Olen ymmärtänyt että Pavonille tunnusomaista olisi se, että sen lämmöt nousevat aika nopeasti melko korkealle.
Ok. Tarkoitit siis tätä. Mitä olen itse Pavonista lueskellut, niin semmoisia kommentteja olen nähnyt että sitä ei ole tosiaan suunniteltu jatkuvasti päälläpidettäväksi, vaan jos seuraavaan shotiin näyttäisi vierähtävän se yli puoli tuntia, niin kone kannattaa sammuttaa. Pavoni tosiaan lämpenee nopeasti käyttökuntoon ja pienellä ennakoinnilla jopa semmoisen 10min jaksaa helposti odottaa.
Mutta siis: Pavonissahan on käsittääkseni "lämpötilansäädin" (engl. nimi pressurestat) jota säätämällä voi vaikuttaa boilerin paineeseen ja sitä kautta siellä pesivään lämpötilaan. Eli jos kaikki shotit järjestään maistuvat happamilta taikka sitten palaneen karvailta, niin kannattaa kokeilla tuota lämpötilan säätöä. Esimerkiksi Teme on dokumentoinut omalle Pavonilleen tekemän toimenpiteen
täällä. Kyseessä oli tosin Pro malli, mutta käsittääkseni Europiccolassa on samantyyppinen säädin.
Eli mikä papu sopisi Pavonillesi hyvin? Tällä hetkellä sanoisin että mikä tahansa, kun ei ole tarkempaa tietoa koneesi lämpötilasta tiedossa. Kannattaa siis ihan rohkeasti kokeilla - varsinkin vaaleampia paahtoja jos epäilet Pavonisi käyvän kuumana. Ainakaan noissa jenkkifoorumien keskusteluissa eivät näytä mitenkään diskriminoivan tiettyjä papuja/sekoituksia Pavoniensa kanssa, vaan vääntävät (kirjaimellisesti) kaikista ihan yhtä lailla.
Ja periaattessahan pientä pelivaraahan sinulla jo on: heti lämmityslampun sammuttua saat uutettua varmastikin hieman viileämmällä vedellä kuin jos annat keittimen lämmetä vaikka sen 20minuuttia? Eli jos vaaleapaahtoinen papu tuottaa heti lampun sammuttua hapanta espressoa, niin odottele että kone kuumenee kotvasen pidempään.