Ristretto

Kahvikeskustelu => Muu kahviaiheinen keskustelu => Aiheen aloitti: Tuomas - Tammikuu 06, 2010, 22:01:14 ip

Otsikko: Päivittäinen kahvirutiini
Kirjoitti: Tuomas - Tammikuu 06, 2010, 22:01:14 ip
En muista onko tällaista aihetta käsitelty.

Mutta mikä on foorumilaisten päivittäinen kahvirutiini?
Minkä verran juotte ja milloin sekä missä (kahvila, koti, työ)?
Miten valmistatte kahvinne päivän mittaan?
Miten paljon muuten kulutatte aikaa harrastuksen parissa (paahto, shoppailu, lukeminen, kirjoittelu)?
Otsikko: Vs: Päivittäinen kahvirutiini
Kirjoitti: Franssales - Tammikuu 07, 2010, 15:15:54 ip
En muista onko tällaista aihetta käsitelty.

Mutta mikä on foorumilaisten päivittäinen kahvirutiini?
Minkä verran juotte ja milloin sekä missä (kahvila, koti, työ)?
Miten valmistatte kahvinne päivän mittaan?
Miten paljon muuten kulutatte aikaa harrastuksen parissa (paahto, shoppailu, lukeminen, kirjoittelu)?

Juon korkeintaan kaksi doppoa päivässä. Aamukahvi on päivän tärkein ateria, se tehdään kotona. Toinen kupillinen lounaan jälkeen, jos teen töitä kotona (kuten freelancerina useimmiten). Ellen pääse tekemään kahvia itse, on tee ainoa vaihtoehto, ja ihan hyvä sellainen.

Teen kahvin Europiccolalla ja jauhan pavut toistaiseksi halpisKrupsilla.

"Harrastukseen" ei juuri aikaa mene, minä juon kahvia ja sillä sipuli. Juuri nyt pitää kyllä vähän hankkia tietoa, kun Europiccola on vasta hankittu ja mylly menossa vaihtoon.
Otsikko: Vs: Päivittäinen kahvirutiini
Kirjoitti: Tuomas - Tammikuu 07, 2010, 16:58:32 ip
halpisKrupsilla.

Minkälaiseen karkeuteen tuo krups pääsee - noin niinkuin hienoimmillaan?

Itselläni päivä alkaa joko kreikkalaisella kahvilla tai cappucinolla, jotka keitän itse. Espresso on liian lyhyt juoma aamulla.

Aamupäivällä saatan juoda puoli kuppia kahvia työpaikalla. Se on yleensä ihan peruskahvia moccamasterilla jonkun työntekijän keittämänä. En pidä erityisesti suodatinkahvista, joten siitä tuo annosmäärä.

Iltapäivästä juon toisen puolikkaan kupin töissä, jos meillä on palaveri jostakin aiheesta. Joskus menemme palaveriin viereiseen kahvilaan, jolloin tilaan espresson. Mutta tämä kahvi saattaa jäädä välistäkin.

Kotona keitän sinkku- tai tuplashotin alkuillasta. Joskus lorautan sekaan sambucaa. Tämä on korvannut kreikkalaisen kahvin, jonka keittelin aina ennen espressokeittimen hankintaa.

Kahvin paahtamista harrastin aikaisemmin miltei viikottain. Nyt kun ei ole tullut papuja osteltua, ei ole tullut paahdeltua. Mutta olisi taas aika tilailla papuja. Tällä sivustolla piipahdan miltei päivittäin, joten se on laskettava hommaan kuluvaan aikaan.

Vapaapäivinä töiden päiväkahvin saattaa korvata isompi  annos jotakin erikoiskahvia, jos olen sellaista kahvikaupasta hommannut. Se keitetään joko mutterilla tai pressopannulla riippuen kahvista. Valitettavasti paikallinen kahvikauppa ei saa tarpeeksi hienoa jauhatusta espressokeittimelle.
Otsikko: Vs: Päivittäinen kahvirutiini
Kirjoitti: Franssales - Tammikuu 07, 2010, 17:00:52 ip
Krupsilla pääsee melkein tukkimaan suodatinkupin, kun kunnolla tamppaa. Se tulee hienoimmalla asetuksella. Seuraava karkeusaste ei enää kelpaa espressoon.
Otsikko: Vs: Päivittäinen kahvirutiini
Kirjoitti: Carlo - Tammikuu 07, 2010, 18:00:42 ip
Aamulla iso maitokahvi, eli 3 "bialettikupillista" kahvia kera mikrossa tai kattilassa lämmitetyn rasvattoman maidon.
Illalla välittömästi kotiinpäästyä 1-2 doppiota (tarpeesta riippuen) tai uutta suosikkijuomaani itämaista 1-2 (vahvaa) kupillista.

Yhteensä tuosta tulee 4-6 kuppia päivässä. Kulutus pysyy kohtuudessa, koska konttorilla on Vendor ;)
Otsikko: Vs: Päivittäinen kahvirutiini
Kirjoitti: jiitee - Tammikuu 07, 2010, 20:59:00 ip
Itselläni päivittäinen rutiini vaihtelee vähän päivästä riippuen, mutta yleensä sieltä löytyy semmoiset 3 kahvihetkeä.

Kiirettöminä aamuina tulee aamupalalla nautittua latte tuplaan ja lopuksi vielä tupla. Kiireellisempinä aamuina menee sitten suodatinkahvityyppinen vaihtoehto (espressoa sitten illalla). Viikonloppuna kun kone jää yleensä päälle iltapäivään, tulee tehtyä vielä yksi tupla lisää ja illalla sitten taas suodatintyyppistä. Mikäli kone sammuu aamun jälkeen niin loppupäivään mahtuu yleensä kaksi suodatinkahvituokiota. Töissä ei tule tällä hetkellä kahvia juotua.

Mitä tuo kaikki tekee sitten kahvin kulutuksen osalta, niin jos tuplaan menee se 15-18g ja yhteen suodatinkahvituokioon 20-25g, niin kahvia tulee käytettyä arviolta sellainen 60-80g päivästä riippuen. Eli jotain 8-11 kuppia siis (muutettuna 7g kupeiksi). Ajatuksissa on ollut siirtyä espresson osalta sinkkuihin (vähentää kulutusta siis sieltä) - mutta ei ole saanut vielä aikaiseksi.

Ajanvietto harrastuksen parissa menee suurimmaksi osaksi siinä normaalin nettiselailun lomassa - lähinnä mielenkiintoista luettavaa/ajateltavaa foorumeilta/blogeista etsiessä. Kirjallisuuttakin tulee toisinaan selailtua ja sitten tietysti kaikki säätö sitä kahvia valmistaessa vie aikansa (myllyn puhdistuksesta lähtien).
Otsikko: Vs: Päivittäinen kahvirutiini
Kirjoitti: Joona_s - Tammikuu 07, 2010, 21:47:10 ip
Aamu alkaa yleensä Harion sifonin tai Evasolon (namedrop  :)) voimin. Jos on kiirus luennolle tms. niin juon espressoa. Kahvia kuluu määrällisesti yleensä 24 g/suodatinkahvi  tai n. 18g/espresso.

Iltapäivän aikana keitän yleensä lisää kahvia ja/tai juon lisää espressoa. Joskus iltaisin tulee juotua vielä cappuccino. 

Töissä tuli aikaisemmin juotua epäterveellisen suuria määriä kahvia. Nykyään maistan muutama juoman tunnissa tai tarpeen mukaan.

Lähipiirin mukaan kahvi vie liian paljon aikaa. Itse en ole huolissani tilanteesta. 
Otsikko: Vs: Päivittäinen kahvirutiini
Kirjoitti: v-dogg - Tammikuu 07, 2010, 22:28:00 ip
Lähipiirin mukaan kahvi vie liian paljon aikaa. Itse en ole huolissani tilanteesta. 

Haha, tämä sai hymyilemään :D

"Ei minulla ole ongelmaa, voisin lopettaa koska vain, jos haluaisin." ;)


-veikko
Otsikko: Vs: Päivittäinen kahvirutiini
Kirjoitti: Juqi - Tammikuu 08, 2010, 09:16:26 ap
Päivän aikana tulee juotua 2-3 tuplaa joista yleensä yksi maidolla. Kaikki oikeastaan iltapäivällä/illalla, aamukahvia ei tule juotua kuin viikonloppuisin. Tämä on silloin yleensä cappuccino.
Otsikko: Vs: Päivittäinen kahvirutiini
Kirjoitti: migu2 - Tammikuu 08, 2010, 10:32:17 ap
Riippuu aina vähän miten kerkeää, mutta aamu alkaa tuplaespressolla ja lyhyellä Cappulla. Latteämpäreistä en välitä. Jos on kiire, niin sitten vain aeropressillä tai normaalilla suodattimella suodatinkahvi.

Työpäivän aikana nautitaan omia paahtoja suodatinkahvin muodossa. Isohkoja mukeja menee yleensä kolmisen kappaletta. Illalla nautitaan kotona vielä parit tuplaespressot (tai no enemmänkin ristrettoja noi on) jos kahvihammasta kolottaa. Kofeiiniton vaihtoehto löytyy myös aina, jos ei halua häiritä yöunia  :)
Otsikko: Vs: Päivittäinen kahvirutiini
Kirjoitti: akallio - Tammikuu 08, 2010, 16:07:13 ip
Ajatuksissa on ollut siirtyä espresson osalta sinkkuihin (vähentää kulutusta siis sieltä) - mutta ei ole saanut vielä aikaiseksi.

Sama täällä, tosin tarkoitus on ollut lisätä kertoja eikä sinänsä vähentää kulutusta. Olen vähän tyyppaillut erilaisia sinkkusuodattimia, mutta suurin ongelma on että nykyinen ja hyvin toimivaksi havaittu WDT-härveli ei ole ollenkaan yhteensopiva sinkkufiltterin kanssa.

Itse juon yleensä aamukahvin ja iltapäiväkahvin töissä, pressopannulla valmistettuna ja ylijäämäpavuista (mutta siis laadukkaista sellaisista). Lounaan kanssa yleensä tulee juotua alati vaihtuvan lounaspaikan suodatinkahvia sellainen pikkuliru. Töiden jälkeen kotona sitten menee yksi tai joskus harvoin kaksi tuplaa. Viikonloppu ja lomat on sitten ihan oma juttunsa, silloin juodaan ainakin aamukahvi kotona ja yleensä iltakahvi myös.

Noiden lisäksi teetä menee kannu tai vähän päälle, töissä kahvin ohessa ja kotona oikeastaan melkein jatkuvasti.
Otsikko: Vs: Päivittäinen kahvirutiini
Kirjoitti: Mariia - Tammikuu 08, 2010, 18:21:57 ip
Duunipäivinä tulee juotua aamu- ja iltapäiväkahvit latte-muodossa työpaikan automaatista. Ikävä kyllä pavut ovat nykyisin Pauligilta  :-X
Kokouksissa on tarjolla hirveää suodatinkahvia, jota yritän juoda mahdollisimman vähän, sillä kovin hapokkaasta kahvista vatsani ei kiitä.

Iltakahveja en valitettavasti voi juoda, etteivät yöunet mene, joten vain viikonloppuisin/vapaapäivinä pääsen käyttämään Silviaa ja Rockyä. Yleensä aamulla cappu ja iltapäivällä doppio.
Otsikko: Vs: Päivittäinen kahvirutiini
Kirjoitti: thjerppe - Tammikuu 09, 2010, 00:11:13 ap
Juon yleensä aamuisin suodatinkahvia ja alkuillasta kotiin tullessa 1-2 tuplaespressoa. Joskus pitkinä päivinä tulee matkan varrella juotua kahvia myös yliopistolla, töissä tai kahvilassa. Varion myötä aamuinen suodatinkahvi on toisinaan vaihtunut pressoon. Viikonloppuaamuina tulee toisinaan tehtyä americano ja puolisolle cappu.

Harrastustunteja en ole laskenut..
Otsikko: Vs: Päivittäinen kahvirutiini
Kirjoitti: akubi - Lokakuu 22, 2010, 23:14:33 ip
aiheen heräytys uuden skribailun sijaan.
aamukahvi on vaihtunut heräämisen jälkeisestä mukillisesta hujauksessa töissä valmistettuun mukilliseen (drip tai harvemmin aeropress), jota nautiskelen pitkin päivää eli lounaskahvi yleensä  jämiä . namia on kylmänä.
illalla duunin jälkeen flanellilla toisen samanmoisen ennen ruokailua, mistä edelleen jätetään kylmenemään kolmannes jälkiruokakahviksi.

about kerran viikkoon kahvilassa espresso tyylinen juoma,yleensä se itsensä ilman maitovaahtoja ja kuplia. viikonloppuna voi mennä kolmaskin kuppi kotosalla. kaikenlaisen kahvin paahtelun ja -pähkäilyn lomassa..

eli jatkaekseni alkuperäistä kysymyksrihmaa: kuinka kauan jengi pyörittelee juomaa kupissa?