Ristretto

Kahvikeskustelu => Muu kahviaiheinen keskustelu => Aiheen aloitti: MIM - Maaliskuu 04, 2009, 23:42:28 ip

Otsikko: "Kahvi muuttuu tummemmaksi Suomessakin"
Kirjoitti: MIM - Maaliskuu 04, 2009, 23:42:28 ip
Näin ainakin uutisoi HS täällä. (http://www.hs.fi/kotimaa/artikkeli/Kahvi+muuttuu+tummemmaksi+Suomessakin/1135244032386)

Otsikko: Vs: "Kahvi muuttuu tummemmaksi Suomessakin"
Kirjoitti: raakapapu - Maaliskuu 05, 2009, 07:51:21 ap
 Suomessa on : " Maailman parhaat raaka-aineet, joissa ei ole makuvirheitä,joita pitäisi peittää
 tummaksi paahtamalla."
 Jaa, tässäkö sitä sitten ryystetäänkin makuvirheitä kovaanhintaan... :-X
Otsikko: Vs: "Kahvi muuttuu tummemmaksi Suomessakin"
Kirjoitti: jiitee - Maaliskuu 05, 2009, 08:14:15 ap
"Maailman parhaat raaka-aineet, joissa ei ole makuvirheitä,joita pitäisi peittää tummaksi paahtamalla."

Heeh. :)

Pauligin ja Meiran kommentoijilla on kyllä sana hallussa - sanotaan juuri riittävästi muttei liikaa.

Makuvirheiden puuttumisesta ei tietystikään seuraa että kahvissa olisi vastavuoroisesti hyviä makuja. Täysin mauttomasta kahvista ei voi oikein löytää makuvirheitä...

Ja toki oikein tummaksi paahtamalla saadaan virheitä peitettyä, mutta sama efekti syntyy kun kahvi jätetään niin vaaleaksi että sitä nyt voi kutsua jotenkuten paahdetuksi...
Otsikko: Vs: "Kahvi muuttuu tummemmaksi Suomessakin"
Kirjoitti: migu2 - Maaliskuu 05, 2009, 11:33:12 ap
Öö, ai miten niin täällä Suomessa asiat muuttuvat hitaasti:

"Suomen suosituinta kahvia, Juhla Mokkaa, on tehty samalla reseptillä vuodesta 1929 saakka. Hopeamitalistia, Meiran Kulta Katriinaa on tehty vuodesta 1937 – sitäkin samalla reseptillä. "

Makutottumukset nykyihmisillä on varmasti aika erilaiset kuin 80 vuotta sitten...

Mielenkiintoista sinäänsä että Viroon Suomesta vietävät kahvit paahdetaan tummemmaksi:
"Esimerkiksi Viroon vietävät Presidentti ja Kulta Katriina ovat selvästi tummempia Suomessa myytävät vastineensa. ".

Täytyypä ensi kerralla Tallinnan reissulla ostaa kokeeksi.
Otsikko: Vs: "Kahvi muuttuu tummemmaksi Suomessakin"
Kirjoitti: Juqi - Maaliskuu 05, 2009, 11:37:20 ap
Jutun osalta käydään muuten 'kiivasta' keskustelua HS:n sivuilla (http://www.hs.fi/keskustelu/Kahvi+muuttuu+tummemmaksi+Suomessakin/thread.jspa?threadID=173961&tstart=0&sourceStart=20&start=0).
Otsikko: Vs: "Kahvi muuttuu tummemmaksi Suomessakin"
Kirjoitti: cartman - Maaliskuu 05, 2009, 11:55:02 ap

Kun Segafredo osti Meiran aikoinaan, kakiiki Meiran kahvit tummenivat himpun verran. Vaikka tiedottajat tuskin moista tunnustavat...

Otsikko: Vs: "Kahvi muuttuu tummemmaksi Suomessakin"
Kirjoitti: joni - Maaliskuu 05, 2009, 13:26:34 ip
Huh, huh mitä keskustelua tuolla hesarin palstalla... Arka asia tämä kahvi.
Otsikko: Vs: "Kahvi muuttuu tummemmaksi Suomessakin"
Kirjoitti: cartman - Maaliskuu 05, 2009, 16:32:24 ip

Joo, hauskaa. Kohta kaivetaan ullakolta vanhat Suomi KP:t esiin ja lähdetään puolustamaan kuraveden kunniaa.
   
Otsikko: Vs: "Kahvi muuttuu tummemmaksi Suomessakin"
Kirjoitti: Pentu - Maaliskuu 05, 2009, 19:19:27 ip
Minäkin bongasin mielenkiintoisen lauseen:

"Euroissa mitattuna tummien kahvien kulutus kahviloissa on merkittävää"

Eli taidetaan viitata hyvään katteeseen.
Otsikko: Vs: "Kahvi muuttuu tummemmaksi Suomessakin"
Kirjoitti: Misse - Maaliskuu 05, 2009, 19:23:10 ip
Minäkin bongasin mielenkiintoisen lauseen:

"Euroissa mitattuna tummien kahvien kulutus kahviloissa on merkittävää"

Eli taidetaan viitata hyvään katteeseen.
Normaalin suodatinkahvin kate kahviloissa on yli 90% joten ei paljon sen yli voi päästä :)

-Mikko-
Otsikko: Vs: "Kahvi muuttuu tummemmaksi Suomessakin"
Kirjoitti: Esa - Maaliskuu 06, 2009, 11:39:03 ap
Suomalainen bulkkikahvihan kyllä onkin ihan hyvälaatuista, 100% arabicaa sentään, vaikkakin halvimmasta päästä. Mutta happaman Juhlamokan suosio varmaan pikkuhiljaa laskee ja pikkuisen tummemmat yleistyvät. Suomalaiset kun eivät enää niin totu happamaan kuin ennen, kun hedelmätkin jalostetaan koko ajan makeammaksi, eikä oman puskan viinimarjaakaan moni popsi.