Ristretto

Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  

Uutiset:

Pikahakua monipuolisempi haku löytyy valikon Haku-painikkeen takaa.

Kirjoittaja Aihe: Kahvin laatu ja hinta kahviloissa  (Luettu 38210 kertaa)

migu2

  • Tuplaristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 2086
Vs: Kahvin laatu ja hinta kahviloissa
« Vastaus #60 : Helmikuu 19, 2010, 08:36:16 ap »

Tuli mieleen kun olen lukenut (täällä Ristrettossa) että joissain paikoissa saisi suodatinkahvin suoraan kuppiin tehtynä, että ei olisi kovin vaikeaa tehdä automaatti joka tekisi tämän. Kuppi vain koneeseen ja painallus napista ja kone jauhaisi sopivan määrän papuja (tai olisi pieni säiliö jossa olisi hiljan jauhettua kahvia) ja suodattaisi kahvin kuppiin. Ei tarvitsisi enää juoda seisonutta kahvia! :-)

Voihan niitä paikkoja välttää jotka tarjoavat seisonutta ja pahaa kahvia?!?!?! Kuka sitä kuraa pakottaa juomaan. Onhan tuommoisia kahviautomaatteja firmat maailmassa pullollaan. Ja modernit bensa-asematkin käyttävät noita myös... Siitä kahvin mauasta voi olla montaa mieltä. Tosin varmasti papujenkaan laatu ei ole päätähuimaava (Kulta Katriina / Juhla Mokka). Kai niissä voi uuttolämpöä ja purujen määrää säätää, joten osaava henkilö voisi saada koneen säädettyä johonkin laadukkaampaan papuun sopivaksi.

Mutta mutta... automaatti ihan "oikeassa" kahvilassa joka panostaa laatuun... Kuulostaa yhtä houkuttelevalta kuin automaatilla tehty espresso. Eli ei kiitos!
Kirjattu
Expobar Brewtus IV-R + Eureka Mignon Silenzio Specialita (espresso) + Baratza Sette 270 (dripper/aeropress) + Behmor 1600 x 2

akallio

  • Administrator
  • Tuplaristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 2816
Vs: Kahvin laatu ja hinta kahviloissa
« Vastaus #61 : Helmikuu 19, 2010, 09:46:30 ap »

Suodatinkahvin uuttuminen kestää suunnilleen sen kolme minuuttia. Kuinka realistista olisi rakentaa automaatti, joka hieroo jokaista kuppia kolme minuuttia? Ei ollenkaan realistista. Siksi meillä onkin automaatteja, jotka löyräyttävät nopeasti aliuuttuneen kahvin.

Toki jos kone pystyisi tekemään useita kahveja rinnakkain, niin silloin kahvi voitaisiin laittaa uuttumaan ja odotellessa valikoida pullat sekä maksaa ostokset. Mutta tällöin koneessa pitäisi olla samat sisuskalut useaan kertaan, eli se olisi hyvin kallis.

Hyvä termossäiliö ja nopea vaihtosykli lienee se toimivin tapa tarjota riittävän tuoretta suodatinkahvia. Toinen vaihtoehto on jakaa kaikille mukaan joku suodatinsysteemi, jonka asiakas kantaa pöytäänsä. Vähän samaan tapaan kuin pressokahveja tarjoillaan joissakin paikoissa.
Kirjattu
- Aleksi (varustuksena Izzo Duetto, Mahlkönig Vario + Vario-W & sälää)

Joona_s

  • Espresso
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 934
Vs: Kahvin laatu ja hinta kahviloissa
« Vastaus #62 : Helmikuu 19, 2010, 10:01:17 ap »

Ja onhan tuossa ekologinen puolensakin, eikö olisi kätevää jos saisi just suodatetun kahvin kuppiinsa kiireisenäkin aikana? ja kahvi olisi aina yhtä hyvää kuin sen tavallisen suodatinkeittimen eka kuppi. Vaikka itse sanonkin niin ei olisi huono idea!

Vaikka termoksien tyhjentäminen onkin ikävää, niin ekologisuudella ei ole mitään tekemistä juuri suodatettuun kahvikuppiin liittyvien mukavuus ja miellyttävyys tunnetilojen kanssa. Viilaan pilkkua vielä hieman lisää: nimenomaan kiireisenä aikana tuoreen kahvin ei pitäisi olla ongelma.

IMO jos kahvia pitää saada nopeasti niin monelta meistä löytyy kotoakin tähän oivallinen laite, joka ilman kompromissejä pystyy tekemään kaksi kuppia kerrallaan n. 25 sekunnissa (plus hieman säätöaikaa tekijästä riippuen  :))
Kirjattu
"We sales specialty coffee"

jiitee

  • Global Moderator
  • Tuplaristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 2358
Vs: Kahvin laatu ja hinta kahviloissa
« Vastaus #63 : Helmikuu 19, 2010, 20:55:45 ip »

Kyse on vain asenteista ja henkilökohtaisista mieltymyksistä. Niin kahvilanpitäjällä kuin kahvittelijalla.

Jos halutaan myydä pääsääntöisesti sitä pullaa eikä kahvia, niin normaali pullaa hakeva asiakas on tyytyväinen kunhan saa edullisen kupin kahvin näkoistä lämmintä juomaa siihen oheen - tarvittaessa sokerilla ja maitotaloustuotteilla terästettynä. Panostetaan sitten vaikka siihen pullan laatuun.

Jos halutaan myydä kahvia, niin silloin pidetään huolta tuotteen laadusta ja tehdään asiakkaalle selväksi miksi kahvi maksaa enemmän kuin sen euron pari ja miksi sen valmistaminen saattaa kestää sen muutaman minuutin. Ja jos asiakkaalla on kiire, niin espressomenetelmällä voidaan tarjota kahvijuomaa nopeasti (tai sitten pidetään kahvia termarissa siinä hollilla ja huolehditaan sen vaihtuvuudesta). Huom: asialleen omistautuneissa paikoissa espresso on halvempaa kuin suodatinkahvi: linkki - johtuen käytännössä vain valmistamiseen käytettävästä vaivasta.

Idea on ihan sama kuin ravintolassa ja pizzeriassa. Jos haluan nopeasti vatsan täyteen suhteellisen ok ruokaa, niin menen syömään pitsan. Jos haluan herkutella gourmetruoan kanssa niin menen hyvään ravintolaan ja syön siellä rauhassa ajan kanssa ja en hermostu jos sitä ruokaa joutuu kotvan odottamaan. Kummallakin on oma tarkoituksensa - tosin kahvin kanssa tuo edullinen pikavaihtoehto vain on käytännössä aina niin surkeaa että siihen ei viitsi rahalla koskea (ja ilman kahvia on paljon helpompi olla kuin ilman ruokaa).


Tuosta suodatinkahvin valmistamisesta: suoraan mukiin valmistamiseen löytyy ns. "drip station":eita joilla voi suhteellisen helposti valmistaa suodatinkahvia kuppi kerrallaan yhden baristan hääriessä aparaatin ympärillä - mikäli halutaan tarjota nopeasti käsintehtyä kahvia. Jos asiakkaalle annettaisiin suodatin pöytään mukaan, niin samalla pitäisi antaa mukaan kuuma vesi ja kaatokannu - homma ei siis toimi niin että kaadetaan vain vedet purujen päälle ja asiakas vie pöytään valumaan.
Kirjattu

samppo

  • Macchiato
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 138
Vs: Kahvin laatu ja hinta kahviloissa
« Vastaus #64 : Helmikuu 19, 2010, 22:21:32 ip »

Jos asiakkaalle annettaisiin suodatin pöytään mukaan, niin samalla pitäisi antaa mukaan kuuma vesi ja kaatokannu - homma ei siis toimi niin että kaadetaan vain vedet purujen päälle ja asiakas vie pöytään valumaan.

Tai vaikka Abid: vesi kahvinpurujen päälle, ajastimeen neljä minuuttia, sanotaan asiakkaalle, että sitten kun lukeen 0.00 nosta suodatin mukin päälle. Baristalta säästyy vaivaa, asiakas saa hyvää kahvia. Olen ymmärtänyt että Abidilla tulee pressopannun ja suodattimen välimaastossa olevaa kahvia (itsellä ei vielä ole Abidia), ei siis aivan normaalia suodatinkahvia, mutta mielestäni laatuun panostavalle kahvilalle halpa ja hyvä sijoitus. Suodatinkahvin (käsin suodatetun sellaisen) voi myydä sitten vaikka hieman kalliimmalla, peruskahvittelija ostaa varmaan Abid-kahvia hintansa vuoksi, hifistelijä voi kokeilla suodatinkahvia.
Toivottavasti joku ymmärsi pointtini  ;D, sitten kun joskus hamassa tuleivaisuudessa (yli 10 vuoden päästä) perustan kahvilan ratkaisu voi olla tälläinen.
Kirjattu
Rancilio Silvia nakukahvalla + Rancilio Rocky + QUEST M3 paahdin

jiitee

  • Global Moderator
  • Tuplaristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 2358
Vs: Kahvin laatu ja hinta kahviloissa
« Vastaus #65 : Helmikuu 19, 2010, 23:31:57 ip »

Tai vaikka Abid: vesi kahvinpurujen päälle, ajastimeen neljä minuuttia, sanotaan asiakkaalle, että sitten kun lukeen 0.00 nosta suodatin mukin päälle. Baristalta säästyy vaivaa, asiakas saa hyvää kahvia.
...
Toivottavasti joku ymmärsi pointtini  ;D

Ymmärrän kyllä mitä haet takaa, mutta miksi baristalta pitäisi säästyä tuo vaiva (jos siitä vaivannäöstä maksetaan)? Samalla tavalla se Abid odottelisi tiskillä ja valmis kuppi kiikutettaisiin lopuksi asiakkaan pöytään. Valmista kahvi ei olisi sen hitaammin eikä nopeammin.

Kun menen kahvilaan, niin yleensä oletan ettei minun tarvitse siellä ryhtyä kahvia valmistamaan - sitä touhua voin harrastaa kotona (ihan sama juttu muuten siinä että asiakas laitetaan painamaan pressopannun mäntä alas). Barista vastaa kahvinsa laadusta ja tuollaisella itsepalvelulinjalla sälytetään (henkistä) vastuuta turhaan asiakkaalle. Sitten ei ehkä tohdita huomauttaa/kysäistä jos on kahvissa jotain vikaa (ei tarkoita siis välttämättä valittamista) - mokiakin voi sattua vaikkei tarkoitus olisikaan ollut.
Kirjattu

Kahvikissa

  • Americano
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 422
Vs: Kahvin laatu ja hinta kahviloissa
« Vastaus #66 : Helmikuu 20, 2010, 01:35:12 ap »

Kyse on vain asenteista ja henkilökohtaisista mieltymyksistä. Niin kahvilanpitäjällä kuin kahvittelijalla.

Jos halutaan myydä pääsääntöisesti sitä pullaa eikä kahvia, niin normaali pullaa hakeva asiakas on tyytyväinen kunhan saa edullisen kupin kahvin näkoistä lämmintä juomaa siihen oheen - tarvittaessa sokerilla ja maitotaloustuotteilla terästettynä. Panostetaan sitten vaikka siihen pullan laatuun.

Miksei haluttaisi myydä pullaa sekä kahvia? Ja miksei se kahvi voi/saa olla hyvää ja vaikkapa suodatinkahvia? Miksei automaatti voisi hoitaa tuollaisen suoraan kuppiin suodatuksen sen baristan puolesta? (tai jos sitä baristaa ei edes ole) En nyt ymmärrä miksi se olisi huono idea? Vai onko vain kiva väitellä?
Kirjattu
Aina on aikaa juoda vielä kuppi kahvia!

nasse

  • Americano
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 270
Vs: Kahvin laatu ja hinta kahviloissa
« Vastaus #67 : Helmikuu 20, 2010, 10:36:45 ap »

Miksei haluttaisi myydä pullaa sekä kahvia? Ja miksei se kahvi voi/saa olla hyvää ja vaikkapa suodatinkahvia? Miksei automaatti voisi hoitaa tuollaisen suoraan kuppiin suodatuksen sen baristan puolesta? (tai jos sitä baristaa ei edes ole) En nyt ymmärrä miksi se olisi huono idea? Vai onko vain kiva väitellä?

Normaali kahvin ja pullan ostava asiakas ei välitä kahvin laadusta -> ei kannata panostaa laitteisiin, jotka panostaisivat kahvin laatuun?
Kirjattu

jiitee

  • Global Moderator
  • Tuplaristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 2358
Vs: Kahvin laatu ja hinta kahviloissa
« Vastaus #68 : Helmikuu 20, 2010, 11:38:32 ap »

Miksei haluttaisi myydä pullaa sekä kahvia? Ja miksei se kahvi voi/saa olla hyvää ja vaikkapa suodatinkahvia?

Kuvasin tuolla vain sitä millaisia 99% suomen "kahviloista" nykyisin on - kahvi ei ole päätuote vaan sivutuote. Eihän tässä sinällään ole mitään väärää - kahvilat työllistävät ihmisiä ja 99% niiden käyttäjistä on tyytyväistä porukkaa. Ei tässä olla tuomitsemassa kenenkään mieltymyksiä ja sanomassa mikä on toiselle oikein ja mikä ei (jokainen saa ostaa mitä haluaa huolimatta siitä olenko minä henkilökohtaisesti tyytyväinen heidän valintoihinsa vaiko en). Sen sijaan kahvilanpitäjän tuotteisiin jokaisella on mielestäni oikeus suhtautua kriittisesti, kunhan osaa kritiikkinsä jotenkin perustella (saahan sitä sanoa jos ei pidä!).

Eli kahvinharrastajan kannalta nämä kahvilat vaan ovat pettymyksiä. Itsekin niissä käyn mutta juomaksi pullan/sämpylän/piirakan kanssa otan kolajuoman tai kivennäisveden (korvaan sivutuotteen paremman makuisella sivutuotteella). Toki on hieno tilanne jos kahvilasta saa sekä laatukahvia että laatupullaa - mutta edelleen näin kahvinharrastajan näkökulmasta kahvin pitäisi aina olla se päätuote jonka laadun suhteen ei tehdä tarpeettomia kompromisseja.

Miksei automaatti voisi hoitaa tuollaisen suoraan kuppiin suodatuksen sen baristan puolesta? (tai jos sitä baristaa ei edes ole) En nyt ymmärrä miksi se olisi huono idea?

Olisihan se hieno idea, mutta maailma ei ole vielä täydellinen tämän asian tiimoilta. Automaatista saat edelleen vain keskinkertaista tuotetta. Toki automaattien asentaminen jokaiseen kahvilaan tuoreine papuineen nostaisi keskimääräistä laatua huimasti - mutta ei edelleenkään sille tasolle jolla kahvinharrastajana sen haluaisin olevan.

Vai onko vain kiva väitellä?

Mistä täällä tarkkaanottaen on väitelty? Lähinnä vain jossiteltu.
Kirjattu

Hanni

  • Cappuccino
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 41
Vs: Kahvin laatu ja hinta kahviloissa
« Vastaus #69 : Helmikuu 20, 2010, 11:51:42 ap »

Olen kyllä Kahvikissan kanssa samoilla linjoilla. Oikeat kahvihifistelijät ovat melko harvassa eli massoja ajatellen asiakaskunta koostuu kyllä hyvin pitkälle normikahvia arvostavista asiakkaista. Tuollaiset monta minuuttia/kuppi ketävät kahvinvalmistukset on kyllä aika utopiaa toteuttaa useimmissa kahviloissa. Ainakaan yhtään vilkkaammassa sellaisessa. Jos asiakkaita kävisi jokusia, niin kyllähän siinä tietenkin ehtisi puljaamaan vaikka minkälaisten vehkeiden kanssa, eri asia on sitten kuinka kannattavaa toiminta silloin olisi. Kaikki lisätyö vaatii lisäkäsiä...
Liikemaailmassa kuitenkin on ajateltava ensin kannattavuutta sen jälkeen muita tekijöitä.
Sitten on vielä sellainenkin aspekti, että mitä pidempään kahvi valmistuu sen hitaampaa asiakkaat lähtevät. Lähtevät uusien maksavien asiakkaiden tieltä.

Se, mitä minä en ymmärrä (ja hyväksykään), että jos on jo olemassa tietynlaiset vehkeet ja valmistukseen menee täsmälleen sama aika tekee sen hyvin tai huonosti  niin miksi silloin pitää tyytä jälkimmäiseen vaihtoehtoon.

Tietysti, jos kahvilakulttuuri siirtyisi enemmän esim Wieniläiseen, johon itse taannoin törmäsin, niin useimmat variaatiot toteuttamisessa onnistuisi paremmin; asiakas ohjataan pöytään, häneltä otetaan tilaus, kahvi tuodaan pöytään, sen saa rauhassa nauttia, koska tilaa ja pöytiä on runsaasti ja lasku pyydetään pöytään. Hinta kupille 12e.
Kirjattu

jiitee

  • Global Moderator
  • Tuplaristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 2358
Vs: Kahvin laatu ja hinta kahviloissa
« Vastaus #70 : Helmikuu 20, 2010, 12:15:45 ip »

Oikeat kahvihifistelijät ovat melko harvassa eli massoja ajatellen asiakaskunta koostuu kyllä hyvin pitkälle normikahvia arvostavista asiakkaista. Tuollaiset monta minuuttia/kuppi ketävät kahvinvalmistukset on kyllä aika utopiaa toteuttaa useimmissa kahviloissa. Ainakaan yhtään vilkkaammassa sellaisessa. Jos asiakkaita kävisi jokusia, niin kyllähän siinä tietenkin ehtisi puljaamaan vaikka minkälaisten vehkeiden kanssa, eri asia on sitten kuinka kannattavaa toiminta silloin olisi. Kaikki lisätyö vaatii lisäkäsiä...

Kummallista vain, että tällaisella konseptilla menestyy tuolla maailmalla moni kahvila joiden asiakaskunta ei ole mitään "hifistelijöitä".

Ja loppupeleissä on kyse myös asiakkaan "kouluttamisesta" - pitää kertoa miksi tehdään näin poikkeavasti ja miksi me oikeasti eroamme siitä nurkan takana sijaitsevasta "erikoiskahvilasta".

Eikä näiden tarvitse olla toisiaan poissulkevia konsepteja. Tarjotaan suodatinkettimellä huolellisesti valmistettua ja tuoretta "peruskahvia" sille massalle, mutta rinnalle annetaan mahdollisuus erikoisempaan. Tehdään vain selväksi ennen tilausta miksi maksaa pikkaisen enemmän ja miksi valmistusta joutuu kotvan odottamaan. Ehkäpä siinä joku peruskäyttäjistä innostuu kokeilemaan seuraavalla kerralla kun normikuppinsa äärestä touhua seurailee.
Kirjattu

Kahvikissa

  • Americano
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 422
Vs: Kahvin laatu ja hinta kahviloissa
« Vastaus #71 : Helmikuu 20, 2010, 19:49:38 ip »

Ehkä ei ihan Wieniläiseen suuntaan tarvitse mennä, muuten toki hyvä mutta tuo 12€ hinta voisi pistää kahvit väärään kurkkuun :-) Aika negatiivisesti tunnutaan suhtautuvan automaattiin, ymmärrän sen mutta mielessäni olikin sellainen automaatti johon laitettaisiin säiliöön pavut joista mylly jauhaisi sopivan määrän kahvia, omaan lokeroonsa laittettaisin suodatinpaperit ja automaatissa olisi oma paikkansa mukeille/kupeille jotka myös lämpiäisivät siellä. Kun joku tilaisi kahvin niin tarvitsisi vain painaa nappia niin automaatti valmistaisi suodatinkahvin kuppiin. Asiakas olisi voinut mennä jo muiden mahdollisten lisukkeiden kanssa pöytään  ja kahvi tuotaisiin hänelle pöytään, esim. näin se voisi toimia. Voisi mainostaa että meiltä saat aina vasta suodatetun kahvin kuppiisi tms. Ja vielä sellainen seikka, että jos näin ei ole missään, ei ole tällaista automaattia, se ei tarkoita etteikö se voisi olla hyvä idea - sitä ei ole vain kukaan (minun lisäkseni:) vielä keksinyt!
Kirjattu
Aina on aikaa juoda vielä kuppi kahvia!

razzatta

  • Macchiato
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 134
Vs: Kahvin laatu ja hinta kahviloissa
« Vastaus #72 : Helmikuu 21, 2010, 00:35:46 ap »

Ehkä ei ihan Wieniläiseen suuntaan tarvitse mennä, muuten toki hyvä mutta tuo 12€ hinta voisi pistää kahvit väärään kurkkuun :-) Aika negatiivisesti tunnutaan suhtautuvan automaattiin, ymmärrän sen mutta mielessäni olikin sellainen automaatti johon laitettaisiin säiliöön pavut joista mylly jauhaisi sopivan määrän kahvia, omaan lokeroonsa laittettaisin suodatinpaperit ja automaatissa olisi oma paikkansa mukeille/kupeille jotka myös lämpiäisivät siellä. Kun joku tilaisi kahvin niin tarvitsisi vain painaa nappia niin automaatti valmistaisi suodatinkahvin kuppiin. Asiakas olisi voinut mennä jo muiden mahdollisten lisukkeiden kanssa pöytään  ja kahvi tuotaisiin hänelle pöytään, esim. näin se voisi toimia. Voisi mainostaa että meiltä saat aina vasta suodatetun kahvin kuppiisi tms. Ja vielä sellainen seikka, että jos näin ei ole missään, ei ole tällaista automaattia, se ei tarkoita etteikö se voisi olla hyvä idea - sitä ei ole vain kukaan (minun lisäkseni:) vielä keksinyt!

Minä olen maksanut 12 € kahvikupista monta kertaa.

Silloin on kyllä tosin tullut kylkeen "kaikki herkut" ja sittenhän se on ihan ok. Mukava nojata tuolissa taaksepäin pitkän illallisen jälkeen ja ottaa kahvin kanssa "ah-niin-yllättäen" kärryllinen käsin tehtyjä petit foureja samalla kun frakkipukuinen hovimestari päivystää vieressä ja katsoo ettei digestiivit ja daamin suklaanamuset pääse loppumaan :)

Ja sitten herätys ja takaisin suomalaiseen kahvilaan...

Jos nyt miettii realistisesti ja liiketaloudellisesti ja huomioi suomalaisen kahvikulttuurin yleisen tason niin jos mun pitäisi miettiä 10 seikkaa jolla saataisiin parannettua keskimääräisen suomalaisen kahvilan joko katetta, asiakasmäärää tai asiakastyytyväisyyttä niin kahvin laatu ei olisi yksikään niistä. Ja jos pitäisi miettiä sitä niin että huomioitaisiin vielä se että kahvin laadun parantaminen seisoneesta juhlamokasta vaatisi vielä minkäänlaisia lisäresursseja; aikaa, investointeja ja/tai odotusaikaa asiakkaille niin se ei sitten kyllä menisi edes top 20:n.

Muutamat erikoiskahvilat ovatkin sitten tietysti asia erikseen. Ne ovat myös ainoat paikat joissa kahvikupistani suostun maksamaan. Siellä on mukava ottaa parikin kuppia, keskustella kahvista, saada "ilmaista" oppia ja ostaa pari pussia papuja mukaan!

Lisää niitä!

PS. Mun, ja varsinkin tavallisen kahvimaistelijan, on varmaan aika vaikea henkisesti maksaa preemiota jostain "automaattikahvista" - oli se sitten kuinka erinoimainen tahansa. Kyllä mä ainakin haluan sen baristan siihen säätämään konetta, keskustelemaan ja tekemään yksilöllistä kahvia minun toiveideni mukaan. Siinähän se on se lisäarvo.



Kirjattu
Izzo Alex Duetto + Mahlkönig K30 Vario

akallio

  • Administrator
  • Tuplaristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 2816
Vs: Kahvin laatu ja hinta kahviloissa
« Vastaus #73 : Helmikuu 21, 2010, 11:01:47 ap »

Aika negatiivisesti tunnutaan suhtautuvan automaattiin, ymmärrän sen mutta mielessäni olikin sellainen automaatti johon laitettaisiin säiliöön pavut joista mylly jauhaisi sopivan määrän kahvia, omaan lokeroonsa laittettaisin suodatinpaperit ja automaatissa olisi oma paikkansa mukeille/kupeille jotka myös lämpiäisivät siellä. Kun joku tilaisi kahvin niin tarvitsisi vain painaa nappia niin automaatti valmistaisi suodatinkahvin kuppiin. Asiakas olisi voinut mennä jo muiden mahdollisten lisukkeiden kanssa pöytään  ja kahvi tuotaisiin hänelle pöytään, esim. näin se voisi toimia. Voisi mainostaa että meiltä saat aina vasta suodatetun kahvin kuppiisi tms. Ja vielä sellainen seikka, että jos näin ei ole missään, ei ole tällaista automaattia, se ei tarkoita etteikö se voisi olla hyvä idea - sitä ei ole vain kukaan (minun lisäkseni:) vielä keksinyt!

Sinulta on ehkä mennyt ohi pari keskustelussa kirjoitettua pointtia. Tuo idea on oikein mahdollinen ja siksipä tuollaisia automaatteja onkin nykyään ehkä joka toisessa pikakahvipaikassa, kuten huoltoasemilla, take-away-kahviloissa, ketjuravintoloissa ja joskus myös tavallisissa kahviloissa.

Gourmet-suodatinkahvia kone ei kuitenkaan valmista. Kuten totesin, hyvä suodatinkahvi ei uutu 15 sekunnissa. Automaatilla joudutaan siis nopeasti löräyttämään aliuuttunut kahvi.
Kirjattu
- Aleksi (varustuksena Izzo Duetto, Mahlkönig Vario + Vario-W & sälää)

jiitee

  • Global Moderator
  • Tuplaristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 2358
Vs: Kahvin laatu ja hinta kahviloissa
« Vastaus #74 : Maaliskuu 16, 2010, 23:08:36 ip »

...aiempaan keskusteluun viitaten: eli dripstation tiskille ja toimintaa tähän tapaan!
Kirjattu