Ristretto

Kahvikeskustelu => Kahvit ja pavut => Aiheen aloitti: kona - Heinäkuu 29, 2010, 14:45:48 ip

Otsikko: Kona kahvi
Kirjoitti: kona - Heinäkuu 29, 2010, 14:45:48 ip
Hei,
olen vuosittain tilannut Hawaiista Kona kahvia. Suomestakin saa, mutta kysymys kuuluu:
Miksi Jenkeistä itse tuotu kahvipapu on rasvanen, kiiltävä ja hyvänmakuinen, miksi Suomesta hankittu "samaa alkuperäisllatu" on kuivaa ja maultaan varsin tavanomainen?
 
Otsikko: Vs: Kona kahvi
Kirjoitti: akallio - Heinäkuu 29, 2010, 15:05:55 ip
Koska jenkeistä ostamasi papu on paahdettu tummemmaksi? Tumma paahto saa kahvin öljyt pintaan.
Otsikko: Vs: Kona kahvi
Kirjoitti: migu2 - Heinäkuu 29, 2010, 18:47:53 ip
Kyseessä ei varmastikaan ole saman tilan kahvi, eikä samasta erästä, joten sekin jo erottaa makua. Paahtotyylikin on varmasti erilainen.
Kuka Suomessa edes Konaa myy?
Otsikko: Vs: Kona kahvi
Kirjoitti: kona - Heinäkuu 29, 2010, 18:52:50 ip
Suomessa joku Pauligin yrityksistä myy mm Stokkan kahviosastolla, jonka edustajan kanssa olen käynyt tryhjänpäivästä keskustelua, eli ei päästy mihinkään tulokseen "öljyn" suhteren. Kyllä aito Kona maistuu!!! Ei vedä vertoja Blue Mountainiin, mutta makuasia sekin....
Otsikko: Vs: Kona kahvi
Kirjoitti: migu2 - Heinäkuu 29, 2010, 18:53:51 ip
Ihan mielenkiinnosta, mihin hintaan Stokka tuota myy?
Otsikko: Vs: Kona kahvi
Kirjoitti: jiitee - Heinäkuu 29, 2010, 19:06:54 ip
olen vuosittain tilannut Hawaiista Kona kahvia.

Mistä tarkkaanottaen?

Miksi Jenkeistä itse tuotu kahvipapu on rasvanen, kiiltävä ja hyvänmakuinen, miksi Suomesta hankittu "samaa alkuperäisllatu" on kuivaa ja maultaan varsin tavanomainen?

Yleensäottaen Kona ei ole parhaimmillaan mitenkään tummapaahtoinen kahvi, siis oikea laadukas Kona (laatuluokkia on erilaisia ks. vaikka tämä linkki (http://www.sweetmarias.com/hawaii_kona_coffeeinfo.htm) - Extra Fancy, Fancy, ... jne). Ei sitä mitenkään hirveän vaaleaksi jätetä, mutta kuitenkin ennen toista raksua - ja tällöin tuo kuvaamasi "rasvainen ja kiiltävä" vähän oudoksuttaa. Tästäkin kahvista (kuten Blue Mountainista) on liikkeellä myös erilaisia "viritelmiä" jotka eivät ihan rehellisesti sitä Konaa ole (ks. "Kona blends" (http://en.wikipedia.org/wiki/Kona_coffee)). Veikkaisin että Suomesta saamasi Kona on voinut olla jopa parempilaatuista, mutta ei ole ollut enää mitenkään tuoretta tavaraa.

Kuka Suomessa edes Konaa myy?

Muistaakseni ainakin Mokkamestareilta on saanut.
Otsikko: Vs: Kona kahvi
Kirjoitti: akallio - Heinäkuu 29, 2010, 23:19:35 ip
Suomessa joku Pauligin yrityksistä myy mm Stokkan kahviosastolla, jonka edustajan kanssa olen käynyt tryhjänpäivästä keskustelua, eli ei päästy mihinkään tulokseen "öljyn" suhteren. Kyllä aito Kona maistuu!!! Ei vedä vertoja Blue Mountainiin, mutta makuasia sekin....

Stokkalla myy Roberts, jonka omistaja on kyllä sukunimeltään Paulig, mutta ei muuten osa sitä paremmin tunnettua Paulig-yritysrypästä.

Robertsilla oli muistaakseni Blue Mountain noin 75 euroa kilo ja Kona taas 55 euroa kilo. Molemmat myydään isosta lasipurkista, jossa ne ovat paraatipaikalla esillä, erikoisia tuotteita kun ovat. Hinnasta johtuen veikkaan että vaihtuvuus on heikko ja kun säilytystapakin on kehno, niin kovin tuoretta tavaraa ei siis todennäköisesti tule saamaan.
Otsikko: Vs: Kona kahvi
Kirjoitti: kona - Heinäkuu 30, 2010, 08:57:44 ap
Kyllä hawaiiista tilaamani Kona on tummaksi paahdettua. Laatu on mielestäni loistavaa, vastaa parasta mitä Hawauiilla itse olen juonut. Laaatukäsite on mielestäni vaikea asia, se kun koostuu niin monesta osiosta aina raakaineesta, paahdosta jne. Hyvän raaka-aineen pystyy helposti tuhoamaan kehnolla paahdolla. Kuitenkin mielestäni suomesta ostettu kahvi on liian usein jätetty turhan vaaleaksi - niinkuin eräs kahvikauppias asian ilmaisi: suomen kansa on tottunut kahviin johon sekoitettu annos korviketta. Siksi Suomessa kahvi on vaaleaksi paahdettu ja usein vailla "potenssia".
Jos en muuten hyvää kahvia satu löytämään kaupasta, sekoitan 50/50 espressoaa ja tavallista.
Otsikko: Vs: Kona kahvi
Kirjoitti: cartman - Heinäkuu 30, 2010, 15:04:48 ip
...niinkuin eräs kahvikauppias asian ilmaisi: suomen kansa on tottunut kahviin johon sekoitettu annos korviketta. Siksi Suomessa kahvi on vaaleaksi paahdettu ja usein vailla "potenssia".

Hauska anekdootti, joka - kuten anekdootit niin usein - on puuta heinää ja mitä ilmeisemmin jälkeenpäin keksitty näppärä sutkaus. Ristiriitainen jo siksi, että korvikekahvi (kirjallisuuden mukaan, en ole itse maistanut) oli hyvinkin purevaa ja siinä oli paljon "potenssia".

Olin aikoinaan yritysvierailulla suomalaisessa kahvipaahtimossa. Siellä tarjottiin tähän kysymykseen toinen vastaus: Kahvi oli sodan jälkeisenä valuuttapulan aikana säännöstelty tuote. Paahtimot saivat säännöstelyviranomaisilta hyvin pienet kiintiöt raakakahvin tuontiin Suomeen. Vähäinen länsivaluutta tarvittiin muihin tarkoituksiin. Kun näitä arvokkaita papusia sitten saatiin, niin niistä haluttiin tottakai mahdollisimman paljon myytävää tuotetta. Siispä niitä paahdettiin siten, että papujen painohäviö olisi mahdollisimman pieni. Ne tietoisesti "alipaahdettiin", koska näin saatiin enemmän kiloja kauppojen hyllyille (ja suurempia voittoja paahtimoille, tottakai). Näin suomalaiset tottuivat "vaaleaan paahtoon" ja pitivät sitä kahvin oikeana makuna. Ei vaalean kahvin käyttö ollut kuluttajilta mikään harkittu valinta. Eivät ihmiset menneet markettiin, pitkän kahvihyllyn viereen miettimään mitäs kahvia ja paahtoastetta tänään kokeiltaisiin. Jonotettiin "siirtomaatavarakauppaan", annettiin säännöstelykuponki myyjälle ja pyydettiin paketti "kahvia".

Kiitos suomalaisen kaupan rakenteen (oligopoli), ei niitä vaihtoehtoja tullut myöhemminkään. Sitäpaitsi, kansa oli jo oppinut, että "oikea kahvi" on vaaleapaahtoista...
       

Otsikko: Vs: Kona kahvi
Kirjoitti: kona - Heinäkuu 30, 2010, 15:11:42 ip
Sama se - ilmeisesti kahvikaupan myyjä antoi väärä syy "laihaan kahviin"....
Otsikko: Vs: Kona kahvi
Kirjoitti: jiitee - Heinäkuu 30, 2010, 18:16:58 ip
olen vuosittain tilannut Hawaiista Kona kahvia.

Toistetaan vielä: eli miltä myyjältä - nimi, sivusto?
Otsikko: Vs: Kona kahvi
Kirjoitti: cartman - Heinäkuu 30, 2010, 20:56:48 ip
Sama se - ilmeisesti kahvikaupan myyjä antoi väärä syy "laihaan kahviin"....

Olet oikeassa, sama se. Laihaa mikä laihaa.
     
Otsikko: Vs: Kona kahvi
Kirjoitti: kona - Heinäkuu 31, 2010, 10:46:01 ap
http://www.hawaiisfinest.com/
.... jos tätä kysyttiin ....
Otsikko: Vs: Kona kahvi
Kirjoitti: jiitee - Heinäkuu 31, 2010, 11:56:18 ap
Kiitokset, pääsi tutustumaan tarjontaan - joka löytyy täältä. (http://www.hawaiisfinest.com/moreinfo.cfm?Product_ID=23).

Täytyy sanoa ettei juurikaan vakuuta allekirjoittanutta.

Kahveista ei ole juurikaan mitään tietoa (kuka kasvattanut, laatuluokka, jne.) tarjonta on seuraavanlainen:

Varsinaiset kahvit:

100% Kona Estate Coffee $12.50
100% Kona Peaberry Coffee: $15.95
100% Maui Estate Coffee: $9.55
100% Kauai Estate Coffee: $7.95
100% Molokai Estate Coffee: $8.95
30% Kona Blend Coffee: $7.50

Maustehassutukset:

Vanilla/MacNut  Kona Blend Coffee: $6.50
Chocolate/MacNut Kona Blend Coffee: $6.50
Chocolate/Raspberry Kona Blend Coffee: $6.50
Coconut Kona Blend Coffee: $6.50
Hazelnut Kona  Blend Coffee: $6.50
Macadamia Nut Kona Blend Coffee: $6.50

Kahvit myydään siis noin 230g paketeissa (8oz).

Noista varsinaisista kahveista viimeisin on siis Kona blendi, josta 30% on Konaa (laatutuokka tuntematon) ja loput voi olla vaikka Brasilialaista bulkkikahvia.

Jokaisesta kahvista on saatavilla myös kofeiiniton vaihtoehto, joka käytännössä tarkoittaa sitä että kyse ei todennäköisesti ole saman tilan kahvista - eli esim. jokin Mauin tila tuottaa tavallisen ja kofeiiniton on toiselta. Itseasiassa yhdessäkään ei lue single estate - eli nuo tilakahvitkin taitavat olla sekoituksia useamman tilan kahvista.

Halvin 100% Kona maksaa siinä 35 dollaria/kilo. Sweetmarias (http://www.sweetmarias.com/coffee.islands.hawaii.php) myy Konaa paahtamattomana 27 dollaria/kilo - jos siihen lätkäistäisiin 30% paahtolisä niin päästäisiin tuohon 35 dollariin/kilo. Sweetmarias antaa sitten tiedot kasvattajasta, laatuluokasta, jne...

Kyseinen sivusto menee siis itselläni kategoriaan "Italialaiset gourmet espressot" - eli rahastetaan bulkkikahvilla käyttäen hyväksi mielikuvaa kyseisestä kahvista.

Tämä ei tietysti tarkoita sitä että kahvi ei maistuisi hyvältä - on vain rajusti ylihinnoiteltua. Toisaalta jos kahvi on kovin tummapaahtoista, niin vastaavanlaista "aromikasta" kahvia saa monesta muustakin lajikkeesta (aromeissa on tällöin kyse lähinnä paahtoaromeista - eli siis niistä hiiltyneistä yhdisteistä, jotka antavat kyllä helposti voimakkaa maun, mutta näillä ei juurikaan ole tekemistä kahvin varsinaisten aromeiden kanssa).
Otsikko: Vs: Kona kahvi
Kirjoitti: migu2 - Heinäkuu 31, 2010, 11:58:28 ap
^ Amen to that :). Vaikuttaa lähinnä matkamuistomyymälältä koko sivusto  ;D
Otsikko: Vs: Kona kahvi
Kirjoitti: Joona_s - Heinäkuu 31, 2010, 16:50:32 ip
Toisaalta noita paitoja vastaan on vaikea keksiä mitään. 100% viskoosia  8)

(http://www.hawaiisfinest.com/images/pics/images_lg_images_ASpineaple.jpg)

Kona: Onko mahdollista, että alkuperän sijaan kahvissa miellyttääkin juuri se tumma paahtoaste?
Otsikko: Vs: Kona kahvi
Kirjoitti: migu2 - Heinäkuu 31, 2010, 19:40:51 ip
Toisaalta noita paitoja vastaan on vaikea keksiä mitään. 100% viskoosia  8)

Otetaanko kimppatilaus  ;D 8)
Otsikko: Vs: Kona kahvi
Kirjoitti: kona - Elokuu 01, 2010, 16:07:37 ip
Jaaha. "ammattilaiset" ovat saanet sanoa mielipiteensä. Totuus kuitenkin jää - sieltä hankittu kahvi on maultaan jotain ihan muuta kuin mitä muualta olen saanut. Vaikka en ymmärräkkään kahvlaaduiista mitään, olen kuitenkin vakuuttunut siitä, että Suomessa paahdettu kahvi (vaikka papu olisikin maailman parasta) ei maistu miltään verrattuna hankkimaani Konaan, paikan päältä kahvikaupasta tai sitten matkamuistomyyjältä. En viiniäkään osta kauniin etiketin tai hassun pullon mukaan, vaan maun. Kiitgos kaikille keskusteluun osaanottaneille - vaikka en viisaammaksi tullutkaan.... ;)
Otsikko: Vs: Kona kahvi
Kirjoitti: Joona_s - Elokuu 01, 2010, 16:53:04 ip
Jaaha. "ammattilaiset" ovat saanet sanoa mielipiteensä. Totuus kuitenkin jää - sieltä hankittu kahvi on maultaan jotain ihan muuta kuin mitä muualta olen saanut. Vaikka en ymmärräkkään kahvlaaduiista mitään, olen kuitenkin vakuuttunut siitä, että Suomessa paahdettu kahvi (vaikka papu olisikin maailman parasta) ei maistu miltään verrattuna hankkimaani Konaan

Ja toistanpa kysymykseni: oletko varma, että sinua miellyttävä makumaailma liittyy juuri tähän kona-kahviin vai voiko olla että pidät erityisesti tummaksi paahdetusta kahvista, millaista ymmärtääkseni et ole löytänyt Suomen markkinoilta?
Otsikko: Vs: Kona kahvi
Kirjoitti: jiitee - Elokuu 01, 2010, 18:08:59 ip
Jaaha. "ammattilaiset" ovat saanet sanoa mielipiteensä.
...
vaikka en viisaammaksi tullutkaan.... ;)

Halusitko tullakkaan? Melko nopeasti löit ainakin hanskat naulaan.

Tämä keskusteluhan alkoi kysymyksestäsi:

Miksi Jenkeistä itse tuotu kahvipapu on rasvanen, kiiltävä ja hyvänmakuinen, miksi Suomesta hankittu "samaa alkuperäisllatu" on kuivaa ja maultaan varsin tavanomainen?

Et siis kertonut juurikaan mitään Jenkkilästä saamastasi pavusta. Kuinka voit olettaa että tuollaiseen kysymykseen voi mitään vastausta antaa, ilman tarkempia tietoja?

Keskustelun kuluessa meille sitten selvisi mistä olit papusi saanut ja samalla selvisi ettei kyse ole mitenkään korkealuokkaisesta Kona kahvista. Kuten Joona tuossa kysyikin, niin ehkä kyse on vain tuosta tummasta paahdosta? Hyvälaatuinen Kona-kahvi voi olla suhteellisen "pliisua" monen mielestä - sen suurin valtti on yleensä virheetön, "puhdas" ja tasapainoinen maku, siinä ei siis ole mitään räväköitä piirteitä itsessään.

Paahtamalla tummaksi kahviin kuin kahviin saadaan "vahvuutta" - siis maun vahvuutta paahtoaromien kautta. Tällä ei juurikaan ole tekemistä voimakkaiden "alkuperäaromien" kanssa, jotka esiintyvät parhaimmillaan vaaleapaahtoisissa kahveissa (mutta nämäkin "vaaleat" ovat siis tummempia kuin se "tavallinen" Suomalainen suodatinkahvipaketti - mutta eivät vielä lähelläkään öljyisiä).

olen kuitenkin vakuuttunut siitä, että Suomessa paahdettu kahvi (vaikka papu olisikin maailman parasta) ei maistu miltään verrattuna hankkimaani Konaan

Missä vaiheessa (ja kuka) oli mitään maailman parhaasta pavusta mitään väittänytkään? Ainoa uumoilu oli että Suomesta ostamasi Kona saattoi olla raakakahvina laadukkaampaa, mutta sen oli ehkä tärvellyt huono säilytys ja vanhuus.

Koska aiempi kokemuksesi Konasta oli (erittäin) tummapaahtoinen, niin ehkäpä parhaimmillaan hentoarominen kahvi olikin vain kovin ennakko-odotustesi vastainen?

Kyllä Suomestakin löytyy tummapaahtoista kahvia - oletko miten pienpaahtimoilta kysellyt ja kuinka tarkkaan olet tarjontaa läpi kolunnut?

En viiniäkään osta kauniin etiketin tai hassun pullon mukaan, vaan maun.

Ei nyt ole kyse etiketistä taikka hassusta pullosta - vaan siitä millaista makua ja makukokemusta haetaan. Kun juot sitä hyvänmakuista viiniä, niin analysoitko samalla millaisia vivahteita se maku pitää sisällään, vai nautitko siitä että sitä on mukava juoda kun se yksinkertaisesti vain maistuu hyvältä ilman sen kummempia syitä? En edelleenkään väitä että juomasi Kona olisi pahanmakuista - yritin vain vihjata että vastaavalla tavalla hyvänmakuista kahvia voisi löytyä edullisemminkin (ihan niinkuin viinien kanssa).
Otsikko: Vs: Kona kahvi
Kirjoitti: Toma - Elokuu 01, 2010, 19:13:09 ip
"Hawaiian Kona Extra Fancy"
Tuota olisi myynnissä Tampereen Mokkamestareilla (http://www.mokkamestarit.fi/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage-ask.tpl&product_id=154&category_id=13&option=com_virtuemart&Itemid=7), tosin hintaan 19,60e/250g ja 1000g/75e.
Koskaan en ole maistanut, mutta saatanpa seuraavaksi kun tässä lähiaikoina Treellä poikkean, mennä maistamaankin, sen verran hyvät kehut on kuitenkin kerännyt.
En epäile etteikö Kona olisi hyvää, mutta se omalle suulle sopiva paahtoastekkin pitäisi sitten löytää.

Ja Kona, olihan tuo linkittämäsi sivu aika "huteran"oloinen, meinaan että oli aika lähellä ettei aamukahvit olleet ruudulla kun hula-musiikki alkoi tulla skobeista.

Mutta jos haluat Suomesta tilata Konaa, niin sijassasi kokeilisin Mokkamestareita.

Hyviä kahvihetkiä ja suosittelen itsekkin kokeilemaan muita samantyylisiä kahveja, tiedä vaikka löytäisit vastaavanlaisen mutta halvemman vaihtoehdon.
Otsikko: Vs: Kona kahvi
Kirjoitti: migu2 - Elokuu 01, 2010, 20:03:26 ip
Suomesta tilata Konaa, niin sijassasi kokeilisin Mokkamestareita.

Tuli vain tuossa mieleen että onkohan tuo Stokkan Kona juuri tuota Mokkamestareiden paahtoa? Stokkahan myy Mokkamestareiden tuotteita muutenkin.

Has Bean on myös ajoittain myynyt Konaa, mutta Steve ei ole ollut viime aikoina tyytyväinen saamiinsa näytteisiin, eikä ole sen takia ottanut sitä myyntiin.
Otsikko: Vs: Kona kahvi
Kirjoitti: tirofaux - Elokuu 01, 2010, 20:16:15 ip
Jos kovin Konasta tykkää mutta rahtimatka tuntuu pitkältä, voinee myös harkita papujen ostamista raakana ja niiden paahtamista kotona aivan niin tummiksi kuin haluaa.
Otsikko: Vs: Kona kahvi
Kirjoitti: jiitee - Elokuu 01, 2010, 21:54:51 ip
"Hawaiian Kona Extra Fancy"
Tuota olisi myynnissä Tampereen Mokkamestareilla (http://www.mokkamestarit.fi/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage-ask.tpl&product_id=154&category_id=13&option=com_virtuemart&Itemid=7), tosin hintaan 19,60e/250g ja 1000g/75e.
Koskaan en ole maistanut, mutta saatanpa seuraavaksi kun tässä lähiaikoina Treellä poikkean, mennä maistamaankin, sen verran hyvät kehut on kuitenkin kerännyt.
En epäile etteikö Kona olisi hyvää, mutta se omalle suulle sopiva paahtoastekkin pitäisi sitten löytää.

Mikäli käyt paahtimolta hakemassa, niin kannattaa kysäistä myisivätkö tyyliin 100g pussia. Tuo kilohintahan on jo aika kova, eikä kyse ole kuitenkaan ihan tajunnanräjäyttävästä kahvista (kuten esim. Esmerelda Geisha (http://webshop.timwendelboe.no/Product-Hacienda-La-Esmeralda_40.aspx) jota taitaa saada noin 100 euron kilohintaan Wendelboelta Norjasta hakemalla). Kannattaa muistaa että yksi tekijä laadukkaan Konan korkeassa hinnassa on siinä että laadun takana oleva käsityö tehdään melkein kaikista muista kahveista poiketen korkean elintason maassa...
Otsikko: Vs: Kona kahvi
Kirjoitti: kahvimies - Elokuu 01, 2010, 22:13:12 ip
Itse olen saanut sellaisen käsityksen, että Kona (tai Hawaiilaiset kahvit ylipäätänsä) eivät kovin ihmeellisiä voi olla. Syynä tähän on korkeus: tyyliin 200m - 1000m. Korkeuden vaikutus kahviin tietysti riippuu useista tekijöistä ja 1000m Hawaiilla ja Panamassa eivät ole vertailukelpoisia, mutta silti tuo "growing belt" vaikuttaa melko matalalta. Korjatkaa toki, jos olen aivan hakoteillä. Itse en ole Konaa koskaan (tietoisesti) maistunut.
Otsikko: Vs: Kona kahvi
Kirjoitti: jiitee - Elokuu 01, 2010, 23:17:42 ip
Korjatkaa toki, jos olen aivan hakoteillä. Itse en ole Konaa koskaan (tietoisesti) maistunut.

Kerran uskallauduin tilaamaan Has Beanilta Smith's farmin Konaa raakapapuna, kun olin vielä kovin luottavainen iRoast kykyihini. Papu oli ja on edelleen yksi siisteimmistä pavuista mitä olen itse raakana nähnyt - isoja ja identtisen näköisiä ja paahtuivat myös todella samanaikaisesti. Sähköpostiarkisto kertoo että kyseessä oli "Green Hawaiian Extra Fancy Smith Farm Kona per 250g bag  £6.00". Hinta tuntui tuolloin hurjalta (250g raakapavut kun maksoivat tyypillisesti sen reilu pari puntaa). Euroina tuo taisi olla silloisella kurssilla suurinpiirtein 9 euroa.

Aikaa tuosta on jo yli kolme vuotta ja aika kultaa muistot - mutta mielikuva on puhtaan makuisesta, mukavan hapokkaasta kahvista.

Farmin sivusto on edelleen yhtä "värikäs" kuin ennenkin: http://www.smithfarms.com/ :)
Otsikko: Vs: Kona kahvi
Kirjoitti: migu2 - Elokuu 02, 2010, 09:17:11 ap
Eipä tuo Smithin Kona mitään aivan törkyhintaista ole. Riippuen kurssista, niin vajaan kilon paahdettua papua saisi Suomeen noin 40 eurolla. Myyvät parasta laatuluokitusta ja varmasti aitoa Konaa. Varoittelevat jopa nettisivuillaan näistä Kona-blendeistä, joita kahvin prosessoijat myy hirveillä hinnoilla. Itsekään en mitään ihmeempää kahvielämystä tuosta odota, varmasti pehmeää ja täyteläistä kahvia?
Smith kuvailee omaa paahtoaan tummaksi, mutta ei palaneeksi :). Muistan nähneeni jonkun dokumentin Discoveryltä, juuri Kona-kahvin tuotannosta (saattoi muuten olla juurikin tämä Smithin farmi) ja siinä kahvi kyllä paahdettiin erittäin tummaksi, ns. kunnolla toiseen raksuun.
Otsikko: Vs: Kona kahvi
Kirjoitti: Toma - Marraskuu 24, 2010, 13:26:31 ip
Olin eilen Stockalla varmaan aika fiksun näköisenä tuijottamassa Mokkamestareiden Kona pussi kädessäni ja katse lasittuneena kohti tuntematonta.
Halu testata tuota on kova, mutta niin on hintakin, 15,90e/150g eikä paahtopäivästä tietoa.

Smithiltä jos saisi kilon 40e:llä niin olisi jo hinta kohdillaan, mutta en tarvitse maistamiseen kuitenkaan ihan kiloa. Kimppa?
Otsikko: Vs: Kona kahvi
Kirjoitti: migu2 - Marraskuu 24, 2010, 14:00:22 ip
Smithiltä jos saisi kilon 40e:llä niin olisi jo hinta kohdillaan, mutta en tarvitse maistamiseen kuitenkaan ihan kiloa. Kimppa?

Tuota olen itsekin kyttäillyt, kunhan tulisi Peaberryä valikoimiin... lähinnä raakana ajattelin tilata, 1.5 kiloa mahtuu satsiin. Tulliin jää jos jää...
Kallistahan tuo on ja ei varmaankaan mitään tajunnanräjäyttävää, mutta kerrankos sitä  ;D

EDIT: Näköjään Peaberryäkin saa taas...
Otsikko: Vs: Kona kahvi
Kirjoitti: Hoffmann - Marraskuu 24, 2010, 15:29:20 ip
eikä paahtopäivästä tietoa.

Mokkamestareiden pusseissa paahtopäivä on merkitty Parasta Ennen -päiväys miinus vuosi.
Otsikko: Vs: Kona kahvi
Kirjoitti: Toma - Marraskuu 24, 2010, 18:13:42 ip
Mokkamestareiden pusseissa paahtopäivä on merkitty Parasta Ennen -päiväys miinus vuosi.
No sit se oli syyskuu.
Mietintämyssy päähän ja muualta tilaamista miettiessä.
Otsikko: Vs: Kona kahvi
Kirjoitti: migu2 - Marraskuu 25, 2010, 09:35:34 ap
Mokkamestareiden pusseissa paahtopäivä on merkitty Parasta Ennen -päiväys miinus vuosi.

Vuosi  ;D :o. Aika karua myydä pahimmillaan vuoden vanhaa kahvia hyväuskoisille...
Nyt on sitten Konaa tilattu Smithiltä.. paahto-/makuraporttia kenties luvassa myöhemmin.
Otsikko: Vs: Kona kahvi
Kirjoitti: Hoffmann - Marraskuu 25, 2010, 13:01:20 ip
Vuosi  ;D :o. Aika karua myydä pahimmillaan vuoden vanhaa kahvia hyväuskoisille...
Tätä minäkin ihmettelin  ;D Tuo tieto on peräisin Creman myyjiltä, luulisi niillä olevan aika lailla oikeaa tietoa, kun kuitenkin mokkamestareiden kahvia myy.
Otsikko: Vs: Kona kahvi
Kirjoitti: akubi - Marraskuu 25, 2010, 19:09:48 ip
Tätä minäkin ihmettelin  ;D Tuo tieto on peräisin Creman myyjiltä, luulisi niillä olevan aika lailla oikeaa tietoa, kun kuitenkin mokkamestareiden kahvia myy.
eikö lavazzoilla sun segafredoilla ole puolitoista vuotta peräti 2 tuo parasta ennen. eikä senjälkeenkään mitenkään huonoa vai  ;D
kahvihan ei jonkun tahon mukaan pilaannu :P
Otsikko: Vs: Kona kahvi
Kirjoitti: migu2 - Joulukuu 15, 2010, 20:45:28 ip
Tänään saapui Smithfarmsin Konaa vihreänä ja 2 erää paahdettu ("tavallista" sekä peaberryä). Katsotaan minkälaisia makuelämyksiä noista sitten kehkeytyy... Papu onkin suurehkoa, joten paahto olisi saanut olla aavistuksen vielä tummempi (turhaan pelkäsin paahdon karkaavan käsistä). Nyt jäätiin ekan ja tokan kräkin välimaastoon, peaberry taisi tosin raksahtaa hieman tokaan.