Ristretto

Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  

Uutiset:

Huom! Tämän yläpalkin pikahaku hakee vain siltä alueelta tai ketjusta, joka sinulla on auki.

Kirjoittaja Aihe: Bialetti Italiasta/Saksasta  (Luettu 12569 kertaa)

cartman

  • Espresso
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 896
    • http://www.hamsterdance.org/hamsterdance/
Vs: Bialetti Italiasta/Saksasta
« Vastaus #15 : Marraskuu 19, 2008, 13:00:50 ip »

Juurikin alumiinin pintaan tuleva "hapettuma" estää alumiinin liukenemisen. Monet tuotteet, kuten vaikkapa purjeveneiden alumiiniset mastot happokäsitellään jotta niihin saadaan hyvin suojaava oksidikerros.

Tietty jos laikullisuus ja hapettumat häiritsevät esteettisesti niin ehkä sitten kannattaa hankkia rosterinen huomattavasti kalliimmalla hinnalla.

-Mikko-

Tasan tarkkaan näin! Mutteripannua ei ensimmäisillä kerroilla saa pestä lainkaan, vain huuhtelu kuumalla vedellä. Kun pnnu on saanut sisäänsä "patinan", sitä voi pestä normaalisti Fairylla. Sisäpinnan kerrostumia ei saa hinkata pois millään hankausaineella eikä metallinpuhdistusaineella.
Kirjattu

mayaliini

  • Caffè Latte
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 14
Vs: Bialetti Italiasta/Saksasta
« Vastaus #16 : Marraskuu 19, 2008, 22:30:46 ip »

Nytpä ei tarvitse arpoa kun vanha kunnon Prisma tarjosi halvalla Bialetti Venuksen  :D
Kirjattu

mayaliini

  • Caffè Latte
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 14
Vs: Bialetti Italiasta/Saksasta
« Vastaus #17 : Marraskuu 19, 2008, 22:34:56 ip »

No voi sun jotain :o. Minähän menin heti Fairyttamaan Venuksen.  :-\ Mutta ei kai sen pitäis siitä miksikään mennä kun senhän pitäisi olla terästä. Tosin kaikki osat ei ihan siltä näyttäneet  ???
Kirjattu

migu2

  • Tuplaristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 2086
Vs: Bialetti Italiasta/Saksasta
« Vastaus #18 : Marraskuu 20, 2008, 08:21:01 ap »

Nytpä ei tarvitse arpoa kun vanha kunnon Prisma tarjosi halvalla Bialetti Venuksen  :D

No niin, mitä minä sanoin ;-).

Venus on rosteria, joten fairypesu ei haittaa. Ainoastaan se suodatinosa on alumiinia.

Uutena pannut saattavat hieman vuotaa keittämisen aikana, mutta "tiivistyvät" kyllä käytön aikana.
Kirjattu
Expobar Brewtus IV-R + Eureka Mignon Silenzio Specialita (espresso) + Baratza Sette 270 (dripper/aeropress) + Behmor 1600 x 2

vemuli

  • Espresso
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 632
Vs: Bialetti Italiasta/Saksasta
« Vastaus #19 : Huhtikuu 18, 2009, 22:21:59 ip »

Huomasin tänään Lidlissä (niitä tarjous papuja hakemassa) olevan tarjolla myös perinteinen moka-pannu. Hintaa oli n.6€ ja ilmeisesti kyseessä oli 6 kupin versio. Onko kukaan kerinnyt tuollaista hankkimaan? Tuohon hintaan siitä tulisi vaikka keittiön rekvisiittaa... :)
Kirjattu
*Brasilia Portofino, Rancilio MD 50 ST, LaPavoni Europiccola, 1zpresso JX Pro, Wilfa WSCG-2*

Kardeka

  • Pikakahvi
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 7
Vs: Bialetti Italiasta/Saksasta
« Vastaus #20 : Huhtikuu 19, 2009, 09:26:13 ap »

Miljoonat italialaiset (ja espanjalaiset) käyttävät Moka-pannua, ei se mikään koriste ole ;-)

Halvan hinnan lisäksi sen etuja ovat koko ja huoltovarmuus: aina sopivan kokoinen keitin täsmämäärälle kahvia. Isoilla pannuilla ei tosin tule yhtä hyvää kuin pienillä. Huoltovarmuudella tarkoitan sitä, että varaosia (tiiviste, suodatin, kahva, venttiili) on saatavilla ainakin kaikkialla Italiassa tavallisissa kaupoissa, joten ellei Suomesta löydy, lomalta löytyy. Oikein käytettynä pannulla saa parempaa kahvia kuin monilla sähkövempaimilla, vaikka cremaa sillä ei synnykään.
Kirjattu

cartman

  • Espresso
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 896
    • http://www.hamsterdance.org/hamsterdance/
Vs: Bialetti Italiasta/Saksasta
« Vastaus #21 : Huhtikuu 19, 2009, 10:40:04 ap »

Miljoonat italialaiset (ja espanjalaiset) käyttävät Moka-pannua, ei se mikään koriste ole ;-)

Halvan hinnan lisäksi sen etuja ovat koko ja huoltovarmuus: aina sopivan kokoinen keitin täsmämäärälle kahvia. Isoilla pannuilla ei tosin tule yhtä hyvää kuin pienillä. Huoltovarmuudella tarkoitan sitä, että varaosia (tiiviste, suodatin, kahva, venttiili) on saatavilla ainakin kaikkialla Italiassa tavallisissa kaupoissa, joten ellei Suomesta löydy, lomalta löytyy. Oikein käytettynä pannulla saa parempaa kahvia kuin monilla sähkövempaimilla, vaikka cremaa sillä ei synnykään.

Eiköhän Vemuli tiedä oikein hyvin mikä on moka-pannu. Oletan hänen kyselleen Lidlin myymän version laatua. Esimerkiksi Ikean moka-pannu on kohtuullisen kelvoton.
           
Kirjattu

jiitee

  • Global Moderator
  • Tuplaristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 2358
Vs: Bialetti Italiasta/Saksasta
« Vastaus #22 : Huhtikuu 19, 2009, 18:06:25 ip »

Oikein käytettynä pannulla saa parempaa kahvia kuin monilla sähkövempaimilla, vaikka cremaa sillä ei synnykään.

Ja oikein käytetyillä sähkövimpaimilla saa parempaa kahvia kuin mokkapannulla... jne.

Väite että jollakin valmistustavalla saa parempaa (taikka huonompaa) kahvia kuin jollain muulla valmistustavalla on mielestäni aika lailla vailla perusteita. Kaikilla valmistustavoilla saa hyvää kahvia kun vain valmistaa oikein (tosin "oikein" vaatii välillä sen että käytetyt valmistusvälineet itsessään ovat "oikeita").

Erilaisilla valmistustavoilla saa sitten aikaan erilaista kahvia - mikä näistä on sitten se "paras" on jokaisen henkilökohtainen näkemys (mutta itse en esimerkiksi osaa laittaa pressoa/suodatinta/espressokonetta absoluuttiseen paremmuusjärjestykseen sillä olen juonut noilla kaikilla valmistettuna kahvia joka on ollut mielestäni erinomaista ja nautittavaa).
Kirjattu

Kardeka

  • Pikakahvi
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 7
Vs: Bialetti Italiasta/Saksasta
« Vastaus #23 : Huhtikuu 21, 2009, 22:50:49 ip »

Ja oikein käytetyillä sähkövimpaimilla saa parempaa kahvia kuin mokkapannulla... jne.

Väite että jollakin valmistustavalla saa parempaa (taikka huonompaa) kahvia kuin jollain muulla valmistustavalla on mielestäni aika lailla vailla perusteita. Kaikilla valmistustavoilla saa hyvää kahvia kun vain valmistaa oikein (tosin "oikein" vaatii välillä sen että käytetyt valmistusvälineet itsessään ovat "oikeita").

Erilaisilla valmistustavoilla saa sitten aikaan erilaista kahvia - mikä näistä on sitten se "paras" on jokaisen henkilökohtainen näkemys (mutta itse en esimerkiksi osaa laittaa pressoa/suodatinta/espressokonetta absoluuttiseen paremmuusjärjestykseen sillä olen juonut noilla kaikilla valmistettuna kahvia joka on ollut mielestäni erinomaista ja nautittavaa).

Niin no, olen samaa mieltä kanssasi, ilmaisin itseäni huonosti enkä lukenut koko keskustelua. Pahoittelen, ei ollut tarkoitus olla töykeä tai bw.
Kirjattu