Ristretto
Kahvikeskustelu => Muu kahviaiheinen keskustelu => Aiheen aloitti: Franssales - Maaliskuu 10, 2011, 17:59:44 ip
-
Mikä on oma suosikkinne espressokupillisen kanssa, ja mistä hankitte kyytipalan? Itse varaan lautaselle sirun mustaa suklaata tai omatekoisen biscottin, milloin (harvoin) niitä talossa on.
-
Yleensä ei mikään, mutta joskus tumma suklaa. Yhdistelmä on sinänsä mainio, mutta suklaa häivyttää kahvin nyanssit hyvin tehokkaasti.
-
Ei kyl espresson kanssa tule otettua lisukkeita.
Mutta sitten taas latten ja cappuccinon kanssa menee suklaapalanen, se onko se vaaleaa/maito-/tummaasuklaata, riippuu ihan mitä löytyy sillä sekunnilla.
-
Täälläkin espresso menee useimmiten sellaisenaan. Joskus se pala laadukasta tummaa suklaata saattaa kuitenkin olla kiva lisä. Cappuccino sunnuntai-aamuna on joskus kiva nauttia tuoreen croissantin kera.
T. Teme
-
Juu, espressot silleensä ja pressot ,caput..ym kanssa jo tummasuklaati maistuu tai
jos saatavilla suklaaleivos... :o
-
Pala maustekakkua.
-
Pieni pallo jäätelöä!Makuna vanilja tai suklaa...joskus voin jopa laittaa jäätelöä itse kahvin sekaan vähäsen..
-
Yleensä ei mitään, mutta viikonloppuna saatan ottaa seuraksi speculoos-keksin. Belgiassa ne o(li)vat tyypillisin kahvin seuralainen, ja noita maustekeksejä Suomestakin nykyisin saa.
-
Espresson kanssa ei mitään. Komppaan akalliota siinä, että suklaa häivyttää nyanssit. Pidän siitä pitkästä jälkimausta, joka espressosta jää. Joskus aterian päälle nautin korjatun kahvin, eli lorautan anislikööriä sekaan.
Suodatinkahvin kanssa voi nauttia sitten monenlaista kahvileipää...
-
Löytyi hyvä resepti, kokeilkaapa tätä. Löysin reseptin kun halusin kahvin kanssa jotain hyvin pientä, max 1/4 normaalista pikkuleivästä, eikä kaupasta löytynyt valmiina.
Kaneliässätaikunaan lisätään loraus mantelijauhoja ja mantelirouhetta. Jäähdytetään, muovaillaan sormenpaksuisiksi tangoiksi ja pätkitään pellille paistettaviksi palasiksi. Itse teen hyvin pieniä, 2 kuutiosentin kokoisia palasia, joista tulee tuplasti isompia pikkuleipiä.
Lopputulos on suussasulava pienenpini pikkuleipä, joka vie mukanaan vahvasta kahvista jäävän väkevän jälkimaun.
-
vahvasta kahvista jäävän väkevän jälkimaun.
Hmm, mikä sitten on vahvaa kahvia, mutta kyllä ainakin suuresta osasta espressojani suuhun jää miellyttävä ja makea jälkimaku ;)
-
Tarkoitan juuri espressoa. Itselleni jälkimaku välittömästi juomisen jälkeen on hyvä, minuutin parin kuluttua ei.
-
Kahvin kanssa toki hyvä ystävä. ;-)
(http://vesakuusava.com/muuta/Brandy/II_pennut/_OSK3691_mv.jpg)