Kyllähän tuo näyttää paineistetulta, puhuvatten myös cremanvahvistimesta joskus.
Modasin oman peruskeittimen (Krups) sihdin paineettomaksi aikoinaan, jolloin lopputulos oli, että säätöjen kanssa puljaaminen alkoi tulla tarpeelliseksi. Parhaimmillaan omalla subjektiivisella asteikolla tuli keitettyä 8/10 arvoista lopputulosta, mutta edes kahta peräkkäistä vetoa ei välttämättä saanut onnistumaan. Aikani keittelin paineistamattomalla, mutta ehdin palata paineistettuunkin ennen kuin kone löysi uuden kodin.
Kone, joka on suunniteltu painekahvalle/-sihdille, toimii (IMO) paremmin sellaisena. Paineistamattomuutta tarvitsisi minusta lähinnä siihen, että saa säätöjä (jauhatus, annostus) haettua mahdollisimman lähelle koneen optimipistettä. Arkikäytössä, tuommoisen koneen rakenne voi olla aika anteeksiantamaton, joten siksi tasalaatuisen lopputuloksen tuottaminen voi käydä vaikeaksi.
Sittemmin kone ja mylly on päivittynyt himppasen fiinimpään suuntaan ja shottien veto on kuin lasten leikkiä, vaikka kahvassa ei paineistusta olekaan. Eikä sitä edes kaipaa.
Summa summarum: kokeiluna paineistamaton on opettavainen, mutta arkikäyttöön parempi pysyä paineistetussa, jos kone on sellaiseksi suunniteltu.