Valmispuruista ei voi valmistaa espressoa. piste.
Eiköhän tämä ole vähän puruista kiinni, sekä laitteesta, jolla puruja uuttaa. Olen keitellyt yli puoli vuotta espressoa Krupsin koneella käyttäen Nordquistin Espresso Classic puruja, joilla uutto aika on 25 sekkaa. Samaan uuttoaikaan pääsee S-kaupoista löytyvällä italialaisen Saquellan espresso Crema jauheella. Illy ja Segafredo tulevat liian nopeasti läpi.
Väitän, että keittämäni espresso on parempaa kuin monen kahvilan. Parempaa olen saanut vaion paikoissa, joissa on kunnon baristat, jotka osaavat kahvilansa laitteita oikein käyttää. Näitä ei ole montaa ollut.
Italialainen ystäväni Toscanan Cortonassa keittelee kotona espressot Gaccian koneella valmiiksi jauhetusta Lavazzasta. Että enpä ilkeäsi hänelle noin suoraviivaisia lauseita laukoa - saattaisi nauraa päin naamaa.
Sen myönnän, että myllyllä ja kunnon pavuilla pääsee varmasti parempaan tulokseen, mutta jos vähemmällä vaivalla tulos on hyvä, ei liene pakko sijoittaa rahaa myllyyn, kun ei sellaista kahvittelullaan tavoittele. Helpollakin voi saada ihan hyvää kahvia - myös espressoa. Senkin uskon, ettei valmispurut laita tarpeeksi hanttiin kalliimmille koneille, mutta omaa kompromissiani varustuksen kanssa pidän toimivana ja espressotarpeisiini sopivana.
Ylläpitö: siistitty viesti luettavammaksi