Espressomyllyksihän tuo on tulossa, kun useimmiten pyöräytän suodatinkeittimelle käsimyllyillä. Mutta tulee tilanteita joissa yleisöä on enemmän, ja halutaan maistaa "niitä sun erikoisia kahvejasi".
Kuinka vaivattomasti saa espressolta väännettyä suodattimelle?
Vaivattomuus on suhteellista, mutta sanoisin, että vääntäminen on tehtävissä, mutta vaivalloista. Eli hyvinkin voi vieraita varten kääntää, mutta itsellä ainakin jäi monena aamuna suodatinkahvit jauhamatta töihin mennessä, kun en jaksanut ruuvata myllyä. Mutta arkiaamuna nyt moni muukin askare on ylitsepääsemätön. Eli satunnainen käyttö onnistuu helposti, mutta arkikäyttö on siinä rajoilla. Pitää myös todeta, että jos sinulla on käsimylly arkikäytössä, eikä se tunnu työläältä, niin rasituskynnyksesi on korkeampi kuin minulla.
Karkeuden vaihto on periaatteessa yksinkertainen operaatio, mutta kaulus on hyvin jäykkä. Eli vaatii ehkä 10-20 sekuntia ähräämistä. Vertailun vuoksi matoruuvilla varustetussa myllyssä (Demoka Minimoka) sama operaatio kestää pari minuuttia, kun taas Mahlkönig Variossa ja ProM:ssa 2 sekuntia.
Takaisin espressokarkeuteen palaaminen vaatii myös jonkin verran ajatusta, itsellä usein unohtui katsoa tarkka asetus. Tässä mielessä Varion ja ProM:n "teknisempi" säätömekanismi on helpompi.
Entä eihän tämä mitenkään vaikuta single/double säätöihin.
Ei, nehän on taas ajastimen säätöjä. Karkeus ja ajastus ovat toisistaan täysin riippumattomia.
ps. vai olisiko fiksua hankkia rinnalle suodattimelle ihan kylmästi käytetty wilfa/krups/nivona?
Olisi, jos toiselle myllylle on vaan tilaa.