Ristretto

Kahvikeskustelu => Kahvit ja pavut => Aiheen aloitti: tirofaux - Elokuu 28, 2010, 11:17:08 ap

Otsikko: Guatemala El Bosque Amatitlan Red Bourbon 2010-2011 Crop
Kirjoitti: tirofaux - Elokuu 28, 2010, 11:17:08 ap
Guatemala El Bosque Amatitlan Red Bourbon 2010-2011 Crop ei ollut minun mielestäni miellyttävää pressokahvina, Abid/Cleverin läpi tiputeltuna eikä espressonakaan. Olisikohan Has Beanin paahto minun makuuni vain ollut liian vaaleata tai sitten tämä kahvi vain on niin kovin persoonallinen. Pinnalla en havainnut näkyjää öljyisyyttä. HB itse kuhui kahvia kovastikin ja aiemmista vuosikerroista on myös kuulunut kehuja.
Otsikko: Vs: Guatemala El Bosque Amatitlan Red Bourbon 2010-2011 Crop
Kirjoitti: Toma - Elokuu 28, 2010, 11:36:12 ap
Hasbeanin cup profile lupaili seuraavaa:
milk chocolate
apple
cherry
grape
spice

Abidilla ja Chemexillä allekirjoitan kaksi viimeistä näistä. Americanona en saanut toivomaani tulosta, vaan aika laiska fiilis jäi kuten espressostakin.
Suodatinkeittimen kautta kuppiin, tuloksena jonkinlaista kahvia muistuttavaa, ei hyvää. Ennemmin joisin JuhlaMokkaa.

Ensimmäistä kertaa red bourbonia maistelemassa, ehkä viimeistäkin.
Otsikko: Vs: Guatemala El Bosque Amatitlan Red Bourbon 2010-2011 Crop
Kirjoitti: jiitee - Elokuu 28, 2010, 15:01:13 ip
Ensimmäistä kertaa red bourbonia maistelemassa, ehkä viimeistäkin.

Älä ihmeessä lyttää kokonaista lajiketta yhden tilan tuotteen ja ennenkaikkea yhden paahtajan tuotteen perusteella.
Otsikko: Vs: Guatemala El Bosque Amatitlan Red Bourbon 2010-2011 Crop
Kirjoitti: migu2 - Elokuu 28, 2010, 20:11:18 ip
Ja El Bosque (niinkuin guatemalalaiset karkeasti yleensä) on hapokas kahvi, joten espressoon se ei kyllä soveltunut minullakaan. Tosin oma pussini oli edellistä cropia. Mikään järisyttävän erikoinen kahvi se ei kyllä ollut, mutta varsin maukas kuitenkin (etenkin Chemexillä toimi hyvin).