Ristretto

Kahvikeskustelu => Baristatekniikka => Aiheen aloitti: kyösti - Marraskuu 28, 2007, 13:20:32 ip

Otsikko: miten karkeaa jauhan??
Kirjoitti: kyösti - Marraskuu 28, 2007, 13:20:32 ip
moikka.
 Kun mie oon väsänny vaikka kuinka kauan espressopannulla (siis keittolevyllä) espressoa ja miulla on minimokan mylly, niin nyt tuli sellainen olo/tieto täältä että siis millaista siihen täytyy jauhatus olla??
 oikeen karkeeta vai oikeen hienoo..?? ja siis ilmeisesti kokeilemaan vaan, mutta jospa neuvoisitte kumminkin myös kummasta päästä lähden etsimään.

 Ja miten sitten kun AEG:llä (hintaluokka 200?) niin mihin suuntaan siinä sitten mennään, onko jauhatus täysin eri?

Huh, odotanpa vesi kielellä.. josko maku hieman paranisi, ennen kuin tarvittava rahasumma kalliinpaan koneeseen on kerätty..
Kiitos etukäteen vastauksista!!
Otsikko: Vast:miten karkeaa jauhan??
Kirjoitti: akallio - Marraskuu 28, 2007, 13:28:21 ip
Mutteripannuun pitää olla melko hienoa, mutta karkeampaa kuin pumpulliseen espressokeittimeen. Yksi niksi olisi ostaa kaupasta pussillinen espressoa ja säätää mylly sen mukaan. Sormien välissä pyörittelemällä pystyy parhaiten vertailemaan karkeusasteita.
Otsikko: Vast:miten karkeaa jauhan??
Kirjoitti: Esa - Marraskuu 28, 2007, 14:08:13 ip
Ja AEG:llä sama karkeus. Liian hienosta purusta ei kummallakaan tule vesi läpi kuin korkeintaan kanavoitumalla. Liian karkealla maku jää vaan laihaksi.