Ristretto

Kahvikeskustelu => Muu kahviaiheinen keskustelu => Aiheen aloitti: Juqi - Syyskuu 15, 2009, 15:23:54 ip

Otsikko: La Torrefazione
Kirjoitti: Juqi - Syyskuu 15, 2009, 15:23:54 ip
La Torrefazione (http://www.latorre.fi/) -niminen kahvila/paahtimo avaa piakkoin ovensa Helsingissä osoitteessa Aleksanterikatu 50. Mukana näyttäisi olevan ainakin Kaffan väki ja Roman Kolpaktsi. Hyvää kahvia siis odotellessa... Kenelläkään tietoa tarkemmasta avausajankohdasta?

Kahvilan blogi löytyy täältä (http://www.latorre.fi/blog/).
Otsikko: Vs: La Torrefazione
Kirjoitti: akallio - Syyskuu 15, 2009, 15:39:08 ip
Kenelläkään tietoa tarkemmasta avausajankohdasta?

Muistaakseni tarkoitus oli tämän vuoden puolella vielä avata.
Otsikko: Vs: La Torrefazione
Kirjoitti: Teme - Syyskuu 15, 2009, 18:04:02 ip
Hieno juttu! Innolla odotellaan avajaisia :)

Aika tutun oloisia nuo myllyt ;)

T. Teme
Otsikko: Vs: La Torrefazione
Kirjoitti: Tinuri - Syyskuu 15, 2009, 19:57:10 ip
Kyllä.
Varmaan saamme täällä tiedon avajaisista ja toiminnasta ylimalkaan.
Kivalta tuntuu, että saadaan "referenssipiste" tuohon kotinurkille  :P
Se on sitten taas kiva sieltä palata kotiin uusien haasteiden kanssa... toivottavasti.
Saamme odottaa vielä tovin, mutta toivotan menestystä jo ennakkoon.

O.K.
Otsikko: Vs: La Torrefazione
Kirjoitti: Juqi - Syyskuu 16, 2009, 09:22:30 ap
Toivottavasti tuo sijainti ei vain tarkoita sitä, että espresso on luokkaa 3,5 € ::)
Otsikko: Vs: La Torrefazione
Kirjoitti: akallio - Syyskuu 16, 2009, 09:26:13 ap
Toivottavasti tuo sijainti ei vain tarkoita sitä, että espresso on luokkaa 3,5 € ::)

Kahvila ei ole katutasossa vaan kakkoskerroksessa entisen parturin tilalla. Eli ei ehkä ihan kalleimmassa mahdollisessa tilassa?
Otsikko: Vs: La Torrefazione
Kirjoitti: migu2 - Syyskuu 16, 2009, 09:41:28 ap
Toivottavasti tuo sijainti ei vain tarkoita sitä, että espresso on luokkaa 3,5 € ::)

Onhan se melko selvää että hienoilla laitteilla ja kokeneella henkilökunnalla tuskin tuotetaan euron maksavia espressoja.... Mutta voihan sitä toki toivoa  ;)
Otsikko: Vs: La Torrefazione
Kirjoitti: Misse - Syyskuu 16, 2009, 10:34:29 ap
Aivan mahtava juttu, että Helsingin kahvilascenessä vihdoin alkaa tapahtumaan :) Kahvilalle toisen kerroksen liiketila on kyllä aikamoinen haaste, mutta eiköhän tuolla sijainnilla sinnekin ihmisiä löydä... Avajaisia odotellessa, blogin perusteella ei vielä kovin selvää kuvaa saanut millainen mesta tuosta kehkeytyy.

Onko muuten kenelläkään tietoa millainen espressokone heille on tulossa?

-Mikko-
Otsikko: Vs: La Torrefazione
Kirjoitti: raakapapu - Syyskuu 16, 2009, 19:21:39 ip
 Jeeh, onpahan tiedossa hyvä kaffila ku seuraavankerran stadissa tallailee.. :P
  eikun laastia seinään pojat!!! ja tsemppiä!!
Otsikko: Vs: La Torrefazione
Kirjoitti: Juqi - Syyskuu 17, 2009, 12:19:02 ip
"Tervetuloa La Torren ensimmäiselle cupping tilaisuuteen! Cuppingit alkaa tasatuntein ja viimeinen cupping alkaa kello 17. Tilaisuuteen osallistuminen vaatii ilmoittautumisen Ilmoittakaa mihin cupping-tilaisuuteen osallistutte joko facebookissa tai info@latorre.fi. Kutsu on avec. Tervetuloa!"

Tämä siis 24.9, klo 13-18, Aleksanterinkatu 50B.

Lähde: Facebook (http://www.facebook.com/event.php?eid=132656466965&ref=mf)
Otsikko: Vs: La Torrefazione
Kirjoitti: Teme - Syyskuu 18, 2009, 22:42:19 ip
Kukas on osallistumassa? Itsellä ainakin vakaa aikomus jos ei yllätyksiä tule.

T. Teme
Otsikko: Vs: La Torrefazione
Kirjoitti: Svante - Syyskuu 20, 2009, 10:58:31 ap
Moikka,

La Torren puolesta haluan kutsua kaikki ristretossa aktiiviset ensimmäiseen cupping tilaisuuteen 24.9 osoitteeseen Aleksi 50B. Tarjolla ovat kaikki Kaffan Single estate kahvit, sekä yllätyskahvi Panamasta (Stumptownin paahtama).
Cuppingit alkavat tasatunnein alkaen klo 13.00. Viimeinen cupping on klo 17.00 Tilaisuus kestää noin 15-45 minuuttia riippuen sinun omasta aikataulusta. Samaan aikaan on mahdollisuus tutustua kahvilaamme sekä sen sisällä olevaan paahtimoon. Tilaisuuteen osallistuminen vaatii ilmoittautumisen. Voitte ilmoittaa mihin cupping-tilaisuuteen osallistutte sähköpostiste osoitteeseen info@latorre.fi.
Kutsu on avec. KL 16 ja 17 cuppingit alkavat olla aika täynnä jo, joten suosittelen että tulisitte aikaisemmin jos vaan mahdollista.
Tervetuloa!
Otsikko: Vs: La Torrefazione
Kirjoitti: akallio - Syyskuu 21, 2009, 09:46:27 ap
Kukas on osallistumassa? Itsellä ainakin vakaa aikomus jos ei yllätyksiä tule.

Minä olisin tulossa kello viiden sessioon.
Otsikko: Vs: La Torrefazione
Kirjoitti: Misse - Syyskuu 21, 2009, 12:09:47 ip
Kukas on osallistumassa? Itsellä ainakin vakaa aikomus jos ei yllätyksiä tule.


Itse olen menossa jo heti yhdeltä. Pääsee näemmä samanlaisilla lusikoilla harrastamaan cuppingia kuin kotona :)

-Mikko-
Otsikko: Vs: La Torrefazione
Kirjoitti: Juqi - Syyskuu 23, 2009, 09:29:23 ap
Svante: Onko teillä tarkoitus avata jo 28.9, vai mikä se mainos ikkunassanne on? :)
Otsikko: Vs: La Torrefazione
Kirjoitti: tirofaux - Syyskuu 23, 2009, 18:30:26 ip
Klo. 16 sessioon ilmoittauduin. Tosin vastausta sähköposti-ilmoittautumiseen ei ole kuulunut.
Otsikko: Vs: La Torrefazione
Kirjoitti: Svante - Syyskuu 24, 2009, 09:18:34 ap
Svante: Onko teillä tarkoitus avata jo 28.9, vai mikä se mainos ikkunassanne on? :)

Jeess, avataan ensi maanantaina!

Klo. 16 sessioon ilmoittauduin. Tosin vastausta sähköposti-ilmoittautumiseen ei ole kuulunut.

Kaikki jotka ovat ilmoittautuneet sähköpostitse ovat "listalla". Pahoittelen ettei sulle ole tullut vastausta.
Meillä tulee olemaan joka tunti 10-12 pöytää ja jokaisella pöydällä 8 eri kahvia. Ilmoittautumismäärän perusteella jokaiselle pöydälle tulee noin 2-4 ihmista.
Otsikko: Vs: La Torrefazione
Kirjoitti: Teme - Syyskuu 24, 2009, 14:22:53 ip
Piipahdin tuolla klo 13 cuppingissa. Tosi hieno ja kivan oloinen paikka. Paahdinkin on kivasti esillä lasiseinän takana - hyvällä tuurilla asiakas pääsee seuraamaan paahtamista samalla kun nautiskelee kahvikupposta ja/tai pientä purtavaa.

Cuppingissa ollut Panama Geisha oli tosi namia - aivan fantsua pressona, mutta ei varmaan toimi espressona.

Mahtava juttu että tällainen paikka löytyy vihdoin Helsingistä!

T. Teme
Otsikko: Vs: La Torrefazione
Kirjoitti: Lada - Syyskuu 25, 2009, 13:45:16 ip
Jes!
Tälläista ollaan odotettu. Heti maanantaina katsomaan mikä meno. Eiliset cuppingitkin olis kiinostanut, mutta tänään vasta huomasin asian, joten ei mahda mitään.
Otsikko: Vs: La Torrefazione
Kirjoitti: akallio - Syyskuu 25, 2009, 13:53:17 ip
Cuppingissa ollut Panama Geisha oli tosi namia - aivan fantsua pressona, mutta ei varmaan toimi espressona.

Sahdiltahan se maistui, tai hedelmäteeltä. Pitää kyllä koittaa vielä päästä ensi viikolla tyyppaamaan uudestaan.
Otsikko: Vs: La Torrefazione
Kirjoitti: tirofaux - Syyskuu 26, 2009, 10:56:46 ap
Saapuminen hieman ennen klo 16. Portaat ylös ja kas, täällähän on valtakielenä ruotsi. Finns det cupping här? Okej, thanks. Tilan tunnelma oli varsin kahvimainen. Paahdinkin löytyi ihan tarkastelyetäisyydeltä. Sisustuksen värimaailma onnistui myös kahviteemassa. Odotellessani tilaisuuden alkua kirjasin muistiin tiedot kahvikuppien edessä olevista nimilapuista. Hupsista, samalla onnistuin myös törmäämään matalalla roikkuvaan kattolappuun. Samaa näytti sattuvan muillekin mutta kerrastahan oppii. Paikalla oli tilaan nähden sopiva määrä ihmisiä, monet nuorekkaita ja kauniita. Suurin osa näytti olevan henkilökunnalle entuudestaan tuttuja.

Kahvilan ja kahvien esittely tapahtui klo 16 aikoihin. Panama herättää kiinnostusta. Kahvit valmistettiin pressopannuissa. Hieman ennen maistelun alkua paahtimen vieressä olevat taulut alkavat pudota seinältä. Onnistuin nappaamaan kiinni yhden tauluista ennen putoamista, vaiheessa jossa taulun teippikiinnitys oli kiinni enää yhdestä kulmasta. Lopulta kahvit tuli maisteltua rauhallisen epämääräisessä järjestyksessä noin kolmeen kertaan. Pisteytin ensimmäisen kierroksen ja lopuilla maisteluilla tarkistin ettei pisteytykseni mennyt aivan pieleen. Skaalana olen käyttänyt laajahkoa nollasta (pahin mahdollinen) sataan (paras kuviteltavissa oleva) -asteikkoa.

Kahvin järjestysnumero, nimilappu, omat pisteet:
1, Brazil, 68
2, Nigaragua, 48
3, Panama, 39
4, India, 78
5, Dominica, 53
6, El Salvador, 62
7, Monsoon Malabar, 70
8, Rwanda, 51

Otin miellyttävimpänä pitämääni kahvia pussukan mukaan. Kaiken kaikkiaan oikein mukava tilaisuus, kävisin mielelläni uudelleenkin. Kotimatkalla tuli vielä oluthuone Kaislasta bongattua uutuus BrewDog Tokyo* (http://ratebeer.com/beer/brewdog-tokyo/107203/). Bussissa nuuhkin papupussukkaa ja kotona heti jauhatus ja espressot.
Otsikko: Vs: La Torrefazione
Kirjoitti: Teme - Syyskuu 26, 2009, 11:09:31 ap
2, Nigaragua, 48
3, Panama, 39

Nicaraguasta olen samaa mieltä, mutta Panama? No on se tietysti aika erilainen ja jakaa mielipiteitä :)

T. Teme
Otsikko: Vs: La Torrefazione
Kirjoitti: tirofaux - Syyskuu 26, 2009, 11:19:34 ap
Nicaraguasta olen samaa mieltä, mutta Panama? No on se tietysti aika erilainen ja jakaa mielipiteitä :)

Oma mielipidehän on keskimäärin aina paras, ainakaan kovin usein ei tule asetuttua sitä vastustamaan. Usein pidän voimakkaista makuelämuksistä. Usein on myös käynyt niin että makuaisti kehittyy, keskimäärin aina siihen suuntaan mitä kokeneemmat harrastajat arvostavat. Tässä tosin voi mennä vuosia.
Otsikko: Vs: La Torrefazione
Kirjoitti: Teme - Syyskuu 26, 2009, 11:33:38 ap
Oma mielipidehän on keskimäärin aina paras, ainakaan kovin usein ei tule asetuttua sitä vastustamaan. Usein pidän voimakkaista makuelämuksistä. Usein on myös käynyt niin että makuaisti kehittyy, keskimäärin aina siihen suuntaan mitä kokeneemmat harrastajat arvostavat. Tässä tosin voi mennä vuosia.

Oma makuhan se tosiaan on aina tärkein. Itsekin olen vasta harrastuksen alkumetreillä :)

Kyllähän akalliokin tuossa yllä hakkui Panaman litkuksi jostain sahdin ja hedelmäteen väliltä ;D

T. Teme
Otsikko: Vs: La Torrefazione
Kirjoitti: jiitee - Syyskuu 26, 2009, 20:54:01 ip
Oma mielipidehän on keskimäärin aina paras, ainakaan kovin usein ei tule asetuttua sitä vastustamaan. Usein pidän voimakkaista makuelämuksistä. Usein on myös käynyt niin että makuaisti kehittyy, keskimäärin aina siihen suuntaan mitä kokeneemmat harrastajat arvostavat. Tässä tosin voi mennä vuosia.

Kahviharrastuksen kanssa olen itse tullut siihen tulokseen että ei pidä mennä missään vaiheessa ajattelemaan että kahvin pitäisi maistua tietynlaiselta. Osa kahveista voi tuntua aikaisempien kokemuksien perusteella "epäkahvimaisilta", mutta tämä johtuu vain siitä ettei kyseisenlaista kahvia ole koskaan ennen juonut. Itselleni on tullut vastaan useitakin tällaisia kahveja ja näissä itse aromit/maut ovat välillä melko hentoja ja hienovaraisia. Tällaisissa kahveissa kannattaa kiinnittää huomiota ensin makeuteen, runkoon ja maun puhtauteen. Tuo jälkimmäinen tarkoittaa sitä että juomisen jälkeen suuhun jää miellyttävän raikas/puhdas tunne ilman karvautta/kitkeryyttä taikka muita virhemakuja.

Varsinkin espresson kanssa tulee mielikuvien ja odotusten kanssa olla varovainen. Se italialainen espressoelämys italialaisessa baarissa on hyvin usein tuotettu C-luokan kahvista - menetelmä on vain hiottu niin hyväksi että kyseisestä tavarasta saadaan välillä oikein juotavan makuinen juoma aikaan. Mutta sitten kun käytetään oikeasti laadukkaita raaka-aineita niin kontrasti voi olla aikamoinen. Jos lopputuote ei maistunut "espressolta" niin kannattaa miettiä maistuiko se loppupeleissä pahaltakaan (vaikka olikin kovasti erilainen)?

Ja kannattaa muistaa että espressomenetelmä ei ole mikään täydellinen kahvinvalmistusmenetelmä.
Otsikko: Vs: La Torrefazione
Kirjoitti: akallio - Syyskuu 26, 2009, 23:08:14 ip
Kyllähän akalliokin tuossa yllä hakkui Panaman litkuksi jostain sahdin ja hedelmäteen väliltä ;D

Rohkea johtopäätös että ajattelen sahdin tai hedelmäteen olevan litkua. :) Kyllä minusta panamalainen oli hyvää ja vertasin sitä nimenomaan positiivisessa mielessä noihin edellämainittuihin. Ihan ensimmäinen mielikuva kun oli hyvä, hedelmäinen sahti. Ei siis ollenkaan mikään tyypillinen kahvi, mutta hyvä ja luonnollisesti erittäin kiinnostava sellainen.

Itse en mitenkään analyyttisesti maistellut, mutta Panaman lisäksi oma suosikki oli Monsooned Malabar. Se oli oikein jännä, poikkesi mielestäni paljon HasBeanin vastaavasta joten olen jonkun verran harrastanut. Varastoinnin tuoma homeisuus oli vielä selkeämpi - tosin tavallaan häiritsevänä tekijänä se toi myös heti mieleen robustan. Ruandalainen oli myös mainio. Brasilialainen ja muistaakseni elsalvadorilainen olivat minusta vähän tylsiä ja lähinnä pelkästän kahvin makuisia. Muut sitten siitä välistä.

Otsikko: Vs: La Torrefazione
Kirjoitti: jiitee - Syyskuu 26, 2009, 23:39:13 ip
Brasilialainen ja muistaakseni elsalvadorilainen olivat minusta vähän tylsiä ja lähinnä pelkästän kahvin makuisia.

:)

Kaikkihan noista olivat kahvin makuisia - jopa se panamalainen. ;)

Mutta kieltämättä "kahvin makuinen" on hyvin kuvaava termi - siis siinä mielessä että ymmärrän millaista makumaailmaa ajat sillä takaa (koska olemme samasta juhlamokkakansasta peräisin).

Myös näissä kahvin makuisissa kahveissa kannattaa kiinnittää huomiota muihin kuin noihin makuominaisuuksiin (viittaan tässä edelliseen viestiini). Oman kahviharrastuksen alussa (ja pitkään sen jälkeenkin) kun tuli kokeiltua kaikenlaista makusäväyttäjää niin tällaiset laadukkaat peruskahvit tuntuivat kieltämättä tylsiltä. Herääminen näiden kahvien hyviin puoliin tapahtui kun espressoinnostus hieman tasaantui ja suodatinkahvia alkoi kulumaan taas enemmän. Kirjaimellisesti eräänä päivänä tajusin juovani mukista suodatinkahvia jossa ei ollut mitään kummempia tärskyjä noiden aromien suhteen mutta se oli vain tavattoman juotavaa. Tuntui että sitä olisi voinut juoda litratolkulla ja aprikoin tämän johtuvan jostain juuri sopivasta makeus/hapokkuus/body tasapainosta kyseisessä kahvissa. Noiden makusäväyttäjien kanssa taas käy välillä niin että yhden mukillisen jälkeen ei tee toista mieli - tuntuu että alkaa mennä "yli".
Otsikko: Vs: La Torrefazione
Kirjoitti: migu2 - Syyskuu 27, 2009, 19:43:47 ip
Monsooned Malabar. Se oli oikein jännä, poikkesi mielestäni paljon HasBeanin vastaavasta joten olen jonkun verran harrastanut. Varastoinnin tuoma homeisuus oli vielä selkeämpi - tosin tavallaan häiritsevänä tekijänä se toi myös heti mieleen robustan.

Taitaa tuossa Monsoonissa paahtoprofiili vaikuttaa poikkeuksellisen paljon lopputulokseen. Kahvithan taitavat kuitenkin tulla samalta tilalta "Mr. Moosakutty:ltä", joten ero ei liene ainakaan siinä.
Itse otin hiljattain CafeArtista Turusta tuota Monsooned Malabaria ja makumaailma on melko erilainen kuin Hasbeanin paahtamana. Paahto ei ole läheskään niin tumma ja öljyinen kuin Hasbeanilla. Robustamainen maku on myös Cafeartin paahdossa selkeämmin esillä.

Olikos Latorren kahvien hintoja vielä esillä? Siis ulosmyytävien papujen?
Otsikko: Vs: La Torrefazione
Kirjoitti: Lada - Syyskuu 28, 2009, 14:04:56 ip
Nyt on paikka testattu ja pakko myöntää, että tosi asiallisen oloinen paikka on kyseessä. Viihtyisä, niin tunnelmaltaan kuin myös sisutukseltaan, mukavat näköalat aleksille, selkeä ja tarpeeksi simppeli juoma/ruoka tarjonta, asiantunteva henkilökunta, ja ennen kaikkea hyvää kahvia. Vedin chiapatan (oisko ollu 4,5 tai 5,5e) ja tuplaespresson (2e) ja ennen lähtöä maistoin tuota panamalaista kahvia, joka jätti hieman kylmäksi, odotin enemmän, turhan laimean maikuinen esprossoon tykästyneelle. Espresso oli mahtava! En ehtinyt/tajunnut katsoa papujen hintoja.

uudestaan, aivan varmasti.
Otsikko: Vs: La Torrefazione
Kirjoitti: thjerppe - Syyskuu 28, 2009, 18:54:20 ip
Kävin myös tuolla tänään iltapäiväruuhkassa. Espresso oli erittäin maukasta, kuten myös ciabatta. Pieni, mutta anteeksiannettava miinus siitä, että espressoni ehti jäähtyä tovin kun barista joutui ottamaan pari uusintaa seuralaisen cappucinosta, ennen kuin sai sen tarjoiltua.

Aion ehdottomasti poiketa toistekin.

Otsikko: Vs: La Torrefazione
Kirjoitti: akallio - Syyskuu 28, 2009, 19:34:00 ip
Pieni, mutta anteeksiannettava miinus siitä, että espressoni ehti jäähtyä tovin kun barista joutui ottamaan pari uusintaa seuralaisen cappucinosta, ennen kuin sai sen tarjoiltua.

Toisaalta plussa siitä että pieleen mennyttä juomaa ei tarjoiltu vaan tehtiin uudestaan. Enpä itse ole koskaan sellaista nähnyt. :)
Otsikko: Vs: La Torrefazione
Kirjoitti: thjerppe - Syyskuu 28, 2009, 20:00:19 ip
Toisaalta plussa siitä että pieleen mennyttä juomaa ei tarjoiltu vaan tehtiin uudestaan. Enpä itse ole koskaan sellaista nähnyt. :)


Juuri näin :)
Otsikko: Vs: La Torrefazione
Kirjoitti: Juqi - Syyskuu 29, 2009, 13:37:33 ip
Testattu ja hyväksi havaittu :) Hieno sisustus, designia (Woodnotes, Mitton etc. ), valkoinen FB/80... Loistava espresso. Ehkä vähän ahdasta. Italotyylinen nopeiden espressojen baaritiski uupui. Papuja ei suoraan myyty eikä hinnoittelua näkynyt, kai niitä silti ostaa saa. En huomannut kysyäkään.
Otsikko: Vs: La Torrefazione
Kirjoitti: tirofaux - Syyskuu 29, 2009, 18:16:21 ip
Olikos Latorren kahvien hintoja vielä esillä? Siis ulosmyytävien papujen?

250g pussi 8,50e (edelleen). Pussukat olivat tosin tilapäisesti lähes loppu.

Espressojen osalta mainittiin "tarjoamme espressomme tuplaristrettoina" (Kaffa 3.1). Latte arttia (Kaffa 3.2) voi myös tilata, tosin art taitaa sisältyä maitovaahtojuomiin myös ilman erillistä pyyntöä. Kuviointi ei tosin vielä taida olla varsinainen myyntivaltti.
Otsikko: Vs: La Torrefazione
Kirjoitti: Lada - Syyskuu 29, 2009, 18:31:38 ip
Espressojen osalta mainittiin "tarjoamme espressomme tuplaristrettoina" (Kaffa 3.1).
juu, ihmettelin, että oli suht pienehkö tupla, mutta kun maku oli kohdillaan, niin en jäänyt sen enempää ihmettelemään.
Otsikko: Vs: La Torrefazione
Kirjoitti: Juqi - Lokakuu 01, 2009, 13:38:41 ip
Blogissa on analyysiä (http://www.latorre.fi/blog/?p=76) espressosta.
Otsikko: Vs: La Torrefazione
Kirjoitti: akallio - Lokakuu 13, 2009, 23:09:14 ip
juu, ihmettelin, että oli suht pienehkö tupla, mutta kun maku oli kohdillaan, niin en jäänyt sen enempää ihmettelemään.

Unohtui kommentoida avajaisviikon tunnelmia, joten paikataanpa nyt: espresso oli tosiaan iloinen yllätys. Ilmeisesti vilinää oli riittänyt kun kahvit olivat loppuneet vähän kesken ja oli jouduttu turvautumaan vain kaksi päivää vanhaan paahtoon. Tuoreuden kieltämättä shotista hieman maistoi, mutta siitä huolimatta se oli kevyesti paras kahvilassa juotu espresso mitä olen Helsingissä maistanut.

Kiinnostavaa oli myös se, että yliannosteltu tupla kustansi vain 2 euroa. Eihän tuo toki vielä Italian hintoja ole, mutta kun ottaa huomioon että kahvia kuluu varmaan 2,5 kertaa enemmän per shotti ja pavut lienevät aikalailla kalliimpia, niin ei tuossa itseään ryöstetyksi tuntenut. :) Pelkkiä raaka-aineiden hintoja katsomalla tuo olisi sama asia kuin normaalin juhlamokan myyminen 10 sentillä.

Olisi hauska jos jatkossa tulisi espressona tarjolle myös SO-papuja tai muita poikkeavampia tuotteita normaalin espressosekoituksen ohelle.
Otsikko: Vs: La Torrefazione
Kirjoitti: potkukelkka - Lokakuu 22, 2009, 12:32:05 ip
Noniin pääsipä sitä itsekin eilen testaamaan Torren tarjontaa ja mainio kokemus kaikin puolin.
Alkuun lähdettiin liikkeelle capulla, jonka sain taidokkaasti komealla kuvioinnilla. Hämmentävän helponnäköistä
se kuvioinnin pyöräyttäminen oli.. Maku ja kokonaisuus kaikkineen moitteeton.

Seuraavaksi kokeiluun espresso, josta näki sitten hyvän referenssin omiin tuotoksiini. Sen kummemmin syvempään analyysiin
kykenemättömänä nautiskelijana oikein miellyttävä ja täyteläinen shotti.

Matkassa oli kaveri, joka ei niinkään välitä kahvikulttuurin hienouksista, oli hänkin tyytyväinen palveluun. Varsinkin
latte-artia katsoi ihan monttu auki.

Paikka hieman ahdas (käytiin ruuhka-aikaan) ja turhan kuuma. Plussaa runsaasta silmänilosta muissa pöydissä..ja nyt en tarkoita kaffetta  ;D
Otsikko: Vs: La Torrefazione
Kirjoitti: tirofaux - Lokakuu 22, 2009, 17:50:34 ip
Paikka hieman ahdas (käytiin ruuhka-aikaan) ja turhan kuuma.

Kuumuus on ongelma myös väljempinä aikoina. Talvitamineissa (onhan nyt jo melkein kylmä) hiki uhkaa viimeistään siinä vaiheessa kun tiskillä kulautta ensimmäisen kahvin toisen valmistumista odotellessa. Henkilökunta voisi vetäistä pitkähihaisempaa päälle ja lämpöä voisi laskea pari astetta.
Otsikko: Vs: La Torrefazione
Kirjoitti: Juqi - Lokakuu 23, 2009, 13:30:23 ip
Tänään ainakin oli jopa vähän viileää. Ehkäpä lämmitystä on säädetty alaspäin :)
Otsikko: Vs: La Torrefazione
Kirjoitti: Svante - Lokakuu 25, 2009, 21:37:38 ip
Moikka.

Meille jäi avajaisviikosta kahvilaan jäljelle 1,5kg Esmeralda batsh 1 Geishaa. Arvomme kaikkien facebook fanien kesken 500gr pussin ensi viikon aikana. http://www.facebook.com/search/?q=la+torrefazione&init=quick#/pages/Helsinki-Finland/La-Torrefazione/108677565895
Loput 1kg myymme 100gr pusseissa hintaan 15€ kpl. Oman pussin voi varata sähköpostiste osoitteesta info@latorre.fi ja hakea kahvilasta. Kahvi on paahdettu 15.09.09 ja se on säilytetty stumptownin omissa paperipusseissa.

-Svante
Otsikko: Vs: La Torrefazione
Kirjoitti: nicce - Joulukuu 20, 2009, 13:14:04 ip
Vihdoin pääsi eilen tännekin tutustumaan. Hieno paikka ja ihmisetkin olivat löytäneet paikan koska jonoa oli ihan kivasti. Kaikkea hyvää, koska tällaisia paikkoja tarvitaan ehdottomasti Helsinkiin.

Sitten kahvista - olen kotona jo jonkin aikaa käyttänyt Kaffan 3.1 ja 3.3:sta eli siis espressoversiota ja olikin mielenkiintoista saada "referenssi" pavuille, että mitä näistä on oikeasti mahdollista saada irti. Tuplaespresso tuli nautittua ja kyllä se oli parempi, kuin mitä itse olen vielä onnistunut saamaan aikaiseksi (crema oli tummempaa ja jälkimaku oli makeampaa).

Juttelin Baristan kanssa, että miten tämä saatiin aikaiseksi niin papuja oli tuplassa 20g ja uuttoaika 22s enempää ei siinä ehditty spekuloimaan, koska jonoa oli kuitenkin sen verran. Mutta aika isolta annokseltahan tuo tuplaksi kuulostaa - vai onko Robur-E ohjelmoitu 20g:aan ja hukkaa tulee jonkin verran?

No kotona piti sitten kokeilla karkeampaa jauhatusta + isompaa annoskokoa (n.18g) ja pidempää jäähdytyshuuhtelua (että väri tulisi tummemmaksi) ja lopputuloksena oli parempaa kahvia kuin mitä aiemmin olen noista pavuista saanut aikaiseksi.
Otsikko: Vs: La Torrefazione
Kirjoitti: akallio - Joulukuu 21, 2009, 01:41:26 ap
Juttelin Baristan kanssa, että miten tämä saatiin aikaiseksi niin papuja oli tuplassa 20g ja uuttoaika 22s enempää ei siinä ehditty spekuloimaan, koska jonoa oli kuitenkin sen verran. Mutta aika isolta annokseltahan tuo tuplaksi kuulostaa - vai onko Robur-E ohjelmoitu 20g:aan ja hukkaa tulee jonkin verran?

Kyllä se annos on sen 20g, eli varsin reilu.
Otsikko: Vs: La Torrefazione
Kirjoitti: raakapapu - Joulukuu 21, 2009, 07:38:28 ap
 Kyllä Torren caputsino oli paras mitä kuppiloista on saanut.
 Eihän sekään mielestäni tosin täydellinen...oli kylmähkö juoma.

 Papujakin ostin joissa paahtopäivä oli n.kuukausi sitten...kyllä
 silloin ennenwanhaa sai sieltä kelatieltä uunituoretta.. ;)
 ja ..onhan tuo hintakin jo aikahyvä,papuissa siis.
 Kyllähän sinne aina poiketaan ku helssinkii eksyy.
Otsikko: Vs: La Torrefazione
Kirjoitti: migu2 - Joulukuu 21, 2009, 08:29:53 ap
Kyllä se annos on sen 20g, eli varsin reilu.

Jep, tuohan alkaa olemaan tämän päivän "trendi" että annokset "updosetetaan". Itsekin kyllä harrastan sitä, toki aina kahvin mukaan.

Itse tsekkasin LaTorren marraskuun lopulla. Lauantaina aamupäivällä (klo 11) asiakkaita ei ollut ollenkaan. Join tuplaespresson, joka oli ihan ok-tasoa, mutta ei mitään ihmeempiä hurrauksia tuottavaa kuitenkaan. Mielestäni shotti oli hieman yliuuttunut, maku aavistuksen palanut ja tuo erittäin tumma crema myös viittaa siihen suuntaan. Papuja ostin myös mukaani (3 pv vanhaa) ja uudesta God Jul -kahvista yritin kysellä kassaneidolta tietoja, mutta hän tuntui olevan kovin hämillään eikä saanut oikein sanaa suustaan  ???. Palvelu hieman hitaan puoleista kylläkin.
Otsikko: Vs: La Torrefazione
Kirjoitti: Mariia - Joulukuu 21, 2009, 17:24:07 ip
Minäkin pääsin vihdoin testikeikalle :)

Näpsä sijainti, hieno latte art ja kolme päivää sitten jauhettu God Jul -pussikin tarttui mukaan. Oikein mukavan tuntuinen paikka keski-eurooppalaisessa hengessä, käyn varmasti uudestaankin. Moitteita valaisimista joihin kolauttaa päänsä ja baristan matalavyötäröisistä housuista ... eivät sopineet käyttäjälleen, näin enemmän kuin olisin halunnut (näin diplomaattisesti sanottuna).
Otsikko: Vs: La Torrefazione
Kirjoitti: jiitee - Joulukuu 21, 2009, 17:54:52 ip
Tuo ns. "20g trendi" johtunee lähinnä muista nykykahvialan trendeistä - erityisesti (käsittääkseni) siitä että käytetään runsaasti pestyjä (Washed) raakakahveja. Paahtotavalla/asteella on myöskin varmasti vaikutuksensa. Nämä kahvit vain toimivat parhaiten noilla annoksilla.
Otsikko: Vs: La Torrefazione
Kirjoitti: akallio - Joulukuu 22, 2009, 14:03:11 ip
Eikös yleisin syy isoille annoksille ole se, että valtavaan maku-latte-saaviin pitää saada muutakin kuin maidon makua? Toki paremmissa paikoissa syyt ovat vähemmän raadolliset, mutta "paremmat paikat" ovat erikoiskahvimaailmassakin marginaalia.
Otsikko: Vs: La Torrefazione
Kirjoitti: jiitee - Joulukuu 22, 2009, 14:45:34 ip
Eikös yleisin syy isoille annoksille ole se, että valtavaan maku-latte-saaviin pitää saada muutakin kuin maidon makua?

Varmasti yleisin jos kaikki maitokahvilat käydään läpi. Mutta olettaisin että La Torressa tietävät mitä tekevät.

Toki paremmissa paikoissa syyt ovat vähemmän raadolliset, mutta "paremmat paikat" ovat erikoiskahvimaailmassakin marginaalia.

Niin... mutta esimerkiksi minulle Starbucks ei olekaan mikään erikoiskahvila vaan erikoinen kahvila. Se "speciality" tarkoittaa paljon muutakin kuin pelkkiä raaka-aineita (jotka *$:silla ovatkin yleensä ok tavaraa ainakin vielä vihreänä).

Ei siis haluta järjestelmällisesti "updousata", vaan annoskoko liittyy aina käytettävään kahviin - etupäässä sen ominaisuuksiin (kun siis katsotaan asiaa kahvin maun kannalta). Hyvä yhteenveto asiasta löytyy esim. tästä (http://godshot.blogspot.com/2009_02_15_archive.html) Chris Tacy:n bloggauksesta (aka. 'malachi' H-B:n foorumeilla) - kohdasta "The process" kaksi kappaletta kohdasta "My initial goal is to make a quick estimate of likely dose volume."... eteenpäin.

Yhteenvetona:
kahvissa matala pH -> pieni annos  - ("has robusta or aged coffees or a lot of naturals")
"keskiverto pH" -> keskikokoinen annos  - ("pulped naturals, a mix of naturals and washed coffees")
korkea pH -> iso annos  - ("mostly high-grown washed arabica")

ja paahtoaste sitten säätää myös ylös tai alaspäin (vaalea vs. tumma). Tuo pH näemmä vaikuttaa siihen miten kakku käyttäytyy (=tiivistyy) uuton aikana.

Esim. Squaremilen sekoitukset ovat olleet pääosin vaaleahkopaahtoisia pestyjä arabicoja ja suositusannokset sitten järjestään 20g tuntumassa.
Otsikko: Vs: La Torrefazione
Kirjoitti: Juqi - Joulukuu 22, 2009, 18:35:34 ip
Olen God Julia testaillut pressolla, ei mielestäni mitään maailmaa mullistavaa. Onko joku kokeillut sitä espressona? Siinähän on toinen komponentti sama kuin espressossa, mutta vähän vaaleammaksi paahdettuna.
Otsikko: Vs: La Torrefazione
Kirjoitti: nicce - Joulukuu 22, 2009, 18:51:38 ip
Eikös yleisin syy isoille annoksille ole se, että valtavaan maku-latte-saaviin pitää saada muutakin kuin maidon makua?

La Torressahan on kuitenkin maitokahveille versio 3.4 ja espressolle versio 3.3 eri myllyissä ja ainakin kun itse kävin niin kyllä maitokahvit jauhettiin omista myllyistään eli tämä teoria ei varmaan päde.

Mutta olen kotikäytössä nyt kokeillut vähän isommalla annoskoolla n. 18g ja mielestäni lopputulos on parempi (vaikea kuvailla miten, ehkä täyteläisempi ja monivivahteisempi - pienellä annostuksella sain aika "stydejä" shotteja ja tuolla isommalla ollaan aika lähellä sitä la torren versiota
Otsikko: Vs: La Torrefazione
Kirjoitti: migu2 - Joulukuu 23, 2009, 08:39:20 ap
Olen God Julia testaillut pressolla, ei mielestäni mitään maailmaa mullistavaa. Onko joku kokeillut sitä espressona? Siinähän on toinen komponentti sama kuin espressossa, mutta vähän vaaleammaksi paahdettuna.

Mielestäni tuo God Jul on varsin maukas pressopannulla, parasta silleen. Tosin ei mikään hirmu erikoinen kuitenkaan. Espressona sitä myös kokeilin ja kyllä sen shotin joi, mutta maistaa kyllä ettei sitä siihen ole tarkoitettu.
Otsikko: Vs: La Torrefazione
Kirjoitti: akallio - Joulukuu 24, 2009, 17:05:05 ip
Niin... mutta esimerkiksi minulle Starbucks ei olekaan mikään erikoiskahvila vaan erikoinen kahvila.

Yleisessä kielenkäytössä erikoiskahvilla minusta tarkoitetaan kaikkea normaalista suodatinkahvista poikkeavaa. Esimerkiksi meidän oma "Starbucks" eli Robert's Coffee ajatellaan yleensä erikoiskahvilaksi, kuten varmasti itsekin asian esittävät. Tässä massassa annoksen säätäminen käytetyn pavun mukaan on marginaalitouhua.

La Torressahan on kuitenkin maitokahveille versio 3.4 ja espressolle versio 3.3 eri myllyissä ja ainakin kun itse kävin niin kyllä maitokahvit jauhettiin omista myllyistään eli tämä teoria ei varmaan päde.

En toki niin väittänytkään. La Torressa on papusekoitus, paahtoprofiili ja espresson valmistustapa tuunattu yhtenä kokonaisuutena. Iso annos ja ristretto-uuttosuhde on siis tarkoituksellista ja heidän mielestä ko. pavuille parhaiten sopiva. La Torren käytäntöjä ei kuitenkaan voi selittää erikoiskahvialan trendeillä - paitsi ihan sen erikoisimman erikoiskahvialan, jonka trendit ovat toiset kuin sillä vähemmän erikoisella porukalla.

Otsikko: Vs: La Torrefazione
Kirjoitti: jiitee - Joulukuu 25, 2009, 16:47:47 ip
Yleisessä kielenkäytössä erikoiskahvilla minusta tarkoitetaan kaikkea normaalista suodatinkahvista poikkeavaa. Esimerkiksi meidän oma "Starbucks" eli Robert's Coffee ajatellaan yleensä erikoiskahvilaksi, kuten varmasti itsekin asian esittävät.

Jatketaan aiheesta täällä (http://www.ristretto.fi/foorumi/index.php?topic=1480.msg14095#msg14095) ja vältetään kerrankin offtopic heti alkuunsa. :)
Otsikko: Vs: La Torrefazione
Kirjoitti: Teme - Joulukuu 28, 2009, 13:01:15 ip
La Torressa on papusekoitus, paahtoprofiili ja espresson valmistustapa tuunattu yhtenä kokonaisuutena. Iso annos ja ristretto-uuttosuhde on siis tarkoituksellista ja heidän mielestä ko. pavuille parhaiten sopiva.

Kaffan blogilta (http://kaffaroastery.wordpress.com/) bongasin että aikovat jatkossa ilmoittaa suositellut annoskoot, uuttolämmöt ja -ajat kahveilleen. Hieno juttu mielestäni.

Huomasin myös että pääpaahtimo on muuttanut Kelatieltä Punavuoreen (ihan Kaffecentralenin tuntumaan) ja uusien tilojen yhteydessä on espressobaari. Avajaiset 11. tammikuuta.

T. Teme
Otsikko: Vs: La Torrefazione
Kirjoitti: tirofaux - Joulukuu 28, 2009, 14:03:12 ip
Huomasin myös että pääpaahtimo on muuttanut Kelatieltä Punavuoreen (ihan Kaffecentralenin tuntumaan) ja uusien tilojen yhteydessä on espressobaari. Avajaiset 11. tammikuuta.

Cupping-tilaisuutta ei taida olla vielä tiedossa? Olisi nimittäin taas mukavaa maistella kerralla kaikki Kaffan single estatet (blendit myös), kahvia kun ei normaalisti saa tilattua cuppinglusikoittain.
Otsikko: Vs: La Torrefazione
Kirjoitti: Misse - Joulukuu 28, 2009, 14:46:24 ip
Iso annos ja ristretto-uuttosuhde on siis tarkoituksellista ja heidän mielestä ko. pavuille parhaiten sopiva.

Mielestäni he eivät tee ristrettoja vaan ihan puhtaita tuplaespressoja. Vaikka he käyttävätkin isoa annosta, eli ~20grammaa, niin kyllä tupla mahtuu tavalliseen espressokuppiin. Tosin omaan makuuni espresson kuuluisi täyttää kuppi vain puoliksi, mutta tämä varmasti on aika pitkälti makuasia.

Tuo iso annos on kyllä käsitteekseni La Torren valinta, paahtimona Kaffa suosittelee yleisesti pienempiä annoksia. Mutta hyvältä Torresta saatava espresso maistuu, sitä ei voi kiistää :)

Lainaus käyttäjältä: Kaffan blogi
Most of our customers use about 15-20 grams of coffee (double shot) for each shot, and we feel it is important that our blend works with these amounts as well as 20+grams of coffee witch we use in La Torre.

-Mikko-
Otsikko: Vs: La Torrefazione
Kirjoitti: Juqi - Joulukuu 28, 2009, 15:38:42 ip
Mielestäni he eivät tee ristrettoja vaan ihan puhtaita tuplaespressoja. Vaikka he käyttävätkin isoa annosta, eli ~20grammaa, niin kyllä tupla mahtuu tavalliseen espressokuppiin. Tosin omaan makuuni espresson kuuluisi täyttää kuppi vain puoliksi, mutta tämä varmasti on aika pitkälti makuasia.

Tuo iso annos on kyllä käsitteekseni La Torren valinta, paahtimona Kaffa suosittelee yleisesti pienempiä annoksia. Mutta hyvältä Torresta saatava espresso maistuu, sitä ei voi kiistää :)

Samaa mieltä. 70 ml Ancapissa on ehkä 10 ml tyhjää. Tosin cremaakin on, mutta pidän tuota kanssa enemmän espressona kuin ristrettona.
Otsikko: Vs: La Torrefazione
Kirjoitti: akallio - Joulukuu 28, 2009, 19:20:59 ip
Mielestäni he eivät tee ristrettoja vaan ihan puhtaita tuplaespressoja. Vaikka he käyttävätkin isoa annosta, eli ~20grammaa, niin kyllä tupla mahtuu tavalliseen espressokuppiin.

Ainakin ihan aluksi tupla täytti vain puolet kupista ja minusta ne kupit olivat aika normikokoisia. Ja sanoivat myös tekevänsä ristrettoa, on toki voinut käytäntö muuttua - tuplaristretto voi olla turhan tiukkaa tavaraa keskivertoasiakkaan mielestä.

Otsikko: Vs: La Torrefazione
Kirjoitti: Lada - Tammikuu 03, 2010, 23:39:43 ip
Kävinpä vakoilemassa tuota kaffan uutta paikkaa, eli kävin mokomarketissa asioimassa, mutta paahtimo ja baari oli vielä piilossa lasiseinä ja paperi estein. Innolla odotetaan!
Otsikko: Vs: La Torrefazione
Kirjoitti: mugi - Tammikuu 04, 2010, 01:08:45 ap
Kävinpä vakoilemassa tuota kaffan uutta paikkaa, eli kävin mokomarketissa asioimassa, mutta paahtimo ja baari oli vielä piilossa lasiseinä ja paperi estein. Innolla odotetaan!

Saakos sieltä jatkossa ostaa (melko vastikään) paahdettuja papuja? Nettisivuilta sellainen ei käy ilmi. Jos, niin missä hintaluokassa liikkuvat? (hasbeanin tilaus tulossa joskus to/ke paikkeilla ovesta sisään joten ihan heti en tarvinne lisää)
Otsikko: Vs: La Torrefazione
Kirjoitti: migu2 - Tammikuu 04, 2010, 08:33:35 ap
Saakos sieltä jatkossa ostaa (melko vastikään) paahdettuja papuja? Nettisivuilta sellainen ei käy ilmi. Jos, niin missä hintaluokassa liikkuvat? (hasbeanin tilaus tulossa joskus to/ke paikkeilla ovesta sisään joten ihan heti en tarvinne lisää)

Kyllä sinne pitäisi tulla koko papuvalikoima myyntiin. Eiköhän hinnoittelu ole tuota samaa kuin LaTorressa, eli 8-9 euron hujakoilla per pussi liikutaan.
Otsikko: Vs: La Torrefazione
Kirjoitti: Misse - Tammikuu 04, 2010, 09:18:19 ap
Ainakin ihan aluksi tupla täytti vain puolet kupista ja minusta ne kupit olivat aika normikokoisia. Ja sanoivat myös tekevänsä ristrettoa, on toki voinut käytäntö muuttua - tuplaristretto voi olla turhan tiukkaa tavaraa keskivertoasiakkaan mielestä.


Mielestän heidän käytäntönsä ovat muuttuneet. Aluksi tosiaan sieltä sai tuplaristrettoja, mutta nykyään jos tilaa espresson saa käteensä tuplan...

-Mikko-
Otsikko: Kaffa @ mokomarket
Kirjoitti: Mariia - Tammikuu 04, 2010, 09:58:15 ap
Innolla odotetaan!

Kuin myös  :D
Otsikko: Vs: La Torrefazione
Kirjoitti: Juqi - Tammikuu 04, 2010, 13:37:44 ip
Ensi maanantaina pitäisi olla avajaiset.

La Torressa maksaa Espresso-pussi 8,9 €, Cremassa 8,5 € (+pk:t ellei tilaa paljon). Voisi mennä minun puolestani alle tuon Creman hinnan ;) Paahtimolla kun ollaan...
Otsikko: Vs: La Torrefazione
Kirjoitti: samppo - Tammikuu 04, 2010, 17:02:22 ip
Ensi maanantaina pitäisi olla avajaiset.

Onko kellään mitään tietoa onko sinne tulossa maanantaina cupping-tilaisuutta vai avaavatko vain ilman sen kummempia avajaisia?
Otsikko: Vs: La Torrefazione
Kirjoitti: samppo - Tammikuu 10, 2010, 12:41:01 ip
Onko kellään mitään tietoa onko sinne tulossa maanantaina cupping-tilaisuutta vai avaavatko vain ilman sen kummempia avajaisia?

Itse itseäni lainaten ajattelin kertoa, että maanantaina on avajaiset Punavuoressa. Kaffan blogissa (http://kaffaroastery.wordpress.com/) luki näin:
Lainaus
We would like to wellcome every coffee enthusiast to our new Espressobar in Punavuori. We will open our doors 7.30 am Monday to Friday and close at 5PM. For all working folks we will also be open Saturdays from 10.30am to 3pm. This Monday (11.01.2010) we will have guided tours in the roastery every hour starting at 11am.  In the beginning the shop will mainly focus on our coffees and some coffee tools as presspots and ceramic filters. Soon we will also sell Reg Barber tampers,  Motta milk pitchers and other cool stuff.
Otsikko: Vs: La Torrefazione
Kirjoitti: Juqi - Tammikuu 11, 2010, 12:43:15 ip
Aikovat järjestää myös jatkossa Workshoppeja (http://kaffaroastery.wordpress.com/2010/01/11/workshops-every-thursday-at-1pm/). Harmittavaan aikaan vain, torstaisin klo 13.
Otsikko: Vs: La Torrefazione
Kirjoitti: tirofaux - Tammikuu 11, 2010, 12:56:25 ip
Ensi maanantaina pitäisi olla avajaiset.

Ajattelin tarkistaa tilannetta n. klo 16 aikoihin.

ceramic filters

Tarkoittaako tuo keraamisia suodatinpussinpidikkeitä vai jotain muuta?
Otsikko: Vs: La Torrefazione
Kirjoitti: Juqi - Tammikuu 11, 2010, 13:14:43 ip
Keraamisia drippereitä, Zero Japan'eita.

(http://www.coffeecompany.com.au/image-cache/uploads/products/859-Zero-Japan-Ceramic-Paper-Filter%20Holder-Large%20-276-293.jpg)
Otsikko: Vs: La Torrefazione
Kirjoitti: tirofaux - Tammikuu 11, 2010, 13:20:27 ip
Keraamisia drippereitä, Zero Japan'eita.

Voisikohan tuollaisesta modata korvikkeen Adib Clever Coffee Dripperille? Pohjalle voisi asettaa jonkinlaisen tulpan, jonka voisi sitten jollain tapaa helposti poistaa kun sopiva uuttoaika on saavutettu. Kuulostaisiko järkevältä?
Otsikko: Vs: La Torrefazione
Kirjoitti: Misse - Tammikuu 11, 2010, 14:48:01 ip
Voisikohan tuollaisesta modata korvikkeen Adib Clever Coffee Dripperille? Pohjalle voisi asettaa jonkinlaisen tulpan, jonka voisi sitten jollain tapaa helposti poistaa kun sopiva uuttoaika on saavutettu. Kuulostaisiko järkevältä?

Ei kuulosta. Kuulostaa enemmänkin palovammoilta...

Nimimerkillä,
"Viime kesänä kahvinsuodatintempuista toisen asteen palovamma käteen..."
Otsikko: Vs: La Torrefazione
Kirjoitti: nasse - Tammikuu 11, 2010, 16:49:43 ip
Voisikohan tuollaisesta modata korvikkeen Adib Clever Coffee Dripperille? Pohjalle voisi asettaa jonkinlaisen tulpan, jonka voisi sitten jollain tapaa helposti poistaa kun sopiva uuttoaika on saavutettu. Kuulostaisiko järkevältä?

Ei se Abid oikeasti ole niin vaikeasti hommattava/kallis, että sen takia pitäisi alkaa modaamaan jotain tuotetta, mahdollisesti omaa kättänsä..
Otsikko: Vs: La Torrefazione
Kirjoitti: Juqi - Tammikuu 11, 2010, 19:36:19 ip
Tulipa käytyä uudella paahtimolla. Ihan mukava paikka. Hinnat kohdillaan (espresso 1,8/2 e, espresso-pavut 8,5 e). Pieni tiski nojailuun. Hauskan kuuloinen annos oli Red Eye, eli tuplaespresso ja suodatinkahvia. Siis yhdessä. Tehty kuulemma aamun herätykseen. Tarkoituksena kofeiinin maksimointi. Ensimmäinen paikka myös Suomessa, johon olen törmännyt, missä saa flat whiten.
Otsikko: Vs: La Torrefazione
Kirjoitti: tirofaux - Tammikuu 11, 2010, 20:59:04 ip
Kävin myös. Hauska paikka, espressobaarihan on Moko (http://www.moko.fi)n yhteydessä joten tila ei käy ahtaaksi. Istumapaikkoja ei ole montaa mutta Mokon puolella käveleskelee mielellään tavaroita katselemassa. Jos pelkkä kahvi riittää niin itselleni tämä on viihtyisämpi paikka kuin Keskuskadun puoti. Sisään voi rullailla myös pyörätuolilla Mokon puolelta, Perämiehenkadulta.

Zero Japan drippereitä oli kahta kokoa, suurempi 3dl ja pienempi puolikas tai kolmannes. Suodatinpusseja molempiin löytyi myös. Salamyhkäisyyttäkin löytyi, taitavat tuoda myyntiin jotain omalaatuisia tuotteita jos hyvin käy.

Otsikko: Vs: La Torrefazione
Kirjoitti: china - Tammikuu 15, 2010, 21:43:06 ip
Itse ehdin joulunpyhinä käymään kahvilassa. Vilskettä oli, jatkuva jono, mutta espressot olivat varsin ok. Sen sijaan latteartia ei se barista-nainen jaksanut tehdä yhteenkään jonotusaikana tiskiltä lähteneeseen maitokahviin, joka kyllä vähän ihmetytti. Vakiokahvilassani kun tehdään kuviot espressokuppiin tulevaan macchiattoonkin.
Otsikko: Vs: La Torrefazione
Kirjoitti: samppo - Tammikuu 15, 2010, 22:07:08 ip
Itse ehdin joulunpyhinä käymään kahvilassa. Vilskettä oli, jatkuva jono, mutta espressot olivat varsin ok. Sen sijaan latteartia ei se barista-nainen jaksanut tehdä yhteenkään jonotusaikana tiskiltä lähteneeseen maitokahviin.

Minustakin tuntuu että muut tyypit tekee maitokahvit paremmin kuin se nainen, Kun minä kävin siellä juomassa cappuccinon maitovaahto kaadettiin suoraan cremaisen espresson päälle (tykkään itse pyörittää espressoa kupissa hieman ennen kuin kaadan maidon siihen, koska espresso maistuu paremmalta kuin se päällä oleva crema, tämä siis vain minun mielipide), ja latte-art oli tasoa kotona omatekevä (eli ei kovin hyvä)
Otsikko: Vs: La Torrefazione
Kirjoitti: nasse - Tammikuu 15, 2010, 22:35:16 ip
Vakiokahvilassani kun tehdään kuviot espressokuppiin tulevaan macchiattoonkin.

Turussa tottuu liian hyvään.
Otsikko: Vs: La Torrefazione
Kirjoitti: Maza - Tammikuu 16, 2010, 14:15:18 ip
Turussa tottuu liian hyvään.
Kaikki varmaan tietää, mistä kahvilasta on kyse. ;) Siellä tehdään latte art jopa mukaan otettavaan kahviin, siis pahvimukiin ja kannen alle.
Otsikko: Vs: La Torrefazione
Kirjoitti: china - Tammikuu 16, 2010, 14:48:00 ip
Kyllä, se kahvila on se standardi, johon kehtaa missä tahansa verrata.

Sinänsä hatunnosto myös Kaffan porukalle, jolla on selvästi erilainen (bisneshenkisempi) ote kahvipuuhiin. He tuntuvat näkyvästi edistävän kahvikulttuuria, ja se on tietysti hyvä. Kunhan eivät vaan kaikessa vauhdissaan unohtaisi olennaista, sillä vähän sellaiselta se "hutiloiminen" haiskahti. Jäitä hattuun!
Otsikko: Vs: La Torrefazione
Kirjoitti: Joona_s - Tammikuu 16, 2010, 19:41:09 ip
Vähän sääliksi käy ko. barista-naista.  :-\

China, Maza & Nasse: Ellei kyseessä ole Hansan Aschan, niin kiitos! Aion välittää terveiset myös eteenpäin.
Otsikko: Vs: La Torrefazione
Kirjoitti: v-dogg - Tammikuu 16, 2010, 19:51:02 ip
Vähän sääliksi käy ko. barista-naista.  :-\

China, Maza & Nasse: Ellei kyseessä ole Hansan Aschan, niin kiitos! Aion välittää terveiset myös eteenpäin.

Pitääkin käydä joskus Hansan Aschanilla sitten :p

nim. viimeksi tänään Cafe Artin latte artia pahvimukiin kannen alle (ihmettelin sitä teidän nakukahvaannekin sinne odotellessa)


-veikko
Otsikko: Vs: La Torrefazione
Kirjoitti: Juqi - Tammikuu 16, 2010, 20:27:10 ip
Juu, eihän se kahvilalle maksa yhtään enempää tehdä hienot artit. Päinvastoin, se voi tuoda asiakkaan takaisinkin ja/tai uusia asiakkaita. On ne taviskävijälle sen verran spektaakkelimaisia nuo artit.
Otsikko: Vs: La Torrefazione
Kirjoitti: samppo - Tammikuu 16, 2010, 20:31:50 ip
Juu, eihän se kahvilalle maksa yhtään enempää tehdä hienot artit. Päinvastoin, se voi tuoda asiakkaan takaisinkin ja/tai uusia asiakkaita. On ne taviskävijälle sen verran spektaakkelimaisia nuo artit.

Joo samaa mieltä, ekan kerran kun näin kuvan artista niin luulin että se on tehty jonkun kuviolevyn tai vastaavan läpi (ei sellasia varmaan edes ole)
Otsikko: Vs: La Torrefazione
Kirjoitti: Misse - Tammikuu 16, 2010, 20:39:43 ip
Juu, eihän se kahvilalle maksa yhtään enempää tehdä hienot artit. Päinvastoin, se voi tuoda asiakkaan takaisinkin ja/tai uusia asiakkaita. On ne taviskävijälle sen verran spektaakkelimaisia nuo artit.

Itseasiassa ei lattearttien teko ole ilmaista. Tai tekeminen on ilmaista, mutta koko henkilökunnan kouluttaminen baristataidoiltaan sille tasolle että latteartit onnistuvat aina ja kaikkiin juomiin hienosti vaatii reilusti harjoittelua.

Siitä olen samaa mieltä, että lattearttien opettamiseen/opetteluun käytetty aika pitäisi nähdä investointina eikä kuluna.

-Mikko-
Otsikko: Vs: La Torrefazione
Kirjoitti: samppo - Tammikuu 16, 2010, 20:55:28 ip
Itseasiassa ei lattearttien teko ole ilmaista. Tai tekeminen on ilmaista, mutta koko henkilökunnan kouluttaminen baristataidoiltaan sille tasolle että latteartit onnistuvat aina ja kaikkiin juomiin hienosti vaatii reilusti harjoittelua.

Siitä olen samaa mieltä, että lattearttien opettamiseen/opetteluun käytetty aika pitäisi nähdä investointina eikä kuluna.

-Mikko-

Tätä saa helpotettua sillä, että palkkaa nuoria kotibaristoja esim.kesätöihin tai muuten vaan ihmisiä jotka ovat KIINNOSTUNEITA kahvista varmaan kuviotkin oppii helpommin jos on intoa täynnä verrattuna siihen, että jos kysytään miks oot täällä töissä? Vastaus on koska täältä saa rahaa.
Vertaus on ehkä hieman kärjistetty, mutta kuitenkin varmaan aika totta.
Palataan La Torreen, siellä kuitenkin joka barista varmaan osaa tehdä latte-artia joten on vähän hölmöä, että artia ei sitten tehdä.
Otsikko: Vs: La Torrefazione
Kirjoitti: nasse - Tammikuu 16, 2010, 20:59:49 ip
Tätä saa helpotettua sillä, että palkkaa nuoria kotibaristoja esim.kesätöihin tai muuten vaan ihmisiä jotka ovat KIINNOSTUNEITA kahvista varmaan kuviotkin oppii helpommin jos on intoa täynnä verrattuna siihen, että jos kysytään miks oot täällä töissä? Vastaus on koska täältä saa rahaa.
Vertaus on ehkä hieman kärjistetty, mutta kuitenkin varmaan aika totta.
Palataan La Torreen, siellä kuitenkin joka barista varmaan osaa tehdä latte-artia joten on vähän hölmöä, että artia ei sitten tehdä.

Kiinnostaa tai ei, harvoilla ensimmäinen kaato onnistuu -> pitää opetella -> maksaa, mikäli halutaan, ettei opettelu tapahdu työssä, jolloin asiakkaat eivät saa kukkasia.
Otsikko: Vs: La Torrefazione
Kirjoitti: Joona_s - Tammikuu 17, 2010, 12:15:03 ip
Pitääkin käydä joskus Hansan Aschanilla sitten :p

nim. viimeksi tänään Cafe Artin latte artia pahvimukiin kannen alle (ihmettelin sitä teidän nakukahvaannekin sinne odotellessa)

Tuttu mies siinä tapauksessa.  ;D
Otsikko: Vs: La Torrefazione
Kirjoitti: jiitee - Tammikuu 17, 2010, 14:34:16 ip
koko henkilökunnan kouluttaminen baristataidoiltaan sille tasolle että latteartit onnistuvat aina ja kaikkiin juomiin hienosti vaatii reilusti harjoittelua.

Kiinnostaa tai ei, harvoilla ensimmäinen kaato onnistuu -> pitää opetella -> maksaa, mikäli halutaan, ettei opettelu tapahdu työssä, jolloin asiakkaat eivät saa kukkasia.

Tästä syystä noviisi sinne take-away linjastolle. Voi treenata niihin pahvimukeihin siellä tiskin takana ja sitten kansi päälle niin ei tarvitse asiakkaan edessä punastella. :)
Otsikko: Vs: La Torrefazione
Kirjoitti: kaffemi - Tammikuu 17, 2010, 20:05:07 ip
Vaikka kahvit onkin oikein hyviä, niin edes pieni tumma suklaa saisi kyllä tulla kahvin mukana...
Otsikko: Vs: La Torrefazione
Kirjoitti: nasse - Tammikuu 17, 2010, 20:23:34 ip
Vaikka kahvit onkin oikein hyviä, niin edes pieni tumma suklaa saisi kyllä tulla kahvin mukana...

Eikö se ole mukavampaa, että kahvit maksaa vähemmän ja ne, jotka suklaata haluavat, ostavat sen?
Otsikko: Vs: La Torrefazione
Kirjoitti: kaffemi - Tammikuu 18, 2010, 08:54:48 ap
Eikö se ole mukavampaa, että kahvit maksaa vähemmän ja ne, jotka suklaata haluavat, ostavat sen?

Olisihan se, jos näin olisi. Torren kahvit eivät ole siinä määrin halvempia, että tämä kävisi perusteluksi. Esim. Kaffecentralenin hinnat ovat ja silti pieni suklaa tulee mukana. Ja suklaa on pieni, enpä usko, että sen tukkuhinta on juurikaan 10 senttiä enempää.
Otsikko: Vs: La Torrefazione
Kirjoitti: nasse - Tammikuu 18, 2010, 09:00:41 ap
Olisihan se, jos näin olisi. Torren kahvit eivät ole siinä määrin halvempia, että tämä kävisi perusteluksi. Esim. Kaffecentralenin hinnat ovat ja silti pieni suklaa tulee mukana. Ja suklaa on pieni, enpä usko, että sen tukkuhinta on juurikaan 10 senttiä enempää.

Ja KC tekee rahansa kahvilalla ja sijaitsee Helsingin keskustassa? Lähinnä kahvin hintaa yritän suhteuttaa. Ja olisihan se suklaa aina välillä kyllä mukava omastakin mielestä.
Otsikko: Vs: La Torrefazione
Kirjoitti: kaffemi - Tammikuu 18, 2010, 09:09:01 ap
Ja KC tekee rahansa kahvilalla ja sijaitsee Helsingin keskustassa? Lähinnä kahvin hintaa yritän suhteuttaa. Ja olisihan se suklaa aina välillä kyllä mukava omastakin mielestä.

Niin, selvähän se, että KC ei ole vertailukelpoinen paikka, mutta mihin keskussa olevaan kahvilaan nähden Torren kahvit sitten on edullisia? Toki laatuun nähden näin lieneekin, mutta tuskin tuolla 10 sentin (?) suklaapalan lisäämisellä kahvien hintoihin hirveää nousupainetta tulisi? En muista onko pieniä suklaita edes myynnissä -siis Torressa.

Vertailukelpoinen paikka voisi olla vai Gran Delicato, jossa kahvi on ainakin tällaisen aloittelijan suuhun varsin mainiota, pöytiin tarjoilu ja suklaa sisältyy hintaan. Toki paikka hieman syrjäisempi...
Otsikko: Vs: La Torrefazione
Kirjoitti: akallio - Tammikuu 18, 2010, 09:26:14 ap
Niin, selvähän se, että KC ei ole vertailukelpoinen paikka, mutta mihin keskussa olevaan kahvilaan nähden Torren kahvit sitten on edullisia?

Kaikkiin? Ainakin viimeksi kun siellä kävin niin tuplaespresso maksoi 2 euroa.
Otsikko: Vs: La Torrefazione
Kirjoitti: Juqi - Tammikuu 18, 2010, 09:32:28 ap
KC:n tarjoamat suklaat ovat paahtimoiden tyrkyttämiä kylkiäisiä. Niitä voi hyvin jakaa asiakkaille, koska tuskin sellaisia rusinan kokoisia nappeja kukaan muuten ostaisi.
Otsikko: Vs: La Torrefazione
Kirjoitti: migu2 - Tammikuu 18, 2010, 09:45:01 ap
KC:n tarjoamat suklaat ovat paahtimoiden tyrkyttämiä kylkiäisiä. Niitä voi hyvin jakaa asiakkaille, koska tuskin sellaisia rusinan kokoisia nappeja kukaan muuten ostaisi.

Jep ja usein nämä kylkiäisinä tarjottavat suurpaahtimoiden sponssisuklaat ovat aika karsean makuisia... En sitten tiedä mistä tämä suklaan tarjoaminen on lähtöisin. Varmaan taas joku jenkkiläinen tapa? Ainakaan Italiassa aniharvassa paikassa mitään suklaita tyrkytetään mukaan.
Silloin kun espresson maku on kohdallaan, niin ei se kyllä mitään suklaata enää kylkeen tarvitse  :)
Otsikko: Vs: La Torrefazione
Kirjoitti: akallio - Tammikuu 18, 2010, 10:14:12 ap
Silloin kun espresson maku on kohdallaan, niin ei se kyllä mitään suklaata enää kylkeen tarvitse  :)

Samaa mieltä. Kahvi ja suklaa ovat hyvä yhdistelmä, mutta rasvainen suklaa toisaalta peittää kahvin maun turhan tehokkaasti.
Otsikko: Vs: La Torrefazione
Kirjoitti: Misse - Tammikuu 18, 2010, 10:55:37 ap
Vertailukelpoinen paikka voisi olla vai Gran Delicato, jossa kahvi on ainakin tällaisen aloittelijan suuhun varsin mainiota, pöytiin tarjoilu ja suklaa sisältyy hintaan. Toki paikka hieman syrjäisempi...

Millä tavoin tuo on vertailukelpoinen paikka? Kalevankadun tuossa päädyssä vuokrataso on ~15-20e/m2, eli Gran delicaton vuokra on arviolta ~1000e/kk, Aleksilla taasen vuokrat ovat 50-100e/m2 eli Torren tilavuokra saattaa olla luokassa 5000-10000e/kk. Minulla ei ole kyseisten yritysten vuokrista mitään tietoa, vaan nuo arviot on heitetty pelkästään alueiden yleisen hintatason perusteella.

Ymmärrät varmaan, että tuon 4000 - 6000euron eroa varten tarvitaan aivan eri suuruusluokkaa oleva kahvimyynti. Leikitään, että la Torressa kävisi päivässä keskimäärin 400 asiakasta, joille annettaisiin "ilmainen suklaa". Tällöinhän katteesta napattaisiin heti päivää kohti 40euroa pois, eli kuukaudessa ~1000euroa.

Mutta katteen pieneneminen ei jäisi pelkästään tuohon vaan suklaan tarjoaminen samalla pienentää keskiostosta, koska sellaiset ihmiset jotka muuten ostaisivat jotain pientä makeaa saattavat jättää sen ilmaissuklaan takia ostamatta.

La Torrefazione on kuitenkin kahvila joka pääartikkeli on kahvi. Ja erottelemalla kahvin ja oheistuotteet myös hinnallisesti erilleen korostaa tätä asiaa. Eihän suklaakaupoissakaan saa ilmaiseksi kahvia vaikkei siitä raaka-aineiden muodossa juurikaan kustannusta muodostuisi.

-Mikko-
Otsikko: Vs: La Torrefazione
Kirjoitti: Markus - Tammikuu 18, 2010, 11:58:30 ap
Gran Delicatossa muuten tuplan hinta on 50% korkeampi. Tai enemmän, en muista ulkoa maksoiko tupla siellä 3 vai 3,50 euroa.

Missä muualla Helsingissä muuten tuplaespresso maksaa 2 euroa tai alle kuin La Torrefazionessa tai KC:ssa?

Kahvin laatu on Gran Delicatossa erittäin hyvää, mutta ei kyllä samaa tai vertailukelpoista tasoa La Torrefazionen kanssa. Tietääkö kukaan heidän talon sekoituksensa tuoreudesta? Ymmärtäisin, että sekoitus on omaa, mutta ei missään lähistöllä tai ihan äskettäin paahdettua. Ulosmyyntihinta pavulle on muuten jotakuinkin sama kuin Torressa...
Otsikko: Vs: La Torrefazione
Kirjoitti: Juqi - Tammikuu 18, 2010, 12:21:18 ip
Kahvin laatu on Gran Delicatossa erittäin hyvää, mutta ei kyllä samaa tai vertailukelpoista tasoa La Torrefazionen kanssa. Tietääkö kukaan heidän talon sekoituksensa tuoreudesta? Ymmärtäisin, että sekoitus on omaa, mutta ei missään lähistöllä tai ihan äskettäin paahdettua. Ulosmyyntihinta pavulle on muuten jotakuinkin sama kuin Torressa...


Gran Delicatossa käyttävät todennäköisesti näitä italialaisia markettipapuja, Monterivaa ja Moakia yms. Tai voi olla, että myös jotain Mokkamestareiden paahtoa. Sitä on ainakin näkynyt hyllyssä joskus (Rey tms.).

Huomioitavaa on myös, että molemmat ko. paikoista tarjoavat myös lounasta ja muuta juotavaa/syötävää. Päivisin varmasti suurin osa on lounastelijoita (ainakin oman kokemuksen mukaan) eli pelkällä kahvin myynnillä (maksoi se sitten mitä tahansa) tuskin menestyisi kovin kauaa.
Otsikko: Vs: La Torrefazione
Kirjoitti: kaffemi - Tammikuu 18, 2010, 12:35:39 ip
Selvä selvä. No sanotaan sitten niin, että maksaisin mielelläni sen 10-20 senttiä tummasta suklaapalasta, jos sen tarjoaminen kaataisi Torren.

Ja kun tuossa niin hienot laskelmat oli - siis arviot - tilavuokrista, niin heitetään tähän nyt sekin, että nykyisin Delicaton tilat on huomattavasti suuremmat kuin Torren, vähän tasoitusta tuohon vuokraan. Ja kai sillä sijainnilla asiakkaita tavoitellaan ja myös saadaan. Monikohan tallaa Aleksia päivässä vs. Albertinkatua/Kalevankatua...
Otsikko: Vs: La Torrefazione
Kirjoitti: Markus - Tammikuu 18, 2010, 16:27:38 ip
Gran Delicatossa käyttävät todennäköisesti näitä italialaisia markettipapuja, Monterivaa ja Moakia yms. Tai voi olla, että myös jotain Mokkamestareiden paahtoa. Sitä on ainakin näkynyt hyllyssä joskus (Rey tms.).

Sekoitus on ymmärtääkseni heidän omaansa. "Talon sekoitus", sanoivat. Alle kilo kerrallaan ei myydä ulos muuta kuin tätä talon sekoitusta. Voihan tietysti olla, että sekoittelevat sen takahuoneessa italialaisista markettituotteista. Robustaa siinä joka tapauksessa on.
Otsikko: Vs: La Torrefazione
Kirjoitti: Lada - Tammikuu 18, 2010, 19:24:38 ip
Pitää muistaa se, että mikään ei ole ilmaista. Eli jos se suklaa siihen kahvin mukaan annetaan, niin on se kyllä laskettu itse kahvin hintaan mukaan. Ainakin, jos kahvilassa/ravintolassa edes hieman katsotaan rahan menoa/tuloa, ja varsinkin jos hintaluokka on selkeästi halvemmasta päästä. 3,5 euron tuplaespressoon on paljon helpompi laittaa 10sentin suklaa mukaan kuin 2euron tuplaespressoon.

Omasta mielestäni on paljon kivempaa kävellä kahvilasta pois hyvä espresson maku suussa kuin suklaan maku. Ja torressa tämä onnistuu kuin myös gran delicatossa ja KCssä kun laittaa suklaan taskuun ja napostelee sen myöhemmin.
Otsikko: Vs: La Torrefazione
Kirjoitti: Joona_s - Tammikuu 18, 2010, 19:29:33 ip
Moni voisi myös olla tyytyväinen, jos kahvin rinnalla tarjoiltaisiin savukkeita. ???
Otsikko: Vs: La Torrefazione
Kirjoitti: Toma - Tammikuu 18, 2010, 19:38:36 ip
Ranskassa kun istui kahvilan terassilla, niin siinä kupin kyljessä oli milloin mitäkin, marenkia, keksin tapaista ja suklaata.
Tämä siis rivieralla... Jollen väärin muista niin taisi saada samat "herkut" myös Monacossa.
Otsikko: Vs: La Torrefazione
Kirjoitti: kahvimies - Helmikuu 12, 2010, 14:15:34 ip
Laskeskelin tossa, että olen juonut La Torressa arviolta lähemmäs sata espressoa ja ollutkin töissä muutaman kerran, että paikka on kyllä tuttu.

Mazzerin Roburit on aikas mukavat käyttää, samoin myös FB-80. Silti ainakin joka kolmannen espresson olen palauttanut syystä tai toisesta, tosin en ehkä ole ihan tavallinen asiakas. Hinta-laatusuhde on silti mun mielestä aika kohdallaan kahvien osalta.

-Kalle
Otsikko: (Kahvi)kokemuksia Torresta
Kirjoitti: japa - Heinäkuu 25, 2012, 09:04:56 ap
Tehdään nyt torrestakin (http://www.latorre.fi (http://www.latorre.fi)) oma keskusteluaihe.

Tuli hankittua espresso supremea Torresta. Arvokasta tavaraa, 10.90e /200gr pussi. Paahdettu 8 päivää takaperin. Aamuinen cappuchino oli erittäin maittava! Maidon läpi tuli mukavaa hedelmäisyyttä. Mieleen palautuivat muistikuvat herkullisesta espressosta (http://www.ristretto.fi/foorumi/index.php?topic=83.msg20153#msg20153), jota sain aikoinani tukholman reissulla. Ei ehkä ihan yhtä hyvää, mutta riittävän lähellä, jotta mielleyhtymä syntyi. Odotan mielenkiinnolla miltä espresso maistuu.
Otsikko: Vs: (Kahvi)kokemuksia Torresta
Kirjoitti: migu2 - Heinäkuu 25, 2012, 17:16:56 ip
Torrella on jo oma lankansa... pitäisikö yhdistää?
Otsikko: Vs: (Kahvi)kokemuksia Torresta
Kirjoitti: euka - Lokakuu 19, 2012, 11:41:24 ap
Eksyin Torreen pitkästä aikaa kun haahuilin kaupungilla. Piti kuulemma löytää joku takki. Takki jäi sivuseikaksi kun löysin ehkä parhaat pavut kolmeen vuoteen. :o Pussiin kyljessä special roast espresso. Makuasioista ei kait voi kiistellä, mutta shotin jälkeen oli pakko ostaa himaan ja vallan mainiosti toimii sielläkin. Pitkästä aikaan tyytyväinen johonkin kahvitouhuissa  :P
Otsikko: Vs: La Torrefazione
Kirjoitti: akallio - Lokakuu 19, 2012, 11:57:01 ap
Yhdistin ketjut, kuten oli aikanaan ehdotettu. Pistin muun kahvikeskustelun puolelle, koska papuasiat kuuluvat ehkä enemmän Kaffan alle.