Ristretto

Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  

Uutiset:

Pikahakua monipuolisempi haku löytyy valikon Haku-painikkeen takaa.

Kirjoittaja Aihe: Kahvia Stockan Arcos-hallissa 5.-21.3.  (Luettu 8330 kertaa)

japa

  • Americano
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 376
Vs: Kahvia Stockan Arcos-hallissa 5.-21.3.
« Vastaus #15 : Maaliskuu 09, 2010, 21:38:40 ip »

http://vimeo.com/user3344576 <-- shotti, cremaa tuppaa tulemaan.
Kirjattu
--
ECM Classica PID +
Mazzer Mini e

tirofaux

  • Ristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 1524
  • Kahviharrastaja
Vs: Kahvia Stockan Arcos-hallissa 5.-21.3.
« Vastaus #16 : Maaliskuu 22, 2010, 11:10:40 ap »

Kävin viimeisenä päivänä.

Oli mukavaa katsella vaihteeksi täysautomaatteja. Esittelijät olivat ystävällisiä. Jos kysymykseen "millaista kahvia haluaisit?" antoi vastaukseksi "7 grammaa jauhatusta, 9 baria, n. 25 sekunnin uutto ja 30 millilitraa kiitos!" niin välttämättä kysyntä ja tarjonta eivät ihan kohdanneet. Makuelämykset jäivät vajaan puolelle, mutta tulipahan Illy vs. Zegafredo Intermezzo -vertailu tarkistettua.

Laitteiden sisälle tuli katsottua pari kertaa. Koneistoista ja niiden samankaltaisuudestakin kysäisin, tämä toki myönnettiin mutta esille tuotiin myös esim. juuri tässä koneessa oleva järeämpirakenteinen puristusmekaniikka ja painotettiin sen tuomaa etua kilpailijoihin nähden. Laitteiden keräilysäiliöstä löytyneet kahvikakut vaikuttivat karkearakenteisemmilta ja huokoisemmilta kuin oman Silviani tuottamat.

Puhdistuksesta kysäisin myös pari kertaa. Kuuman veden valutus putkistosta näyttäisi olevan pääasiallinen toimenpide. Kun epäilin sen riittävyyttä, oli tarjolla kattavampia puhdistusohjelmia ja laitteen sisäpuolelta irrotetavissa olevia osia. Minulle jäi hieman epäselväksi voiko kaikkia kahvipuruille tai maidolle altistuvia osia puhdistaa kattavasti, etenkin putkiston loppupään osalta juuri ennen kahvikuppia.

Parhaiten mielestäni onnistui täysautomaatin perustelu toimistokäyttölaitteeksi. Helppoutta ja käyttönopeutta osattiin korostaa. Joissain laitteissa sai valita uuttopaineen melko vapaasti n. 15 bariin saakka, joka jäi minulta kokeilematta. Ristrettoakin kyselin, mutta käytännössä varmaan vain veden määrää voidaan vähentää.

Mokkamestarit olivat liunneet jo paikalta - harmin paikka. Melko tuoretta kahvia olivat kuitenkin jättäneet ja tuotteet päätyvänevät pysyvään myyntiin herkkuosastolle. Itse otin mukaan Rey-pussin, josta sain sopivan maukasta espressoa ja Abid-suodattelua.

Kirjattu
Silvia PID / Niche Zero .. Aeropress / Wilfa Uniform .. Gene Cafe .. tee ..