Ristretto
Kahvikeskustelu => Baristatekniikka => Aiheen aloitti: opheinonen - Helmikuu 20, 2015, 20:47:13 ip
-
Tuli lomailtua kaukana idässä, lähellä Pietaria, sijaitsevassa kaupungissa. Kahvinhimossa poikkesin Roasteryn Kahvilassa,Aleksanterinkatu 50, ja tilasin tuplaespresson. Kahvi tarjoiltiin cappucino kupissa. Oli aika viileätä, onneksi cookie oli hyvää.
Toinen tuplan maistelu tapahtui Caffin myymälässä, Mannerheimintiellä. Samanlainen kuppi, kahvin lämpötila oli hieman alakanttiin. Onneksi suklaat olivat herkullisia.
Kotona on Danesin espressokuppeja sekä muutamia Espanjasta tuotuja Cortado-kuppeja. Molempiin mahtuu hyvin tuplat ja niistä minä tuplat juonkin, kupit tietysti lämmitettyinä.
Nyt jäi hieman vaisu kahvimaku idän reissusta. Kysyisinkin Tietäjiltä & Alan Ammattilaislta ja Muiltakin, että miten kaupallisten toimijoiden tulisi tuplat tulisi tarjota?
(PS miten kuva lisätään viestiin, Ohjeet/manuaalin lataus ei onnistunut).
-
Oon viimeksi juonut tuplani Kaffalla, ja sekin tuli cappuccino kupissa.
Kotona menee espresso kupeissa, joita on erilaisia kerääntynyt kiljardi.
Lämpötila IMO jo viilentynyt on "optimi". Jokin aika sitten testailin samaa espressoa juoda pakkasessa pidetyssä kupissa, ja samanlaisessa mutta lämmitetyssä. Makuerot on muuten selkeät, jotkin maut oikein virittäytyvät esiin kylmään iskiessä.
-
Kotona tupla valuu aina Iittalan Sarjaton espressokuppiin. Virallisesti tilavuus on 0,1 l, mutta todellisuudessa noin 120 ml. En ole miettinyt asiaa ennen, mutta kahviloissa on tullut niin isoissa kuin pienissä kupeissa. Sanoisin että cappuccinokuppi on yleisempi, mutta kunhan espressokuppi ei ole pienimmästä päästä suosisin kyllä sitä.
-
Työpaikallani kahvilassa, laitamme doppion cappuccinokuppiin, koska jotkut asiakkaat lisäävät siihen maitoa/kermaa. Ainakin näin minulle asia kerrottiin joskus aikoinaan, vaikka doppio mahtuisikin espressokuppiin.
-
Työpaikallani kahvilassa, laitamme doppion cappuccinokuppiin, koska jotkut asiakkaat lisäävät siihen maitoa/kermaa. Ainakin näin minulle asia kerrottiin joskus aikoinaan, vaikka doppio mahtuisikin espressokuppiin.
Vaikka en mistään mitään tiedä.. Mutta nyt meinas kahvi mennä henkeen. ;D
Tuo on utopistisin syy jonka olen kuullut ;D
Haluan tuplan en maitokahvia, muuten pyytäisin sellaisen.
-
Vaikka en mistään mitään tiedä.. Mutta nyt meinas kahvi mennä henkeen. ;D
Tuo on utopistisin syy jonka olen kuullut ;D
Haluan tuplan en maitokahvia, muuten pyytäisin sellaisen.
Kyllä ihmiset lorauttelevat kermaa ja maitoa espressoihinsa. Älytöntä toki, mutta sitä oikeasti näkee.
-
Niin tai onhan olemassa noista vähän fancympi macchiato. Eli espresso maitovaahdolla. Sitäkin otetaan tuplana aika usein. :)
-
No yleensä pyydän tuon suoraan ;) olis aika rasittavaa tuota tehdä itse pöydässä.