Nyt käyttämääsi kahvimyllyä sanotaan tälla palstalla "silppuriksi", maustemyllyhän se alunperin onkin. Suodatinkahvia sillä voi hyvin jauhaa, kunhan huolehtii, että ei tule liikaa hienoa pölyä sekaan kitkeröittämään kahvia. Silppurimylly toimii oikeastaan vain yhdellä kahvimäärällä "oikein". Oma kokemukseni Braunin vastaavasta silppurista kertoo, että yhden kupillisen pavut, 25 sek jauhamista ja tulos on yllättävän siedettävä. Kahden kupillisen papujen jauhaminen tuotti, pölyä ja lohkareita sekä kaikkea siltä väliltä.
Jos jauhat kahvia etupäässä Moccamasteriin ja pressopannuun, niin ensimmäinen myllyvaihtoehto on Krupsin GVX-2xx (tms.) Se on säiliöllä varustettu levymylly, helpposäätöinen eri karkeuksille. Hintaluokka 50-60 euroa. Saa Anttilasta, Kodin Ykkösestä, Citymarketeista ja monesta muustakin kaupasta. Tämä on siis edullisin vehje joka "toimii".
Seuraava vaihtoehto löytyykin sitten hintaluokasta 200 euroa, Ascaso i-mini.
www.kaffecentralen.comMyllyä on pidetty hyvänä, säätöä hankalana. Jos vaihtelet karkeussäätöä usein (kuten selvästikin joudut tekemään), niin tämä Ascaso on hankala vaihtoehto. 300-400 euron hintaluokasta llöytyy sitten enemmän vaihtoehtoja.