Ristretto
Kahvikeskustelu => Muu kahviaiheinen keskustelu => Aiheen aloitti: Mighty - Tammikuu 10, 2008, 12:06:04 ip
-
Tämänpäiväisessä (10.1.2008) Helsingin Sanomissa on juttua pienpaahtimoista. Erityisesti valokeilassa on Mokkamestarit.
-
Jutussa toistettiin tämä yleinen "myytti", että rasvaisuuden vuoksi kahvi kannattaa säilyttää jääkaapissa. Mistä se on oikein peräisin, ja onko siinä perää?
On totta että vaikkapa margariini ei säily huoneenlämmössä, mutta toisaalta kaikenlaiset öljyt säilyvät oikein hyvin. Kumpaa näistä kahvin rasvat tai öljyt muistuttavat?
-
Kumpaa näistä kahvin rasvat tai öljyt muistuttavat?
Käsittääkseni ne (öljyt) kai ovat aika herkästi vesiliukoisia ja tästä syystä jääkaappisäilytyksen riski on siellä majaileva mahdollinen kosteus joka sitten "liottaa" aromit ennenaikaisesti (ja samalla tuo muita ödööreitä jääkaapista kahviin).
Kai tavallista huoneenlämpöä matalampi säilytyslämpö olisi varmasti ideaalisempi, mutta "normaaleilla kotikonsteilla" tuon kosteusongelman välttäminen voisi olla aika hankalaa. Pitäsi olla jokin täysin kosteustiivis rasia josta saa annoksen kahvia ulos niin että rasiaan ei pääse tämän operaation aikana ilmaa/kosteutta sisään.
-
Mitens viinikaapit? Onko ylipäänsä olemassa mitään pakastinta lievempiä kondensiovapaita jäähdyttäjiä?