Korkkasin tänään auki lähikaupasta kaappaamani Lavazza Qualita Rossan (30.6.2015), joka on siis ilmeisesti jo ylittänyt parhaat päivänsä -rajapyykin. En tiedä, kuinka hyvää tuo olisi tuoreena, mutta näin vanhentuneenakin ko. papu lyö laudalta kirkkaasti monet muut bulkkipavut. Siis espressona / capuccinona. Makuasiaoitahan nämä ovat, mutta olen jotenkin mieltynyt siihen, että sekoituksessa on hieman robustaa ja erityisesti maitopohjaisissa juomissa (tässä tapauksessa siis 30%).
Verrattuna vaikkapa Pauligin vastaaviin tuotteisiin, kiinnitin erityisesti huomiota Rossan makeuteen, joka erottuu kyllä edukseen tässä vertailussa varsinkin capuccinona. Espressona makeus tulee myös hienosti läpi heti ensimmäisestä suullisesta lähtien. Jälkimakuna tulee kevyt häivähdys nahkaa/sikaria, kuten robustaa sisältävässä kahvissa pitääkin. Mutta hyvin hienovaraisesti kuitenkin. Miellyttävä kokemus. Täytyy etsiä jostakin vielä hieman tuoreempaa paahtoa...
ps. voi olla, että parin viikon tauko espresson kanssa, johtuen Portofinoni huoltotöistä, on saattanut vaikuttaa hieman arvostelukykyyni...