Oscar imo. Voi vaahdottaa maitoa samalla eikä tarvii odotella.
Silviani jouluviikolla saaneena ja pari viikkoa käyttäneenä: sen vaahdotuksen kanssa voi oppia elämään, vaikka toki tuplaboileri tai oma thermocouple sille höyrylle olisi näppärä. Netistä löytyy hyvä ohje jolla Silvian saa nopeammin lämpenemään, ja jos aikaa antaa keittimen lämmetä, tuosta saa ihan näppärän workflown jossa osataan oikaista sieltä mistä hyvin voi:
http://www.coffeekid.com./archived/rancilio/cheatsilvia
Vaikka yleinen mielipide olisikin toisenlainen, niin PID ei ole välttämätön sen enempää kuin riittäväkään ehto hyvälle kahville.
Kuvittelin myllyäni odotellessani PID:in täysin välttämättömäksi, mutta tulos parani huomattavasi tasalaatuisemmaksi kun jauhatus on aina tuoretta ja karkeus/laatu hyvä. Voi olla että haluan vielä parin viikon kuluttuakin selkeän säätimen jolla voin valita haluamin uuttolämpötilan, mutta päätin siirtää PID:in tilaamista toistaiseksi. Tulos kun tuntuisi olevan parempi kuin riittävä ilmankin.
Nuova simonelliä näkyy siihen malliin Suomalaisissakin kahviloissa että varmaankin maahantuoja löytyy, joka mahdollisesti voisi huolehtia Oscaristakin. Täällä on tosin aikaisemmin valitettu mm. Rancilion huollosta joka ei kai hirveän vakavasti ota yksityishenkilöitä. Ehkä kokemukset pätevät NS:kin
Eiköhän tuo ole aina noissa tuurista kiinni kuka on tiskin takana ja onko maanantaipäivä vai ei.
Silviä on hienon näköinen ja sisältä järeää tekoa, kestää ilmeisen monta vuotta. NS Oscar on sen sijaan muovinen loota, ei kamalan hieno mutta teknisesti laadukas laite. Eniten sitä kai on herjattu halvahkon ulkonäön puolesta, mutta sillä ei kyllä oikeasti ole mitään tekemistä hyvän kahvin kanssa.
Jos Silvian kanssa on maito valmiiksi kannussa kun aloittaa uuton (näppituntumalta olen tottunut nyt että preinfusion <1 sek + 2 sek tauko + ja menoksi), ja laittaa välittömästi höyrytysnupista boilerin lämpiämään kun uutto valmis, voisi sanoa että crema säilyy ihan ok. Varsinkin jos maitoa vaahdottaa vain yhdelle kupilliselle, vaahdotus kestää sen verran vähemmän aikaa että ongelmia ei ole.
Kaksi kupillista Silvialla voi cappucinoa tehdä kerralla jos ei ole kamalan hifistyneet vaatimukset, mutta sen jälkeen pitää jo lämmöt laskea boilerista höyrytyksen jäljiltä vettä valuttamalla (melkoisen nopeaa toki sekin) ennen kuin voi aloittaa seuraavan uuton. Oscarilla varmaan pystyisi tekemään liukuhihnalta isommallekin seurueelle. Puolensa on molemmissa. Mielestäni Silvia on helpompi keitin käyttää kuin netin keskusteluista saa käsityksen. Täällä meni uutto meni välittömästi kohdalleen kun mylly saapui taloon (no jauhatuskarkeus loksahti kohdilleen silmämääräisesti niin tarkasti, että heti toinen kupillinen oli "lopullinen asetus"). Yhteensä uuttoja oli takana tuolloin hyvin rajallisesti. Aiempaa kokemusta vain Krupsin puoliautomaatista. Eipä tuota kovin vaikeana voi minusta pitää.