Ristretto
Kahvikeskustelu => Muu kahviaiheinen keskustelu => Aiheen aloitti: TBC - Maaliskuu 22, 2016, 18:13:17 ip
-
Palattuani Italiasta ja juotuani monta 1 € espressoa niin mietin voiko tämä olla mahdollista Suomessa. Jos ei olisi muita kuluja kuin purut niin varmasti onnistuu, mutta muut kustannukset niin korkeat Suomessa (palkka, tila, laitteet), että toiminta olisi vaikea saada kannattavaksi. Onko Suomessa kukaan kokeillut pienessä kioskitilassa myydä alle keskivertohinnoin espressoa?
-
Kaffecentralenissa taitaa vieläkin olla tasan euron, mutta kahvin myynnistä katetta ei taideta hirveästi nyhtää, vaan toiminta perustuu muuhun myyntiin.
-
Niin...monasti kahviloiden toiminnassa tulot tulevat muista myynneistä kuin kahvista, vaikka olisikin kahvilla kate kohdillaan.
-
Palattuani Italiasta ja juotuani monta 1 € espressoa niin mietin voiko tämä olla mahdollista Suomessa. Jos ei olisi muita kuluja kuin purut niin varmasti onnistuu, mutta muut kustannukset niin korkeat Suomessa (palkka, tila, laitteet), että toiminta olisi vaikea saada kannattavaksi. Onko Suomessa kukaan kokeillut pienessä kioskitilassa myydä alle keskivertohinnoin espressoa?
Kahviauto kampin edessä myi espressot eurolla ja sitten Kluuvinkadun paahtimo myi espressot ainakin aiemmin eurolla. Molemmissa tupla kaksi.
Onhan se selvä, että eihän kumpikaan käytännössä pelkästään niillä euron espressoilla eläisi.
-
Ja Italiassa euro alkaa olemaan jo kipurajahinta ;D
Hiukan landemmalla hinta yleensä 60-80 senttiä.
Kaffecentralen taitaa olla ainoa euron paikka Suomessa jossa olen käynyt.
-
Ja Italiassa euro alkaa olemaan jo kipurajahinta ;D
Hiukan landemmalla hinta yleensä 60-80 senttiä.
Venetsiassa euro oli aika standardi hinta essolle (siellä tosin on muutenkin n. 30% kalliimmat hinnat kuin muualla Italiassa - johtuen hivenen hankalammasta toimitusketjusta kuin esim. mantereella). Oli se sitten peruskuraa tai vähän siitä parempaa.
Sitten toki, jos haluaa nauttia essonsa San Marcon aukion terasseilla live-hissimusiikin säestyksellä, niin hinta pompsahtaa iloisen moninkertaisesti. ;)
Noin muutoin harvoin olen maksanut essosta yli 80s tiskillä nautittuna. Pöytä/terassi toki usein ovat asia erikseen.
Suomessa tietty on syytä ottaa huomioon, että papuja hifikahviloissa kulunee yhteen essoon paljon enemmän kuin se italiaanojen standardi 7g.
-
0,8-4e on hinnat täällä Roomassa, mutta missään ei toki saa 80 sentillä pöytään, eikä missään oteta neljää euroa tiskillä.
Olen maksanut puolitoista pöytään, jollei ole huijattu tyystin.
Raumalla ottivat Salissa euron, mutta jo viime kesänä se oli nostettu 1,5e tasoon. Mikä oli minusta Suomessa ihan ok hinta. Mitään 3,5e "erikoiskahvi"hintaa en ala maksamaan, vaikka kuinka haluaisi toimintaa tukea.
...mutta jos Roomassa haluaa nauttia, on ostettava tuote jäätelö, eikä kahvi -vaikka itse näistä ropustoista kyllä tykkäänkin. ;-)
-
...mutta jos Roomassa haluaa nauttia, on ostettava tuote jäätelö, eikä kahvi -vaikka itse näistä ropustoista kyllä tykkäänkin. ;-)
Olen tismalleen samaa mieltä! Yleensä en ketjupaikoista erityisesti viehäty, mutta Gromin gelato on vienyt sydämeni. ;)
Onneksi Gromeja on muuallakin kuin Roomassa...
-
Mahtaako tuolla olla hyvät jäätelöt? Löytyy siis Turusta.
http://www.nuvole.fi
Pakkohan tuo on koeponnistaa kesällä.
-
Nuvole on hyvä, suosittelen!
-
Tuli tässä vielä mieleen että paljonkohan kahvilalle maksaisi tarjota tyhjä kuppi?
Toki riippuu vuokrasta ja henkilökunnan palkkatasosta jne.
-
Ainakin myyntitapahtuma lyhenee merkittävästi. Asiakaskierto tuskin, koska tyhjä kuppi edessään monet muutenkin istuvat.
-
Tuli tässä vielä mieleen että paljonkohan kahvilalle maksaisi tarjota tyhjä kuppi?
Toki riippuu vuokrasta ja henkilökunnan palkkatasosta jne.
Haluatko avata hieman tätä tyhjän kupin käsitettä, mitä haet takaa kyssärillä? :)
-
Haluatko avata hieman tätä tyhjän kupin käsitettä, mitä haet takaa kyssärillä?
Jos kahvila tarjoilisi tyhjän kupin, jonka kanssa asiakas istuisi ja lähtisi pois. Perinteinen tapa kahviloilla ja ravintoloilla yrittää laskea niitä kustannuksia tilan ja tarjoilun näkökulmasta.
Eli mihin hintaan tyhjät kupit pitäisi tarjota että firma pysyisi pystyssä tai kulut saataisiin katettua.
-
Jännä sinänsä että tämä voi edes teoriassa jäädä hämäräksi.
Autetaan sen verran, että jos raakaöljyä saisi ilmaiseksi, ei bensa silti olisi ilmaista, vai mitä?
Ei silti, Suomessa pidetään ajatusta siitä että kahvi pöydässä olisi kalliimpaa kuin tiskillä jo omituisena, mutta jos ajatelaan että voisiko kahvi olla tiskillä halvempaa, sen se samakin ihminen saattaakin hyväksyä ;-)
-
Ei silti, Suomessa pidetään ajatusta siitä että kahvi pöydässä olisi kalliimpaa kuin tiskillä jo omituisena
Italiassa tämä on ilmeisesti tajuttu. Ainakin kulttuurin tasolla. Ystävä oli pohjois-italiassa ja paikallinen teroitti hänelle, että kun sitä espressoa juodaan tiskillä, niin se myös hörppäistään siinä, eikä sitä ei jäädä siihen tiskille hörpiskelemään. Kovasti oli nolostuttanut.
-
Italiassa tämä on ilmeisesti tajuttu. Ainakin kulttuurin tasolla. Ystävä oli pohjois-italiassa ja paikallinen teroitti hänelle, että kun sitä espressoa juodaan tiskillä, niin se myös hörppäistään siinä, eikä sitä ei jäädä siihen tiskille hörpiskelemään. Kovasti oli nolostuttanut.
Voi siihen tiskille tilata Cappunkin -ja 0,66 l kaljankin ;-)
-
Voi siihen tiskille tilata Cappunkin -ja 0,66 l kaljankin
Toki, mutta espressoa ei saanu jäädä siemailemaan. Oli kuulemma tosi noloa.
-
Voi siihen tiskille tilata Cappunkin -ja 0,66 l kaljankin ;-)
Kyllä ja suomalainen selviää noista minuutissa ;D
-
Toki, mutta espressoa ei saanu jäädä siemailemaan. Oli kuulemma tosi noloa.
Toki tutun baristan kanssa voi vaihtaa kuulumiset tai vaikka kaverin kanssa, mutta ylimääräinen notkuminen ei oikein kuulu asiaan. Itse tykkään tuosta tyylistä enemmän, eli kahvi kurkusta alas ja menoksi. Kahvi Italiassa on harvoin niin hyvää että sitä jäisi sen kummemmin analysoimaan...
-
Kahvi Italiassa on harvoin niin hyvää että sitä jäisi sen kummemmin analysoimaan...
Ymmärrän tämän hyvin. Toisaalta itse en silloin sitä jää juomaankaan.
-
Ymmärrän tämän hyvin. Toisaalta itse en silloin sitä jää juomaankaan.
Sarjatulellahan ne niitä espressoja sieltä koneesta ampuu ulos, joten siksi varmaan laatukin on mitä on. Näyttää paikallisille kelpaavan, joten saa kelvata myös turisteillekin ;D