Ristretto

Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  

Uutiset:

Pikahakua monipuolisempi haku löytyy valikon Haku-painikkeen takaa.

Kirjoittaja Aihe: Espressokeitin  (Luettu 37385 kertaa)

cartman

  • Espresso
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 896
    • http://www.hamsterdance.org/hamsterdance/
Vs: Espressokeitin
« Vastaus #30 : Syyskuu 03, 2008, 21:30:52 ip »


Älä sitä C3:n myllyä osta, niissä on aivan liian suuri "toleranssi", on tuurista kiinni saatko kunnolla toimivan kappaleen.

Kahvina kannattaa aloittaa harjoittelu jostain "helposta" pavusta. Suosittelen Pauligin Espresso Originalea, saa kaupoista 250 g:n venttiilipusseissa. Kun keittely alkaa sujua ja innostus kasvaa, voit kokeilla sitten muitakin papusia, vaihtoehtoja on paljon. Mielestäni kaupoissa myytävät aidot italiaanopavut (esim. Lavazza) ovat rajusti ylihinnoiteltuja laatuunsa nähden. Jos käy matkoilla, kannattaa aina tuoda kotiin erilaisia papuja. Uusia makuelämyksiä on tiedossa.
Kirjattu

jiitee

  • Global Moderator
  • Tuplaristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 2358
Vs: Espressokeitin
« Vastaus #31 : Syyskuu 03, 2008, 21:32:17 ip »

Nyt olisi semmoinen kysymys, että mitä kahvia kannattaisi ostaa?

Tuoretta. Mieluiten niin että kun saat paketin (paketit) kotiisi, on paahtopäivästä kulunut korkeintaa viikko. Tämä tarkoittaa käytännössä netistä tilaamista, paitsi jos sattuu asumaan sopivasti paahtimon läheisyydessä. Tällainen kahvi tarkoittaa käytännössä vähintään 6 euron sijoitusta / 250 grammaa - eli kilohinnoissa liikutaan jossain 30 euron yläpuolella.
Kirjattu

Nasuli123

  • Macchiato
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 146
Vs: Espressokeitin
« Vastaus #32 : Syyskuu 04, 2008, 20:46:06 ip »

Rupesi tässä vähän mietityttämään, että kannattaisiko sittenkin pistää 100€ lisää tuohon keittimeen ja ostaa joko Solis Crema SL70 tai sitten Gaggian Evolution. Olisiko tässä sitten mitään järkeä?
Kirjattu
Giotto Premium Plus + Mahlkönig K30 "Vario"
EK43, Mahlkönig Kenia

jiitee

  • Global Moderator
  • Tuplaristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 2358
Vs: Espressokeitin
« Vastaus #33 : Syyskuu 04, 2008, 20:59:30 ip »

100€ lisää tuohon keittimeen ja ostaa joko Solis Crema SL70 tai sitten Gaggian Evolution.

Mikäs siis oli nyt kokonaisbudjetti? Gaggia Evolutionia saa nimittäin esim. täältä 199 eurolla.
Kirjattu

Nasuli123

  • Macchiato
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 146
Vs: Espressokeitin
« Vastaus #34 : Syyskuu 04, 2008, 21:17:52 ip »

No joku 300€, mieluiten ehkä tilaisin suomesta, mutta voisihan sitä tilata ulkomailtakin.
Kirjattu
Giotto Premium Plus + Mahlkönig K30 "Vario"
EK43, Mahlkönig Kenia

Nasuli123

  • Macchiato
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 146
Vs: Espressokeitin
« Vastaus #35 : Syyskuu 05, 2008, 15:38:43 ip »

Tuli vaan semmosta mieleen, että onko järkevämpää ostaa tuo Soliksen SL70 vai ostaa ns. markettikeitin ja keitellä sillä niin kauas kunnes jos ja kun kahvikärpäsen purema yltyy ja ostaa sitten joku paljon tasokkaampi ja kalliimpi kone?
Alkaako tuo SL70 olla jo ihan "kunnon" espressokeitin?
Kirjattu
Giotto Premium Plus + Mahlkönig K30 "Vario"
EK43, Mahlkönig Kenia

jiitee

  • Global Moderator
  • Tuplaristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 2358
Vs: Espressokeitin
« Vastaus #36 : Syyskuu 05, 2008, 17:08:26 ip »

Tuli vaan semmosta mieleen, että onko järkevämpää ostaa tuo Soliksen SL70 vai ostaa ns. markettikeitin ja keitellä sillä niin kauas kunnes jos ja kun kahvikärpäsen purema yltyy ja ostaa sitten joku paljon tasokkaampi ja kalliimpi kone?
Alkaako tuo SL70 olla jo ihan "kunnon" espressokeitin?

Kyllä Soliksella jo kunnon espressoa saa - mutta muista kuitenkin että se mylly on ihan yhtä tärkeä osa kokonaisuutta. Jos et meinaa myllyä hankkia, vaan elää valmisjauheilla, niin melkein kannattaa pitäytyä "halpiskeittimessä" paineistettuine filttereineen. Kalliimmilla (oikeilla) keittimillä (kuten tuo Solis jo periaatteessa on) ei yksinkertaisesti saa aikaan hyvää jälkeä ilman myllyä - nämä koneet kun on rakennettu/suunniteltu sillä ajatuksella että mylly löytyy.

Lisäys: Tuosta "myllytekijästä" saa hyvän ohjeistuksen esim. Coffeegeekin espressokoneen osto-oppaasta:
http://coffeegeek.com/guides/howtobuyanespressomachine/getagrinder
Siellä on tehty taulukko kokonaisbudjetin perusteella. Esim. 300 ja 500 dollarin budjeteissa suositellaan vielä laitettavaksi summa tasan koneen ja myllyn kesken.
« Viimeksi muokattu: Syyskuu 05, 2008, 17:14:50 ip kirjoittanut jiitee »
Kirjattu

Nasuli123

  • Macchiato
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 146
Vs: Espressokeitin
« Vastaus #37 : Syyskuu 05, 2008, 20:34:33 ip »

Pärjääkö tuon soliksen kanssa Krupsin Grind Expert GVX242:lla
Kirjattu
Giotto Premium Plus + Mahlkönig K30 "Vario"
EK43, Mahlkönig Kenia

cartman

  • Espresso
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 896
    • http://www.hamsterdance.org/hamsterdance/
Vs: Espressokeitin
« Vastaus #38 : Syyskuu 05, 2008, 21:08:26 ip »

Pärjääkö tuon soliksen kanssa Krupsin Grind Expert GVX242:lla

Vanhalla forumilla oli mainio kuvasarja, jossa Skuupi valmistaa espressoa Gaggialla ja Krupsin GVX-myllyllä. Hyvin toimii. Vastaus: kyllä pärjää. Ennemmin tai myöhemmin haluat sitten kalliimman myllyn, mutta tuolla pärjäät aika pitkään. Siinä on hintaluokka 50 euroa, seuraava "kunnon mylly" on alle 200 euroa.

Kirjattu

Nasuli123

  • Macchiato
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 146
Vs: Espressokeitin
« Vastaus #39 : Syyskuu 05, 2008, 21:56:56 ip »

Kiitos! Semmone juttu, että tietääkö mitä tää tarkottaa kun crema.fi Solis SL70:n yleiskatsauksessa lukee: "Tällä Sveitsissä valmistetulla laitteella on vuoden takuu kotikäytössä." ja ominaisuuksissa: "Takuu 2 vuotta"

Onkos tuo Solis muuten boilerikeitin? (ainakin itse olen saanut kuvan, että se on mutta en ole aivan 100% varma)

Ja eikös tuo keitin kestä käytössä ja maidonvaahdotuskin onnistuu paremmin kuin niissä Krupseissa?
Kirjattu
Giotto Premium Plus + Mahlkönig K30 "Vario"
EK43, Mahlkönig Kenia

migu2

  • Tuplaristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 2086
Vs: Espressokeitin
« Vastaus #40 : Syyskuu 05, 2008, 23:18:04 ip »

Kiitos! Semmone juttu, että tietääkö mitä tää tarkottaa kun crema.fi Solis SL70:n yleiskatsauksessa lukee: "Tällä Sveitsissä valmistetulla laitteella on vuoden takuu kotikäytössä." ja ominaisuuksissa: "Takuu 2 vuotta"

Onkos tuo Solis muuten boilerikeitin? (ainakin itse olen saanut kuvan, että se on mutta en ole aivan 100% varma)

Ja eikös tuo keitin kestä käytössä ja maidonvaahdotuskin onnistuu paremmin kuin niissä Krupseissa?

Käsittääkseni siinä kyllä on 2 vuoden takuu. Caffilla on erinomainen asiakaspalvelu, joten laita sinnepäin viestiä menemään, jos jokin askarruttaa. Paineistamaton tuplafiltteri kannattaa hankkia.

On boilerikeitin ja hyvin on minulla kestänyt. Ja kunnon mikrovaahtoa saa tehtyä. Painii aivan eri sarjassa kuin nuo rimpula-Krupsit. Varmaan paras hinta-laatusuhde ainakin tässä hintaluokassa.
« Viimeksi muokattu: Syyskuu 05, 2008, 23:22:23 ip kirjoittanut migu2 »
Kirjattu
Expobar Brewtus IV-R + Eureka Mignon Silenzio Specialita (espresso) + Baratza Sette 270 (dripper/aeropress) + Behmor 1600 x 2

cartman

  • Espresso
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 896
    • http://www.hamsterdance.org/hamsterdance/
Vs: Espressokeitin
« Vastaus #41 : Syyskuu 06, 2008, 00:19:06 ap »


Itseäni kun nuo maitovaahdot ja niillä kikkailut eivät kiinnosta, niin ei siitä enempää. Mutta boilerikone on ihan kahvin teossakin parempi vaihtoehto. Thermoblockin ongelmana on lämpötilan epätasaisuus, erityisesti halvemmissa "muovikoneissa". Jos teet kymmenen shottia päivän mittaan, niin saat kaksi hyvää, kaksi ala-arvoista ja loput kuusi jotain siltä väliltä. Sitten kun mennään suuriin, usealla termostaatilla varustettuihin Juran täysautomaatteihin, niin silloin tasaisuuskin paranee, mutta se on eri maailmansa. Hinnatkin taivaissa.

Oman tekniikkansa se boilerikone vaatii. Vehjettä on erikseen kuumennettava höyrynkehitystä varten ja sitten taas jäähdyteltävä kahvin valmistusta varten. Tuonkin kyllä oppii.

Soliksella on paljon uskollisia käyttäjiä. Samoin sen "Itä-Saksalainen DDR-muotoilu" on omalla tavallaan viehättävä. Sitä on joillakin palstoilla ylistetty parhaaksi hintaluokassaan. Mutta niinhän kaikki koneet ovat jonkun mittarin mukaan, kuten olemme nähneet.

Kirjattu

Nasuli123

  • Macchiato
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 146
Vs: Espressokeitin
« Vastaus #42 : Syyskuu 06, 2008, 10:50:57 ap »

Onko tuo Crema.fi minkälainen paikka ostaa, kun mielummin ostaisin sieltä kun Caffi.fi:sta, koska cremassa myydän myös sitä krupsin myllyä ja sen saisi sitten samalla ostettua?

Ja vielä semmone kysymys, että jos sitten ostaa solikseen paineistamattoman filtterin (tupla), niin voinko keittää sen kanssa yhden kupin kahden sijasta vai pitääkö yhden ja kahden kupin keittämiseen olla eri filtterit? (toivottavasti ymmärrätte tuosta jotain)
Kirjattu
Giotto Premium Plus + Mahlkönig K30 "Vario"
EK43, Mahlkönig Kenia

jiitee

  • Global Moderator
  • Tuplaristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 2358
Vs: Espressokeitin
« Vastaus #43 : Syyskuu 06, 2008, 11:20:12 ap »

Onko tuo Crema.fi minkälainen paikka ostaa

No ainakin pikaisella googlettamisella siellä näyttäisi olevan tuon Soliksen hinta ihan järkevä.

Ja vielä semmone kysymys, että jos sitten ostaa solikseen paineistamattoman filtterin (tupla), niin voinko keittää sen kanssa yhden kupin kahden sijasta vai pitääkö yhden ja kahden kupin keittämiseen olla eri filtterit? (toivottavasti ymmärrätte tuosta jotain)

Filtteriä ei voi täyttää puolilleen (uutto ei vain toimi). Eli tuplafiltterillä saat aina tuplaespresson verran tavaraa - jonka toki portafiltterin nokkien avustuksella saa jaettua kahteen kuppiin. Mutta tuplaespresson koko on siis noin 50-60ml - mikä ei loppujen lopuksi ole kovin iso nestemäärä (toki siinä on kofeiinia sinkkuun nähden tuplasti - mutta kokonaiskofeiinimäärä tuplassa vastaa noin 1.6 "suomalaista" kahvikupillista)
Kirjattu

Nasuli123

  • Macchiato
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 146
Vs: Espressokeitin
« Vastaus #44 : Syyskuu 07, 2008, 13:06:58 ip »

Kiitos kaikille vastaajille! (Olitte todella suuria apu!)

Tilaukseen lähti Cremasta: Solis SL70 -keitin ja siihen paineistamaton filtteri, sekä Krupsin mylly ja maidonvaahdotuskannu.
Kirjattu
Giotto Premium Plus + Mahlkönig K30 "Vario"
EK43, Mahlkönig Kenia