Ainakin ruokavaliolla on
jonkinlainen yhteys siihen, miltä kahvi maistuu. Itse olen satokausiajattelua noudattavana huomannut (tai ainakin luullut huomanneeni) pieniä muutoksia siinä, miten kahvin aistin - sen syvemmälle asiaan menemättä. En olisi lainkaan hämmästynyt, jos joku tutkimus osoittaisi, että suun happotasapainolla olisi merkittävä yhteys siihen, miten maistamme asiat (joku itsetutkiskeluun innostunut voisi myös helposti itse tilata ph-mittausliuskoja ja seurata omaa happotasapainoaan ja sen vaikutusta kahviin
).
Kyllähän sen helposti huomaa, jos jauhaa* vaikka piparminttupurkkaa tai raakaa sipulia juuri ennen kahvin juontia, että kahvi maistuu täysin erilaiselta kuin ilman purkan tai sipulin jauhantaa (tämä ihan vaan kärjistävänä esimerkkinä). Itse juon aamukahvini AINA ennen kun syön mitään aamupalaa.
Tosin on myönnettävä, että edellä kuvaillun kaltaisia muutoksia en ole (ilman purkkaa/raakaa sipulia tms.) havainnut. Kyse on pienemmän mittakaavan muutoksista. ABC-kahvi maistuu ABC-kahvilta vain siellä, missä pitääkin. Ei kotona.
Ei kahvi tahdo maistua missään muuallakaan. Muiden mielestä omat scotit hyviä, mutta minä epäilen enemmin heidän makuaistiaan ja tässäkö se vika olisisikin...
Jos et vielä ole kokeillut, niin varman päälle pelattaessa voisit käydä jossain paremmassa hifistely-kahvilassa testaamassa maistuuko sielläkin kahvi ABC:ltä?
*edit: tarkoitin jauhamisella tietysti pureskelemista, mutta toki jos jauhaa purkkaa ja sipulia myllyssä juuri ennen kahvia, silläkin on vaikutusta makukokemukseen.