s - Tammikuu 28, 2011, 09:59:51 ap

Otsikko: Espresso kahvilassa - hinta, laatu, nautintatapa
Kirjoitti: Joona_s - Tammikuu 28, 2011, 09:59:51 ap
...keskustelu jaettu täältä (http://www.ristretto.fi/foorumi/index.php?topic=859.msg19546#msg19546) - ylläpitö


No jotain poikkeuksia varmaan on ja nekin on sitten hinnoiteltu pilalle.

Ainakin joissakin niistä suomalaisista poikkeuksista on käytössä hieman eri tason sumpit kuin Italiassa, ja tämä näkynee hinnassakin siinä että siitä espressosta voi joutua maksamaan 50 senttiä enemmän.  ;)
Otsikko: Espresso kahvilassa - hinta, laatu, nautintatapa
Kirjoitti: vemuli - Tammikuu 28, 2011, 10:31:45 ap
Ainakin joissakin niistä suomalaisista poikkeuksista on käytössä hieman eri tason sumpit kuin Italiassa, ja tämä näkynee hinnassakin siinä että siitä espressosta voi joutua maksamaan 50 senttiä enemmän.  ;)

Ei ainakaan Lahdessa  :'( , paitsi tuon hinnan suhteen. Tosin korotuskin on vähintään 100%.
Otsikko: Espresso kahvilassa - hinta, laatu, nautintatapa
Kirjoitti: Italia - Tammikuu 28, 2011, 11:27:25 ap
Ainakin joissakin niistä suomalaisista poikkeuksista on käytössä hieman eri tason sumpit kuin Italiassa, ja tämä näkynee hinnassakin siinä että siitä espressosta voi joutua maksamaan 50 senttiä enemmän.  ;)

Kyllä varmasti on joitain erikoiskahviloita suomessakin (helsingin keskustassa?) missä saa korkealaatuista kahvia. Tuota 50 centin hintaeroa en ihan osta.. Aiemmassa kotimaassani totuin maksamaan kahvista 0,8-1,00 euroa. Mistä saa suomesta korkealaatuisen espresson 1,3-1,5 eurolla?

Ennemminkin näyttää, että hinnat ovat 2-4 euroa jopa. Suhteellinen hintaero on järkyttävä. Toki suomessa kahvilatyöntekijän palkkakustannukset ovat hieman korkeammat, mutta kuitenkin. Bensa maksaa Italiassa saman kuin täällä, ruoka maksaa kaupassa käytännössä saman (leipä ja viini vähemmän, monet asiat kuten maito taas enemmän).

Uskoisin juoneeni kahvia Italiassa ainakin 200 eri ravintolassa tai kahvilassa. Käytännössä tuote oli aina hyvää mielestäni.
Otsikko: Espresso kahvilassa - hinta, laatu, nautintatapa
Kirjoitti: OskuK - Tammikuu 28, 2011, 11:49:19 ap
Ja noihin kustannuksiin lisäksi, voisin kuvitella että sähkö, vakuutukset ja vuokrat ovat Italiassa kalliimpia.

Suurin syy on varmasti se että nämä "erikoiskahvit" ovat, kuten nimikin kertoo, muka erikoisia ja siksi hienoja ja kalliita, nostetaan siis kissanhäntää itse.

Vähän sama juttu kuin pitsa aikoinaan -nykyisinhän sitä myydään halvemalla kuin suomalaista lounasta.
Otsikko: Espresso kahvilassa - hinta, laatu, nautintatapa
Kirjoitti: akallio - Tammikuu 28, 2011, 12:35:59 ip
Mistä saa suomesta korkealaatuisen espresson 1,3-1,5 eurolla?

Suunnilleen tuota luokkaa on sinkkuespresson hinta ollut minusta kaikissa tai ainakin useimmissa "paremmissa" kahviloissa Helsingissä.
Otsikko: Espresso kahvilassa - hinta, laatu, nautintatapa
Kirjoitti: Italia - Tammikuu 28, 2011, 13:17:47 ip
Suunnilleen tuota luokkaa on sinkkuespresson hinta ollut minusta kaikissa tai ainakin useimmissa "paremmissa" kahviloissa Helsingissä.


ok hyvä tietää ja täytyypä käydä kokeilemassa. Mutta meitä se ei kuitenkaan auta, kun matkaa helsingin keskustaan on 20km ja siellä käydään pari kertaa vuodessa. Kahville ei niin kauas voi lähteä. Lähiseudun kuppiloissa tilanne on huono. Tuotetta ei joko saa, tai keskinkertaista tuotetta saa noin 2,5 eurolla.

Esimerkki: oltiin "italialaisessa" ravintolassa lounaalla. Lounaan hinta n.9 euroa, johon kuului suodatinkahvi tietääkseni. No ajattelin että kun kerran ollaan oikein italialaisessa lounasravintolassa, niin kysyin ruokailun jälkeen josko voisin saada suodatinkahvin sijasta caffè macchiaton. arvasin kyllä että tämä ei tule onnistumaan ilman lisähintaa. No yllätyksekseni tarjoilija ei ymmärtänyt lainkaan mitä halusin tilata, ja lopulta kun selittelyt eivät menneet perille niin pyysin häntä vain nyt tekemään sen espresson johon laitetaan hieman maitoa. Lopputulos oli se, että sain hyvin erikoisen makuisen cappucinon ja kolmen euron laskun. Toki sen maksoin ja kahvinkin join, mutta ehkä kerta riitti sitä kokemusta.

Toinen esimerkki. Olimme Helsingin punavuoressa ravintola Neronessa (italialainen) lounaalla. Syömisen jälkeen odottelimme liioittelematta n.15minuuttia tarjoilijaa että olisimme voineet tilata kahvit ja saada laskun. No kun mitään ei tapahtunut, oli pakko mennä tiskille tilaamaan kahvit ja pyytämään lasku. Taaskaan tarjoilija  - vaikka onkin italialainen ilmeisesti- ei oikein halunnut ymmärtää macchiatto tilaustamme. No lopulta se onnisui kuintenkin hintaan 2e per kuppi. Laatu oli mielestäni hieman kyseenalainen.

No nämä ovat vain vähäisiä omia kokemuksiamme yrityksistä tilata kahvia lounaan päälle huom italialaisessa ravintolassa viime aikoina.

En siis epäile sitä, ettei helsingissä olisi 
hyvälaatuisia kahvioilta, joista hyvää kahvia saa kohtuuhinnalla. En vain ole vielä iyse sellaista nähnyt. Varmuudella sen sijaan voin sanoa etttä ainakaan 10km säteellä oman kotini luota kunnolista kahvia ei saa.


Otsikko: Espresso kahvilassa - hinta, laatu, nautintatapa
Kirjoitti: samppo - Tammikuu 28, 2011, 13:38:55 ip
Toinen esimerkki. Olimme Helsingin punavuoressa ravintola Neronessa (italialainen) lounaalla.

Menee taas OT:ksi: Neronesta n.100 metriä Pursimiehenkatua rantaan sijaitsee muuten Kaffa Roastery (http://www.kaffaroastery.fi/) ja noin 100 metriä Pursimiehenkatua keskustaan päin sijaitsee Kaffecentralen (http://www.kaffecentralen.com/). Molemmista saa (ainakin mielestäni) lähes poikkeuksetta loistavaa kahvia. Kummatkaan eivät tosin ole aivan tavallisia kahviloita vaan Kaffalla on paahtimon yhteydessä toimiva espressobaari ja Kaffacentralen on myymälä kahvilatilalla. Kaffalla espresso maksaa 1,50€, Kaffecentralenissa tasan euron.
Otsikko: Espresso kahvilassa - hinta, laatu, nautintatapa
Kirjoitti: OskuK - Tammikuu 28, 2011, 13:44:50 ip
Ihan siedettäviä hintoja nuo.
Otsikko: Espresso kahvilassa - hinta, laatu, nautintatapa
Kirjoitti: vemuli - Tammikuu 28, 2011, 13:56:25 ip
On teillä siellä stadissa asiat hyvin, laatukahvien suhteen siis  :D

Vaikka oma kotikahvioni onkin luultavasti Lahden seudun paras, joskus kaupungilla ollessani tekisi mieli siemaista kupillinen laatujuomaa ilman, että joutuu ensin ajamaan kotiin (10km), laittaa kone "tulille" ja odottaa 1h koneen lämpenemistä, ennen varsinaiseen asiaan pääsemistä. Ja mieluusti alla nykyisten "torihintojen".

Toisaalta, mitäs sitä sanottiinkaan pidemmän esileikin hyödyistä... ;D
Otsikko: Espresso kahvilassa - hinta, laatu, nautintatapa
Kirjoitti: Tinuri - Tammikuu 28, 2011, 17:41:48 ip
Hauskasti pomppasi OT:ksi

Itse ajattelisin niin, että kyllä meillä täällä etelässä on asiat hyvin juurikin noiden kahviloiden suhteen. Mulla on kävelymatkan päässä monta todella laadukasta kahvipaikkaa. En käy niissä juuri koskaan.
Jos kävisin, niin en valittaisi hintaa, kyllä hyvästä voi maksaa ja yrittäjän (minunkin) pitää elää työllään...

Toisaalta saan juoda kotonani monta tuhatta aika kallista kuppia ennen kuin Alexi alkaa maksaa itseään takaisin.

Kaikki on ehkä suhteellista?
Kurjinta on kuitenkin, jos joutuu maksamaan kalliin hinnan, missä vaan, eikä saa kunnon kahvia nenänsä alle.
Otsikko: Espresso kahvilassa - hinta, laatu, nautintatapa
Kirjoitti: wanico - Tammikuu 29, 2011, 15:45:53 ip
Uskoisin juoneeni kahvia Italiassa ainakin 200 eri ravintolassa tai kahvilassa. Käytännössä tuote oli aina hyvää mielestäni.


Hyvä Miss Italia,

tää oli niin vakuuttavaa tekstiä että täällä tuskin palstan kymmenen kovintakaan pääsee samoihin lukuihin.

Täällä entisessä kotimaassasi sinun kannattaa tutustua hyvin tarkoin valitsemasi ravintolan tarjontaan etukäteen esim. internetin välityksellä. Muuten noita karvaita pettymyksiä saattaa tulla lisää. Täällä on tilanne päässyt kolmessa vuodessa niin pahaksi, että yli 90% niistä mestoista jossa lukee pizza ikkunassa ei omista aito italialainen, vaan sisällä työskentelee iloinen albaani, tai pohjois afrikan poika jolle ei annettu mahdollisuutta testata paria sataa italialaista kahvilaa ennen kun hän perusti pitserian itä vantaan lähiöön.
Otsikko: Espresso kahvilassa - hinta, laatu, nautintatapa
Kirjoitti: OskuK - Tammikuu 29, 2011, 16:21:52 ip


Hyvä Miss Italia,

tää oli niin vakuuttavaa tekstiä että täällä tuskin palstan kymmenen kovintakaan pääsee samoihin lukuihin.


No jaa.
Tässä on tullut oltua 18 viikkoa Italiassa, eri lomilla.
Itse en juo joka kahvilassa kahvia. Kolme essua päivässä, niin 200 italialaista kahvilaa on tesmattu  n. kahdessa kuukaudessa.

Eli vaihto-oppilaana, tai lyhyelläkin työkeikalla pääsee noihin lukuihin. Yrittämättä.
Otsikko: Espresso kahvilassa - hinta, laatu, nautintatapa
Kirjoitti: wanico - Tammikuu 30, 2011, 23:50:27 ip
No jaa.
 Kolme essua päivässä, niin 200 italialaista kahvilaa on tesmattu  n. kahdessa kuukaudessa.

Eli vaihto-oppilaana, tai lyhyelläkin työkeikalla pääsee noihin lukuihin. Yrittämättä.

No ehkä sinä Osku kuulut juuri siihen mainitsemaani kovimpaan top teniin. En väittänyt etteikö olisi teknisesti mahdollista syödä satana viikonloppuna peräkkäin joka kerta eri ravintolassa. Mutta harvapa meistä tekee niin. Itse asustelen tässä stokkan nurkalla ja kotiovelta kilsan säteellä löytyy hyvinkin 50 kahvilaa. Jos tuplaan säteen niin ollaan varmaankin aika lähellä sataa. Silti käyn vain noin kymmenessä kahvilassa ja parissa kymmenessä kapakassa vapaa-ajalla vuoden sisään, mutta jokaisessa enemmän kuin kerran. Olen mielestäni jonkinasteinen ravitola palveluiden suurkuluttaja, silti minusta tuntuu erityisen kovalta suoritukselta, että joku A) viitsii käydä parissa sadassa eri mestassa testaamassa samaa tuotetta. B) saa aina hyvää ja C) maksaa siitä poikkeuksetta alle euron.

Vielä kummallisemmaksi suorituksen tekee se, että nyt kun hän asuu kehä kolmosen tuntumassa, käytännössä reilu vartin ajomatkan päässä ytimestä, niin oletusarvona on ettei keskustassa tule käytyä kun kahdesti vuodessa.


Otsikko: Espresso kahvilassa - hinta, laatu, nautintatapa
Kirjoitti: OskuK - Tammikuu 31, 2011, 00:16:33 ap
No ehkä sinä Osku kuulut juuri siihen mainitsemaani kovimpaan top teniin. En väittänyt etteikö olisi teknisesti mahdollista syödä satana viikonloppuna peräkkäin joka kerta eri ravintolassa. Mutta harvapa meistä tekee niin. Itse asustelen tässä stokkan nurkalla ja kotiovelta kilsan säteellä löytyy hyvinkin 50 kahvilaa. Jos tuplaan säteen niin ollaan varmaankin aika lähellä sataa. Silti käyn vain noin kymmenessä kahvilassa ja parissa kymmenessä kapakassa vapaa-ajalla vuoden sisään, mutta jokaisessa enemmän kuin kerran. Olen mielestäni jonkinasteinen ravitola palveluiden suurkuluttaja, silti minusta tuntuu erityisen kovalta suoritukselta, että joku A) viitsii käydä parissa sadassa eri mestassa testaamassa samaa tuotetta. B) saa aina hyvää ja C) maksaa siitä poikkeuksetta alle euron.

Vielä kummallisemmaksi suorituksen tekee se, että nyt kun hän asuu kehä kolmosen tuntumassa, käytännössä reilu vartin ajomatkan päässä ytimestä, niin oletusarvona on ettei keskustassa tule käytyä kun kahdesti vuodessa.

Noin se on. Itse käyn miltei aina samassa ruokakaupassa, ja lounastettuakin tuli aina samoissa, ehkä 10 paikan setissä. Mutta jos olisin kiinnostunut vaikka toffeista, voisin kuvitella että olisin kolunnut läpi näinkin pienen paikkakunan kaikki toffeet, ja jos uusi toffeepaikka tulisi eteen, kokeilisin sitä. Lisäksi lomalla, silloin tulisi koukattua aika moneen toffepaikkaan, ohi mennessään.

Enkä minäkään Helsingissä opiskellessani, enää vuoden päästä keskustaan mennyt, kuin silloin kun oli todella asiaa. Ehkä uusi kahvipaikka olisi moisesta mennyt, nyt kun ne kiinnostavat. En tiedä. Ehkä ei?
Otsikko: Espresso kahvilassa - hinta, laatu, nautintatapa
Kirjoitti: Italia - Tammikuu 31, 2011, 10:01:03 ap
silti minusta tuntuu erityisen kovalta suoritukselta, että joku A) viitsii käydä parissa sadassa eri mestassa testaamassa samaa tuotetta. B) saa aina hyvää ja C) maksaa siitä poikkeuksetta alle euron.

Vielä kummallisemmaksi suorituksen tekee se, että nyt kun hän asuu kehä kolmosen tuntumassa, käytännössä reilu vartin ajomatkan päässä ytimestä, niin oletusarvona on ettei keskustassa tule käytyä kun kahdesti vuodessa.
Tätä täytyy vielä hieman kommentoida. Varsinaisesti kysymys ei ollut useinkaan kahvin/kahvilan/ravintolan testaamisesta, vaan siitä että erittäin usein tuli syötyä ulkona 1-2 kertaa päivässsä ja aina mahdollisuuksien mukaan eri paikoissa. Aina otin kahvin lounaan ja illlallisen päälle. Lisäksi päivän mittaan usein tuli pysähdyttyä kahville johonkin.

Se, kuinka hyvästä tuotteesta absoluuttisesti milloinkin on kysymys, on hankalampi homma. Omasta mielestäni tuote oli lähes aina hyvää. Ehkä jotain kertoo se, että useimmat ravintoloissa tarjoillut viinitkin olivat aivan hyviä, vaikka joku viiniharrastaja olisi varmasti monet niistä luokitellut aivan roskaksi. Makuelämykseen ainakin minulla vaikuttaa nautintopaikka ja vallitseva tunnelma. Esim jos Milanossa kulkee sivukatuja ja poikkeaa satavuotiaaseen pikku kahvillaan espressoa nauttimaan, niin elämys on jo sitä luokkaa että se jää mieleen. Uskoisin että niissä paikoissa on myös hieman kertynyt kokemusta kahvin valmistamisesta. Vastaavasti jos vastaan sattuu nyrpeä tarjoilija, niin eipä se kahvikaan niin maistu.

Hinta oli kyllä muutamia poikkeuksia lukuunottamatta euro +- 20 centtiä. Hommahan muuttuu, jos menet istumaan, ainakin monissa paikoissa. Euro tiskillä, kolme kun otat pöydän. Siksi kahvit hörpätään nopeasti tiskillä ja jatketaan matkaa.

Otsikko: Espresso kahvilassa - hinta, laatu, nautintatapa
Kirjoitti: OskuK - Tammikuu 31, 2011, 13:14:01 ip
Tätä täytyy vielä hieman kommentoida. Varsinaisesti kysymys ei ollut useinkaan kahvin/kahvilan/ravintolan testaamisesta, vaan siitä että erittäin usein tuli syötyä ulkona 1-2 kertaa päivässsä ja aina mahdollisuuksien mukaan eri paikoissa. Aina otin kahvin lounaan ja illlallisen päälle. Lisäksi päivän mittaan usein tuli pysähdyttyä kahville johonkin.

Näinpä.

Hinta oli kyllä muutamia poikkeuksia lukuunottamatta euro +- 20 centtiä. Hommahan muuttuu, jos menet istumaan, ainakin monissa paikoissa. Euro tiskillä, kolme kun otat pöydän. Siksi kahvit hörpätään nopeasti tiskillä ja jatketaan matkaa.

Tässä on myös näkökulmaa Suomessa aika usein käytävään kahvihinta-keskusteluun, joka kiteytyy siihen, montako kahvia saa paketista -kun olennaisempaa on se pöydän hoito, liinojen ja kuppien pesu, eikä vain se poron hinta. Ottamatta olenkaan mukaan vielä työvoimakustannuksia...
Otsikko: Espresso kahvilassa - hinta, laatu, nautintatapa
Kirjoitti: Misse - Tammikuu 31, 2011, 14:59:24 ip
Näinpä.

Tässä on myös näkökulmaa Suomessa aika usein käytävään kahvihinta-keskusteluun, joka kiteytyy siihen, montako kahvia saa paketista -kun olennaisempaa on se pöydän hoito, liinojen ja kuppien pesu, eikä vain se poron hinta. Ottamatta olenkaan mukaan vielä työvoimakustannuksia...

Itse olen käsittänyt, että halvemman tiskillä juodun espresson tärkein funktio on asiakkaan keskiviipymän pienentäminen. Se taas vaikuttaa suoraan siihen kuinka paljon espressoja/aikayksikkö voidaan teoriassa myydä. Ainakin omat empiirisiin havaintoihin perustavat "tutkimukset" näyttäisivät siltä, että "tiskiespresson" juoja viipyy kahvilassa ~1-2min, pöydässä saman juoman nauttivat vähintään 15minuuttia.

-Mikko-
Otsikko: Espresso kahvilassa - hinta, laatu, nautintatapa
Kirjoitti: OskuK - Tammikuu 31, 2011, 18:10:24 ip
Itse olen käsittänyt, että halvemman tiskillä juodun espresson tärkein funktio on asiakkaan keskiviipymän pienentäminen. Se taas vaikuttaa suoraan siihen kuinka paljon espressoja/aikayksikkö voidaan teoriassa myydä. Ainakin omat empiirisiin havaintoihin perustavat "tutkimukset" näyttäisivät siltä, että "tiskiespresson" juoja viipyy kahvilassa ~1-2min, pöydässä saman juoman nauttivat vähintään 15minuuttia.

-Mikko-

Totta tuokin, siellä Italianpäässä. Itse kuppaan usein tiskilläkin pidempään, kun se touhu on niin kiehtovaa katsottavaa.
Tässä onkin hyvä idea: näytönsäästäjäksi italialaisen kahvilan tiskintakaista hyörinää, livenä webbikameralla! On paljon kivampi kuin joku muka-takkalieska ;-)
Otsikko: Espresso kahvilassa - hinta, laatu, nautintatapa
Kirjoitti: Misse - Tammikuu 31, 2011, 20:25:23 ip
Totta tuokin, siellä Italianpäässä.

Kyllä omat havaintoni olen ihan Helsingin Kalliossa tehnyt :)

-Mikko-
Otsikko: Espresso kahvilassa - hinta, laatu, nautintatapa
Kirjoitti: OskuK - Tammikuu 31, 2011, 20:44:52 ip
Kyllä omat havaintoni olen ihan Helsingin Kalliossa tehnyt :)

-Mikko-

Että Suomessakin kahvin hinta vaihtuu, jos istut pöytään?
Otsikko: Espresso kahvilassa - hinta, laatu, nautintatapa
Kirjoitti: Misse - Tammikuu 31, 2011, 20:48:15 ip
Että Suomessakin kahvin hinta vaihtuu, jos istut pöytään?
Espresson osalta kyllä.

-Mikko-
Otsikko: Espresso kahvilassa - hinta, laatu, nautintatapa
Kirjoitti: Joona_s - Tammikuu 31, 2011, 23:14:07 ip
Espresson osalta kyllä.

-Mikko-

Miten muuten ihmiset ovat suhtautuneet tuohon tiskiltä/pöydältä hintaerotteluun? Uskoisin kyseisen hinnoittelun olevan monelle suomalaiselle melkoisen uutta.
Otsikko: Espresso kahvilassa - hinta, laatu, nautintatapa
Kirjoitti: Misse - Helmikuu 01, 2011, 08:29:27 ap
Miten muuten ihmiset ovat suhtautuneet tuohon tiskiltä/pöydältä hintaerotteluun? Uskoisin kyseisen hinnoittelun olevan monelle suomalaiselle melkoisen uutta.

Mielestäni todella positiivisesti. Jonkin verran tuo on aiheutanut tarvetta painottaa että myös perinteiset "hitaat" asiakkaat ovat meille hyvin tervetulleita, itseasiassa edullisempi espresso tiskillä vapauttaa pöytäpaikkoja pitkien juomien juojille.

Espresso tiskillä hinnoittelulla on osittain myös tarkoitus opettaa asiakkaille, ettei hyvän kahvin hörppäämiseen aina tarvita istumapaikkaa. Ja mielestäni ruuhka-aikoina se toimiikin näin. Tosin en tiedä onko suurempi vaikutus kahvilan layoutilla vai hinnoittelulla.

-Mikko-
Otsikko: Vs: Espresso kahvilassa - hinta, laatu, nautintatapa
Kirjoitti: vemuli - Heinäkuu 25, 2012, 17:55:38 ip
"Nautin" juuri äsken (2 minuuttia aiemmin) espressoksi kutsutun juoman. Ei makua, ei tuoksua, kremasta puhumattakaan. Ei tosin mitään epämiellyttävää makuakaan, koska viiden sekunnin uutolla ei makuja juurikaan irtoa. Tyttö napsutti myllystä kahvaan aiemmin jauhettua kahvia, joka oli ilmeisen karkeaa koostumukseltaan, ainakin uuttoajan perusteella. Tämän jälkeen tyttö ilmeisesti totesi uutoksen määrän vähäiseksi, koska laski vielä manuaalisesti lisää kuraa kuppiin. Täysi kuppi. Siitähän me maksamme? Kupin reunat ja "korva" olivat kovin sotkuisen näköiset roiskeista. Pohjanoteeraus. Kyseessä oli siis Lahdessa sijaitseva ketjukahvila. Laitteisto oli laadukas, joten edellytyksiä parempaankin olisi.

Päätän raportin tähän ja lähden pettyneenä kotiin lämmittämään uskollisen palvelijani tositoimia varten illan iloitteluun...
Otsikko: Vs: Espresso kahvilassa - hinta, laatu, nautintatapa
Kirjoitti: OskuK - Heinäkuu 30, 2012, 15:48:01 ip
Johonkin Kooklemapsiin voisi tehdä Suomen kahvikartan, johon kukin voisi tirvaista kahvilan, ajan ja lausunnon?

Itse en oikein uskalla enää essua missään tilata, pahaa kun ei vitsisi edes ilmaiseksi juoda...
Otsikko: Vs: Espresso kahvilassa - hinta, laatu, nautintatapa
Kirjoitti: Toma - Heinäkuu 30, 2012, 23:32:45 ip
Johonkin Kooklemapsiin voisi tehdä Suomen kahvikartan, johon kukin voisi tirvaista kahvilan, ajan ja lausunnon?

Itse en oikein uskalla enää essua missään tilata, pahaa kun ei vitsisi edes ilmaiseksi juoda...
Tätähän joskus Kahvilasi.com (http://Kahvilasi.com) ajoi, mutta sitten jotenkin pysähtyi tuo kehitys.
Olisihan se hyvä jos joku jaksaisi pykätä tuota kasaan, itselläni eivät nuo taidot riitä, mutta voisin kyllä raporttejani antaa.