Ristretto
Kahvikeskustelu => Muu kahviaiheinen keskustelu => Aiheen aloitti: Mariia - Maaliskuu 11, 2007, 15:39:25 ip
-
Tuli tuosta huono kahvi -topicista mieleen, että kaikilla palstalaisilla on varmaan omat inhokkinsa, mitkä voisi vaikka laissa kieltää.
Oma inhokkini on termoskeittimet. Ymmärrän kyllä, että kaikki eivät ole niin kiinnostuneita kahvista (ja ruoasta) kuten allekirjoittanut, ja lapsiperheissä on hulinaa & väsymystä (omakohtaista kokemustakin on) mutta ... silti.
Minusta on lähes ihmisoikeusrikos sanoa iltapäivällä "tuolla termarissa on aamulta jäänyttä kahvia, se varmaan kelpaa?". Muovilta maistuva, halvoista poroista keitetty seisonut suodatinkahvi on aivan kammottavaa. :evil:
Ja asiaan kuuluu, että sitä termoskeittimen kannua ei pestä koskaan (ja sillä kaadetaan vesi keittimeen plus käytetään vanhoja poroja).
Miten voisi diplomaattisesti sanoa "Tuoretta kahvia? Kyllä kiitos, muussa tapauksessa voisin ottaa vaikka vettä..."?
-
Se pitäisi kieltää että monet (ihan hyvätkin) ravintolat myyvät espressona automaatin tekemää kahvia. Siis sellaisen automaatin, joka sekoittaa vettä ja murukahvia ja työntää sen jonkun cremanlisääjän läpi. Hinta näillä kuitenkin on 2-3 euroa. Oikean automaatin (pavusta kuppiin) tekemä nyt vielä menettelee, mutta murukahvi menee minusta jo rikoksen puolelle...
Jos joku möisi rypälesiideriä shampanjana tai pontikkaa single malt -viskinä, niin kuka tahansa pitäisi sitä aika törkeänä. Mutta tuollainen espresson väärentäminen ei tavallista kaduntallaajaa varmaan suuremmin hätkäyttäisi - mistä näkee kuinka vähän erikoiskahvit loppujen lopuksi ovat vielä integroituneet suomalaiseen arkipäivään.
-
Oma inhokkini on termoskeittimet. Ymmärrän kyllä, että kaikki eivät ole niin kiinnostuneita kahvista (ja ruoasta) kuten allekirjoittanut, ja lapsiperheissä on hulinaa & väsymystä (omakohtaista kokemustakin on) mutta ... silti.
Minusta on lähes ihmisoikeusrikos sanoa iltapäivällä "tuolla termarissa on aamulta jäänyttä kahvia, se varmaan kelpaa?". Muovilta maistuva, halvoista poroista keitetty seisonut suodatinkahvi on aivan kammottavaa. :evil:
Ja asiaan kuuluu, että sitä termoskeittimen kannua ei pestä koskaan (ja sillä kaadetaan vesi keittimeen plus käytetään vanhoja poroja).
Termos- tai tankkikeittimet ovat kyllä monessa paikassa se parempi vaihtoehto, nimittäin vielä huonompaa on kauan lämpölevyllä paahtunut kahvi. Edellytyksenä tietenkin se, että puhtaudesta pidetään huolta.
Noiden espressojäljitelmien suhteen komppaan akalliota lämmöllä.
-
Kahvi on periaatteessa makuasia (ja niistähän sopii kiistellä). Kahvilassa sopii vaatia laatua (kun kerran tavallinenkin kuppi nykyään maksaa euron!), mutta työpaikoilla, esimerkiksi, termospullot pitäisi olla lakisääteisiä. Päivittäin N litraa pannussa seissyttä kahvia kipataan Suomessa viemäriin. Halpa terästermoskin kuitenkin säilyttää lämmön ja aromit pitkään.